Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 07, 2000


Vin-aktuelt i uge 7
14. - 20. februar 2000
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-7000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de forgangne tre uger:
VinAvisen uge 4VinAvisen uge 5VinAvisen uge 6



Oprør mod ny spansk appellation
Vinene fra det spanske distrikt Penedès i Katalonien er blevet så populære, at producenterne ikke har druer nok.
For at kunne imødekomme deres kunder kunne de naturligvis købe druer i andre distrikter og sælge vinen som almindelig bordvin, men det frister dem ikke. Kunderne vil hellere have distriktsvin. Derfor har de store bodegaer overtalt myndighederne til at oprette et nyt DO-distrikt med navnet Catalunya - altså Katalonien.
Ikke alle i Katalonien synes dog, det er en god idé. Flere af distrikterne mener, at den nye DO vil skade det image, man har bygget op igennem mange år.
DO Catalunya kommer til at omfatte alle distrikterne i regionen, og der er fastlagt nogle regler og kendetegn for de nye vine. Men hvad er en katalansk vin? Netop i Katalonien er der jo utallige forskellige vine.
I protest mod den nye appellation har blandt andet Cava, Priorato og vinbønderne i Penedès anlagt retssager mod de katalanske myndigheder.

Anden-vine fra to store slotte
Det var en interessant Bordeaux-vinsmagning, H.J. Hansen havde arrangeret i sidste uge. Jean Guillaume Prats kom med flasker fra Château Cos d'Estournel, og Gildas d'Ollone kom med flasker fra Château Pichon Longueville, Comtesse de Lalande - som man nu har forkortet til Château Pichon Comtesse (egentlig kedeligt - det lange navn er jo sådan en herlig spiritusprøve).
Vi skal ikke her skrive om de to slottes Grand Cru-vine. De er fornemme oplevelser, men der er meget få flasker i handelen, og priserne er - trods kvaliteten - alt for høje. Mere interessant er det at nævne, at begge slotte - ligesom så mange andre slotte i Bordeaux - fremstiller en anden-vin, der kan købes for 300 kr. (hos H.J. Hansen, tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). Dem, vi smagte, var:
* Les Pagodes de Cos, Saint-Estèphe 1995 og 1997.
* La Reserve de la Comtesse, Pauillac 1995 og 1997.
Det er absolut drikkelige vine, pæne vine i 80-100 kr.-klassen, men prisen på 300 kr. stykket er helt uden proportioner. Vi føler, at man med disse vine på skammeligste vins udnytter slottenes gode renommé.
For at vende tilbage til de store Grand Cru-vine: Under smagningen fortalte Gildas d'Ollone, at Château Pichon Contesse ikke vil være med i Grand Cru-smagningen i april af 1999-årgangen - det er ved den smagning, diverse vinguruer tildeler deres point på grundlag af fadprøver, der slet ikke er færdige.

Hvad koster et point?
Søren Frank, der i Berlingske Tidende fortrinsvis skriver om kostbare vine, er nu blevet "parkeriseret". Han har som den (vistnok) første i Danmark indført amerikaneren Robert Parkers system med at tildele de smagte vine op til 100 point.
I sidste uge gav han point til en række Amarone-vine til mellem 200 og 800 kr. - og nu kunne det jo være sjovt at se, hvor meget sådan et Søren Frank-point egentlig koster. Lad os prøve med en lille statitstik:
.
VinVurderingPrisPris pr. pointImportør
Guintarelli 199092 point500 kr.5,44 kr.Carlo Merolli/Gobi (tlf.: 36 13 00 60)
La Ragose 199584 point200 kr.2,38 kr.Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78)
Venturini 199590 point200 kr.2,22 kr.Vinmægleren (tlf.: 86 84 54 01)
Allegrini 199593 point225 kr.2,42 kr.Adriat (tlf.: 38 86 37 47)
Campo del Titari92 point310 kr.3,37 kr.Oxfeldt (tlf.: 33 11 28 27)
Dal Forno97 point800 kr.8,45 kr.Gobi (tlf: 36 13 00 60)
Jamen, så må vi vist hellere gå til Vinmægleren og købe en Venturini 1995. Ikke mindst Dal Forno er jo alt for dyr.

Rosenborg-vinen var en hybenkradser
Vi er stadig ikke færdige med at berette om Rosenborg-vinen, som kongehuset serverede til årets nytårstaffel, og som vi begyndte at fortælle om i VinAvisen lige over nytår. Alle, der vil læse de tidligere afsnit i serien, finder dem nemt via disse links:
VinAvisen uge 2VinAvisen uge 3VinAvisen uge 4VinAvisen uge 5VinAvisen uge 6
Indtil 1958 var Rosenborg-vinen i to af slottets tre fade faktisk udrikkelig. Og egentlig havde den aldrig nogensinde været en nydelse. Man kendte ikke så mange af vinfremstillingens hemmeligheder i gamle dage.
På Christian d. 4.s tid var al vin specielt ret syrlig - for ikke at sige sur. Det var derfor skik at "forbedre" Vinen med både sukker og honning samt med krydderier som kardemomme, ingefær, kanel og muskat. Ja, den svenske konge Erik d.14. brugte endog anis og lakrids i sin vin.
Man havde forskellige opskrifter, og en af disse hed hypokras - efter navnet på den græske oldtidslæge Hypokrates. I dag bruger vi stadig ordet, når vi taler om en rigtig hybenkradser.
Men selv om vinen i gamle dage var lidt "hybenkrads", så drak man alligevel tæt af den. 6-7 liter vin om dagen pr. person var ikke usædvanligt i kredse omkring hoffet, og almindelige mennesker drak tilsvarende mængder øl. Maden var jo stærkt saltet for at kunne holde sig.
Føljetonen om Rosenborg-vinen slutter i næste nummer af VinAvisen, hvor vi fortæller om vinens død og genopstandelse.

Gratis katalog til vinauktion
Kataloger til auktioner plejer at koste penge. Det gør kataloget til vinauktionen hos Bruun Rasmussens Kunstauktioner den 4. marts også - 50 kr. Men man kan slippe for at betale, hvis man sender en e-mail til l.bjorslev@bruun-rasmussen.dk. Derefter vil auktionshuset returnere et digitalt katalog, som man selv kan skrive ud.
Til auktionen er der eftersyn fredag den 3. marts kl. 9-17 og lørdag den 4. marts kl. 9-10.30. i Bredgade 33 i København, og selve auktionen finder sted om lørdagen kl. 10.30.

Stor pris til vintjenerne
Dansk Somellier Forening, der er en sammenslutning af danske vintjenere og tjenere med særlig vininteresse, har modtaget årets Champagnepris på 40.000 kr.
Prisen, der er skabt på initiativ af champagnehusene Bollinger, Deutz, Laurent-Perrier, Louis Roederer og Pol Roger, uddeles af redaktionen for håndbogen "Danmarks bedste Spisesteder" i samarbejde med Det Danske Gastronomiske Akademi og magasinet Smag & Behag.
I begrundelsen hedder det, at Dansk Sommelier Forening med en stædig og seriøs indsats har bidraget til at højne den danske vinkultur på flere og flere af landets restauranter - gennem bedre indkøb, bedre udvalg, bedre vinkort, bedre rådgivning, mere kritik, mere oplysning og mere nysgerrighed.

Stor vil være større
Marne & Champagne er Frankrigs næststørste champagne-hus, grundlagt i 1933. Det er blevet stort, selv om det helt undgår markedsføring. I stedet køber firmaet druerne så billigt som muligt og producerer en yderst billig vin, der ofte sælges som "købers mærke".
I sidste uge skrev den britiske avis Financial Times, at kæmpefirmaet har planer om en emission for at skaffe kapital til yderligere ekspansion - til at udvikle nye markeder og måske foretage opkøb.
Firmaet vil udstede euro-obligationer for op mod 396 millioner euro med sikkerhed i indtægterne fra de omkring 60.000 millioner flasker, der er under produktion eller lagrer.
.
      Ugens vinbillede
      Hver uge bringer vi et billede hentet fra vinens verden. Klik her eller klik på det lille billede til venstre for at se denne uges billede i stor størrelse.
      På en særlig side bringer vi en oversigt over alle de fotos, vi indtil nu har bragt. Klik her for at se dem.

Store indhug i Frankrigs egetræsskove
I Frankrig er der brug for flere og flere fade til lagring af kvalitetsvine, og det kræver - ifølge den franske avis Le Monde - et øget forbrug af træ af fra de skove, der traditionelt leverer det bedste egetræ. Det vil sige statsskovene i Allier (Tronçais), Nièvre (Bertranges), Bourgogne og Vogeserne. I den forbindelse har statsskovvæsenet, l'Office National des Forêts (ONF), indledt forsøg for at kunne fastlægge de smags-elementer, som de forskellige slags træ tilfører vinen - og måske ligefrem få indført en slags appellation på træet.
Den øgede efterspørgsel på egetræ har i øvrigt medført, at fransk-mændene er begyndt at importere træ fra USA og forskellige østlande - uden at det altid oplyses, hvor træet kommer fra. Man har endog set trækævler af mystisk oprindelse i den berømte Tronçais-skov - kævler, der er skåret op til stave og solgt som kommende fra denne skov.
December-stormen var i øvrigt hård ved egeskovene. I de privatejede skove regner man med, at de ødelagte træer svarer til fire års normal fældning.
Før stormen solgte ONF træet (ufældet) for mellem 1500 og 2500 francs pr. kubikmeter, og det var træer, der generelt var mellem 160 og 220 år gamle.
Den årlige franske produktion af træfade er cirka 600.000, hvoraf kun 160.000 fade bruges i Frankrig. De øvrige eksporteres til blandt andet Australien, USA, Sydafrika, Italien og Spanien. Et træfad koster cirka 3500 francs.

Personalia
Efter fem års succesfuldt samarbejde med Frans Fossing i House of Wine forlader Pauli Bøttker firmaet for at vende hjem til barndomsbyen Kolding. Han vil i nær fremtid overdrage alle sine aktiviteter til Frans Fossing.
.
.
Ædle vine
til salg
.
    Her er VinAvisens opslagstavle, hvortil læserne kan indsende besked om vine, de har til salg - eller vine, de efterlyser. Vi optager gratis indlæg fra private, og køber og sælger må selv kontakte hinanden og tinge om priser osv.
    Under disse linier kommer ugens opslag, og lignende tilbud og efterlysninger kan e-mailes til anker@vinavisen.dk
.23
    Efterlyses: En vin fra 1953. Flaskens tilstand er mindre vigtig, da den formentlig ikke skal drikkes! Jeg ved, at det er en skidt årgang, men jeg håber at I kan hjælpe mig. Henvendelse til hotelnielsjuel@post.tele.dk
.24
    Sælges: 6 flasker Château Nénin 1996 sælges til højstbydende, dog minimum 250 kr. pr. flaske. Sælges eventuelt også enkeltvis. Opbevaringen har været korrekt. Køber betaler eventuelle leveringsomkostninger. Jesper Arp-Hansen, tlf.: 98 66 61 24, eller e-mail: jesarp@business.auc.dk
.25
    Sælges: 1 flaske Dominus 1989 * 1 flaske Gaja Barbaresco Sori San Lorenzo 1989 * 1 flaske
    Château Leoville Las Cases 1989 * 1 flaske Château Cos d'Estournel 1989 * 1 flaske Château Lafite-Rothschild 1989. Opbevaret i privat vinkælder. Samlet pris min. 9000 kr. eller højeste
    bud pr. e-mail:
    HHM@e-far.dk
.s..26
    Sælges: 2 flasker Krug Grande Cuvée (sans millesime) * 1 flaske Château Latour 1991 * 1 flaske Château Latour 1992 * 1 flaske Château Mouton Rothschild 1992. Sælges samlet eller hver for sig - kontakt venligst Christian Poulsen, e-mail: christian.poulsen@sahva.dk
.

Barbera-druen

      De bedste Barbera-vine
      Ovenstående yndige og fristende vinlandskab bruger Jørgen Aldrich som illustration til en artikel i Fyens Stiftstidende om Barbera-vinene fra det italienske Piemonte. Og samtidig bringer han en oversigt over de Barbera-producenter, der har gjort indtryk på ham.
      Fra Alba-området fremhæver han Giuseppe Mascarello e Figlio's Barbera som topvinen, og de bedste vine i øvrigt kommer efter hans mening fra Lano, Montaribaldi, Terre da Vino, Cascina Chicco, Cascina Ballarin, San Biagio, Renato Ratti, Serafino Enrico, Vignar Ionda, Fondanafredda og Ettore Germano.
      Og fra Asti-området har han især bidt mærke i F.lli Rovero, Karin & Remo Hohler, Benotto, Agricola Isabella, Alfiero Boffa, Dezzani og Cantina Sociale di Vincio.
      I det nye nummer af Vinbladet har Peter Winding dog også nogle kommentarer til den netop afsluttede smagning af Barbera i Italien. Han skriver:
      - De største og dyreste vine, produceret af det bedste råmateriale, var indhyllet i en ensartet hørm af egetræsfernis. Barbera-vinen, der før var ukompliceret - en dagligdagsvin fyldt med smil og latter - skal pludselig udfordre den mere alvorlige Barolo både i karakter og pris.

