Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 11, 2001

Vin-aktuelt i uge 11
12. marts - 18. marts 2001

Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-6000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de sidste tre uger:
.
VinAvisen uge 8VinAvisen uge 9VinAvisen uge 10
   Vil du have vores løbeseddel?
   Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Lavere afgifter i Sverige
Efter hvad WOW FaxNews erfarer, vil den svenske regering foreslå en sænkning af vinafgifterne i sit budgetforslag, der ventes at foreligge den 17. april.
Efter alt at dømme har socialdemokraterne bestemt sig for en tilpasning til de danske afgifter, og efter EU-krav vil de foreslå en harmonisering af afgifterne på de forskellige drikke.
EU har blandt andet klaget over den store forskel på øl- og vin-afgifterne, der siges at tilgodese svenske producent-interesser.
En sænkning af afgifterne på vin vil betyde, at en flaske vin bliver 10 kr. billigere. Det er så spørgsmålet, om forbrugerne vil købe den samme vin som tidligere for en tier mindre eller bruge samme sum på at få en bedre kvalitet i flasken.
.
Mindste vinhøst i fjorten år
Vinhøsten i Sydafrika er ved at være til ende, og den bliver den mindste i fjorten år. Man regner med et fald på 8,7 procent i forhold til sidste år, og det skyldes ikke mindst sommerens regn og kulde. Især er det gået ud over de grønne druer, mens de blå har klaret sig fint og giver 18 procent mere end i 2000.
Det kolde vejr har samtidig medført, at druerne er modnet langsommere end ellers, hvilket vil give vine med stort potentiale, både røde og hvide.
Sådan lyder meldingerne fra Distell, der - efter fusionen mellem Distillers Corporation og Stellenbosch Farmers' Winery sidste år - står for 43 procent af landets vinproduktion.

29.000 kr. for en flaske whisky ...
Forretningsmanden Norman Shelley, der er bosat i Tyrkiet, har købt en helt usædvanlig samling af 76 flasker single malt whisky fra Speyside-producenten Macallan. Prisen var 2,2 millioner kr. eller næsten 29.000 kr. pr. flaske. Men det var nu heller ikke helt almindelige whiskyflasker. Den ældste var fra 1856.
Nogle af de gamle flasker skal have stået i en udstilling hos Macallan.

... og 33.000 kr. for et glas vin
Under en auktion i Australien blev en flaske Penfold's Grange 1951 solgt for 186.000 kr. - hvilket svarer til næsten 33.000 kr. pr. glas.
1951-årgangen var den første, som legendariske kældermester Max Schubert skabte. Hans ønske var at lave en fremragende vin med forbilleder i cru-vinene fra Bordeaux. Men desværre kunne ingen lide vinen. - Den smager af udtværede myrer, bemærkede en venlig sjæl.
Penfold's ledelse tog konsekvensen: Disse eksperimenter måtte stoppe. Der var ikke penge til den slags. Men Max Schubert og hans nærmeste chef i Adelaide fortsatte ikke desto mindre, og fire år senere præsenterede de igen vinen - og denne gang med større held.

Bulgarsk fusion
Strukturændringerne i vinbranchen rammer nu også Bulgarien, hvor de to ledende vinproducenter Domaine Boyar og Vinprom Rousse er gået sammen. Det nye firma kalder de Boyar Estates.
.
  .
  Den danske vinbranche
  * La Maison de Provence har i seks år stået for salget af topvine fra Provence. Nu har Torben Jespersen solgt sit firma til Theis Vine, der specielt er kendt for sine bourgogner og andre kvalitetsvine fra især Frankrig. Theis Vine viderefører hele sortimentet fra Provence.
  * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en vinbranchens blå bog.
.
..

