Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 21, 2001


Vin-aktuelt i uge 21
21. maj - 27. maj 2001
.
VinAvisen uge 18VinAvisen uge 19VinAvisen uge 20

Der skrives mindre om vin i februar
Hvornår er der især gang i skriverierne om vin? Det er der i oktober, november og december.
VinAvisen abonnerer på udklip fra 50 danske medier, og af en statistik fra vores udklipsbureau fremgår det, at antallet af artikler i de tre nævnte måneder stiger med næsten 50 procent i forhold til de øvrige måneder - og at der i februar skrives mindre om vin end i alle de andre måneder.
Skyldes det, at vinskribenterne driver den af i februar? Nej, det skyldes snarere, at februar er en ret død måned rent annoncemæssigt. Aviser, ugeblade og magasiner har færre annoncer og derfor også færre redaktionelle sider - og mindre plads til artikler om vin. I oktober, november og december er der derimod ordentlig gang i den.
.


Mere vin, mindre øl
Omregnet til ren alkohol er danskernes årlige forbrug af spiritus, vin og øl stadig cirka 9,9 liter pr. næse. Men vi svigter øllet til fordel for vinen, som det fremgår af denne oversigt fra Danmarks Statistik. Den viser befolkningens samlede forbrug af afgiftspligtig alkohol i 1000 liter ren alkohol og fordelingen mellem de tre typer drikkevare.
Siden begyndelsen af 80'erne befolkningens samlede forbrug som vist ligget på rundt regnet 50 millioner ren alkohol om året.
Sidste år faldt salget af øl med 1,8 procent til 532 millioner liter, mens salget af vin steg med 3,9 procent til 165 millioner liter. Det bliver interessant at se, hvor forholdet mellem vin og øl vil bevæge sig hen i de kommende år ...

Ugens gyser
Her er ugens gyserhistorie fra forbudslandet Sverige.
Når vinskribenter skriver om en vin, er det helt naturligt at nævne, hvor vinen kan fås. Det gør de svenske vinskribenter også. De skriver fx, at vinen er nr. 123456 i Systembolagets katalog.
Men hvis nu en vinskribent synes, at han vil give virkelig service og nævne, at vinen også kan købes hos en dansk vinhandler i Köpenhamn, så får han ørerne i maskinen. Det er nemlig strengt forbudt!
Den vanvittige historie har vi fra den svenske læge Nils Stormby, der netop har åbnet vinbutikken Systemet på Højbro Plads i København - dels for at drille det almægtige svenske Systembolag, dels for at hjælpe sine betrængte landsmænd (læs om det i uge 19).
Nils Stormby vil tage problemet op i Bruxelles, og samtidig vil han påpege, at det dobbeltmoralske Sverige lader sit monopolfirma, Vin&Sprit, oversvømme den internationale presse med annoncer for Absolut vodka, mens man samtidig forbyder relevant forbrugeroplysning.
- Så det blir fortsättning på alla håll och kanter! lover han VinAvisen.
.

Anthony Hamilton Russell
    Sydafrikanske stjernevine
    I tirsdags kom Anthony Hamilton Rusell til København for - hos H.J. Hansen - at præsentere sine to sydafrikanske stjernevine.
    Anthony er 39 år, og i løbet af ti år har han fuldstændig ændret det lille vinbrug, som han i dag er eneejer af.
    Da han gik i gang, var der otte forskellige druesorter på den 107 hektar store ejendom i distriktet Walker Bay, men indgående studier og forsøg viste, at to af dem ville kunne give fremragende vine, nemlig Chardonnay og Pinot Noir.
    Nogle af markerne blev nedlagt. Kun 40 hektar er i brug i dag; der blev genplantet med nye kloner, og ny teknik blev indført i vineriet - et stort program for at kunne lave store vine.
    Og det lykkedes. De to vine fra Hamilton Russell Vineyards hører ubetinget med til Sydafrikas store vine - hvilket smagningen i tirsdags bekræftede.
    Vore smagekommentarer kommer længere nede.
.
    Sommervarme vine
    I mandags bød World Brands Denmark på smagning af Australiens største vinmærke, Jacob's Creek fra firmaet Orlando Wyndham, der ejes af den franske koncern Pernod Ricard.
    Smagningen og vinenes temperatur var unægteligt præget af den herlige sommervarme, og glassene på Clarion Neptun Hotel i København lugtede af sulfo, gamle papkasser, eller hvad det nu var. Yderligere var Orlando Wyndham's chefvinmager, Phil Laffer, der skulle have ledet smagningen, blevet hængende i et fly fra Bangkok ...
    Vi vil derfor undlade at kommentere de smagte vine, endsige uddele stjerner til dem. Det må vi gøre en anden gang. I stedet vil vi fortælle om, hvordan vi fik lov til at blande den næste årgang af Jacob's Creek Shiraz/Cabernet.

