Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Kristian Andreasen  Kristian Andreasen (f. 1966) er en af dem, der sætter rigtigt mange flasker på vore middagsborde. Han er divisionschef for Vin & Spiritus i SuperGros a/s, et selskab, som har cirka 25 procent af dagligvaremarkedet i Danmark. Alene når det gælder vin, ligger omsætningen tæt på 1 milliard kr. med ugentlige leverancer til cirka 1000 butikker.
  Kristian Andreasen er købmandssøn fra Store Heddinge, hvor hans forældre drev supermarked i mere end 40 år, og hvor han tidligt slog sine folder i butikken, først som flaskedreng og bydreng, siden med ansvar for vinafdelingen - når han ellers havde fri fra gymnasiet.
  Efter studentereksamen i 1986 tog han direkte til Bordeaux og Château Grand Puy Lacoste. Han læste fransk på Universitet i Bordeaux og gennemførte tillige et kursus for kældermester-aspiranter på Landbrugsskolen i Blanquefort.
  Hjemvendt fra Bordeaux søgte han tre jobs i vinbranchen, men det blev kun til tre måneder hos DZ-Wine, før Det Franske Vinlager (Oceka/NH) fik øje på ham. Her startede han som indkøbsassistent, men da han havde øje for salg og marketing og et godt kendskab til købmandsbranchen, fik han ansvaret for arbejdet med kæderne.
  1990-94 læste han HD i afsætning på Handelshøjskolen i København og sluttede med et 10-tal i hovedopgaven, årets tredjebedste karakter. Derefter blev han marketingchef i Det Franske Vinlager, som på det tidspunkt var banebrydende inden for den frie købmandssektor. Med sit kostplus-system på vin forbedrede det købmændenes konkurrenceevne og banede vejen for et bredt samarbejde blandt de frie købmænd i Centralkøb og SuperIndkøb.
  Efter et toårigt gæstespil hos køkkenvask-producenten Juvél kom Kristian Andreasen igen tilbage til vinbranchen i 2001 som divisionschef i SuperGros a/s, og efter otte måneder i stolen er det lykkedes ham at lancere Det Franske Vinlagers meget spændende og gennemførte koncept, "Velvalgte Vine", i samarbejde med kæderne SuperBest og Spar. Her fornemmer man en helt ny gennemslagskraft på vej i de danske købmænds vinafdelinger.
  Privat er Kristian Andreasen gift med Annette. Endnu har de ingen børn og nyder deres ferier på ski eller med dykning i Det Sydkinesiske Hav.
  Adresse: SuperGros a/s, Gammelager 11-13, 2605 Brøndby, tlf.: 70 10 02 03, e-mail: kristian_andreasen@supergros.dk.