Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 06, 2002Vin-aktuelt i uge 6
4. februar - 10. februar 2002
.

VinAvisen uge 3VinAvisen uge 4VinAvisen uge 5
   Vil du have vores løbeseddel?
   Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Med uforrettet sag
Tirsdag morgen kom en lastvogn til firmaet Bessiere i byen Meze i Languedoc-Roussillon. Den skulle hente en last vin til det danske firma HH Vin, men chaufføren måtte køre hjem igen med uforrettet sag. Bessiere havde været udsat for et alvorligt attentat fra en gruppe, der kalder sig Comité d’Action Viticole, og store dele af bygningerne var brændt.
Danskeren Oscar Wandel, der bor i Bourgogne og repræsenterer firmaet, fortæller VinAvisen, at det eneste vidne til forbrydelsen var en polsk chauffør, der også skulle hente en last vin. Han var kommet for tidligt og havde lagt sig til at sove og vågnede, da seks-syv muskuløse og maskerede mænd trængte ind på området med benzindunke og gasflasker. Mændene tømte tankene med vin og tændte flere bål i varehuset.
En del tanke blev ødelagt, og det samme blev tappeanlægget, men heldigvis blev château- og domaine-vinene reddede, idet de opbevares i en stenbygget kælder.

En lidt trist 100 års-fest
Ødelæggelsen af det franske handelsfirma må ses som et led i det oprør, de mindre dygtige vinbønder i Midi har indledt. Deres vin er ikke god nok, der er for meget af den, og der er ikke nogen, der vil købe den.
- Det mærkelige er bare, at netop firmaet Bessiere blev ramt, siger Oscar Wandel. - Det gør en stor indsats for at sælge områdets vine og er ikke et af de firmaer, der fx importerer billige italienske vine.
I lørdags fyldte Bessiere hundrede år. Det blev en lidt trist fest ..…
Bessieres website ligger på adressen www.enterpriseweb.co.

Det går bedre i Bordeaux
Mens det går skidt med salget af vine fra det franske Midi - fra Languedoc-Roussillon - er det begyndt at gå bedre i Bordeaux.
Det franske hjemmemarked aftager to tredjedele af Bordeauxs produktion, dvs. cirka 500 millioner flasker, og salget er stigende. Dette er positivt efter nedgangen på 13 procent forrige år på grund af de markante prisstigninger på 1997-årgangen.

Eksporten op
Med hensyn til eksporten siger præsidenten for Bordeaux-négociant’erne, Christian Delpeuch, til avisen SudOuest: - Jeg er mere optimistisk end for to måneder siden. Både for grand cru-vinene og de bedre mellemklasse-vine er der tale om øget aktivitet igennem de seneste par uger. Vore udenlandske kunder har tømt deres lagre, og salget er gået godt i de sidste uger af 2001.

En magisk grænse
De billigste Bordeaux-vine har derimod set et markant prisfald, og nogle vil måske komme under den magiske grænse på 1000 euro for en tonneau (4 bariques à 225 liter = 900 liter) - hvis vinen overhovedet kan sælges.
Til avisen Les Echos siger nogle slotsejere, at produktionen ikke er rentabel, hvis prisen ligger under 1220 euro pr. tonneau.

Prisen ved slottets port
Priserne på ordinær Bordeaux-vin i årgangen 2001fremgår af skemaet herunder. Priserne er for vinen "en vrac" - altså bulk-vin i tankvogn, container eller lignende. Priserne er uden afgifter og ved afhentning på slottet, og de gælder pr. tonneau (900 liter).
a......
Rød Bordeaux1030-1220 euro
Saint-Émilion3050 euro
Hvid Bordeaux530-915 euro
Entre-Deux-Mers700-915 euro
Graves1060-1370 euro
Graves Supérieur1220 euro
Rød Bergerac690-760 euro
Tør hvid Bergerac530-690 euro
Sød Bergerac610-700 euro
..
Bordvin2,44-2,70 euro pr. d/h
  I forkortelsen d/h står d for degré, dvs. alkoholprocent, og h for hektoliter. Hvis en vin til 2,44 euro pr. d/h fx har 11 procent alkohol, så er prisen pr. hektoliter 2,44 x 11 = 26,84 euro. Det svarer til 26,84 x 7,44 = 199,69 kr. pr. hektoliter eller små 2 kr. pr. liter.

a.........

