Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Peter Winding

  Peter Winding (f. 1955) begyndte som læge og freelance-vinskribent - og endte som vinskribent og freelance-læge.
  Efter i en række år at have skrevet talrige artikler om vin grundlagde han i 1992 sammen med hustruen Elsebeth Lohfert "Vinbladet", Danmarks eneste specialmagasin om vin og i dag internationalt anerkendt.
  Allerede i 1987 skrev han bogen "Graves - Bordeaux" på et tidspunkt, hvor hvidvinene i Bordeaux gennemgik en rivende udvikling. Tre år senere producerede han tv-filmen "Følg med til Bordeaux", der senere blev fulgt op af "Vinens fire årstider", en film i fire afsnit, der fortæller, hvordan en vin bliver født på Château Palmer. Yderligere lavede han en tv-film om Prins Henriks familie i Cahors.
  "Vinens fire årstider" er oversat til engelsk og har blandt andet været vist flere gange i Japan.
  Gennem mange år har Peter Winding været guide for Region Rejser i Bordeaux, Bourgogne og Cahors, og det er ikke helt almindelige vinrejser - de foregår på cykel. Yderligere rejser han landet tyndt som en inciterende foredragsholder, ligesom han bliver brugt som international smager og dommer.
  Bordeaux har gennem alle årene haft Peter Windings store interesse. Ingen anden skrivende dansker har fulgt udviklingen i Bordeaux så intensivt, og det resulterede i 2001 i bogen "Gyldendals Vinguide til Bordeaux", et 312 siders opslagsværk med en beskrivelse af de bedste slotte.
  Efter flere år som læge i Norge og specielt Sverige fik han ideen til at skabe et skandinavisk forum af læger, hvori man diskuterer og formidler de positive aspekter ved et moderat alkoholforbrug. Det blev til gruppen Scandinavian Medical Alcohol Board (SMAB), stiftet i 1994 sammen med læge Erik Skovenborg. SMAB har gennem årene afholdt internationale konferencer i Skandinavien med verdens førende forskere inden for moderat alkoholforbrug.
  Netop nu er Peter Winding i gang med et større forskningsprojekt omkring alkohol og tarmsygdomme sammen med professor, dr. med. Henrik Hein på Vejle sygehus.
  Peter Winding er en ivrig dyrker af tennis, badminton og ikke mindst skisport, hvor Jeppe på femten og Ingeborg på tolv endelig får mulighed for at være sammen med deres far.
  Adresse: Vinbladet, Postboks 75, Vandværksvej 11, 5690 Tommerup, tlf.: 64 75 22 84, fax: 64 75 28 44, mobil: 21 78 10 12, e-mail: vinbladet@vinbladet.dk.