Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Serena Sutcliffe

  Serena Sutcliffe (f. 1945) er en af verdens store vin-kapaciteter og har været chef for Sotheby’s internationale vinafdeling, indtil hun valgte at træde tilbage i 2015. I dag virker hun stadig som rådgiver for auktionshuset i diverse forretningsanliggender.
  Hun er født og opvokset i England og bosatte sig som ung i Frankrig, hvor hun arbejdede som oversætter - og brugte al sin fritid i vinmarkerne hos de franske vinbønder. Med sin nyerobrede vinviden vendte hun i 1971 hjem til England og besluttede sig for at gøre sin passion til en levevej.
  Hun blev en del af vinbranchen i London, men det var bestemt ikke let at blive respekteret i den mandsdominerede verden af vinfolk, hvor hun altid var eneste kvinde til branchesmagningerne.
  I 1976 tog hun en Master of Wine - noget kun én kvinde tidligere havde gjort - og nu vandt hun endelig respekt.
  Snart begyndte hun også at skrive bøger om vin. I 1981 udkom "Great Vineyards and Winemakers", i 1987 "The Wine Drinker’s Handbook" og i 1996 den prisbelønnede "The Wines of Burgundy", som i 2005 udkom i ottende oplag.
  Sotheby’s havde også fået øjnene op den ambitiøse vinskribent. Auktionshusets vinafdeling trængte til et spark i den rigtige retning, hvis den skulle kunne måle sig med konkurrenten, auktionshuset Christie’s, succesfulde vinafdeling.
  I 1991 blev Serena Sutcliffe headhunted til Sotheby’s og til jobbet som chef for vinafdelingen, og det blev hende, der gav afdelingen det fornødne spark. Gennem mere end 20 år har hun på venskabelig fod konkurreret ivrigt med chefen for Christie’s vinafdeling, Michael Broadbent, om at få lov til at sælge denne verdens store vinsamlinger.
  Serena Sutcliffes arbejdsplads har ikke kun været i Sotheby’s hovedkvarter i London. Hun har også været med, når hammeren blev svunget over vinflaskerne ved auktioner i New York og Hong Kong. Desuden rejser hun verden tynd som foredragsholder, ligesom hun stadig skriver om vin til en række internationale vinmagasiner.
  For sit arbejde med vin har Serena Sutcliffe modtaget adskillige priser og ordener - blandt andet Chevalier dans l’Ordre National de la Légion d’Honneur i 2006. Den blev hende tildelt af den franske regering for hendes arbejde med at sælge franske vine.
  Hun er gift med David Peppercorn, der også er vinskribent og Master of Wine.
  Adresse: Sotheby’s, New Bond Street, London W1A 2AA, England, tlf.: 0044 20 7293 5000, serena.sutcliffe@sothebys.com, www.sothebys.com. (Opdateret 2018).