  Erling Søgaard (f. 1955) er administrerende direktør for et af landets mest velestimerede vinfirmaer, H.J. Hansen Vinhandel i Odense. Han er uddannet som revisor med HD i både regnskabsvæsen og afsætning, og 28 år gammel landede han i gourmeternes højborg, Løgismose-koncernen, hvor ejerne, Lene og Sven Grønlykke, kun ville sælge de bedste produkter. Han blev administrations- og økonomichef i en verden af vin og ost, østers og chokolade - samt ikke at forglemme Falsled Kro, Kong Hans Kælder og Løgismose Gods.
  Erling Søgaard blev der i tretten år, de sidste seks som administrerende direktør for Løgismose Vin, hvor han de sidste to år fik flotte placeringer blandt dagbladet Børsens Gazelle-virksomheder.
  I 1997 kom han så til H.J. Hansen (hvis navn på gammeldags vis udtales H.I. Hansen), og han siger selv, at det var hans drømmejob. Her var en 168 år gammel vinhandel med en af Danmarks flotteste vinbutikker i en gammel købmandsgård, og her var en palet af topvine fra hele verden, som hans forgænger, Gunnar V. Juul, havde skaffet til firmaet igennem næsten 30 år.
  I de seneste tre år har H.J. Hansen Vinhandel med Erling Søgaard ved roret haft en kraftig udvikling med en fordobling af omsætning og indtjening og med afdelinger i Odense, København, Århus og Aalborg.
  Privat er Erling Søgaard gift med Lis Søgaard og har to piger på femten og otte år. Han bor på en lille landejendom, hvor han ud over at have de traditionelle husdyr også er begyndt at dyrke vin.
  Adresse: H.J. Hansen Vinhandel A/S, Vestergade 97-101, Postboks 927, tlf.: 63 12 82 00, e-mail: es@hjhansen.dk.
.
Nu kommer Canadas isvin
Den canadiske provins Ontario har en produktion af fremragende icewines - altså søde vine presset af frosne druer. Det har blot ikke været muligt at smage dem, idet de ikke har kunnet eksporteres til EU.
Nu ser det ud til, at det ved at lette, idet Canada og EU er ved at indgå en aftale på dette område.
Canada eksporterer i dag for kun 300.000 dollars vin til EU-landene.

  Top-vinmager på besøg
  Ugens spændende smagning var den hos Kjær & Sommerfeldt i København, hvor Doug Lehmann præsenterede sine formidable vine.
  Det var hans far, Peter Lehmann, der grundlagde det australske vineri, der bærer hans navn. Han var i en årrække vinmager, først hos Yalumba og senere hos Saltrams, hvor han opbyggede et net af vinbønder, der kunne levere druer af topkvalitet.
  Nye ejere mente ikke, at Saltrams havde brug for alle druerne, men for ikke at svigte bønderne, tog Peter Lehmann initiativet til at skabe sit eget vineri. I dag tegner 71-årige Peter Lehmann og hans 49-årige søn, Doug, om nogen distriktet Barossa Valley, når det gælder vine af kvalitet.
  Netop i denne uge blev det i øvrigt meddelt, at Lehmanns winemaker, Andrew Wigan, er blevet udnævnt til "Barossa Winemaker of the Year". Han samarbejdede fra 1976 med Peter Lehmann, allerede mens denne var hos Saltrams.

  Australiens Barossa Valley
  Barossa Valley i South Australia blev opdaget i 1837. Her fandt man en perfekt grobund for vinen - og ikke mindst fandt man guld, så man kunne grave den nødvendige kapital op af jorden.
  En af de engelske nybyggere var George Fife Angas fra Newcastle. Da han gerne ville have folk til at hjælpe sig, fik han finansieret tre skibe, der i 1842 bragte 28 protestantiske familier til Australien. De var flygtet fra religions-forfølgelser i Schlesien i grænselandet mellem Tjekkoslovakiet og Polen.
  Disse tysktalende emigranter fik stor betydning for australsk vin, og flere af dem grundlagde store firmaer.
  Peter og Dough Lehmann har kun et af de mindre vinerier, men det ligger til gengæld blandt en håndfuld helt i toppen. De har selv kun 55 hektar vinmarker; 98 procent af druerne køber de hos 160 vinbønder, og i alt fremstiller de lidt under 6 millioner flasker om året.
  Og hvordan smager så de vine, vi blev præsenteret for under smagningen? Det fortæller vi mere om nedenfor under rubrikken "Ugens fund".
.
Whisky i fjernsynet
På fredag kl. 20.30 er der atter vin i fjernsynet på kanalen 4dk, der kun kan ses på kabel-tv og med digital parabol.
Denne gang handler det om whisky, især skotsk malt, og i studiet har Flemming Kyed besøg af forfatteren Jan Sonnergaard - som i øvrigt samme dag er i retten i den injuriesag, Pia Kjærsgaard og Mogens Camre har anlagt mod ham.

