Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Erik Skovenborg  Erik Skovenborg (f. 1945) er som læge en af vinens bedste advokater. I 2000 udkom hans vægtige bog "Vin og helbred - myter og facts" (forlaget Klim), der på underholdende vis fremlægger bogstaveligt talt alt, hvad der er værd at vide om emnet - og samtidig afliver nogle myter undervejs.
  Erik Skovenborg har siden 1976 været praktiserende læge i Egå. Vinen hører fritiden til. Den er hans store interesse, der på glimrende vis kombineres med hans lægelige baggrund.
  En af hans kolleger har med et glimt i øjet påstået, at hans interesse for vin og helbred nok bare er et forsøg på at forvandle hans last (nydelsen af vin) til en dyd.
  Selv fortæller han, at interessen kom, da han begyndte at undre sig over, hvorfor de fleste skriverier handlede om misbruget af alkohol, mens han i sin praksis mest mødte patienter, der var moderate forbrugere og ikke havde nogen alkoholproblemer.
  Han har holdt talrige foredrag om alkohol og helbred, dels ved kurser for lægekolleger, dels for medlemmer af vinklubber, for Hjerteforeningen og på folkeuniversiteterne i Aalborg, Århus og Odense. Yderligere har han fra 1990 været ekstern lektor ved Institut for Almen Medicin på Århus Universitet.
  Den vinkyndige læge har skrevet mange artikler om vin og helbred og har siden 1992 været medlem af redaktionsgruppen for det engelske tidsskrift "Alcohol in Moderation".
  I 1994 stiftede han sammen med læge Peter Winding organisationen SMAB - Scandinavian Medical Alcohol Board - en gruppe læger fra Danmark, Norge og Sverige, der arrangerer møder om alkohol og helbred i Skandinavien. Endvidere deltager han i mange internationale konferencer om emnet alkohol og helbred.
  Han er gift med Dora, der arbejder som sekretær i praksis. De to voksne børn er flyttet til Århus, hvor Anne Katrine (27 år) snart er færdig som cand.mag. i historie og kinesisk, mens Esben (31 år) arbejder som erhvervsforsker med at skrive en ph.d.afhandling om at kombinere musik og datalogi.
  En god bid af fritiden går med at følge med i litteraturen om vin og helbred, men rejser til dejlige vinområder og et slag bridge i ny og næ bliver det dog også til.
  Adresse: Ved Stranden 127, 8250 Egå, tlf.: arbejde: 86 22 18 33, privat: 86 22 16 03, fax: 86 22 16 64, mobil: 21 49 90 41, e-mail: eskov@dadlnet.dk.