.
Erik Olaf-Hansen, Geert Horst og Kenno Pedersen i gang med at blande - og prøve at nå frem til den rigtige duft og smag.
    Svært at være vinmager
    Australieren Adam Bassani sprang ind på scenen i stedet for Phil Laffer og stillede forsamlingen følgende opgave:
    Foran jer står fire flasker fra 2000-årgangen, to af dem med Shiraz, de to andre med Cabernet Sauvignon. Vinene stammer fra vidt forskellige distrikter - Murray Vally, Langhorn Creek/Barossa Valley, McLaren Vale og Padthaway.
    I et af jeres glas har I 1999-årgangen, og det er nu jeres opgave at blande en vin, der er en kopi af 1999-årgangen, men meget gerne endnu bedre.
    Det var en sjov fingerøvelse - og meget svært. Lidt af det ene, ikke for meget af det andet - nej, vi bliver ikke vinmagere lige med det samme! Men det var spændende at opleve, hvordan en vin kan blandes, ligesom en kunstner blander farverne på sin palet.
.

.
Adam Bassani stikker vinen sammen efter 2000-årgangens recept.
    Blanding af mange distrikter
    Der var en god grund til, at det netop var en australsk vin, vi skulle prøve at blande i mandags. Australierne har en lang tradition for at blande vine, og de viger ikke tilbage for at hente vinene fra mange forskellige distrikter og regioner, ofte med indbyrdes afstande på flere hundrede kilometer.
    Australierne var også de først til at sætte flere druenavne på etiketterne, og her er det reglen, at den druesort, der står først, er der mest af i flasken.

    En lille bæk i Barossa
    Jacob's Creek er i dag et mærkevare-navn - og det største navn i den australske vineksport. En creek er jo en lille bæk, og ved Jacob's Creek i Barossa Valley købte den bømiske udvandrer Johann Gramp i 1847 en vinmark. Derfra udvikledes det store foretagende med en produktion, der sidste år satte rekord med 64 millioner flasker, hvoraf de 80 procent eksporteres til 53 lande.

Forbudte vine i EU
De oversøiske vinlande banker på døren, og EU’s vinproducerende medlemmer gør alt for kun at lukke døren på klem.
Det kan EU blandt andet gøre ved at forbyde indførsel af oversøiske vine, der ikke er produceret efter europæiske standarder.
Her er nogle af de teknikker, som ikke er tilladt i Europa:
* Tilsætning af æblesyre for at øge vinens syreindhold, når druerne har fået Solens varme at mærke.
* Tilsætning af DMDC, et stof, der hæmmer gærens udvikling.
* Tilsætning af sølvnitrat, der fjerner lugten af svovl.
* Omvendt osmose, en metode til koncentration af druemosten ved hjælp af et højt tryk, der presser en del af vandet i druemosten igennem en membram. Denne membram har så ekstremt fine porer, at kun vandmolekylerne går igennem.

Den nye verdens vinproducenter
For at udføre et lobbyarbejde imod EU’s holdninger har de oversøiske vinlande skabt organisationen The New World Wine Producers. Og for at demonstrere, at der ikke er nogen som helst fare ved de ovennævnte eller andre teknikker, har landene vedtaget, at de indbyrdes accepterer vine, der overholder vinlove i det enkelte land og fremstilles efter anerkendte standarder.
De oversøiske vinlande mener, at EU bør gøre det samme.
En vin bør kun udelukkes fra et land, hvis den ikke er sund at drikke.
The New World Wine Producers omfatter foreløbig Australien, New Zealand, Canada og USA. Argentina, Chile og Sydafrika har endnu ikke besluttet sig til at deltage.
.
.....