Atter wineshow i Hirtshals
Hvert andet år afholder "Vinstyrke 12" et wineshow på Nordsøcentret i Hirtshals. I år foregår det den 27. oktober, og som sædvanlig lukkes der højst 650 gæster ind. Imidlertid har allerede nu 400 reserveret adgang, så det ser ud til, at succesen igen er hjemme. En billet koster 100 kr.
På wineshowet vil der være 45 udstillere, hvoraf de cirka 30 er vinøse, og de besøgende vil således få en god mulighed for at stifte bekendtskab med en lang række vine og fødevarer.
Nærmere oplysninger fås på e-mail adressen Vinstyrke12@larsen.mail.dk .

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Peter Lehmann, Chardonnay, Barossa Valley, South Australia 1999
83 kr., Kjær & Sommerfeldt, tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11
En flot hvidvin i den store Bourgogne-stil, men til en langt mere rimelig pris. Den har en vidunderlig frugt og friskhed og en fadlagring, der understreger, men ikke maser sig på.

Clancy's Red, Peter Lehmann, Barossa Valley, South Australia 1999
111,75 kr., Kjær & Sommerfeldt, tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11
En perfekt rødvin, der fylder munden med fryd og frugt. Den er en blandings-vin af Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, og den har stor kompleksitet, bløde tanniner og en indtagende sødme.

Peter Lehmann, Cabernet Sauvignon, Barossa Valley, South Australia 1997
113,50 kr., Kjær & Sommerfeldt, tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11
Dette er en fremragende Cabernet - en stor rødvin med overvældende frugt - sorte bær, svedsker ... men også en meget blid og lækker vin. Den kan drikkes nu, men også gemmes i måske fem-seks år.

Peter Lehmann, Shiraz, Barossa Valley, South Australia 1998
110,75 kr., Kjær & Sommerfeldt, tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11
1998-årgangen, som vi smagte, er revet væk, så prisen gælder 1999-årgangen. Og hvis den er lige så god, så får man en stor og dejlig rødvin på den fornemme Rhône-drue Syrah, der emigrerede til Australien og kaldte sig Shiraz.

Mentor, Peter Lehmann, Barossa Valley, South Australia 1996
273,25 kr., Kjær & Sommerfeldt, tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11
En symfoni af frugt, chokolade, fine krydderurter, bløde tanniner og en dejlig sødme. Det er en rødvin, som man sagtens kan hæfte det besynderlige ord "kultvin" på. Dyr, ja, men en stor nydelse.

Eight Songs Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley, South Australia 1997
280 kr., Kjær & Sommerfeldt, tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11
Først efter fire år bliver denne rødvin frigivet til salg, og den er værd at vente på. Den er ualmindelig lækker, men det er også en vin, der mætter. Den har en meget fyldig frugt med toner af chokolade og vanille, bløde tanniner og 14 procent alkohol. - It has plenty of kick, som Doug Lehmann sagde.

Stonewell Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley, South Australia 1995
290 kr., Kjær & Sommerfeldt, tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11
En stor rødvin, der mageligt kan måle sig med de helt store europæiske vine - til langt højere priser. Den har en dybrød, intens farve, en kraftig og krydret duft og en vidunderlig blød smag. Den kan drikkes nu, men kan også gemmes i mange år.

Trapiche, Malbec, Oak Cask, Mendoza, Argentina 1997
69,75 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 10 37
Men muskuløs, men også meget blød og venlig rødvin med en lidt ristet frugtsmag og let sødme. Glimrende til mad. Man bør i øvrigt ikke blive forskrækket over, at der er lidt vinsten i det sidst skænkede glas. Det er jo kun et kvalitetstegn.

Trapiche, Chardonnay, Oak Cask, Mendoza, Argentina 1997
69,75 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 10 37
Trods de 13,5 procent alkohol er denne hvidvin ret let. Den er tør med en pæn ren frugt og en frisk syre.

Château Guiot, Costières de Nîmes, Frankrig 1999
49,75 kr. v/ 12 flasker, The Wine Company, tlf.: 38 80 74 72 og 48 26 62 94
En ren fornøjelse. En virkelig lækker rødvin, blød og afrundet med en ren og intens frugt og let sødme. Den kan sagtens drikkes nu, men også gemmes endnu et par år. Og så er prisen jo - i forhold til kvaliteten - helt i bund. Anbefales på det bedste.

