![](/vinavisen/website.nsf/1D068398516FA77EC1258B1300500695/$file/Rosorange.jpg)
Paul Mas' RosOrange, der farvemæssigt ligger midt imellem en orangevin og en rosé.
Ikke orange men rorange vin!![Del på Facebook](/vinavisen/website.nsf/fb-share.gif)
Der er rød- og hvidvin - og så orangevin, som de fleste nok efterhånden kender til. Men hvad med rorangevin? Den er der nok ikke så mange, der har hørt om, men denne ret nye vintype er ganske enkelt en blanding af rosévin og orangevin.
Det drejer sig endnu kun om nogle få producenter, der ifølge en artikel i Vitisphere har fundet frem til, at den ofte lidt bitre orangevin har godt af rosévinens ofte lidt mere sødmefulde frugt.
Et eksempel på rorangevin er Rorange de la Cousine, der blev lanceret i 2022 af den franske vinproducent Pif à Papa i Paris. Her har man blandet rosé på den gamle blå druesort Grolleau fra Anjou med orangevin fra Alsace på Gewurztraminer i forholdet 81 og 19%.
Paul Mas' RosOrange
Det er lidt omstændeligt for Pif à Papa, der først skal have druerne leveret fra Anjou og Alsace, som ligger henholdsvis fire og syv timers kørsel fra vineriet i Paris. Her gæres druerne separat til de to vine, hvorefter de blandes.
Blandt de øvrige producenter, der fremstiller rorangevin, er det kendte vinhus Paul Mas i Languedoc, der lancerede sin RosOrange i 2023. Her er rosévinen lavet på Cinsault, Grenache Noir og Grenache Gris, mens orangevinen er på Macabeo og Vermentino.
Mon der findes rosorange-vine på det danske marked? I så fald hører vi gerne på info@vinavisen.dk.