.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Peder Christensen (f. 1943) er ud af købmandsslægt og uddannet som købmand, men med en fortid i foderstofbranchen. På sin gård i landsbyen Hindborg har han haft limousine-kvægavl som hobby, og derfor ved han lige præcis, hvordan en god bøf skal smage.
  Han ved også, at en god bøf kræver et godt glas vin, så han har i mange år været, hvad han selv kalder for "vindrikker på højt amatørplan".
  Men så i 1999 smagte han det bedste glas vin, han nogensinde havde smagt. Det var til en smagning af argentinsk vin, og vinen, der var fremstillet på Malbec-druen, kom fra vinhuset Fabre Montmayou.
  På en efterfølgende vinrejse til Argentina med Flemming Hvelplund som guide besøgte Peder Christensen vinhuset og øjnede pludselig en chance for at komme i gang med et nyt kapitel i tilværelsen som vinhandler. Han købte derfor straks 11.000 flasker.
  Og han var ikke i tvivl om, hvor han skulle gøre af flaskerne. Kort tid forinden havde han købt et stort gammelt pakhus, bygget af hans far i 1945, med bjælkeloft og en kølig kælder med masser af gode rum, og fem måneder senere var pakhuset omdannet til ”Pedersborg Vin” med lager, udstillingslokaler og butik.
  Efter et år var de 11.000 flasker solgt, og løbende er udvalget blevet udvidet med kvalitetsvine fra andre lande samt vinsmagninger, der er blevet en stor succes. Kunderne er såvel private som restauranter og virksomheder. For et par år siden blev Pedersborg Vin H.J. Hansen Vinspecialist.
  Hele vejen igennem det vinøse eventyr har Peder Christensen haft følgeskab af sin hustru, Ellen.
  Adresse: Pedersborg Vin, Hindborgvej 56, Hindborg, 7800 Skive, tlf.: 97 53 10 79, fax: 97 53 14 79, e-mail: pc@pedersborgvin.dk, www.pedersborgvin.dk.