Nyheder for uge 11, 2017Det nye ukrudtsbekæmpelsesmiddel Schiumone er måske ikke så smukt at se på i vinmarkerne, men det skulle efter sigende være meget effektivt.

Skum i vinmarkerne

Nogle vinproducenter vælger at lade ukrudt være ukrudt mellem rækkerne af vinstokke. Andre sætter nyttedyr ind i kampen mod de uønskede planter. I Chile bruger man fx lamaer, mens nogle newzealandske vinhuse tyer til minigrise - begge dyrearter gufler med glæde ukrudtet i sig. Det samme gør får i de britiske vinmarker.

Og så er der selvfølgelig også vinproducenter, der benytter sig af kemiske sprøjtemidler - som der dog i stigende omfang bliver forbud mod at bruge.
Nu har et italiensk firma, Tecnovict, skabt et alternativ, Schiumone, der betyder ”stort skum”. Og hvis produktet bliver endeligt godkendt, vil man måske om et års tid se noget, der minder om fede striber af flødeskum under vinstokkene - i første omgang i Italien og siden hen i andre vinlande.

Ren økologi


Selv om skummet ser nok så kemisk ud, så er det lavet på økologiske grøntsagsfibre, og hos Tecnovict håber man, at få Schiumone godkendt til brug i økologiske vinmarker.
Skummet, der er 75 grader varmt, sprøjtes målrettet ud af en maskine, og når det har virket i et par døgn under vinstokkene, er der ikke et eneste ukrudtsblad tilbage - varmen udtørrer simpelt hen planterne, så de dør.
Ved at klikke her kan man se en lille videofilm, der viser, hvordan skummet fordeles under vinstokkene.


Corton-højen i Côte de Beaune. Foto: Wikipedia/Tomas.

Corton-højens skov til salg

En 66 hektar stor skov i Bourgogne er for nogen tid siden blevet sat til salg, og det har vakt bekymring hos en række vinproducenter. Der er nemlig tale om den skov, der kroner Corton-højen i Côte de Beaune, en høj, hvor distriktets mest berømte - og største - grand cru-vinmark befinder sig.
Vinstokkene, der breder sig over 150 hektar på højens skråninger, giver druer til nogle af Bourgognes store kultvine. Det drejer sig blandt andet om vine fra Domaine de la Romanée-Conti, Maison Louis Latour, Bouchard Pere & Fils og Joseph Drouhin.

Kan fælde alle træerne


Sælgeren er Vincent Sauvestre, den tidligere CEO i négociantfirmaet Maison Béjot, og en interesseret køber skulle efter sigende nu have meldt sig på banen.
De vinproducenter, der har deres vinstokke på Corton-højen, frygter, hvad der vil ske med skoven under en ny ejer. Skoven nyder ikke beskyttet status ligesom vinmarkerne, og vedkommende kunne derfor uden problemer fra myndighedernes side fælde alle træerne. Og det ville ifølge producenterne være en katastrofe.

Giver skygge og fugt


Skoven er nemlig vigtig for vinstokkene, da den giver skygge om sommeren, når solen bager, og sørger for et frisk og fugtigt mikroklima i området. Og når der er stormvejr, virker den som læbælte.
Desuden ville Corton-højen miste sit legendariske udseende - netop skoven gør jo, at man kan genkende højen på lang afstand.
Vinproducenterne overvejer nu at slå pjalterne sammen og købe skoven.


Guillaume Deglise.

Vinexpos nye mand

Der er nedtælling til en af verdens største vin- og spiritusmesser, Vinexpo, som afholdes i Bordeaux fra d. 18. til 21. juni.
2350 udstillere fra omkring 40 lande - fra Frankrig, Italien og Spanien til Rusland, Japan og Libanon - vil præsentere deres vin- og spiritusmærker. Og det forventes, at 48.500 vinbranchefolk fra hele verden vil strømme til messen.
Vinexpo har været afholdt hvert andet år siden 1981, og messen har altid været et trækplaster for vinimportører, sommelierer og andre branchefolk. Men den var måske nok begyndt at hvile lidt på laurbærrene - og så var det ualmindeligt bøvlet at komme fra centrum af Bordeaux ud til messeområdet. Det er der nu rettet op på med en velfungerende sporvogn, der klarer ruten på cirka 20 minutter. Og det med laurbærrene er også slut - hvilket frem for alt skyldes Vinexpos nye CEO, Guillaume Deglise, som VinAvisen fik en snak med for nylig, da han gæstede København.

