Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Kristoffer Gellert

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Kristoffer H. Gellert (f. 1977) tog i år 2000 et halvt års orlov fra sit studie i statskundskab og rejste til Bordeaux med det formål at udforske Bordeauxområdet – og hvis chancen bød sig tage arbejde på et vinslot. Han rejste til fods, på cykel og med offentlige transportmidler og fik set hele det berømte vindistrikt med besøg på blandt andet Château de Haux, Château Seguin, Château Fombrauge og Château Belgrave.
  Han vendte tilbage til studierne i Odense og lod drømmen om vinens verden og Bordeaux, som han var blevet meget betaget af, være på vågeblus.
  Men så i 2003 søgte brødrene Peter og Flemming J. Jørgensen, der med Franske Vingårde A/S ejer vinslottet Château de Haux i Bordeaux, et "kvikt ungt menneske", som kunne hjælpe til i vinfirmaet som "stagiaire". Det var en tradition, som man i flere år havde haft på stedet, hvor en ung vininteresseret dansker på volontør-basis kunne få mulighed for at få indblik i produktionen og arbejdet på et vinslot.
  Kristoffer H. Gellert så annoncen i VinAvisen og slog straks til. Det forefaldende arbejde på Château de Haux fik hurtigt vokseværk, og volontør-rollen blev snart skiftet ud med et job som ansvarlig for blandt andet drift og udlejning af vinslottets gæsteboliger og udvikling af et nyt økonomisystem samt ny hjemmeside.
  I dag bor Kristoffer H. Gellert stadigvæk på Château de Haux, hvor han nu er salgschef med ansvar for vinen – fra den kommer på lager, til den står hos kunderne. Ud over den kyndige oplæring hos Peter J. Jørgensen har der været mulighed for efteruddannelse på blandt andet vinuniversitetet i Bordeaux. Kristoffer H. Gellert deltager jævnligt som jurymedlem i diverse vinkonkurrencer og virker også gerne som guide i Bordeaux-området.
  Det ene års ophold på vinslottet skulle have været springbrættet til at komme videre inden for vinbranchen. Men for Kristoffer H. Gellert er jobbet på Château de Haux en drøm, der er gået i opfyldelse, hvor han ser spændende udfordringer til mange år endnu.
  Adresse: Château de Haux, F-33550 Haux, Bordeaux, Frankrig, tlf.: +33 557 345 110, mobil: +33 613 488 986, fax: +33 557 345 115, e-mail: gellert@haux.com, www.haux.com.