Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Stjerner

............................

Det står stjernerne for
............

Her er smageholdets deltagere umiddelbart enige om, at dette er en virkelig dejlig vin til prisen, en vin, som vi med glæde vil skænke for andre, og som vi er sikre på, at langt de fleste af vore læsere vil blive glade for at drikke.

  Også en dejlig vin, men vi er ikke umiddelbart enige om, at den er helt i top. Måske er den ikke helt i balance – der er måske lidt for meget alkohol i den – eller måske er den for dyr i forhold til kvaliteten.

  Her har vi vinen, der bestemt kan drikkes. En god hverdags-vin, dog måske uden de store oplevelser. Eller en okay vin, som er alt for dyr i forhold til kvaliteten. Pengene er naturligvis en vigtig parameter.
............
Får en vin kun én eller to stjerner, skriver vi ikke om den. Nogle har ment, at vi også burde skrive om de dårlige vine. – Vi er da meget interesseret i at vide, hvilke vine vi bør undgå, lyder det.
Det forstår vi umiddelbart. Men der er jo mange vine i denne verden, som ikke er værd at drikke, og vi ønsker ganske enkelt ikke at spilde vores læseres tid med beskrivelser af sådanne vine, blot fordi de tilfældigvis har passeret vores glas.
Og så er der jo også det faktum, at vores smagepanel består af mennesker. Der kan være vine, som vi er uretfærdige overfor – fordi vi har en skæv dag, ikke kan lide druen, synes etiketten er skandaløst grim ... eller fordi den smagte flaske ganske enkelt er angrebet af en snert af propsyge. I stedet for at beskrive en sådan vin som rædselsfuld er det bedre ikke at skrive om den – og i stedet ofre tid og kræfter på vine, som vi er glade for.
Vi mener kort sagt, at det er vigtigere at fortælle, hvad vores læsere kan drikke med glæde – end hvad de ikke bør drikke. Eller som vores gode kollega på Børsen, Ole Troelsø, siger: – Det er vigtigere at vise vej til de gode flasker end at pege fingre ad de dårlige.
Dette har medført, at vi har mange vine til topkarakteren 5 stjerner, og det er vi kun glade for. Så gør vi også vores læsere glade – her er der virkelig gode flasker at vælge imellem!
Hvis vi imidlertid udregner det gennemsnitlige antal stjerner på alle de smagte vine, så lander det som regel på mellem 3,0 og 3,7 stjerner, og det kan vel egentlig ikke siges at være så usædvanligt.
................


  Til fri afbenyttelse
  Importfirmaer og vinhandlere er meget velkomne til at citere vore anmeldelser – mod behørig kildeangivelse: VinAvisen.dk.
  Til brug for firmaer, der vil slå et slag for vine, der har fået topkarakteren 5 stjerner, har vi fremstillet den her viste logo. Den kan frit bruges i alle ønskede sammenhænge – til annoncer, skilte, bannere, flasker osv.
  Grafikken er lagt ud på nettet i høj opløsning og kan hentes som en GIF-fil.  "Sølv" til fire stjerner
  Man har foreslået, at vi også har en logo for fire stjerner, og det synes vi er en god idé. Den bør naturligvis være af "sølv".
  Også denne grafik er lagt ud på nettet til fri afbenyttelse og i høj opløsning og kan hentes som en GIF-fil.

.......  Bedst i test!
  Ud over de to andre logoer har vi også et logo for "Bedst i test". Det er 5-stjernede vine, der "stikker lidt af" (på den gode måde) fra de andre med top-karakterer. Som altid er pris i forhold til kvalitet en afgørende faktor for udnævnelsen. Det kan fx være en vin, hvor smagepanelet finder, at kvaliteten er usædvanlig høj i forhold til en lav pris - eller måske en vin til en høj pris, som er en meget stor vinøs oplevelse. Der er dog ingen faste rammer for "Bedst i test"-udnævnelsen - ikke andet, end at det skal være en vin, som smagepanelet finder på den ene eller anden måde har en særlig wow-effekt. Hvordan den så kommer til udtryk fremgår af selve anmeldelsen.
  Det er ikke givet, at der er "Bedst i test"-vine med i hver eneste udgave af VinAvisen, ligesom der kan være to vine i hver sin kategori - fx en rosé og en sød vin - der får udnævnelsen i én og samme VinAvis.
  Også denne grafik er lagt ud på nettet til fri afbenyttelse og i høj opløsning og kan hentes som en GIF-fil.