Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 18, 2000


Vin-aktuelt i uge 18
1. maj - 7. maj 2000
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-7000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de forgangne tre uger:
VinAvisen uge 15VinAvisen uge 16VinAvisen uge 17


.
      Denne uges motto
      Et måltid uden vin er som en dag uden solskin.
Brillat-Savarin


Vinens "bibel" kommer på Nettet
Den amerikanske Internet-vinhandel www.wine.com har indgået en interessant aftale med det engelske forlag Oxford University Press: Meget snart vil den nyeste udgave af vinverdenens "bibel" - Jancis Robinsons "The Oxford Companion to Wine" - blive lagt ud på Nettet, så vi alle kan slå op i den.
"The Oxford Companion to Wine" rummer over 3000 opslag om vindistrikter, vinens historie, bemærkelsesværdige vine, druesorter samt 31 kort over vinregioner. Endvidere forklares alle vinudtryk og tekniske begreber i forbindelse med fremstillingen af vin.
Nethandelen Wine.com blev grundlagt i 1994 og har været en pionér i amerikansk handel med vin på Nettet.

De Svenske Spritfabrikker
I onsdags overtog det svenske Vin & Sprit AB de resterende 49 procent af aktierne i De Danske Spritfabrikker - det tidligere Danisco Distillers. Så nu er den danske snaps altså helsvensk.
Det danske datterselskab vil dog fortsat bære navnet De Danske Spritfabrikker og uden tvivl holde kvalitetsfanen højt.
.


Michael Carl var i gang med en højere handelseksamen i afsætning og markedsføring, da hans far, Erling Carl, startede Chris-Wine. Michael gjorde sin uddannelse færdig og supplerede med et halvt års studier i et tysk vinfirma, inden han fik en salgsmappe i hånden, lånte en gammel bil og fik overladt den kundekreds, som hans far ikke kunne nå at besøge. I dag leder han Chris-Wine.
    25 succesfulde år i dansk vin
    I denne uge kan Michael Carl fejre sit 25 års jubilæum. Han er den daglige leder af Chris-Wine, som er blandt de største vinfirmaer i Danmark, og han er en vinpersonlighed, som markerer sig stærkt.
    Michael Carl har sat sit stærke præg på den udvikling, der har ført til, at vin i dag er en del af den danske hverdag. Han var den første til at se betydningen af information ned til den mindste detalje. Alt, han solgte til købmænd og supermarkeder, var fulgt af oplysninger og gode råd. Og når varen var i forretningen, stod Michael hver fredag og lørdag og skænkede til kunderne og fik en god vinsnak med dem.
    Hurtigt var Chris-Wine blandt markedslederne, og for at styrke denne position købte familien i midten af 1980’erne et stort, forfaldent vingods i Bordeaux. Under Michael Carls dynamiske og entusiastiske lederskab er Château de Seguin i dag blandt de største og mest veldrevne vinslotte i Bordeaux. Seneste bevis er, at slottets Cuvée Prestige årgang 1997 blev valgt som den bedste Bordeaux Supérieur foran 7000 andre.
    Michael var også den første, der etablerede en international "Vinbørs" på Internet. Den er i dag en stor forretning med kunder i hele verden. Og for at skabe en stærk platform for Chris-Wine i Skandinavien oprettede han først et kontor i Finland og købte derefter sidste år det store og anerkendte svenske firma Edström Trading International.
    Michael Carl rejser meget. For meget, mener hans kone, Maria Pia, der er jordemor, og som sammen med parrets tre børn i lange perioder har måtte acceptere kun at se Michael i glimt.
    Når Michael Carl er hjemme, ofrer han tid på organisationsarbejde som bestyrelsesmedlem i brancheforeningen VSOD. I fritiden er sommerglæderne en god sejltur i båden, og om vinteren helst de sorte løjper i alperne. Der er intet, der må gå for langsomt for Michael Carl, som for øvrigt kalder det en dårlige uge, hvis ikke han har fået lagt mindst 50 km bag sig på rulleskøjter.
    Der er reception den 2. maj hos Chris Wine, Herstedøstervej 21 i Glostrup fra kl. 14 til 17.