Torrelongares, Reserva, Cariñena, Spanien 1994
40 kr. (3 flasker for 100 kr.), ISO
Cariñena ligger i Aragonien mellem Madrid og Barcelona, og det var et af de allerførste spanske distrikter, der i 1932 fik egen appellation. Distriktet har også givet navn til druen Cariñena, der i resten af Nordspanien kaldes Mazuelo. I denne bløde og lækre rødvin er der dog ikke Cariñena, men to andre druer, Garnacha og Vidadillo de Almonacid, og i smagen fandt vi blandt andet lidt søde kirsebær, lidt svedsker, lidt chokolade og lidt karamel. Den er virkelig pengene værd.
.
.
Ugens gode spørgsmål

I sidste uge indførte vi noget nyt her i VinAvisen: Vi besvarer spørgsmål fra læserne. Hver uge et nyt spørgsmål og et nyt svar.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Her kommer ugens spørgsmål - og svar:

Hvorfor kan samme drue give så forskellige vine alt efter dyrkningsområde?
At fx druen Cabernet Sauvignon giver nogle helt andre rødvine i Californien end i Médoc, kan skyldes flere ting. Men når vi fokuserer på dyrkningsområde, så har vinplanterne forskelligt miljø fra sted til sted. Jordbunden er forskellig, så planterne optager ikke de samme mineraler. Klimaet er forskelligt - det ene sted masser af sol, det andet ofte tåge og regn. Tilførselen af vand er forskellig, og det samme er meso- og mikroklimaet.
Hertil kommer, at der er forskellige traditioner for, hvordan vinen skal fremstilles, og her kommer mennesket i høj grad ind i billedet. Metoderne bliver dog mere og mere internationale, og det kan man kun beklage. Forskelligheden er jo det, der gør vin så spændende.
.
   Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
   Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
   OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
.
  .
  Hvem skriver hvor?
  Nedenfor bringer vi listen over vine, som de forskellige aviser og andre medier har fremhævet som særligt gode. Og som en særlig service har vi også lavet en liste over, hvem der skriver hvor. Listen finder du ved at klikke her.
  .

Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet. Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.

MOUSSERENDE VINE
Perle de Seguin, Crémant de Bordeaux, Frankrig til 99 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Alt for Damerne/10)

HVIDVINE
Bianco della Seta, Franciacorta, Lombardia, Italien til 94 kr. fra Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78). (Information/09)
Clos Saint Landelin, Riesling, Grand Cru Vorbourg, Muré, Alsace, Frankrig 1997 til 150 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22). (Børsen/08)
Domaine Corsin, Saint-Veran, Frankrig 1999 til 95 kr. hos KB Vinimport (tlf.: 33 14 99 14). (Jyllands-Posten/08)
Domaine de Fussiacus, Pouilly-Fuissé, Frankrig 1999 til 135 kr. hos Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands-Posten/08)
Domaine de la Mordorée, Lirac, Frankrig 1999 til 72 kr. fra Le Domaine (tlf.: 33 24 71 70). (VinAvisen/09)
Domaine de Saint Romble, Sancerre, Frankrig 1999 til 109 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (ErhvervsBladet/09)
Lac des Roches, Boutari, Grækenland 1999 til 27 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/09)
Merlin, Terroir de Clessé, Viré-Clessé, Frankrig 1998 til 98 kr. fra Le Domaine (tlf.: 33 24 71 70). (VinAvisen/08)
Peter Lehmann, Chardonnay, Barossa Valley, South Australia 1999 til 83 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/11)
Roger Lassaran, Cuvée Prestige, Pouilly-Fuissé, Frankrig 1998 til 179 kr. hos A Vinstouw (tlf.: 97 12 14 16). (Jyllands-Posten/08)
Saint Clair, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2000 til 69 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Vinavisen/10)
Schloss Reichartshausen, W. Balthasar Ress, Rheingau, Tyskland 1997 til 160 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Børsen/08)
Sémillon, Oom Pagel, Fairview, Paarl, Sydafrika 1999 til 115 kr. fra Tukan Vinimport. (Politiken/10)
Trapiche, Chardonnay, Oak Cask, Mendoza, Argentina 1997 til 69,75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 10 37). (VinAvisen/11)
Von Unserm, Riesling, W. Balthasar Ress, Rheingau, Tyskland 1997 til 90 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Børsen/08)

