Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Christian Aarø Mortensen
![]() | ![]() | ![]() |
Da han var blevet udlært, havde vinen taget interessen, og tjenerfaget måtte undersøges – på Restaurant Kanalen i København – og efter endt tjenereksamen drog han af sted til Frankrig for at arbejde i vinmarkerne og lære fransk. Dette resulterede i et ti måneders ophold på det eksklusive Château de la Chèvre d’Or i Èze ved Nice som commis sommelier og bagefter som tjener i den to-stjernede restaurant Le Divellec i Paris. Derfra hjem til Danmark til optagelsesprøven i Dansk Sommelier Forening og til jobs i Restaurant Kanalen, Krogs Fiskerestaurant, Pierre André og Restaurationen som henholdsvis sommelier og restaurantchef. Det første sommelier-mesterskab kom i hus i 2001 og var ikke dansk, men nordisk. Det åbnede døre og førte til et job som chefsommelier hos den to-stjernede kok Richard Neat med restauranter i både London og Cannes. Efter et årstid i det engelske tog Christian Aarø Mortensen hjem igen, da hans gode ven, Rasmus Grønbech, kaldte. Det blev til to år og en række gode anmeldelser på The Dining Room i København. Dette er nu slut for dem begge, idet de er gået i gang med deres egen restaurant i Moltkes Palæ i Dronningens Tværgade i København. Restauranten, der åbner den 4. september, får navnet Prémisse. De to danske mesterskaber har ført til deltagelse i to europæiske mesterskaber. I det såkaldte Trophée Ruinart opnåede Christian Aarø Mortensen ros og gode placeringer. Han er aktiv i Sommelier Foreningen og en flittig svømmer, og privatlivet nydes i fred, som ugifte nu gør. Adresse: Restaurant Prémisse, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K, tlf.: 33 11 11 45. e-mail: caaroe@tiscali.dk. | ![]() |