International web-side om vin
I sit nye nummer fortæller Vinbladet, at to af Australiens mest kendte vinpersonligheder, James Halliday og Len Evans, er gået sammen om en international Internet-portal, Winepros, helliget vin, og har rekruteret nogle af verdens mest kendte vinskribenter til at bidrage med stof. Adressen er www.winepros.com.au.
Foreløbig ligger der kun fem gamle pressmeddelelser på hjemmesiden, men det er tanken fra slutningen af marts at lancere en række services:
Spørgebrevkasse, informationer om producenter, regioner, begivenheder og fremstillingen af vin, nye vine, online wine tastings og chat sessions med Len Evans og James Halliday og - ikke mindst - salg af vin gennem de firmaer, der er Winepros' partnere.
Vi her på VinAvisen holder øje med dem ...

Ingen vin under svangerskabet
I Fyens Stiftstidende refererer Jørgen Aldrich en undersøgelse på universitetet i Belfast, der munder ud i en anbefaling af total afholdenhed under graviditet. Selv et enkelt glas vin under svangerskabet kan skade fosteret.
Forskerne har undersøgt 25 uger gamle graviditeter. På det tidspunkt bør fostrene reagere, når der sættes en summer på moderens mave, men adskille babyer klarede ikke testen, hvis deres mødre drak fire genstande om ugen. Babyerne udviklede sig langsommere end dem, der var født af totalt afholdende mødre.

Chokolade-vin
I Politiken fortæller Henrik Steen Andersen om vingården Coosecross Cellars i Napa Valley, der sælger sin Zinfandel 1997 med tre lag overtræk af mælkechokolade uden på flaskerne. Pris på stedet: cirka 40 dollars.

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse drikkeværdige vine:

Isla Negra, Cabernet Sauvignon, Rapel Valley, Chile 1998
49,95 kr., Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
En rødvin med muskler og en krydret og typisk Cabernet-smag. Den vil være meget egnet til kraftige retter og gode oste. I øvrigt er den forsynet med en af de nye propper af samme materiale som kunstige hjerteklapper. Og proppen er tilmed mørkeblå med påtryk - og med adressen på producentens web-side. Ret smart.

Isla Negra, Merlot, Rapel Valley, Chile 1998
49,95 kr., Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
En fætter til ovenstående rødvin, bare lavet på Merlot-druen. Den er lidt mere blød i det og meget frugtagtig, som det er Merlot'ens natur. Vinen er fyldig og vil gå fint til kødretter med kraftige sauce samt til milde oste.

Corvo, Duca di Salaparuta, Sicilien IGT, Italien 1997
49,95 kr., Vingaarden, tlf.: 63 17 18 19
Corvo betyder ravn på italiensk, og når hertugen af Salaparuta valgte dette navn til sit sicilianske vinhus, skyldes det en gammel legende (som vi kan fortælle en anden gang). Vinen er en meget vellavet dagligvin - en rødvin med god frisk frugt og en lang eftersmag. Ikke mindst velegnet til kødretter og milde oste.

Viña Albali Reserva, Valdepeñas, Spanien 1993
42,95 kr., Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
En meget tiltalende rødvin, afrundet og med en diskret og tilpas fadlagring, der understreger den gode frugt og svedskeagtige sødme. Den fyldige vin, der vil være en fin ledsager til lidt kraftige kødretter.

Viña Albali Gran Reserva, Valdepeñas, Spanien 1991
62,95 kr., Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
Ren smovs. En dejlig rødvin, afrundet og blød med fin frugt - lidt efter svedske - og en herlig sødme. I forhold til prisen er dette en fortræffelig vin. Ni år gammel og helt på toppen.

Ceremonia, Utiel-Requena, Spanien 1996
125 kr., Super 1, Super/NÆrkøb, SuperBest, Wika m.fl.,
import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
Denne rødvin er en herlig vin. Fornemt afrundet, med en blød og ren frugtsmag og en blød garvesyre. Den er fremstillet på de to store druer Tempranillo og Cabernet Sauvignon og har fået en diskret fadlagring. Det er vinen, man skænker i glassene, når man har lavet en dejlig middag til familie og venner.
.
    Her finder du de gode vine
    Når VinAvisens smagepanel har udnævnt en vin til at være blandt "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), vil den i en periode kunne placeres på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres vinen med VinAvisens gyldne Etiket.
    Listen over alle vine, der aktuelt udstilles på denne måde, kan du se ved at klikke på disse ord.
Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over de vine, som vinjournalisterne har fundet som værende helt i top. Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Frederiksborg Amts Avis (ved Jens O. Kristiansen):
* Barbeitos Sercial, Verdelho, Bual og Malvasia, Madeira, Portugal, fire forskellige typer à 72 kr. fra Them Vin Import (tlf.: 86 84 70 26 og 46 40 13 78).