Særligt område for øko-vine


Guillaume Deglise, der har femten års erfaring fra den franske vinbranche, arrangerede sin første Vinexpo-messe i 2015. Og her ruskede han godt og grundigt op i den gamle branchemesse med et væld nyheder. Der blev afholdt workshops i vin- og madmatch, ligesom gæsterne kunne få gode råd om logistik eller melde sig til en af de i alt 80 forskellige events, der løb af stabelen såvel inde på messeområdet som i Bordeaux by.
Nu gælder det messen i juni, og også her har Deglise en række nyheder på programmet. For første gang nogensinde i Vinexpos historie vil der fx være et særligt område, WOW (World of Organic Wines), helliget økologiske og biodynamiske vine. 200 vinproducenter vil præsentere deres vine i WOW - der i øvrigt også vil have sin egen restaurant kun med økologiske retter.

Billigere stande til små producenter


Spanien bliver årets ”æresland”, hvilket betyder, at der vil blive sat ekstra fokus på landets vine med en række smagninger og events. I et afgrænset område vil der fx være opsat Enomatic-automater med omkring 150 spanske topvine. Her vil gæsterne så selv kunne skænke sig smagsprøver, mens resten af vinen i de smarte automater konserveres af kvælstof. Yderligere vil Vinexpo - for at tiltrække små og ikke så velhavende vinproducenter - i år udvide med en gruppe mindre stande til særligt attraktive priser. (Fortsættes ...).

Rejser for importører

Der er mange andre nyheder på programmet, så der er nok at komme efter på årets Vinexpo.
Når det gælder danske vinbranchefolk, bliver det også lettere end førhen at komme til Bordeaux, da Air France fra midten af april begynder at flyve direkte fra København.
Ud over de mange nye initiativer på selve vinmessen har Guillaume Deglise også lanceret Vinexpo Explorer, hvor hundrede førende vinimportører fra hele verden hvert år inviteres til en ny vin-destination. Her besøger de producenterne, smager deres vine og indgår måske aftaler om import. Startskuddet for den første rejse med importørerne lyder til september i år, og målet er Østrig.

Fodmassage i Hong Kong


Man kan mærke, at Guillaume Deglise brænder for sit arbejde og nyder at finde på nye kreative måder at udvikle messen på. Og de mange ideer, som han satte i værk under Vinexpo 2015, endte med at blive en succes.
Men, som han fortalte, så sker det, at en idé bliver mindre heldigt modtaget.
Der bliver også afholdt Vinexpo-messer i Hong Kong, og her havde Deglise fået en efter egen mening strålende idé.
Til disse store messer, hvor der vandres mellem hallerne, får gæsterne jo trætte fødder, og man skulle derfor kunne tilbyde dem en god omgang fodmassage.
Deglises team af medarbejdere så forundret på ham, men fandt et par massører og indrettede en massagesalon i et hjørne af messeområdet.
- Der kom ikke et øje, lød det fra en smilende Deglise. Den slags har folk slet ikke tid til, når de er på vinmesse ...


Værelserne i øl-hotellet vil have udsigt til bryggeriets store egetræsfade. På bordet til højre ses tappehanen, hvorfra man kan tappe øl.

Hotelværelse med tappehane

Det er sjældent, vi nævner nyheder fra øl-verdenen - men denne her må vi simpelt hen have med.
Det skotske bryggeri BrewDog vil opføre et øl-hotel med tilhørende bryggeri i Columbus i den amerikanske stat Ohio.
Hotellets navn bliver DogHouse, og i dette ”hundehus” vil alt gå op i bryg. I samtlige af hotellets 50 værelser vil der være en tappehane, så man altid har BrewDogs flagskib, Punk IPA, inden for rækkevidde. Værelserne vil også have udsigt til bryggeriets store egetræsfade, som anvendes til modning af den såkaldte sure øl - en gammeldags øltype med et surt bid, som har fået en renæssance i de senere år.

Øl-bad og humle-maske


I hotellets luksussuite fyldes badekarret med vand eller øl efter eget valg, mens gæsterne i de almindelige værelser kan få sig et øl-bad i hotellets øl-spa. Her tilbydes der også humle-ansigtsmasker og maltet byg massage.
Selvfølgelig vil den også stå på øl til samtlige retter i hotellets restaurant - også til den treretters morgenmad.
Byggeriet af hotellet og det nye bryggeri forventes at koste 6 millioner dollars (cirka 42 mio. kr.), Og selv om BrewDog allerede har en stor del af de mange penge, har bryggeriet søgt en hjælpende hånd via en kampagne på crowdfunding-siden Indiegogo.

Succes med crowdfunding


Der må være rigtig mange, der gerne vil i øl-spa og have maltet byg massage. Bryggeriets mål var at rejse 75.000 dollars (cirka 526.000 kr.) på en måned. Allerede to dage efter lanceringen af kampagnen var der strømmet mere end 122.000 dollars (cirka 856.000 kr.) ind på kontoen.
BrewDog regner med at kunne slå dørene op for det nye bryggeri allerede om nogle måneder, mens hotellet forventes klar til åbning i slutningen af 2018.


Klaser med Malbec-druer. Foto: Wikipedia/Kelly.

Cot og Malbec

I sidste uge nævnte vi - i forbindelse med smagningen Franske Vindage - de blå druer Cot og Grolleau. De var brugt i en rød Loire-vin, og det er, som vi også nævnte, nok de færreste, der nikker genkendende til de to druenavne.

Det fik Lars Simonsen til tasterne:
- Det er rigtig nok, det I skriver, men når man siger ”Cot” i Loire, så er det jo gode gamle Malbec, og det er jo en helt anden sag.

Også Auxerrois, Jacobain, Grifforin ...


Vores læser har selvfølgelig ret, og Malbec, som druen blandt andet kaldes i Argentina, har de fleste sikkert hørt om.
I øvrigt går druen også under navnet Auxerrois i Cahors. Det er en tykskindet drue, der giver masser af farve til vinen – i gamle dage kaldte man af samme årsag vinen fra Cahors for "den sorte vin".
Druen er også kendt som Noir de Pressac, Pied Rouge, Jocobain og Grifforin. Kært barn har mange navne …

Styr på vinens verden

Vinexpo har taget pulsen på den globale vin- og spiritusverden i en undersøgelse udført af IWSR (International Wine and Spirit Research).
Ud over at kortlægge forbruget af de våde varer her og nu giver undersøgelsen også et indblik i udviklingen indtil 2020.
De mange informationer er baseret på data fra 28 vin- og spiritusproducerende lande og 114 forskellige markeder.
Når det gælder vin, spås det globale forbrug til at stige med 1,9% mellem 2016 og 2020 - hvilket ikke mindst skyldes en vækst i forbruget i Kina på 12,7%. Men på topti-listen over de lande, der vil have den største vækst i vinimporten i de kommende år, hører - ud over Kina - overraskende nok lande som Elfenbenskysten, Namibia og Nigeria.
Nedenfor kommer nogle af de interessante tal fra undersøgelsen for forbruget af vin- og spiritus i Danmark.

Mere rosé og mindre rødvin


* I 2015 blev der drukket 168 mio. flasker rødvin i Danmark. Det svarer til 82% af danskernes totale vinforbrug. Samme år drak vi 16,8 mio. flasker hvidvin og 20,4 mio. flasker rosé. I 2020 forventes forbruget af rødvin at være faldet med 1,4%, mens der vil blive drukket 5,9% mere hvidvin og hele 7,1% mere rosévin.
* Forbruget af mousserende vin er i markant vækst på dansk jord. I 2016 lå det på 7,7 mio. flasker - hvilket var en stigning på 20,8% i forhold til 2011. Når vi runder 2020, regner man med, at danskerne vil nyde hele 8,4 mio. flasker vin årligt.
* Fem vinlande tegnede sig for hovedparten af danskernes vinforbrug i 2016. Førstepladsen tilhørte Italien med 36 mio. flasker vin. Lige i hælene fulgte Frankrig med 33,6 mio. flasker efterfulgt af Chile, Australien og Spanien.

Mere spiritus i danske glas


Undersøgelsen omfatter som nævnt også spiritus, og mens forbruget vil dale i andre skandinaviske lande i de kommende år, vil det overraskende nok stige markant i Danmark med hele 13% inden 2020.
Væksten vil ikke mindst skyldes en større glæde for gin, hvor forbruget forventes at stige med 31,3%. Dernæst kommer vodka med en stigning på 18,6%, likør (25,7%), whisky (4,5%) og rom (13%).
Den store vækst i spiritusforbruget herhjemme skyldes blandt andet den stigende begejstring for cocktails i såvel barer som i privatregi.


Veronica Lagi fortalte med stor entusiasme om vinene fra Castello di Monsanto.

Italiensk rødvin med høj alder

Det er en kendt sag, at fornemme røde Bordeaux-vine kan gemmes i 20 år eller mere og stadigvæk være en stor nydelse i glasset. Men italienske rødvine, der kan præstere det samme, hører man ikke så ofte om. Men de findes, og en af dem er rødvinen Il Poggio fra vingården Castello di Monsanto i Chianti Classico.
Vinens holdbarhed oplevede VinAvisen ved en smagning i sidste uge, hvor ældste årgang var 1968.
Det var eksportdirektøren for vingården, Veronica Lagi, der præsenterede vinene sammen med sin danske importør, Bichel Vine. Men først et par ord om Castello di Monsanto.

Chianti Classicos første enkeltmarks-vin


I dag er det Laura Bianchi, man finder bag roret i vingården, der har været i familien Bianchis eje siden 1960.
Hendes far, Fabrizio, startede vineventyret, da han i 1962 skabte første årgang af Il Poggio - og dermed også Chianti Classicos første enkeltmarks-vin.
Il Poggio betyder bakke, og det er netop på en bakke, den kun 5,5 hektar store vinmark breder sig.
Da familien Bianchi kom til, var der plantet både rødvins- og hvidvinsdruer samt oliventræer og andre afgrøder på højen. Men Fabrizio genplantede højen med især Sangiovese men også to andre blå druer, Canaiolo og Colorino, druer, der i dag udgør Il Poggio-vinen.
Vinstokkene står i galestro - en jordtype med skifer, ler og mergel, der giver de perfekte forhold for vinstokkene og dermed bidrager til druer af topkvalitet.

Et stort vinbibliotek


Siden den første årgang 1962 har Castello di Monsanto hvert år lagt omkring 3000 flasker af Il Poggio ned i sine gamle 1700-tals kældre. I dag har vingården derfor et af Italiens største historiske vinbiblioteker med omkring 80.000 flasker. Og det var herfra, de ældste årgange af vinen til smagningen var hentet.
Vi smagte i alt seks årgange med flere år imellem, og de var selvfølgelig meget forskellige. Vind og vejr og de mange ændringer, der er foregået i Castello di Monsantos vineri gennem tiderne, har sat deres præg på de enkelte årgange. Fadene af kastanietræ, som vinen blev modnet på i de tidligste år, blev i 1970’erne udskiftet med slovensk eg, der afgiver lidt blidere tanniner til vinen. Modningstiden på eg er også blevet reduceret betydeligt fra hele fire år til 20 måneder, osv.

En ungdommelig 68'er


Men striben af årgange viste, at der var tale om en stor rødvin, hvor nye årgange bør gemmes i syv til otte år - og gerne længere. Årgang 1968 var kompleks, blød og frugtrig med afrundede tanniner - en vidunderlig meditations-vin, der stadig havde flere gode år tilbage i flasken.
De Il Poggio-vine, som man kan købe hos Bichel Vine i øjeblikket, er årgangene 2009 og 2010, der koster henholdsvis 390 kr. og 400 kr. - og årgang 2012, som vi også smagte, og som kan fås til 375 kr. Igen en stor rødvin med frisk og aromatisk frugt og fine krydrede noter i smagen. Den er stadig meget ung og har et markant tanninbid. Så gem den, og træk den op fx til nytårsmiddagen 2020.
Castello di Monsanto fremstiller også flere andre vine. Vi smagte blandt andet vingårdens Chardonnay årgang 2014 - en lækker hvidvin med frisk frugt, mirabeller, tilpas fedme og en lille honningsødme til slut. Prisen for denne vin er 170 kr.