.
Saint Vincents statue bæres i procession fra by til by. Som det ses til højre på billedet er statuen ikke større end, at den kan bæres på skuldrene af to mænd.
  Sankt Vincent på omgang
  I sidste weekend var der igen fest i Bourgogne for vinens helgen, Saint Vincent.
  I middelalderen førte man hvert år helgenens statue i procession til en ny by, hvor han så kan få lov at stå og passe på vinmarkerne i et år. Festen kaldes Saint Vincent Tournante - "Sankt Vincent på omgang".
  Siden 1938 har man taget skikken op, og i år gik turen til Montagny og Buxy i det sydlige Bourgogne.
  Under festen blev der trukket 30.000 flasker vin op, og nogle blev naturligvis berusede. Efter sigende tænker man derfor på fremover at lade helgenen blive stående og nøjes med en fest på Château du Clos de Vougeot. Men gad vide, om ikke man besinder sig ..…

  Hvem var Saint Vincent?
  Saint Vincent var en spansk martyr, som man ved meget lidt om - og man ved slet ikke, hvorfor han fik vinen som sit særlige ansvarsområde. En teori går ud på, at det skyldes hans navn - ordet vin indgår jo i det.
  Hvis nogen siger, at det vist er noget sludder, så henviser franskmændene til, at glasmalerne havde Sainte Clair som deres helgen (clair = klar, lys), mens kokkene havde Saint Just (jus = kødsaft) …

Vingaarden justerer
I ugen, der gik, tog Vingaarden i Odense afsked med ni medarbejdere lige fra receptionisten over to sælgere og IT-chefen til økonomidirektøren. Vingaardens direktør, Peter Schaltz, understreger dog, at der ikke er tale om nogen dramatik i den forbindelse.
I 1999 havde koncernen 165 medarbejdere, i 2000 var der 188 og i 2001 206. Man har blot foretaget en justering for stadig at være konkurrencedygtig, siger Peter Schaltz til VinAvisen.

På svenske hænder
Vingaarden og datterselskabet Kjær & Sommerfeldt er i dag på svenske hænder. De to gamle danske firmaer var i mange år ejet af Carlsberg, der i sommeren 1999 solgte dem til den finske Marli-koncern, og for et år siden afhændede Marli dem så til svenske Vin & Sprit.
I dag er Vingaarden således medlem af en større nordisk vingruppe, V&S Wine Group, der ud over de danske aktiviteter omfatter Scanfrentz i Finland, Amundsen Wines i Norge og Nordic Wine i Sverige.
Nordic Wine blev faktisk introduceret så sent som i fredags og er en fusion mellem den tidligere Vin & Sprit-vindivision samt de svenske firmaer Provinum, Tedeum og Göte Andersson.

Campari overtager Sella & Mosca
Det Milano-baserede apéritif-firma Campari har overtaget kontrollen over Sella & Mosca på Sardinen. Det skete, da Campari med 68,2 millioner euro på bordet overtog spiritusgruppen Zedda Piras, der ejer to tredjedele af Sella & Mosca.
Sella & Mosca er Sardiniens største producent. Firmaet har 500 hektar vinmarker og solgte i 2001 næsten 6,7 millioner flasker vin, hvoraf de 17 procent gik til eksport - her i landet er det Chris-Wine, der importerer firmaets vine.
Selv ejer Sella & Mosca 94 procent af det kinesiske Qingdao-vineri i Beijing og Domaine de la Margue i Costières de Nîmes.
..

..
Den sardiske Cannonau-drue er identisk med Rhône-dalens Grenache og Spaniens Garnacha.
  Ristede babygrise
  Nogle af Sella & Moscas flasker fyldes med Sardiniens berømte rødvin, der presses af druen Cannonau - den kom til øen fra Spanien, hvor den hedder Garnacha.
  Man siger, at en vin på Cannonau skal drikkes ved et bål inde midt i Sardinens vildsomme bjerge, mens hyrder i tykke fåreskindsvamse rister babygrise over gløderne og fordeler tykke skiver friskgrillet ost på sardernes grove brød. Det var nok værd at prøve …..
  En anden sardisk specialitet er hedvinen Vernaccia di Oristano. I byen Oristano går der en from historie om, at Vernaccia-druen blev til, da Santa Catarina græd sine tårer over byen under en pest. Tårerne blev til Vernaccia-druene, som blev til befolkningens trøst.