RØDVINE
Candidato Plata, Tempranillo, Vino de la Tierra de Manchuela, Spanien 1998 til 38 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/08, VinAvisen/09, Århus Stiftstidende/09)
Candidato, Oro, Tempranillo, Vino de la Tierra Del Bajo Aragon, Spanien 1996 til 42 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Århus Stiftstidende/09, JP-København/09, Vinavisen/10)
Castello di Meleto, Chianti Classico Riserva, Italien 1997 til 135 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (VinAvisen/08)
Château Belair Saint-Georges, Saint-Georges-Saint-Émilion, Frankrig 1998 til 83 kr. (75 kr. v/12 flasker) fra Hjelm Vin-Import (tlf.: 75 46 80 20). (Vinavisen/10)
Château-Fortia, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1998 til 139 kr. hos Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/08)
Château Guiot, Costières de Nîmes, Frankrig 1999 til 49,75 kr. v/ 12 flasker fra The Wine Company (tlf.: 38 80 74 72 og 48 26 62 94). (VinAvisen/11)
Château Haut-Maillet, Pomerol, Frankrig 1998 til 250 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Jyllands-Posten/10)
Château la Casenove, La Garrique, Côtes du Roussillon, Frankrig 1999 til 50 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Politiken/08)
Château Lamothe Vincent, Bordeaux, Frankrig 1999 til 110 kr. for 3 flasker i Føtex. (Politiken/09)
Château Mont-Redon, Côtes du Rhône, Frankrig 1997 og 1998 til 70,20 kr. fra Frederiksberg Vinimport (tlf.: 31 19 06 33). (VinAvisen/08)
Château Pech-Latt, Corbières, Frankrig 1999 til 59,75 kr. hos Skjold Burne. (Århus Stiftstidende/10)
Clancy's Red, Peter Lehmann, Barossa Valley, South Australia 1999 til 111,75 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/11)
Comte de Castillon, Château Giogognan, Côtes du Rhône, Frankrig 1997 til 59,75 kr. hos Salling (Århus Stiftstidende/10)
Condesa, Vino de la Tierra Manchuela, Spanien 1999 til 42,75 kr. (3 flasker for 120 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (VinAvisen/09, Århus Stiftstidende/09)
Cuvée Carl, Bordeaux Supérieur, Cru Exceptionnel, Frankrig 1998 til 175 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Information/51, Århus Stiftstidende/01, Nordjyske Stiftstidende/04, Berlingske Lokalaviser/09)
Domaine du Ministre, Saint-Chinian, Frankrig 1998 til 67,75 kr. fra House of Wine (tlf.: 44 66 23 11). (Alt for Damerne/08)
Domaine Ile Saint Pierre, Vin de Pays des Bouches du Rhône, Frankrig 1999 til 43 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (JP-København/09)
Domaine la Monardière, Vacqueyras, Frankrig 1999 til 89 kr. hos Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/08)
Domaine Martin, Côtes du Rhône, Frankrig 1998 til 50 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Politiken/10)
Eight Songs Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley, South Australia 1997 til 280 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/11)
El Ciruelo, Merlot/Mourvèdre, Tarapacá, Maipo Valley, Chile 1999 til 130 kr. hos Skjold Burne. (Politiken/08)
Gigondas, Burle, Côte du Rhône, Frankrig 1999 til 109 kr. fra The Wine Company (tlf.: 38 80 74 72 og 48 26 62 94). (Politiken/10)
Cordier, Collection Privée, Bordeaux, Frankrig 1998 til 39 kr. i Netto. (Penge & Privatøkonomi/10)
Grand Campellas, Crianza, Campo de Borja, Spanien 1995 til 45 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). (Nordjyske Stiftstidende/06, VinAvisen/08)
Grand Saint-Brice, Médoc, Bordeaux, Frankrig 1997 til 79,95 kr. (v/12 flasker) hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (B.T./09)
Groot Constantia, Merlot, Constantia, Sydafrika 1999 til 69 kr. hos Bilka. (B.T./08, Politiken/09)
Hilltop, Cabernet Sauvignon, Lohr, Californien 1996 til 200 kr. i Irma. (Frederiksborg Amts Avis/10)
Illuminati, Riparosso, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1999 til 56 kr. fra Enoteca (tlf.: 38 88 48 38). (Penge & Privatøkonomi/10)
Julius, Silvano Strogolo, Rosso Conero, Italien 1998 til 75 kr. fra Værkstedet (tlf.: 32 94 12 79). (Berlingske Tidende/10)
Kanonkop, Stellenbosch, Sydafrika 1999 til 160 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Jyllands-Posten/09)
Lafleur-Gazin, Pomerol, Frankrig 1998 til 190 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Jyllands-Posten/10)
La Vigna di Gragnano, Merlot, Colline Lucchesi, Italien 1999 til 75 kr. fra Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Berlingske Tidende/10)
Marqués de Monistrol, Reserva Privada, Penedès, Spanien 1997 til 64,95 kr. (2 flasker for 120 kr.) i ISO. (VinAvisen/08)
Marqués de Monistrol, Cabernet Sauvignon, Penedès, Spanien 1997 til 49,95 kr. (3 flasker for 135 kr.) i ISO. (Vinavisen/10)
Mentor, Peter Lehmann, Barossa Valley, South Australia 1996 til 273,25 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/11)
Montepulciano d'Abruzzo, La Sabina, Italien 1999 til 100 kr. for 3 flasker i Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (Politiken/08)
Moyston, Cabernet / Shiraz, Seppelt, South Eastern Australia 1998 til 34,95 kr. i Fakta. (Nordjyske Stiftstidende/07, Fyens Stiftstidende/08,VinAvisen/08)
Pinot Noir, Vin de Pays des Côteaux de l'Ardèche, Frankrig 1999 til 49 kr. (45 kr. ved 12 flasker) fra Hjelm Vin-Import, tlf.: 75 46 80 20. (VinAvisen/09)
Palmeras, Santa Emiliana, Cabernet Sauvignon, Chile til 55 kr. fra Chris Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Femina/09)
Peter Lehmann, Cabernet Sauvignon, Barossa Valley, South Australia 1997 til 113,50 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/11)
Peter Lehmann, Shiraz, Barossa Valley, South Australia 1998 til 110,75 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/11)
Piancardo, Garofoli, Rosso Conero, Italien 1998 til 69 kr. fra Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Berlingske Tidende/10)
Salone, Santi, Valpolicella Classico, Italien til 85 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Nordjyske Stiftstidende/09)
Santa Christina, Cabernet Sauvignon, Central Valley, Chile 1999 til 40-45 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Frederiksborg Amts Avis/07, Fyens Stiftstidende/08, VinAvisen/08, Århus Stiftstidende/10)
Scaldagrilli, Carmignano DOCG, Italien 1998 til 98 kr. fra Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78). (VinAvisen/09, Frederiksborg Amts Avis/09)
Stonewell Shiraz, Peter Lehmann, Barossa Valley, South Australia 1995 til 290 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/11)
Syrvèdre, Comte Cathare, Corbières, Frankrig 1998 til 119,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (VinAvisen/09)
Terre del Grico, Apollonio, Salento Primitivo, Italien 1998 til 94 kr. fra Enoteca (tlf.: 38 88 48 38). (Penge & Privatøkonomi/10)
Torrelongares, Reserva, Cariñena, Spanien 1994 til 40 kr. (3 flasker for 100 kr.) i ISO. (VinAvisen/11)
Trapiche, Malbec, Oak Cask, Mendoza, Argentina 1997 til 69,75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 10 37). (VinAvisen/11)
Vieux Château Certan, Pomerol, Frankrig 1997 til 499 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (Jyllands-Posten/10)
Vigna al Cavaliere, Michele Satta, Rosso Toscana IGT, Italien 1997 til 250 kr. fra D.W.C. (tlf.: 35 43 26 33). (VinAvisen/07)
Vignerons de Montpeyroux, Les Terrasses, Montpeyroux, Languedoc, Frankrig 1999 til 45 kr. hos Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (JP-København/08)
Villa Bona Terra, Sangiovese / Merlot, Dialul Mare, Rumænien 1999 til 39,95 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Herning Folkeblad/10, Penge & Privatøkonomi/10)
Viña Arnata, Tempranillo, Crianza, Navarra, Spanien 1997 til 45 kr. (3 flasker for 125 kr.) hos Iso. (VinAvisen/09)
Vigna Caplin, Barbera d'Alba, Piemonte, Italien 1998 til 125 fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/09)
Vitiano, Falesco, IGT Umbria, Italien 1999 til 69,95 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (Berlingske Tidende/10)

SPECIALITETER
Graham's Fine Ruby Port, Portugal, portvin til 84,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/08)
Marc Très Vieux de Bourgogne Égrappé, Joseph Cartron, Frankrig, marc til 385 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Berlingske Tidende/09)
Pinot des Charentes, A.E. Dor, Frankrig, hedvin til 129,75 kr. hos Ludvig Bjørn (tlf.: 33 15 16 13). (Alt for Damerne/08)
Porto Pocas, Two Diamonds Ruby "Rich" Port, Portugal, portvin til 64 kr. i OBBS!, Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen. (ErhvervsBladet/08)

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.