Det lille tal 30 nederst på flasken af den nye årgang Angélus henviser til flere ting på én gang.

Nye tider hos Château Angélus

Der er sket omvæltninger i det berømte 1. cru-slot Château Angélus i Saint Émilion. Ottende generation, Stéphanie de Boüard, har overtaget roret efter faren, Hubert de Boüard - der dog forbliver som chefvinmager. Og hun deles om direktørstolen med sin fætter, Thierry Grenié de Boüard.
Lederskiftet er blevet markeret med manér med flere nye initiativer, hvoraf nogle stadig er i støbeskeen.

En ID chip mod svindel


I flere år har man hos Château Angélus overvejet, om man ad teknisk vej skulle forsøge at beskytte sig mod vinsvindel. Det er nu sket med den netop lancerede nye årgang 2014, hvor man har forsynet etiketten med en ID chip. Når man har downloaded en app, kan man aflæse samtlige tekniske data om vinen. Chippen gør det desuden muligt for Château Angélus at spore, hvor deres flasker befinder sig.
Dog, kan chippen ikke forhindre genopfyldning af flasken med mindre lødig vin - noget, som mange vinsvindlere benytter sig af.

Større produktion af andenvinen


I forbindelse med generationsskiftet har man også besluttet at øge produktionen af slottets andenvin, Le Carillon de L’Angélus. Faktisk vil der blive opført et nyt vinhus udelukkende med fremstilling af denne vin for øje.
Og så har Stéphanie og Hubert de Boüard planer om, at der med tiden skal opkøbes flere vinmarker - sidst det skete var i 2012, hvor man investerede i yderligere 5 hektar marker.
På flasken på den nye årgang Château Angélus 2014 er der nederst angivet tallet 30. Det henviser til, at vinen er den 30. årgang, Hubert de Boüard har fremstillet - og til, at de to nye frontfigurer i det gamle slot begge er i 30’erne.

En fin lille ret med laks ledsaget af cocktailen Discodancer, der består af Pisco, Pimm's, tør Vermouth, agurk, citron og mynte.

Cocktails til maden

I dag byder et stigende antal af Københavns eksperimenterede restauranter på foodtails - mad ledsaget af matchende cocktails. Så vidt vi ved, er der endnu ikke en ren foodtail-restaurant i København, men der er en restaurant i Aarhus, St. Pauls Apothek, hvor der kun serveres cocktails til maden. Og nu er der også åbnet et etablissement i Stockholm, nemlig gastrobaren Penny & Bill, hvor den står på cocktails til retterne.
Ejerne er en af Sveriges førende kokke, Henrik Nordström, og bartenderen Johan Evers, der lå i topti i sidste års store internationale bartenderkonkurrence, World Class Bartender. Og retterne, der alle er små, ledsages af diverse cocktails.
Såvel retterne som cocktailene ser meget lækre ud inde på Penny & Bills hjemmeside.
Hvis man som gæst ikke kan forestille sig noget værre end en cocktail til sin mad, kan man godt fravriste restauranten et godt glas vin.


Vil du have vores løbeseddel?

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbranche

* Der er ingen nyheder fra den danske vinbranche i denne uge.Ugens vinøse billede

Vi har modtaget endnu et prop-foto - denne gang fra Per Morten Jørgensen. Billedet af den flotte lænestol tog han, da han besøgte Schloss Wackerbarth i Sachsen - her stod den i slottets smagelokale. Man opgiver hurtigt at tælle, hvor mange propper, der er gået til kreationen ...
- Propper kan i øvrigt bruges til mange ting, skriver Per Morten Jørgensen. - Vi bruger vores til dræn i blomsterkrukker - de vejer ikke så meget som potteskår.

Hvem kommer med det næste billede til os?


Hvis I har taget nogle interessante eller sjove vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til mariette@tiedemann.dk.

Ugens store billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 339-364 Billede 365-390 Billede 391-416


418 I det franske Périgord nyder man apéritifvine på nødder, kastanier, trøfler og hyben (foto © Anker Tiedemann).


Ugens smagte vine

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 21 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.


Hvidvin

12, Regia Maestra, Società Montedidio, Grillo, Terra Siciliane IGT, Italien, 2015, lav alkohol (13%) 84,95 kr., VinMedMere.dk Lækker hvidvin, der med sin gode druesmag kommer godt rundt i munden. I den let cremede vin er der en fin krydring med et strejf af anis. Lang eftersmag.
Aussières, Domaines Baron de Rothshild, Chardonnay, Pays d'Oc IGP, Frankrig, 2015, lav alkohol (13%) 99,95 kr., på tilbud indtil 23. april: 75 kr. ved 2 flasker, Skjold Burne Frisk og typisk Chardonnay - en let og læskende hvidvin. I slutningen en lille, tør krydring. Fin til mad.
Bouxgarten, Domaine de Bouxhof, Riesling, Alsace, Frankrig, 2012, lav alkohol (11,5%) 100 kr., pris ved 6 flasker: 90 kr., Alsacevinene.dk Man bliver noget overrasket, når man skænker denne hvidvin. Den er nemlig meget sød - hvilket dog også fremgår af en lille skala på bagetiketten. Man smager faktisk kun sødme og citrus. Hvor er Riesling-druen mon blevet af i det billede ...?
Domaine Thibert Père & Fils, Chardonnay, Bourgogne, Frankrig, 2014, lav alkohol (13%) 149 kr., pris ved 6 flasker: 125 kr., A Vinstouw En udmærket hvidvin med god og imødekommende frugt og frisk syre. Dertil et lille strejf af fad. God til mad. Helt billig er den ikke.
Bancal del Bosc, Vinyes Domènech, Garnacha Blanca, Montsant, Spanien, 2015, middel alkohol (13,5%) 169 kr., pris ved 6 flasker: 99 kr., D’Wine Lækker hvidvin med god duft og en aromatisk druesmag med fin krydring og noter af æble, pære og melon. Lang eftersmag.

Rosévin

Delibori, Bardolino Chiaretto, Classico, Italien, 2016, lav alkohol (12%) 59,5 kr., Irma Frisk, delikat og lækker rosévin med god balance mellem frugt, krydring, syre og sødme. Vinen er lavet på druerne Corvina og Rondinella og vil være fin til en lille, lun krog på altanen - eller fx til en frokost.

Rødvin

Avenhorn, Swartland, Sydafrika, 2016, høj alkohol (15%) 49 kr., Aldi Til 49 kr. en overraskende god rødvin på druerne Shiraz og Merlot. Den har god krop, bløde tanniner og en dejlig lang, fint krydret eftersmag. 15% alkohol, men ingen spritkant. Flasken har skruelåg.
Indomita, Viña Indomita, Pinot Noir, Casablanca Valley, Gran Reserva, Chile, 2016, middel alkohol (13,5%) 55 kr., på tilbud i hele marts måned: 39 kr., Fakta Til 39 kr. er denne rødvin lidt af et fund. Den har en god Pinot-smag, dejlig frugt, tilpas syre og lang eftersmag. Glimrende hverdags-vin.
Mas Fi, Josep Masachs, Catalunya, Spanien, 2015, middel alkohol (14%) 56 kr., Lago Import Til de 56 kr. er dette en rigtig god rødvin. Den har en vis tørhed og god frugt. Vinen er lavet på druerne Garnacha og Tempranillo. Flasken har skruelåg.
Anne Pichon, Vignobles Pichon, Grenache Noir, Vaucluse IGP, Frankrig, 2016, høj alkohol (14,5%) 75 kr., Taster Wine oplyser nærmeste forhandler En rigtig, rigtig lækker rødvin med en indtagende, blød frugt, fin krydring og en eftersmag, der fortsætter den gode druesmag.
Domaine de Fondrèche, Barthélemy-Vincenti, Vin de Pays de Vaucluse IGP, Frankrig, 2015, middel alkohol (13,5%) 85 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company En rigtig god Provence-rødvin - helstøbt var ordet fra smagebordet. Der er god frugt - blåbær, kirsebær, solbær, fin krydring og en charmerende syre. En ganske interessant vin, der er helt sin egen. Udpræget madvin.
Lieu dit la Colombine, Bastide Sobirana, Cõtes du Roussillon, Frankrig, 2015, middel alkohol (14%) 89,95 kr., på tilbud denne uge (uge 11): 59 kr., Kvickly En både god og (i denne uge) billig rødvin på druerne Grenache, Syrah og Carignan. Fyldig frugt, bløde tanniner, fin krydring, tilpas syre og en lille sødme. Den femte stjerne gælder tilbudsprisen.
Montagnana, Chianti, Italien, 2014, lav alkohol (12,5%) 100 kr., Premier Cru En ganske pæn og meget let rødvin. Blød frugt, lille sødme, ikke så meget fylde og nem at drikke. Helt billig er den ikke.
Medalla Real, Viña Santa Rita, Valle de Casablanca, Chile, 2015, middel alkohol (13,5%) 109,95 kr., Amka En let, frisk og meget dejlig rødvin på en usædvanlig drueblanding af Pinot Noir (75%) og Chardonnay (25%). De to henholdsvis blå og grønne druer klæder faktisk hinanden. Vinen er i fin balance.
Fiorino, Sangiovese, Puglia IGP, Italien, 2015, høj alkohol (14,5%) 129,75 kr., pris i marts: 64,75 kr., Skjold Burne Toscana-druen Sangiovese på gæstespil nede i hælen i en elegant og lækker rødvin. Den har en blød bærsmag og en lang eftersmag. Prisen i denne måned er meget attraktiv.
Private Collection, Spier, Pinotage, Costal Region, Sydafrika, 2014, høj alkohol (14,5%) 129,95 kr., pris ved 6 flasker i marts: 66,50 kr. Sælges også i SuperBrugsen og Dagli'Brugsen., Kvickly Der er nogle, der ikke kan lide den sydafrikanske drue Pinotages særlige smag, men så skal de nu lige prøve denne her. For denne rødvin har en dejlig smag, der hænger fint sammen med drue, krydderi, tanniner, syre og sødme. Glimrende til mad - og en rimelig pris i marts.
Poggio Badiola, Marchesi Mazzei, Toscana IGT, Italien, 2015, lav alkohol (13%) 139 kr., på tilbud i marts: 119 kr., Kjær & Sommerfeldt En pæn rødvin på druerne Sangiovese og Merlot. Plask den gerne over i en karaffel - det tager lidt af kanterne af den. Helt billig er den ikke.
Proelio, Crianza, Rioja, Spanien, 2012, høj alkohol (14,5%) 149 kr., pris ved 6 flasker: 99 kr., A Vinstouw En ganske dejlig rødvin, der dufter af aromatisk tobak og læder og har en koncentreret smag med modne mørke bæk og mørk chokolade. Vinen har desværre også et markant alkoholbid til slut. Plask den over i en karaffel et par timer før servering.
Carlo Revello & Figli, Nebbiolo, Barolo, Italien, 2012, høj alkohol (14,5%) 239,95 kr., pris ved 6 flasker, Vinmonopolet Denne Barolo skuffede smagepalenet lidt - vi fandt den ret kort i munden og med en mærkbar spritkant. Den bør ubetinget skænkes til mad og meget gerne vel afkølet. Til den høje pris burde man kunne forvente noget mere.
Profasio, Massimago, Valpolicella, Italien, 2013, lav alkohol (13%) 299 kr., pris ved 3 flasker: 269,10 kr., Propperiet En rigtig god rødvin på druerne Corvina, Corvinone og Rondinella - en fin vin ... Men er det en vin, som skal kosrte 269 kr. (ved 3 flasker)? Prisen slugte et par stjerner.

Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen