Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Henrik Madsen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Henrik Madsen (f. 1955) trådte sine første skridt i vinens verden i en Skjold Burne-butik. Men allerede fem år efter var han i gang med at studere ønologi på universitetet i Bordeaux og at arbejde på Château La Tour de By i Médoc samt på diverse domainer, de fleste i Languedoc Roussillon.
  25 år gammel vendte han tilbage til København, og lige siden har han stået ved roret i Vinhuset Millésime.
  Oprindelig hed forretningen Østergaards Vinhandel. Den blev grundlagt i 1958 af Åge Østergaard Andersen. Her blev Henrik Madsen førstemand i 1980, og ni måneder efter overtog han forretningen, som han omdøbte til Vinhuset Millésime.
  Millésime betyder jo egentligt årstal, og ideen med at bruge navnet var at fortælle, at her fik man vine, hvis stil og kvalitet krævede årgang på flaskerne - det var ikke helt så almindeligt dengang.
  Han begyndte hurtigt selv at importere sine vine, og det har han gjort lige siden– Frankrig er det foretrukne indkøbsland, men han holder løbende et halvt øje med Italien og Tyskland.
  Han siger selv, at det for ham er blevet en sport at handle med den ukendte vinavler. Ham, der skal opspores. Det er fornøjeligt, siger han, men ofte et langt større arbejde, end de fleste forestiller sig.
  I en tid, hvor "seks for en hund" er den store succes, holder Henrik Madsen fanen højt, og det fryder ham at opleve den stigende interesse for det gode håndværk. - For det gode håndværk er ikke nødvendigvis dyrt, siger han, - kun mere sjældent.
  Privat bor Henrik Madsen sammen med Lone, der er bogholder, samt med de to boxere Dino og Hella, og hans store hobby er at sætte sit hus i tiptop stand.
  Adresse: Vinhuset Millésime, Sølvgade 94, tlf.: 33 14 56 93, e-mail: millesime@millesime.dk.