.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  André Minier (f. 1968), der er tysk vins mand i Danmark, har rødder i både Tyskland og Vinland. I 1962 kom hans forældre til Danmark fra Hamburg, da faderen blev ansat som vinkyper hos K. Dorph-Petersens Vinlager i København. Her var hans far med til blandt andet at uddanne Preben Ehlers, i dag Frederiksberg Vinimport - for siden at blive chefvinkyper netop i Frederiksberg Vinimport.
  André Minier fulgte med faderen ind i vinens verden. Hos Frederiksberg Vinimport havde han mange jobs med aftapning og pakning af vin, men først og fremmest stod en højere sproglig handelseksamen på tapetet.
  I 1993 blev han ansat i Det Tysk-Danske Handelskammer, og siden 1995 har han repræsenteret Hamburg Messe og Messe Stuttgart. I 1999 fik handelskammeret til opgave at varetage Det Tyske Vininstituts opgaver i Danmark, og her var André Minier med sin vinøse baggrund selvskreven til jobbet. Han fik instituttets grundige uddannelse som "Annenkanter Berater Deutscher Wein", og siden har han med flid støttet de mange danske importører af tysk vin, ligesom han ser det som sin opgave at fortælle supermarkederne, at der også bør stå gode, harmoniske tørre tyske vine i mellemrpris-niveau på deres hylder.
  Meget vigtigt er arbejdet med den store tyske vinmesse på Børsen i København, hvor cirka 400 fagfolk og 600 forbrugere hvert år møder op til 35 tyske vinproducenter og smager cirka 220 kvalitetsvine. Messen er med til at vise, at der findes rigtig meget god tysk vin i Danmark. Eller som André Minier siger: - Hvis du tror, du kender tyske vine - så prøv igen.
  I løbet af de sidste to år har André Minier konstateret en mærkbar positiv holdning og interesse for tysk vin i Danmark, både hos pressen og hos mange af de danske toprestauranter. Så han er helt sikker på, at tysk vin vil opleve en renaissance i løbet af de næste år.
  Privat er han gift med Lene, og sammen har de datteren Isabel på fire år.
  Adresse: Det Tyske Vinkontor hos Det Tysk-Danske Handelskammer, Børsen, 1217 København, tlf.: 33 91 33 35, fax: 33 91 31 16, e-mail: am@tyskehandelskammer.dk.