Århus Stiftstidende (ved Palle Westphal):
* Colmaroni di Santi, Negroamaro, Puglia IGT, Italien, rødvin til 39,95 kr. fra Allied Domecq (tlf.: 56 30 02 00).

Euroman (ved Jesper Uhrup Jensen):
* Rosell Mir, Cabernet Sauvignon, Penedès, Spanien 1997, rødvin til 45 kr. fra Michael Jepsen Vinimport (tlf.: 48 26 44 21).

Alt for Damerne (ved Flemming Hvelplund):
* Clos la Pinède, Syrah, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1997, rødvin til 49 kr. hos Vinbonden (tlf.: 38 11 44 33).

* Clos la Pinède, Chardonnay, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1997, hvidvin til 49 kr. hos Vinbonden (tlf.: 38 11 44 33).
Jyllands Posten København (ved Anders Grøndahl):
* l'Esprit du la Grande Plantade, Costières de Nîmes, Frankrig 1998, rødvin til 50 kr. i Prima-butikker.

B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* Ruban Bleu du Château d'Arsac, Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrig 1998, rødvin til 118 for to flasker (tilbud) i Bilka.

Erhvervsbladet (ved Flemming Hvelplund):
* Cantele, Salice Salentino Riserva, Puglia, Italien 1995, rødvin til 57 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).

Fyens Stiftstidende (ved Jørgen Aldrich):
* Asti Mondoro, Barbero, Piemonte, Italien, hvidvin til 75 kr. fra Allied Domecq (tlf.: 56 30 02 00).
* Klein Constantia Marlbrook, Cabernet Sauvignon /Merlot, Sydafrika 1996, rødvin til 70 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).
Politiken (ved Jørgen Mønster Pedersen):
* Bourgogne, Michelot, Frankrig 1997, hvidvin til 109 kr. fra Løgismose Vin, tlf.: 33 32 93 32 og 86 78 93 32).

* Palazzo della Torre, Allegrini, Valpolicella Classico Superiore, Italien 1996, rødvin til 105 kr. fra Enoteca (tlf.: 38 88 48 38).
* Toófilo Reyes, Ribera del Duero Crianza, Spanien 1997, rødvin til 169 kr. fra Vino Tinto (tlf.: 87 10 06 09).
Politiken (ved Henrik Steen Andersen):
* Periquita, J.M. Fonseca, Terras do Sado, Portugal 1997, rødvin til 32 kr. i Netto.

* Château Coujan, Saint-Chinian, Languedoc, Frankrig 1995, rødvin til 200 kr. for 6 flasker i Holte Vinlager (tlf.: 45 42 04 15).
* Château Cazal-Viel, Saint-Chinian, Languedoc, Frankrig 1997, rødvin til 40 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88).
* Pasmados, J.M. Fonseca, Terras do Sado, Portugal 1996, rødvin til 110 kr. for 2 flasker hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60).
Vinbladet (ved Peter Winding):
* Chardonnay, Grande Cuvée, Domaine Laroche, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1998, hvidvin til 69,75 kr. fra Vingaaarden (tlf.: 63 17 18 19).

Penge og Privatøkonomi (ved Søren Søndergaard og Ole Høy Hansen):
* Grotta Rossa, Carignano del Sulcis, Italien 1997, rødvin til 62 kr. hos Enoteca (tlf.: 38 88 48 38).

Vil du hellere have VinAvisen pr. fax?
Som en speciel service tilbyder vi at sende VinAvisen pr. fax til læsere, der endnu ikke er kommet på Internettet. Et abonnement for ti uger koster 495 kr. plus moms. Ring venligst til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20, og aftal nærmere. Faxen vil som regel blive sendt mandag eftermiddag.

Vil du hellere have hele VinAvisen som e-mail?
Flere travle branchefolk har spurgt os, om de kan få tilsendt VinAvisen direkte som e-mail - altså ikke kun ugens gratis løbeseddel, men hele avisens tekst. De finder det vigtigt at kunne holde sig ajour med, hvad der sker i vinens verden og få oplysninger og tips, der blandt andet kan hjælpe dem i forhandlinger med udenlandske producenter.
Dette kan godt lade sig gøre. Fra og med denne uge kan man tegne abonnement på VinAvisens friske nyheder hver mandag morgen tilsendt egen e-mail adresse. Prisen for abonnement i et halvt år er 390 kr.
Abonnement kan tegnes ved henvendelse til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk