Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Christian Philipson  Christian Philipson (f. 1956) blev uddannet i jern- og stålbranchen, og i en alder af 28 år blev han sendt til Frankrig som leder af Danits afdeling i departementet Saône-et-Loire.
  Han bosatte sig i Givry i Bourgogne og fik venner blandt vinbønderne der. Efter et par år solgte han mere vin end stål og rejste hjem og købte vinhandelen "Le Vieux Caviste" i Snaregade i København.
  Han fandt dog snart ud af, at det ikke var sådan, han ville handle med vin. Han flyttede sin forretning til Hørsholm og grundlagde et koncept, han kaldte "direkte køb & salg". Idéen var simpel: Forbrugeren køber direkte til engrospris og sparer derved penge.
  Konceptet var en succes, og Dagbladet Børsen kårede seks år i træk Philipson Wine som en Gazelle-virksomhed, dvs. en virksomhed, der fordobler sit bruttoresultatet fra et år til det næste.
  I 2002 blev Philipson Wine en online vinhandel og dette blev gjort med så stor succes, at firmaet i dag er Danmarks største med landsdækkende levering fra dag til dag. Om hvordan hans forretning er blevet så stor en succes, forklarer han:
  - Philipson Wine går direkte til vinproducenterne og køber rigtigt og stort ind på de rette tidspunkter. Vi klipper alle fordyrende led som agenter, grossister og mellemhandlere væk. Desuden er vort salg baseret på hele kasser, så vi har mulighed for at have en meget mindre avance end den traditionelle vinhandel eller supermarked, og dermed tilbyde markedets mest interessante priser på kvalitetsvin.
  Philipson Wine er kendt for sine skriggule annoncer, som Christian Philipson gerne omtaler som "spegepølse-reklamer". - Men, siger han, - tag ikke fejl. Der gives discount på prisen, aldrig på kvaliteten. Som online vinhandel er det essentielt altid at leve op til kundens forventninger. Derfor lægger vi et kolossalt arbejde i at udvælge og kontrolsmage vores sortiment for at forbrugerne ikke mister tilliden.
  En udfordring for Christian Philipson har været at ændre kulturen i virksomheden fra en iværksætter-kultur med én enevældig leder til en virksomhedskultur med engagerede ledere og medarbejdere. I 1991 havde han tre ansatte, i dag har han 30.
  - Jeg dominerer stadigvæk meget og blander mig i ledelsens dispositioner, siger han. - Det kan man ikke lade være med, når man selv arbejder med i virksomheden. Men jeg arbejder hårdt på at begrænse min indgriben og lade nye yngre kræfter komme til. Jeg har et oprigtigt ønske om at uddelegere. Derfor søger vi i øjeblikket en ny administrerende direktør, da jeg ønsker at fratræde for at hellige mig andre aktiviteter i associerede selskaber og i posten som bestyrelsesformand for Philipson Wine – jeg vil dog fortsat være ansvarlig for indkøb og produktstrategi.
  Christian Philipson er gift med Sysser Zerlang Philipson. Parret har tre børn, Frederik på 23 år, Jacob på 18 år, og Christina på 16 år.
  Adresse: Philipson Wine, Kokkedal Industripark 10, 2980 Kokkedal, tlf.: 70 22 68 88, e-mail: christian@philipsonwine.com, www.philipsonwine.com. (Opdateret 2014).