Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Christian Aarø Mortensen

  Christian Aarø Mortensen (f. 1971) er både dobbelt vinder af mesterskabet for sommelierer og nybagt restauratør. Han startede i 1989 som kokkeelev på Mogenstrup Kro, og under læretiden fik han øje for vinen, da en kammerats mester var medlem af Dansk Sommelier Forening og havde lyst til at fortælle de unge hoveder om vinens spændende verden.
  Da han var blevet udlært, havde vinen taget interessen, og tjenerfaget måtte undersøges – på Restaurant Kanalen i København – og efter endt tjenereksamen drog han af sted til Frankrig for at arbejde i vinmarkerne og lære fransk. Dette resulterede i et ti måneders ophold på det eksklusive Château de la Chèvre d’Or i Èze ved Nice som commis sommelier og bagefter som tjener i den to-stjernede restaurant Le Divellec i Paris.
  Derfra hjem til Danmark til optagelsesprøven i Dansk Sommelier Forening og til jobs i Restaurant Kanalen, Krogs Fiskerestaurant, Pierre André og Restaurationen som henholdsvis sommelier og restaurantchef.
  Det første sommelier-mesterskab kom i hus i 2001 og var ikke dansk, men nordisk. Det åbnede døre og førte til et job som chefsommelier hos den to-stjernede kok Richard Neat med restauranter i både London og Cannes.
  Efter et årstid i det engelske tog Christian Aarø Mortensen hjem igen, da hans gode ven, Rasmus Grønbech, kaldte. Det blev til to år og en række gode anmeldelser på The Dining Room i København. Dette er nu slut for dem begge, idet de er gået i gang med deres egen restaurant i Moltkes Palæ i Dronningens Tværgade i København. Restauranten, der åbner den 4. september, får navnet Prémisse.
  De to danske mesterskaber har ført til deltagelse i to europæiske mesterskaber. I det såkaldte Trophée Ruinart opnåede Christian Aarø Mortensen ros og gode placeringer.
  Han er aktiv i Sommelier Foreningen og en flittig svømmer, og privatlivet nydes i fred, som ugifte nu gør.
  Adresse: Restaurant Prémisse, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K, tlf.: 33 11 11 45. e-mail: caaroe@tiscali.dk.