Skandale - fejt, ulogisk og nonchalant
Svenske vinimportører taler om skandale - fejt, ulogisk og nonchalant. Og anledningen er den socialdemokratiske regerings utilbøjelighed til at sænke afgifterne i takt med, at landets borgere får lov til at føre mere og mere vin og spiritus over grænserne. Allerede fra 1. juli må de hver især medbringe 20 liter vin, 3 liter hedvin og 24 liter øl plus 1 liter spiritus.
Til WOW FaxNews udtaler den socialdemokratiske riksdagsmand Ingemar Josefsson, at han ikke ser nogen grund til at sænke afgifterne allerede i denne sommer. Men dette vil, siger branchen, medføre en stærkt øget grænsehandel - ikke mindst når broen åbner.
- Halvdelen af systembutikkerne i det sydlige Sverige kan lige så godt lukke, siger direktør Göran Boije fra Edström Chris-Wine.

Hvad skal der stå på flaskerne?
I Italien har man ved lov indført, at der på alle vinflasker skal stå, at man ikke må smide flasken fra sig i naturen. I USA slås de stadig om, hvad der skal stå.
Forbudsfolket, anført af senator Strom Thurmond, så helst, at der på hver eneste flaske stod en advarsel om, at vin er vejen til ulykker og fordærv, mens vinindustrien naturligvis gerne vil have en tekst, der er lidt mere i overensstemmelse med de faktiske forhold.
I februar sidste år gav Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms, der er den officielle myndighed på området, tilladelse til to tekster. Den ene opfordrer forbrugerne til - for at lære om vindrikningens indvirkning på helbredet - at rekvirere den statslige regerings ernærings-retningslinier for Amerikanere: "To learn the health effects of wine consumption, send for the federal government's Dietary Guidelines for Americans, Center for Nutrition Policy and Promotion, USDA, 1120 20th St., NW, Washington D.C. 20036 or visit its Web site: http://www.usda.gov/fcs/cnpp"
Den anden tekst opfordrer til, at man taler med sin familielæge om vinens helbredsmæssige virkninger: "The proud people who made this wine encourage you to consult your family doctor about the health effects of wine consumption."
De to tekster blev som nævnt indført, men i oktober sidste år suspenderede man loven for at afholde en række høringer. Disse pågik i sidste uge. I tirsdags havde blandt andet forbudsfolkene Strom Thurmond og George Hacker fra Center for Science in the Public Interest ordet - interesserede kan læses deres indlæg på adressen http://winemarketreport.com/health. I onsdags svarede vinindustrien meget overbevisende igen. Afgørelsen falder senere.

Børsnoteret vin
Dr. Alain Raynaud, der er præsident for l'Union des Grands Crus de Bordeaux, har igen bragt det gamle forslag frem om, at Bordeaux skal være stedet, hvor man børsnoterer vin. Ikke kun fransk vin, men vin fra hele verden.
- Der er cirka 500 vine, hvoraf cirka 180 fra Bordeaux, som er interessante at købe "en primeur", siger Alain Raynaud til avisen SudOuest. - Og når de er blevet noteret på børsen, er der intet, som forbyder en eller anden milliardær at investere i og satse på nogle af dem.
Vinkøbmændene - négociant'erne - i Bordeaux er imod planen, men Alain Raynaud insisterer: - Bordeaux bør være verdens Stock Exchange for store vine, siger han. - Slotsejerne i Bordeaux har al mulig interesse i at møde den øgede konkurrence. Det er nødvendigt at organisere markedet og udvikle handelen.
Det er ikke nogen hemmelighed, at London drømmer om at blive stedet for børsnotering af store vine. Man refererer jo allerede over hele verden til de priser, der opnås på vinauktionerne hos Sotheby's og Christie's.

En elektronisk næse
Den californiske Trinchero-familie, der blandt andet ejer Sutter Home og Montevina, har taget en "elektronisk næse" i brug. Apparatet, der hedder zNose, kan give et snapshot af de vigtigste tyve komponenter i en vins kemiske og aromamæssige profil. Og det gør det i løbet af kun 10 sekunder, hvor fx en gaskromatograf er en halv time om det.
Til Wine Spectator udtaler Jim Huntsinger fra Trinchero, at teknikken på et tidligt tidspunkt kan afsløre botrytis-råd og skadelig vildgær i indkomne druer.
Apparatet blev oprindelig udviklet til at snuse efter sprængstoffer, smuglervarer og forurenende stoffer.

Sydafrikas egen drue
I det seneste nummer af Vinbladet skriver Elsebeth Lohfert historien om den sydafrikanske drue Pinotage, og i artiklen er der flere interessante facts:
* Pinotage blev frembragt i 1924 af Abraham Izak Perold som en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault, kendt i Sydafrika under navnet Hermitage. Perold var den første professor i vitikultur ved universitetet i Stellenbosch.
* Krydsningen resulterede i fire stiklinger, som Perold plantede i sin have, og da han tre år senere blev ansat hos KWV i Paarl, stod hans embedsbolig tom, og haven groede til. Universitetets havefolk ryddede det hele, og hvis ikke en ung lektor tilfældigt var kommet forbi på cykel, var vinstokkene ikke blevet reddet.
* På et tidspunkt kaldte man krydsningen for "Perold's Hermitage x Pinot" - hvilket senere blev trukket sammen til Pinotage.
* Navnet Pinotage kom første gang på en vinetiket i 1961, da Stellenbosch Farmers's Winery solgte 59-årgangen fra Bellevue under navnet Lanzerac Pinotage.
* Druen blev en succes - indtil nogle engelske Masters of Wines midt i 70'erne kom til Sydafrika og sammenlignede vinens smag med rustne søm, neglelak og acetone. Vinfolket dernede tabte modet og stoppede nyplantninger, men i 1987 vandt en Pinotage-vin en stor konkurrence, og det vendte billedet. I dag laver man som bekendt fremragende rødvine på druen.
* I 1998 var der 3828 hektar i Sydafrika med Pinotage, svarende til 4,7 % af det totale vinareal - en firedobling siden 1990.
* Høsten i 1998 udgjorde 19.211 tons, knap 1,8 % af den totale mængde presse druer.
* Pinotage er den tredjestørste blandt Sydafrikas røde druer og på en tolvte plads blandt samtlige druer.
* En hel webside handler om Pinotage. Den findes på adressen www.pinotage.org.
.
      Bedste vintjener-elev
      I onsdags blev Challenge Côtes du Rhône - konkurrencen for sommelier-elever på Danmarks hotel- og restaurantskoler - afgjort, og vinder blev Birthe Nørgaard fra Vejle.
      Birthe Nørgaard er elev på Scanticon Comwell i Middelfart og følger undervisningen på Vejle tekniske skole.
      Selv om der var tilmeldt nogenlunde lige mange drenge og piger, var der hele syv piger i toppen, og i semifinalen kæmpede Birthe Nørgaard imod Louise Thrane og Charlotte Jensen.
      Dommerkommiteen var enige om, at alle tre piger var rigtig dygtige og klarede sig fint, men der kunne jo nødvendigvis kun være én vinder.
      Birthe Nørgaard går nu videre til den internationale finale i Avignon
Attraktive vine fra Bulgarien
I fredags var chefønolog Emil Bonchev fra det bulgarske Lovico Suhindol på besøg i København og præsenterede sine vine.
Han kunne berette, at der er sket meget i Bulgarien siden kommunismens fald. Man har moderniseret, plantet nye vinmarker og ikke mindst indforskrevet teknisk assistance blandt andet fra Australien. Der er en helt anden gejst og faglig stolthed og lyst til at prøve kræfter med den vestlige verden. Folk er begyndt at tage ansvar, hvad de ikke ret gerne gjorde før 1989.
Lovico Suhindol, der her i landet er repræsenteret ved Lovico Bibendum A/S og den dynamiske Anne-Mette Krygell (tlf.: 39 90 08 44), er Bulgariens største vingård og en af pionererne i den nye udvikling - godt hjulpet af en investering på 140 millioner kr. fra Verdensbanken.
Og hvordan er så deres vine? Som det fremgår af rubrikken "Ugens fund" nedenfor, er det virkelig attraktive vine, ikke mindst i forhold til de billige priser.
Bulgarerne laver også dyrere vine, og Emil Bonchev lod os smage nogle af dem, men de fås ikke i Danmark. Af en eller anden grund vil danske forbrugere ikke købe vine af høj kvalitet, hvis der står Bulgarien på etiketten, og det er faktisk synd. Både for de danske forbrugere og for de bulgarske vinproducenter.

Odenses største seriøse vinsmagning
På torsdag d. 4. maj afholder Vinens Verden "årets største seriøse vinsmagning i Odense". Smagningen foregår i Marienlystcentret, 'Windelsvej 138, og der vil være mulighed for at smage vine fra 20 til 500 kr. pr. flaske. Der er kun plads til 400 smagere, og i skrivende stund er der solgt 360 billetter à 125 kr. Så hvis man vil med, skal man nok skynde sig at ringe til tlf.: 65 91 99 33.

En meget gammel vinkrukke
En 4800 år gammel vinkrukke, udgravet i Juxian-området i Kinas Shandong-provins, har lagt 2000 år til den kinesiske skrifts historie.
Krukken har været brugt af Taihao-stammen, der tilbad vinens guder, og de skrifttegn, som arkæologerne har kunnet læse, inkluderer ord som Syd, ordinær og nyd.
Måske har der været tale om at nyde en ret ordinær vin fra en sydvendt skråning ... :-)
.
Han solgte 48.000 kostbare flasker
Så har den norske forretningsmand Christen Sveaas gjort det igen. I 1997 solgte han 19.000 sjældne flasker på auktion og fik cirka 90 millioner kr. for dem.
Nu har han ifølge WOW FaxNews solgt 48.000 flasker på en to dages auktion hos Sherry-Lehmann/Sotheby's i New York og kunnet stikke cirka 115 millioner kr. i lommen.
Den dyreste flaske blev en Château Lafite-Rothschild 1811 (kometåret!). Den gik for 20.700 dollar (164.000 kr.), mens en kasse Mouton-Rothschild 1945 gik for 80.600 dollar (640.000 kr.).
En kasse Château Cheval-Blanc 1947 kostede 57.500 dollar (455.000 kr.), og en kasse Latour à Pomerol 1961 fik hammerslag ved 79.500 dollar (630.000 kr.).
.

Jacopo Biondi-Santi præsenterer magnumflasken med etiket af ægte guld
    Etiketten er af ægte guld
    Jacopo Biondi-Santi i det italienske Brunello di Montalcino ville gerne gøre lidt ekstra ud af sin "Schidione III Millennium 1997". Derfor har han forsynet magnum-flasken med en etiket af 23 karat guld. Etiketten er skabt en guldsmede i Arezzo, der er berømte for deres fornemme håndværk.
    Vinen er fremstillet på 40 procent Cabernet Sauvignon, 40 procent Sangiovese Grosso og 20 procent Merlot og har ligget 18 måneder på fad.
    Der er fremstillet i alt 13.987 magnumflasker, hvoraf de 13.000 går til USA. Prisen vil her være 800 dollars (næsten 6000 kr.).
    Jacopo Biondi-Santi regner med, at vinen vil kunne holde i mindst 50 år, og med i prisen er, at han propper flaskerne om hvert tyvende år, efter at vinens tilstand først er blevet bedømt af en notar.

Kælderprogrammer til Mac
I sidste nummer af VinAvisen efterlyste en læser et vinkælderprogram til at holde styr på flaskerne - men vel at mærke et program til Mac. Denne efterlysning har givet to svar:
* Ole Søholm Jensen i Hjørring fortæller, at programmet Winebase kan køre på en Mac ved hjælp af en Windows-emulator, og at nærmere oplysninger kan hentes på adressen http://www.winebase.com.au/wbinfo.htm.
* Og Elsebeth Lohfert, der sammen med sin mand, Peter Winding, udgiver og redigerer Vinbladet, skriver: Vores lay-outer har lavet et virkelig godt program til os baseret på filemaker-pro. Interesserede kan få programmet tilsendt ved at sende en check på 140 kr. til JK Multimedia, Ebberupvej 30, 5631 Ebberup, tlf.: 64 74 19 95, e-mail: webkeeper@golfonline.dk.

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse drikkeværdige vine:

Summus, Castello Banfi, Sant'Antimo, Italien 1996
259,95 kr. (549,95 kr. i magnum), Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
De af VinAvisens læsere, der snakker latin til daglig, ved, at Summus betyder højest, øverst, toppen. Og denne vin er virkelig toppen af alle Castello Banfi's glimrende vine - en rødvin med en utrolig flot duft, der fylder rummet, og en blød og afrundet smag med mange facetter. Den er dyr, men også dejlig.

Château La Corne, Bordeaux, Frankrig 1998
42 kr., Møllers Vinimport, tlf.: 86 27 44 01
Dette er rødvinen fra det danskejede Château La Corne, som blev købt i 1996 af Willy Pedersen og hans franske hustru, og som vi omtalte i uge 16. Og hvordan er den så? Den er faktisk en vellavet "almindelig" bordeaux med god frugt og en let sødme. Og til prisen særdeles attraktiv.

Santagostino, Catarratto / Chardonnay, Firriato, Sicilia IGT 1998
49,95 kr., Allied Domecq, tlf.: 56 30 02 00
To grønne druer mødes i denne glimrende hvidvin. Den smager meget som en Chardonnay, men den har et tilskud af friskhed, der formodentlig stammer fra den sicilianske drue Catarratto. Det er en glimrende vin, både til lettere madretter og som "terrasse-vin".

Suhindol Merlot, Suhindol, Bulgarien 1999
32,95 kr. hos Bilka og 34,95 kr. hos Føtex
Denne rødvin er et virkelig pænt glas til den billige pris. Duften er fyldig og tiltalende, og smagen har Merlot-druens saftighed og indtagende sødme. Vinen er fadlagret, hvilket stiller den billige pris yderligere i relief.

Suhindol Merlot, Suhindol, Bulgarien 1997
32,95 kr., FDB
Igen en god Merlot, lidt mindre sød end ovennævnte, men kraftig, blød og saftig og med en smag af sorte bær - lidt brombær, syntes vi. Et godt glas til prisen.

Suhindol Merlot Reserve, Suhindol, Bulgarien 1996
36,95 kr., FDB
En kraftig og meget tiltalende rødvin med saft og sødme. Den er fire år gammel men forbavsende ungdommelig i glasset. Den har ligget tre år på fade af bulgarsk eg - hvilket man ikke bør kimse ad. Bulgarerne sælger en hel del af deres udmærkede egetræ til franske bødkerier.

Suhindol Cabernet Sauvignon Reserve, Suhindol, Bulgarien 1996
29,95 kr., Netto
Det er utroligt, at Netto kan sælge denne glimrende rødvin så billigt. Den har en blød og meget frugtagtig smag og har - ligesom ovennævnte vin - ligget tre år på bulgarsk eg.

Oriachovitza Cabernet Sauvignon Reserve, Stara Zagora, Bulgarien 1995
29,95 kr., Fakta
Blød og lækker rødvin med en kraftig og lokkende duft og god frugt i smagen. Også denne vin er et fund til prisen.
.
    Her finder du de gode vine
    Når VinAvisens smagepanel har udnævnt en vin til at være blandt "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), vil den i en periode kunne placeres på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres vinen med VinAvisens gyldne Etiket.
    Listen over alle vine, der aktuelt udstilles på denne måde, kan du se ved at klikke på disse ord.
Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over nogle af de vine, som vinjournalisterne har fremhævet i ugen, der gik. Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Århus Stiftstidende (ved Palle Westphal):
* Saint Clair Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1999, hvidvin til 69 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00).

* Saint Clair Chardonnay, Marlborough, New Zealand 1999, hvidvin til 69 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00).
* Jordan Blanc Fumé, Stellenbosch, Sydafrika 1999, hvidvin til 89 kr. fra Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88).
* Bradgate Chenin Blanc / Sauvignon Blanc, Stellenbosch, Sydafrika 1999, hvidvin til 59,75 kr. fra Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88).
Politiken (ved Jørgen Mønster Pedersen):
* Vinré Cabernet Sauvignon, Giordano, Langhe, Piemonte, Italien 1996, rødvin til 300 kr. for 6 flasker i Kvickly.

B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* 35 SUR, Cabernet Sauvignon, Viña San Pedro, Lontué Valley, Chile 1998, rødvin til 34,95 kr. hos Fakta.

Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Undurraga Cabernet Sauvignon, Chile 1999, rødvin til 29,95 kr. hos Netto.

* Undurraga Merlot, Chile 1999, rødvin til 29,95 kr. hos Netto.
Jyllands-Posten (ved Ulrik Boesen og Niels Lillelund):
* Echeverria Reserva, Molina, Chile 1997, rødvin til 67 kr. hos K.B. Vinimport (tlf.: 33 14 99 14).

* Errázuriz Reserva, Don Maximiano Estate, Chile 1997, rødvin til 100 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
* Cono Sur 20 Barrel, Rapel Valley, Chile 1997, rødvin til 150 kr. fra House of Wine (tlf.: 44 66 23 11).
Euroman (ved Jesper Uhrup Jensen):
* Tignanello, Antinori, Toscana IGT, Italien 1996, rødvin til 299 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 39 16 06 00).

* Sassicaia, Bolgheri Sassicaia, Italien 1996, rødvin til 825 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88).
Berlingske Lokalaviser (ved Svend Erik Olsen og Gitte Hindholm):
* Cognac Camus Extraordinaire Blue, Cognac til 1159 kr. hos Skjold Burne.
ErhvervsBladet (ved Flemming Hvelplund):
* Sutter Home Family Reserva, Cabernet Sauvignon, Californien, USA 1997, rødvin til 42 kr. hos Netto.

Jyllands Posten København (ved Anders Grøndahl):
* Racemo, Frascati Superiore, Italien 1998, hvidvin til 110 kr. for 3 flasker i Prima'er, Superstore og Gobi (tlf.: 36 13 00 60).

* Haselgrove Chardonnay, Australien 1998, hvidvin til 69,75 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
* Château Charmail, Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrig 1996, rødvin til 105 kr. hos Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44).
Alt for Damerne (ved Flemming Hvelplund):
* Valformosa Vall Fort, Penedès, Spanien 1996, hvidvin til 49,95 kr. hos Irma.

* Valformosa, Vall Reserva, Penedès, Spanien 1994, rødvin til 49,95 kr. hos Irma.
B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* Les Granges des Domaines Edmond de Rothschild, Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrig 1997, rødvin til 59,95 kr. hos SuperNærkøb i uge 18.

Fyens Stiftstidende (ved Jørgen Aldrich):
* Nogroamaro, Colmaroni di Santi, Salento, Italien 1998, rødvin til 40 kr. fra Allied Domecq (tlf.: 56 30 02 00).

* Deakin Estate Chardonnay, Victoria, Australien 1999, hvidvin til 65 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).

Vil du hellere have VinAvisen pr. fax?
Som en speciel service tilbyder vi at sende VinAvisen pr. fax til læsere, der endnu ikke er kommet på Internettet. Et abonnement for ti uger koster 495 kr. plus moms. Ring venligst til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20, og aftal nærmere. Faxen vil som regel blive sendt mandag eftermiddag.

Vil du hellere have hele VinAvisen som e-mail?
Flere travle branchefolk har spurgt os, om de kan få tilsendt VinAvisen direkte som e-mail - altså ikke kun ugens gratis løbeseddel, men hele avisens tekst. De finder det vigtigt at kunne holde sig ajour med, hvad der sker i vinens verden og få oplysninger og tips, der blandt andet kan hjælpe dem i forhandlinger med udenlandske producenter.
Dette kan godt lade sig gøre. Man kan tegne abonnement på VinAvisens friske nyheder hver mandag morgen tilsendt egen e-mail adresse. Prisen for abonnement i et halvt år er 390 kr.
Abonnement kan tegnes ved henvendelse til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk