Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Per Freilev


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Per Freilev (f. 1958) trådte sine første skridt i vinbranchen i 1980 og er i dag den ene tredjedel af importfirmaet World of Wine. Det blev han efter en sammenslutning af hans firma, Freilev Vinimport, med firmaet New World Vine i 2006 – de to andre partnere er her Peter Kjelgaard og Tom Rosenkilde.
  Efter fem år med ansvaret for Knud Jørgensen Vinhandel i Hellerup blev det til yderligere fem år som eneste ansatte i en mindre import- og detailvirksomhed på Frederiksberg, og her fik Per Freilev sine første erfaringer med importen af vin.
  I 1992 blev han selvstændig, idet han grundlagde Freilev Vinimport i Gladsaxe, et "garagefirma", der udviklede sig gennem overtagelsen af en lokal virksomhed.
  I 2005 stod han ved en skillevej: Skulle han forsætte med sit firma eller indgå i et fællesskab? Den sidste mulighed blev valgt, fordi den indfriede hans ambitioner om at arbejde med endnu større spændvidde for både europæisk og oversøisk vin. Han indtrådte derfor som aktionær i det daværende New World Vine, som i samme forbindelse ændrede navn til World of Wine. Her varetager han driften af butikken i Herlev og har ansvaret for importen af europæisk vin.
  Per Freilev er gift med Susanne, og sammen har de to – efterhånden temmelig voksne – børn, Silje og Theis. Havens flora er af stor interesse, kun – og vel næppe overraskende – overskygget af maden og dens tilblivelse. Tilvejebringelsen af en vis fysisk form og balance søges opnået ved fodbold og svømning.
  Adresse: World of Wine a/s, Mørkhøjvej 137, 2730 Herlev, tlf.: 44 94 31 01, e-mail: herlev@worldofwine.dk, www.worldofwine.dk.