  Ikke samme drue
  Vernaccia-druen, der anvendes til Oristano-hedvinen, er ikke den samme, der bruges til den nok så kendte Vernaccia-vin fra San Gimignano i Toscana. De to druer er slet ikke i familie med hinanden.
  Faktisk findes der mange druer i Italien, der hedder Vernaccia, både blå og grønne. Og grunden til den udbredte brug af navnet - og af ordet Vernatsch i Italiens tysktalende dele - er, at ordet betyder "noget, der er særegent for et sted" - altså en lokal specialitet.
  Ordet har samme rod som vernacular, der betyder folkelig, indfødt.

...
..
Der var udelukkende Zinfandel i glassene, da over 8000 zinfans kom myldrende.
  Kostbar vin med skruelåg
  Druen Zinfandel har sin egen årlige kæmpesmagning, og i ugen, der gik, blev den afviklet i San Francisco. Der var 300 udstillere, som præsenterede 600 forskellige vine for over 8000 zinfans.
  En udstiller, der vakte sensation, var Downing Family Vineyard, et boutique-winery i Napa, der præsenterede sin Zinfandel til 35 dollars - næsten 300 dkr. - med skruelåg!
  Vingårdens ejere, John og Tracy Downing, er godt kede af problemerne med propsmag, og ifølge bladet Wine Spectator turde de godt bruge skruelåg netop på deres Zin, fordi den henvender sig til et specielt, indforstået publikum. - Her kan man prøve noget, som man måske ikke vil gøre med Pinot Noir eller Cabernet, siger de.

Vin i radioens P1
Hver fredag kl. 08.45 mødes Flemming Hvelplund og Thyge Steenstrup i studiet på P1 til en lille snak om vin - sådan i al almindelighed - og gerne til lidt inspiration, inden man køber ind til weekenden.
I fredags var det en lille historie om Torres-dynastiet, og de følgende fredage ser emnerne sådan ud:
Fredag d. 8. februar kl. 08.45: Argentinsk vin og røde bøffer.
Fredag d. 15. februar kl. 08.45: Verdens største private vinhus, Gallo.
Fredag d. 22. februar kl. 08.45: Rioja.
Fredag d. 1. marts kl. 08.45: Ost og vin.

Mere rød end hvid
Det er jo en sørgelig sandhed, at der sælges mindre og mindre hvidvin - hvilket sikkert skyldes snakken om, at rødvin er godt for alt lige fra hjertet til hjernen.
Nu har de også opdaget det i Australien, hvor der for første gang i 2001 blev produceret mere rødvin end hvidvin.
Af druer til rødvin blev der høstet 772.816 tons, mens der kun blev høstet 618.266 tons til hvidvin.
I år regner man med at høsten bliver på omkring 1,51 millioner tons. Måske vil det føre til en vinsø, skriver fagbladet Just Drinks, eller også vil det lykkes at øge eksporten med 20 procent.
Cirka 55 procent af al australsk rødvin produceres i regionen South Australia, mens Victoria står for 37 procent af hvidvins-produktionen.
I dag er 9100 mennesker beskæftigede i vinindustrien. Det er 400 mere end sidste år.
..........
  Alt om tysk vin
  Deutsche Weininstitut i Mainz melder, at Weingut Immerheiser i Rheinhessen er vinproducent nummer 500, der netop i den forløbne uge blev optaget på instituttets website, www.deutscheweine.de.
  Den tyske site er et besøg værd. Der er en utrolig stor mængde nyttige oplysninger om tysk vin - distrikter, Prädikaten, månedens drue osv. Søgesystem og andre detaljer virker efter vor mening bedst i udgaven med tysk tekst. Her kan man virkelig linke sig frem til hele den tyske vinverden.

........
  .
  VinAvisens Online Auktioner
  En spændende dyst
  I onsdags var der kamp til stregen i vores Online Auktioner. Det gjaldt en flaske Château d'Yquem 1948. - Interessant for samleren, havde udbyderen skrevet. - Står lavt i flasken - kan givetvis ikke drikkes. Smagte en fra samme beholding for fire år siden, og den var "langt nede".
  Med i opløbet var to, der fører sig frem under brugernavnene camensac og kermit, og de bød lige op til auktionens lukning. Faktisk blev auktionen forlænget, for - som der står i vores brugsanvisning: I tilfælde af placering af et bud mindre end ti minutter før lukke-tidspunktet tillægges ekstra ti minutter. Dette for at forhindre, at nogen sidder og lurepasser og venter til sidste sekund med at placere et bud.
  Til sidst forhøjede camensac med 300 kr. til i alt 1500 kr. - og så stod kermit af.

  Med et klik på denne bjælke kommer du ind på auktionssiderne
  - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
  .
  .
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
a..
.

  Kurt Hansen (f.1944) - med mellemnavnet Wilfred - markerer sig stærkt med sit énmands-firma, KH Import, og har da også mange år på bagen i den danske vinbranche.
  Han var en af Irmas to første mandlige elever, og vejen videre i handelens verden gik via Niels Brock og Handelshøjskolen i København.
  I 1980 overtog han ledelsen af Interfrugts afdeling med vin, konserves, nødder og tørfrugt og etablerede senere denne division som et selvstændigt aktieselskab i Interfrugt-koncernen. Her blev Kurt Hansen både medejer og administrerende direktør, og firmaet fik grundlæggernes navn: Andersen & Schultz. Det var blandt andet specialist i import af spanske og italienske vine, og i midten af 80’erne var firmaet - og Kurt Hansen - Danmarks største importør og distributør af Rioja-vine.
  Da Interfrugt i 1992 gik konkurs og trak datterselskabet Andersen & Schultz med sig i faldet, etablerede Kurt Hansen sit eget firma, KH Import, og videreførte alle agenturer. Især importerer han vine fra de gamle europæiske vindistrikter i Spanien, Italien, Frankrig og Østrig.
  Kurt Hansen er medlem af Det franske Vinråd og æresbroder i vinskribenternes klub, Laugsmagistrene. Privat bor han i Vridsløsemagle og er far til tre børn, Kasper, Lasse og Mia. Fritiden bruge han på jagt, hunde og aktive vildmarksture i Sverige samt madlavning og vinsmagninger.
  Adresse: KH Import, Scandiagade 15, 2450 København SV, tlf.: 33 25 11 17, e-mail: khimport@email.dk.

Stormby vil holde auktioner i København
Den dynamiske læge Nils Stormby er det svenske spritmonopols svorne fjende. Læs mere om ham ved at klikke her.
Nu har han åbnet en vinforretning i Stockholm, og dens navn er meget passende "Stormbys Vinhandel".
- Men jag kommer bare at sälja till restaurang og hotell, siger han til WOW FaxNews. - Inte til Systembolaget. Och inte till privatpersoner, för det får man ju inte. Än så länge, måste jag tillägga.
Samtidig vil Stormby også begynde med vinauktioner i København. Den første blev afholdt i november, og den næste holdes i marts. - Det blir annonser i svenska dagstidningar, afslører han.
a..
  .
  Den danske vinbranche
  * Skjold Burne Vinhandel er nu også kommet til Hedehusene, idet Vinkøb, Vesterkøb 22 - og vinhandler Palle Kristensen - er indtrådt i Danmarks største og ældste kæde af specialforretninger inden for vin og spiritus. Telefonnummeret er 46 56 01 47.
  * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Det går bedre i Rioja
Efter nogle år med vigende salg - på grund af for høje priser - er der atter gang i salget i det spanske Rioja.
De seneste tal fra vinkommiteen viser, at distriktet i 2001 har solgt 220 millioner liter vin, hvilket er 37,8 procent bedre end i 2000.
Salget af unge (joven) vine steg 80 procent til 119,5 millioner liter, mens salget af de fadlagrede vine steg 14 procent.

Investering i bulgarsk vin
Bulgarske og ungarske investorer er gået sammen om at oprette et kæmpevineri i nærheden af byen Veliko Tarnovo i hjertet af Bugarien.
Man har sikret sig 500 hektar til vinmarker og planlægger et moderne vineri med 200 arbejdspladser.
..
  Bibel om interessant hobby
  Gads Forlag har udsendt andet oplag af Benny Génsbøl og Jens Michael Gundersens "Vinavl i Danmark" (248 sider, 369 kr.).
  Nu er vi ikke selv i målgruppen - vil hellere drikke vinen i stedet for selv at fremstille den. Men vi kan da godt se, at vindyrkning må være en interessant hobby, og at denne bog må være lidt af en bibel for de troende. Det er en både grundig og inspirerende bog, og der er også flere kapitler, der kan læses af folk, der ikke lige farer ud og stikker vinstokke i jorden.
  Selv har vi med stor interesse læst kapitlet om vinavlens historie i Danmark. Hvad har vi dog ikke gjort for at få noget i glassene i trange tider!

Svenske eksperter bedre end franske
I de seneste udgaver af VinAvisen har vi skrevet om det franske forsøg, der afslørede, at såkaldte vineksperter falder igennem, når de skal genkende og beskrive en vin.
I Stockholm udsatte Aftonbladet nogle svenske vinskribenter for samme test, men her var der ingen, der faldt i vandet. "Svenska vinproffs går inte at lura", lød bladets rubrik.
Egentlig mærkeligt, at ingen dansk avis har følt sig fristet ...

Vinklub med 400 medlemmer
Endnu en vinklub er blevet indlemmet i VinAvisens liste over vinklubber, nemlig Sydjysk Vinselskab - i øvrigt en af landets største vinklubber med næsten 400 medlemmer.
De fleste af medlemmerne kommer fra området mellem Haderslev og Kolding, men klubben har også medlemmer, der jævnligt kommer rejsende langvejs fra til smagningerne - endog fra Norge!
..
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens spørgsmål - og svar.

  .
  Vinen Réserve des Propriétaires fra det danskejede Château de Haux tappes i flere flaskestørrelser. Forrest ses dobbeltmagnum, magnum, normal- og halvflaske.
  Hvad hedder de store flasker?
  En række store champagneflasker, der måske oprindelig blev fremstillet til det russiske hof, fik i 1800-tallet navne efter bibelske fyrster - intet mindre kunne gøre det:
  Jeroboam er en flaske til 3 liter vin, dvs. 4 normale flasker. Det er den største flaskestørrelse, hvori champagnen gærer. Alle endnu større flasker er bare beholdere, som man tømmer mindre flasker over i. Bruges Jeroboam-flasken til bordeaux-vin, rummer den 5 liter svarende til 6 2/3 flasker. Flasken er opkaldt efter en bibelsk konge.
  Réoboam er en stor flaske til 4,5 liter vin, dvs. 6 normale flasker, især til champagne. Den er opkaldt efter en søn til den bibelske kong Salomon.
  Impériale er en stor flaske til 6 liter rødvin, dvs. 8 normale flasker. I champagne-udgaven kaldes den Methusalem.
  Methusalem, en stor champagneflaske til 6 liter vin, opkaldt efter Noas bedstefar, der ifølge Biblen blev 969 år gammel og dermed havde god tid til at grundlægge en stor familie.
  Salmanazar er en stor flaske til 9 liter vin, dvs. 12 normale flasker, især til champagne. Den er opkaldt efter en assyrisk konge, der optræder i Biblen.
  Balthazar er en stor flaske til 12 liter vin, dvs. 16 normale flasker, især til champagne - men den nu ses sjældent. Den er enten opkaldt efter en babylonisk konge i Det gamle Testamente eller måske efter en af de hellige tre konger.
  Nebuchadnezzar er normalt den største flaske. Den rummer 15 liter vin, dvs. 20 normale flasker, og bruges til champagne. Flasken er opkaldt efter den største af de babyloniske konger.
  Caspar er en flaske på 27 liter. Det er overordentlig sjældent, man ser den.
  Ud over disse specielle flaskestørrelser har EU fastlagt følgende rumfang: 300 cl, 150 cl, 75 cl (den normale helflaske), 37,5 cl (halvflaske) og 18,7 cl (til fly), og samme størrelser er standard i de fleste andre lande.
  Der findes dog specielle størrelser, fx den ungarske tokaj-flaske på 50 cl.
  .
  Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
  .
.
Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Tarapacá, Chardonnay, Maipo Valley, Chile 2000
56 kr., Skjold Burne
Simpelt hen en lækker og meget elegant hvidvin med fine frugttoner. Den er kraftig - 13 procent - men kan bære procenterne. Glimrende til lidt kraftige retter. Link til side om chilensk vin: www.chilewinemarket.com.


Quinta Generación, Gran Reserva, Casa Silva, Colchagua Valley, Chile 1999
120 kr., Sigurd Müller
Chilensk topvin på 52 procent Cabernet Sauvignon og 48 procent Carmenère, og - jo, den er bare flot. En bombe af en rødvin (13,5 procent), hvis alkohol bæres oppe af fyldig frugt med krydrede toner af lakrids, kaffe, chokolade ... Den kan drikkes nu, men også gemmes nogle år. Link til producenten: www.casasilva.cl.


Finca Flichman, Chardonnay, Mendoza, Argentina 2000
59,95 kr., Vingaarden
Et rigtigt godt glas hvidvin, sagde køkkenchefen, der deltog i smagningen. Og perfekt til fisk. Vinen er blød og lækker med fin frugt og ikke så "vulgær", som mange af de egetræs-prægede Chardonnay'er. Tillige er prisen jo til at komme i nærheden af. Link til producenten: www.flichman.com.


Fox River, Shiraz, Western Australia 1999
76,50 kr., Park Wine
Den har en næsten "fed" smag med lækker frugtfylde og toner af blommer, kaffe, nødder ... Prisen må siges at være rimelig i forhold til kvaliteten, men vinen kræver unægtelig en kraftig middagsret. Link til producenten: www.foxriverwines.com.au.


Villa Pillo, Borgoforte, IGT Toscana, Italien 1997
64,95 kr., Norton Co.
Moden og afrundet rødvin, meget indtagen og helt uden kanter. Faktisk en nydelse. Vinen efterlader lidt vinsten i det sidste glas, men det er jo kun et tegn på kvalitet. Link til slottet: www.millbrookwine.com.


Château Lamothe-Cissac, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 1998
89,95 kr., Philipson Wine
Her er en rigtig lækker bordeaux, sødmefuld, med dejlig frisk frugt og med et lille mundrensende bid i slutningen, der gør den glimrende til mad. Link til dansk side om Cru Bourgeois: hjem.get2net.dk.


Croix Rameaux, Moulin à Vent, Beaujolais, Frankrig 1998
75 kr., Amka Vinimport
Lækker og ret fyldig rødvin med god frisk frugt og syre og med en dejlig sødme. En vin uden kanter, som det er en fornøjelse at drikke. Link til dansk side om producenten: www.amka-vin.com.


Château les Ollieux, Corbières, Frankrig 1998
79,75 kr., Brdr. Schmidt Vinhandel
En meget vellavet rødvin med god fyldig frugt og en let sødme. En vin, som alle vil drikke med fornøjelse. Link til fransk side om slottet: www.capdagde.net.


Mavida, Cabernet Sauvignon, Reserva, Central Valley, Chile 2000
39,75 kr. Erik Sørensen
Til prisen er denne rødvin fortræffelig. Den har en god, ren Cabernet-duft og en fyldig druesmag med tilpas syre. Glimrende til mad. Link til side om chilensk vin: www.chilewinemarket.com.


Aramis, Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Frankrig 2000
47,50 kr., Vinmonopolet
Rødvin på en blanding af druerne Cabernet og Tannat, hvor den sidste er hoveddrue i Gascogne-distriktet Madiran i Sydvestfrankrig. Vinen er mild og læskende med frisk frugt. En rar vin. PS: Aramis var en af de tre musketerer. Men det var da vist egentlig d'Artagnan, der var fra Gascogne, ikke? Link til side om vin de pays des Côtes de Gascogne: www.vins-cotes-gascogne.fr.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
Alt for Damerne
Villa Bona Terra, Merlot, Dealul Mare, Rumænien 1999Rødvin49 kr.Chris-Wine
.
Berlingske Tidende
L'Ermita, Alvaro Palacios, Priorato, Spanien 1999Rødvin1699 kr.Vino Tinto
Château Hanteillan, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 1999Rødvin59 kr.Netto
.
B.T.
Barbaglio, Rosso del Salento, Puglia, Italien 1997Rødvin95 kr. (2 fl)Bilka
.
Ekstra Bladet
Cellier Saint Valentin, Côtes du Rhône, Frankrig 1999Rødvin50 kr.Gova m.fl.
Rubrato, Irpinia Aglianico, Campania, ItalienRødvin89 kr.Gova
Bosco del Merlo, Cabernet Saivignon, Lison Pramaggiore, Veneto, ItalienRødvin69,75 kr.GrandVin
.
ErhvervsBladet
Poggio Muralto, Umbrien, Italien 2000Rødvin95 kr.Holte Vinlager
Wente, Cabernet Sauvignon, Central Coast, Californien 1998Rødvin69,95 kr.SuperBest + Spar
.
Jyllands-Posten
Santa Duc, Le Quatre Terres, Côtes du Rhône, Frankrig 2000Rødvin69 kr.Bichel Vine
.
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.