Hi-tech i vinmarkerne
I St. Helena, Californien, tilbyder firmaet Terra Space hi-tech redskaber til vinbønderne i Napa og Sonoma.
Firmaet har således et net af 150 vejrstationer samt programmer, der kan forudse angreb af plantesygdomme som botrytis og meldug, og alle data udsendes over Internettet til vinbønderne.
Vejrstationerne registrerer temperatur, relativ fugtighed, vinløvets fugtighed, vindhastighed, solstråling og jordfugtighed.
Yderligere kan Terra Space udarbejde kort, der nøje registrerer forholdene på vinmarkerne og således kan hjælpe dyrkerne til at tage de rigtige beslutninger om plantning, sprøjtning, vandtilførsel osv.
Et led i firmaet Terra Spaces arbejde er et sæt multi-spektrale og infrarøde satellit-billeder af jordbund, løvdække, angreb fra skadedyr og plantesygdomme samt flere andre ting. Et par eksempler ses herover.
.
    .
    Den danske vinbranche
    * Chris-Wine har overtaget agenturet for det store tyske vinhus Deinhard i Koblenz, grundlagt i 1794. Deinhards historie kan læses på www.deinhard.com.
    * World Brands Denmark flytter pr. 31. maj til Produktionsvej 24, Postboks 1338, 2600 Glostrup, tlf.: 44 91 42 43, fax: 44 91 42 82.
    * Oxfeldt Vinimport er flyttet til Ahlmanns Allé 18, 2900 Hellerup, tlf.: 39 46 28 27, fax: 39 61 52 34.
    * Fionia Vinimport har fået en række nye agenturer: Weingut Anselmann fra Pfalz og Mas de Libian fra Rhône.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Siciliens Corvo er solgt
Ifølge Wine Spectator er vinhuset Corvo på Sicilien blevet solgt til Illva Saronno, ejeren af likøren Amaretto di Saronno og marsalaen Florio.
Pris: 141,5 milliarder lire = 520 millioner kr. Årlig produktion: 9,9 millioner flasker.
Corvo-vinhuset hedder egentlig Casa Vinicola Duca di Salararuta - det blev grundlagt i 1824 af Giuseppe Alliata, hertug af Salaparuta i landsbyen Casteldaccia. Men det er navnet Corvo, der er kendt.
Corvo betyder ravn på italiensk, og bag navnet er der en særlig historie:

Stokken, der bar druer
Engang i 1400-tallet var folkene i Casteldaccia plagede af en ravn, der sad og skræppede op både dag og nat. De prøvede at slå den ihjel, men ravnen var dem for snu.
I deres kvide henvendte de sig til en troldmand, gav ham en stok og bad ham jage ravnen væk. Og minsandten om ikke ravnen forsvandt.
I taknemmelighed plantede folkene stokken i jorden - og hvad skete der: Stokken skød blade og bar tunge druer. Vinen var pragtfuld og fik navnet Ravn.

Hardy bakker ud
For tyve år siden grundlagde Jess Jackson og Jane Kendall et lille vinbrug uden for Lakeport i Californien. De kaldte det Chateau du Lac, men ændrede senere navnet til Kendall-Jackson.
I dag er det lille foretagende vokset til et verdensomspændende imperium med aflæggere i Chile, Argentina og Italien - og nu er Jackson Family Estates sat til salg, hvis den rigtige køber melder sig. Og har mellem 1,5 og 2 milliarder dollars på lommen.
Som tidligere nævnt her i VinAvisen har det store australske vinfirma BRL Hardy været inde i billedet som køber, men i onsdags meldte firmaet, at prisen ganske enkelt var for høj, og at man derfor bakker ud.
Også de to britiske koncerner Diageo og Allied Domecq har været interesserede i Kendall-Jackson. Men sandheden bag historien synes at være, at Jess Jackson slet ikke har lyst til at sælge sit livsværk.

Mondavi bakker ud
Vi har flere gange fortalt om Robert Mondavis planer om at oprette et mønster-vinbrug i det franske Languedoc til en melodi af 60 millioner kr.
Nu har landsbyen Anianes nyvalgte borgmester, kommunisten Manuel Diaz, lagt så mange hindringer i vejen for projektet, at Mondavi har smidt håndklædet i ringen.
Det var Mondavis tanke at fælde 125 træer og anlægge vingården i "en jomfruelig skov" ved Aniane i nærheden af Montpellier, men planen har hele tiden været udsat for stærk kritik fra en mindre gruppe naboer.

Amerikanske yoghurt-vine
Blandt kritikerne af projektet var den 76-årige Aimé Guibert, der i mange år har fremstillet sin meget berømmede vin på Mas de Daumas Gassac.
- Vi har ikke noget imod fremmede investeringer, sagde Aimé Guibert, der engang beskrev alle amerikanske vine som "yoghurt".
- Vi protesterer imod, at Mondavi får lov til - for en slik - at lease offentligt land, hvor der altid har været skov, og som altid har været nægtet lokale producenter.
- Vi er imod, at Mondavi kommer her og siger, at de vil vise os, hvordan man skal lave vin. Kun californiere og texanere kan være så ufølsomme og uforskammede.
- Hvorfor skal Mondavi absolut ødelægge en skov, når de lige så godt kunne bruge nogle af de marker, hvor vi i 80'erne måtte rive vinstokke op med rode, fordi Bruxelles ville tømme den europæiske vinsø?
Men det fik Mondavi altså heller ikke lov til - i den sidste ende.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en vinbranchens blå bog.
.
..


    Anne-Mette Krygell (f. 1964) kom ind i vinens verden ved et tilfælde. Efter at have arbejdet i forlagsbranchen studerede hun til MBA i Californien sammen med sin mand, og fritiden brugte de to unge mennesker til telt- og vandreture i de smukke nationalparker - og til at besøge vingårde og smage og læse om vin.
    Interessen var fanget, og i 1991 blev hun - efter en grundig rundtur i Bulgarien - repræsentant for bulgarsk vin i Danmark. Gennem hele sin opvækst havde hun hvert år besøgt sine bedsteforældre i det daværende DDR, og i hendes nye job var det en stor fordel at kende mentaliteten i Østeuropa. Der skal ofte tænkes kreativt og alternativt for at løse problemer, som umiddelbart virker enkle.
    Bulgarien har en meget gammel tradition for vindyrkning, og veluddannede ønologer sørger for at skabe vine, der giver kvalitet for pengene, så vinen placerede sig støt og roligt på det danske marked.
    Moderfirmaet lå i London. Bulgarsk vin havde længe haft stor succes på det engelske marked, og i en periode var den mest solgte rødvin i UK en Cabernet Sauvignon fra Suhindol i Bulgarien.
    De sidste par år har været en turbulent tid på grund af privatiseringen af samtlige bulgarske vingårde, en proces, som tager lang tid. Anne-Mette Krygell startede derfor i februar 2000 sit eget firma, Lovico Bibendum A/S, med direkte import fra syv bulgarske vingårde - en gruppe, der forventes at blive udvidet i løbet af det næste år.
    - Der er sket utroligt meget med de bulgarske vingårde gennem de sidste fire-fem år, siger Anne-Mette Krygell. - Det har været et stort udvælgelsesarbejde at finde ud af, hvem der skal satses på i fremtiden. Det gælder om at være på stedet og se, hvad der sker.
    - Holdningen hos vinproducenterne har ændret sig markant, siden de lagde den kommunistiske jakke. Unge ønologer er kommet til, og man mærker gejst og vilje til at komme videre og blive bedre.
    Efter en turbulent tid forventer Anne-Mette Krygell nu, at fremtiden for bulgarsk vin ser lys ud.
    Privat bliver det til cykel- og gåture langs vandet med familien, som består af datteren Emily på seks år, manden Bent og hunden Sophie, klaverspil på “Chopin-niveau” og rejser - også til andre steder end Bulgarien, som besøges flere gange om året.
    Adresse: Lovico Bibendum A/S, Strandvejen 251 A, 2920 Charlottenlund, tlf.: 39 90 08 44, fax: 39 90 08 28, e-mail: bibendum-dk@post3.tele.dk.
.
Skarpskytter og gener
University of Florida har ifølge Wine Market Report taget patent på en gen-modification af vinstokke, der vil gøre dem resistente mod den virus, der forårsager Pierce’s Disease - plantesygdommen, som insektet Den glasvingede Skarpskytte påfører vinstokkene.
Midlet er en syntetisk udgave af en gruppe gener, der findes i forskellige organismer som fx silkeorme-laver, der bruger generne til at bekæmpe bakterier og svampeorganismer.
I den californiske vinindustri er man dog ikke vildt begejstrede - blandt andet fordi det vil tage 20-30 år, før man kan få glæde af teknikken. Og vil den overhovedet kunne anvendes, hvis offentligheden er fjendtligt stemt over for gen-manipulation af planter?

Vinstokke og gener
Det amerikanske firma Cepheid har udviklet en bærbar maskine, der kan afgøre, om en vinstok har en alvorlig sygdom, fx Perce’s Disease, længe før symptomer på sygdommen overhovedet har vist sig.
Man lægger simpelt hen en lille stilk fra vinstokken ind i et rør i maskinen. Så går den på jagt efter DNA fra de sygdomsfremkaldende organismer og signalere, hvis den finder dem.
En test tager mellem 20 og 30 minutter uden i vinmarken, mens man i dag skal bruge fra to til tolv dage i et laboratorium.

Sidste glas vin i fjernsynet
Nu på fredag den 25.maj kl. 21.05 kommer den sidste af Flemming Kyeds tolv vinprogrammer, "Noget i glasset", på tv-kanalen dk4 - der kun kan ses på hybridnettet og med digital parabol.
Flemming Kyeds gæst er Malene Smidt, ung direktør i det gamle vinfirma Kjær & Sommerfeldt, og blandt andet skal der snakkes om at sælge vin til en ny generation af vinelskere.
Udsendelsen genudsendes flere gange i de efterfølgende dage.

Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem stjerner som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, vil dog ikke blive omtalt. I vores bedømmelse indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Hamilton Russell Vinyards, Chardonnay, Walker Bay, Sydafrika 1999
139,75 kr., H.J. Hansen Vinhandel, tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00
En mere klassisk Chardonnay end de fede muskelbundter, der ofte kommer fra oversøiske vinlande. Denne vin har virkelig klasse, og man kan ikke undgå at komme til at tænke på gode bourgogner - selv om vinen her i høj grad er "sin egen". Den har en dejlig frugt og en frisk syre, der holder sødmen og fedmen i balance, og selv om fadlagringen har været lang, er vinen meget harmonisk. Den kan drikkes nu, men lad den gerne ligge et par år, så bliver den endnu mere lækker. Link til sydafrikanske vine: www.wine.co.za.


Hamilton Russell Vinyards, Pinot Noir, Walker Bay, Sydafrika 1999
139,75 kr., H.J. Hansen Vinhandel, tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00
Dejlig Pinot, der fylder munden med fornem frugt - kirsebær - krydderier, chokolade, lakrids, bløde tanniner og fin sødme. Den er stadig lidt lukket, men vil udvikle sig i de kommende år. Link til sydafrikanske vine: www.wine.co.za.


Nederburg, Chardonnay, Western Cape, Sydafrika 2000
54,75 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
I sammenligning med mange andre oversøiske chardonnay'er er denne sydafrikaner mere let og elegant. Det er ikke en vin, der masser sig frem med egetræ i musklerne, men en vin, der ledsager måltidet med gode toner. Den meget attraktive pris gav den femte stjerne. Link til producenten: www.nederburg.co.za.


Nederburg, Cabernet Sauvignon, Paarl, Sydafrika 1998
54,75 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
En dejligt afrundet og varm smag med en let sødme. Faktisk en lækker og venlig vin. Den meget attraktive pris gav den femte stjerne. Link til producenten: www.nederburg.co.za.


Château La Boutignane, Reserve, Corbières, Frankrig 1997
58 kr., Novix Wine, tlf.: 44 49 32 20
Den smager godt. Det er en ret let vin (12 procent) og dejlig saftig. En vin, som alle vil kunne lide. Netop på grund af sin saftige lethed må den gerne serrveret lidt afkølet, fx 12-14 grader. Link til slottet: www.chateau-la-boutignane.com


Domaine du Jardin Blanc, Vin de Pays de l'Aude, Frankrig 1999
45 kr., Novix Wine, tlf.: 26 79 32 02
En virkelig rar hvidvin med, frisk, med god frugt og et strejf af honningsødme og fedme. Den er lavet på Sauvignon Blanc samt Grenache Gris og Grenache Blanc. Link til producenten: www.chateau-de-lhorte.com


Château La Baronne, Gris de Gris, Montagne d'Alaric, Corbières, Frankrig 2000
59,75 kr. (6 flasker 330 kr.), H.J. Hansen Vinhandel, tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00
Denne friske og dejligt læskende rosé drikker næsten sig selv. Den har god frugt og tilpas syre, og farven er virkelig flot - pink, pink. Eller som franskmændende siger: Gris de gris. Gris betyder grå på fransk - altså farven midt mellem hvid og sort. Men i forbindelse med vin kan ordet også betyde rosé. Altså en farve midt mellem hvid og rød. Link til slottet: www.epicuria.fr/union-crus-signes/baronne/


Château Lagrave-Aubert, Côtes de Castillon, Bordeaux, Frankrig 1998
49,95 kr., Fakta
En pæn og ret let bordeaux med god frugt og tilpas fadlagring, lavet "helt efter bogen" af den omkringfarende stjerne-vinmager Michel Rolland. Link til Michel Rolland - og hans hustru: www.bordeaux-news.com


Bodegas Centenarias, Sauvignon Blanc, Lontue, Chile 2000
39,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
Bodegas Centenarias er en mindre kendt afdeling af det chilenske vinhus Santa Rita, og herfra kommer denne hvidvin, der er enkel, pæn og venlig med god frugt og en vis fedme fra de 13,5 procent alkohol. Link til Santa Rita: www.santarita.com.
.
    .
    Forrige tre ugers stjernevine i VinAvisen
    .
F
    Promessa, Rosso Salentino, Puglia, Italien 2000 til 39,95 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge 18).
    Trinity Oaks, Zinfandel, Californien 1999, rødvin til 79,95 kr. i Føtex og Bilka. (Uge 19).
    Bankside, Shiraz, Hardys, South Australia 1998, rødvin til 79,95 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge 19).
    Marcel Deiss, Engelgarten, Riesling, Alsace, Frankrig 1997, hvidvin til 145 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (Uge 19).
    Hardy's Bankside, Chardonnay, South East Australia 1998, hvidvin til 79,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Château Reynella, Chardonnay, McLaren Vale, Australien 1999, hvidvin til 129 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Bankside, Shiraz, Hardys, South Australia 1998, rødvin til 79,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Château Reynella, Shiraz, McLaren Vale, Australien 1998, rødvin til 159 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Ebenezer, Cabernet Sauvignon og Merlot, Barossa Valley, Australien 1998, rødvin til 169 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Thomas Hardy, Cabernet Sauvignon, Australien 1995, rødvin til 599 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Leasingham Classic Clare, Shiraz, Australien 1996 og 1997, rødvine, begge årgange 249 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Eileen Hardy, Shiraz, McLaren Vale, Padthaway, Australien 1997, rødvin til 599 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    E & E Black Pebber, Shiraz, Australien 1998, rødvin til 699 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    The Valleys, Chardonnay, Clare og Eden Valleys, South Australia 1999, hvidvin til 120 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Yattarna, Chardonnay, Adelaide Hills og Henty, South Australia 1998, hvidvin til 650 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Kalimna Bin 28, Shiraz, South Australia 1998, rødvin til 150 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Bin 707, Cabernet Sauvignon, South Australia 1998, rødvin til 650 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Bin 389, Shiraz, South Australia 1998, rødvin til 250 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    RWT, Shiraz, Barossa Valley 1997, rødvin til 650 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Grange, Shiraz, South Australia 1995 og 1996, rødvine til 1700 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Domaine Marcel Deiss, Gewurztraminer, Grand Cru Altenberg de Bergheim, Sélection de Grains Nobles, Alsace, Frankrig 1995, sød hvidvin til 330 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (Uge20)
    Château la Casenove, Vin Doux Naturel, Rivesaltes, Frankrig 1998, sød hedvin til 125 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (Uge20)
    .
    Quinta do Portal, Reserva, Douro, Portugal 1995, rødvin til 109,50 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). (Uge 18).
    Les Domaines La Chablisienne, Les Vieilles Vignes, Chablis, Frankrig 1996, hvidvin til 98 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (Uge 18).
    Les Domaines La Chablisienne, Chablis 1. Cru Mont de Milieu, Frankrig 1998, hvidvin til 150 kr. fra Fransk Dansk Kompagni, (tlf.: 56 16 77 22). (Uge 18).
    Clos du Château, Chardonnay, Domaine du Château de Meursault, Bourgogne, Frankrig 1996, hvidvin til 99 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: i København: 33 93 34 44, i Odense: 63 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Uge 19).
    Château la Casenove, Côtes du Roussillon, Frankrig 1998, rødvin til 175 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (Uge 19).
    Château de l'Horte, Réserve Spéciale, Corbières, Frankrig 1998, rødvin til 65 kr. fra Novix Wine (tlf.: 44 49 32 20). (Uge 19).
    Hardy's Private Bin, Chardonnay, South East Australia 2000, hvidvin til 59,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Eileen Hardy, Chardonnay, Adelaide Hills, Yarra Valley, Australien 1997, hvidvin til 169 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Hardy's Private Bin, Shiraz og Cabernet Sauvignon, South East Australia 1999, rødvin til 59,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Uge20)
    Koonunga Hill, Chardonnay, South Australia 2000, hvidvin til 65 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Koonunga Hill, Shiraz og Cabernet Sauvignon, South Australia 1999, rødvin til 80 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Bin 128, Shiraz, Coonawarra, South Australia 1998, rødvin til 150 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Bin 407, Cabernet Sauvignon, South Australia 1998, rødvin til 200 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (Uge20)
    Edelkeur, Auction Reserve, Nederburg, Paarl, Sydafrika 1997, sød hvidvin til 165 kr. for ½ flaske fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Uge20)
    Contini, Riserva, Connonau di Sardegna, Italien 1997, rødvin til 95 kr. fra Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78). (Uge20)
    Masia Monistrol, Tempranillo og Garnacha, Penedès, Spanien 2000, rødvin til 45 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). (Uge20)
    Rosso di Montalcino, Castello Banfi, Italien 1998, rødvin til 99,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Uge20)
    Santa Rita 120, Carménère, Valle de Rapel, Chile 2000, rødvin til 54,75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Uge20)
    L’Excellence de Bonassia, Cabernet Sauvignon / Merlot, Meknes, Marokko 1999, rødvin til 57,75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Uge20)
    Trinity Oaks, Cabernet Sauvignon, Sutter Home Winery, Californien, USA 1998, rødvin til 79,95 kr. i Føtex og Bilka. (Uge20)
    Château de l’Horte, Grande Reserve, Corbières, Frankrig 1999, rødvin til 85 kr. fra Novix Wine (tlf.: 26 79 32 02). (Uge20)
    Vista Alegre, Late Bottled Vintage Port, Portugal 1995, portvin til 120 kr. fra Lago-Import (tlf.: 54 92 74 00). (Uge20)
    .
    Valdemar, Vino Tinto, Cosecha, Rioja, Spanien 2000, hvidvin til 59,75 kr. (6 flasker for 330 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (Uge 18).
    Valdemar Blanco, Cosecha, Rioja 2000, hvidvin til 59,75 kr. (6 flasker for 330 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (Uge 19).
    Quinta das Setencostas, Alenquer, Portugal 1999, rødvin til 54,95 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). (Uge20)
    Valdemar Rosado, Cosecha, Rioja 2000, rosévin til 59,75 kr. (6 flasker for 330 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (Uge20)
    .
.
    .
    Hvem skriver hvor?
    Nedenfor bringer vi listen over vine, som de forskellige aviser og andre medier har fremhævet som særligt gode. Og som en særlig service har vi også lavet en liste over, hvem der skriver hvor. Listen finder du ved at klikke her.
    .

Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet. Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.

MOUSSERENDE VIN
Crémant de Bourgogne, La Chablisienne, Cuvée Brut 1995 til 89 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Alt for Damerne/19)

HVIDVINE
Bodegas Centenarias, Sauvignon Blanc, Lontue, Chile 2000 til 39,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (VinAvisen/20)
Château Reynella, Chardonnay, McLaren Vale, Australien 1999, hvidvin til 129 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Château Saint Michelle, Chardonnay, Cold Creek Valley, Washington, USA 1998 til 230 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (Børsen/18)
Clos du Château, Chardonnay, Domaine du Château de Meursault, Bourgogne, Frankrig 1996 til 99 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: i København: 33 93 34 44, i Odense: 63 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/19)
Domaine du Jardin Blanc, Vin de Pays de l'Aude, Frankrig 1999 til 45 kr. fra Novix Wine (tlf.: 26 79 32 02). (VinAvisen/21)
Eileen Hardy, Chardonnay, Adelaide Hills, Yarra Valley, Australien 1997, hvidvin til 169 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Hamilton Russell Vinyards, Chardonnay, Walker Bay, Sydafrika 1999 til 139,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (VinAvisen/21)
Hardy's Private Bin, Chardonnay, South East Australia 2000, hvidvin til 59,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Hardy's Bankside, Chardonnay, South East Australia 1998, hvidvin til 79,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
J. Hofstätter, Pinot Grigio, Alto Adige, Italien 2000 til 75 kr. fra Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Berlingske Tidende/20)
Koonunga Hill, Chardonnay, South Australia 2000, hvidvin til 65 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Les Domaines La Chablisienne, Les Vieilles Vignes, Chablis, Frankrig 1996 til 98 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (VinAvisen/18)
Les Domaines La Chablisienne, Chablis 1. Cru Mont de Milieu, Frankrig 1998 til 150 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (VinAvisen/18)
Libertas, Chenin Blanc, Western Cape, Sydafrika 2000 til 40 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Fyens Stiftstidende/20)
Marcel Deiss, Engelgarten, Riesling, Alsace, Frankrig 1997 til 145 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (VinAvisen/19)
Mooiplaas, Sauvignon Blanc, Stellenbosch, Sydafrika 2000 til 79,95 kr. fra House of Wine (tlf.: 44 66 23 11). (Alt for Damerne/18)
Nederburg, Chardonnay, Western Cape, Sydafrika 2000 til 54,75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (VinAvisen/21)
Príncipe de Viana, Chardonnay, Navarra, Spanien 1999 til 125 kr. fra Skandinavisk Vin Kompagni (tlf.: 36 77 07 70). (Penge & Privatøkonomi/19)
Robert-Denogent, Les Reisses, Pouilly-Fuissé, Frankrig 1999 til 167 kr. fra Vinrosen (tlf.: 35 38 80 08). (Politiken/19)
Selaks, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2000 til 50 kr. i Netto. (Politiken/18)
The Valleys, Chardonnay, Clare og Eden Valleys, South Australia 1999, hvidvin til 120 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Trimbach, Riesling Cuvée Frederic Emile, Alsace, Frankrig 1997 til 178 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Frederiksborg Amts Avis/20)
Trinity Oaks, Chardonnay, Sutter Home Winery, Californien, USA 1998 til 79,95 kr. i Føtex og Bilka. (Frederiksborg Amts Avis/19, Århus Stiftstidende/20)
Valdemar, Vino , Rioja, Spanien 2000 til 59,75 kr. (6 flasker for 330 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (VinAvisen/19, Frederiksborg Amts Avis/18, Århus Stiftstidende/18)
Vintner's Reserve, Chardonnay, Kendall-Jackson, Californien 1997 til 130 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Børsen/18)
Yattarna, Chardonnay, Adelaide Hills og Henty, South Australia 1998, hvidvin til 650 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Yering Station, Chardonnay, Yarra Valley, Victoria, Australien 1999 til 129 kr. fra Laudrup Vinimport (tlf.: 44 84 80 86). (Information/20)

ROSÉVINE
Château La Baronne, Gris de Gris, Montagne d'Alaric, Corbières, Frankrig 2000 til 59,75 kr. (6 flasker 330 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (VinAvisen/21)
Valdemar Rosado, Cosecha, Rioja 2000 til 59,75 kr. (6 flasker for 330 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (VinAvisen/20)
Viña Tarapacá, Rosé, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 2000 til 56,75 kr. (3 flasker for 150 kr.) hos Skjold Burne. (B.T./20)

RØDVINE
Agrigolas Costamolino, Vermentino, Sardinien, Italien 1999 til 78 kr. fra Kana Vin (tlf.: 33 32 32 84). (Berlingske Tidende/20)
Almenar, Reserva, Rioja, Spanien 1995 til 50 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/19)
Angove's, Malbec Ruby Cabernet, South Australia 1999 til 45 kr fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Fyens Stiftstidende/19)
Atlas Vineyards, Cabernet Sauvignon, Beni M Tir, Marokko 1999 til 37,95 hos SuperBest, Prima, OBS!, Kvickly, SuperBrugsen og DagliBrugsen. (B.T./20)
Bankside, Shiraz, Hardys, South Australia 1998 til 79,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/19)
Bankside, Shiraz, Hardys, South Australia 1998, rødvin til 79,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Bin 707, Cabernet Sauvignon, South Australia 1998, rødvin til 650 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Bin 389, Shiraz, South Australia 1998, rødvin til 250 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Bin 128, Shiraz, Coonawarra, South Australia 1998, rødvin til 150 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Bin 407, Cabernet Sauvignon, South Australia 1998, rødvin til 200 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Bourgogne, Pinot Noir, Alain Hudelot-Noellat, Bourgogne, Frankrig 1998 til 113 kr. hos La Bourgogne (tlf.: 98 16 79 30). (Nordjyske Stiftstidende/18)
Casa Lapostolle, Cuvée Alexandre, Merlot, Chile 1998 til 99,95 kr. i Gobi (tlf.: 36 13 99 69). (Berlingske Tidende/18)
Cesari Mara, Italien 1998 til 79,95 kr. i ISO. (Berlingske Tidende/18)
Château de l’Horte, Grande Reserve, Corbières, Frankrig 1999 til 85 kr. fra Novix Wine (tlf.: 26 79 32 02). (VinAvisen/20)
Château de l'Horte, Réserve Spéciale, Corbières, Frankrig 1998 til 65 kr., Novix Wine (tlf.: 44 49 32 20). (VinAvisen/19)
Château des Estaniles, Faugères, Frankrig, tre forskellige vine fra Les Cepages (tlf.: 40 17 19 45). (Jyllands-Posten/18)
Château la Bastide l'Optimée, Corbières, Frankrig 1998 til 69 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/19)
Château la Casenove, Côtes du Roussillon, Frankrig 1998 til 175 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (VinAvisen/19)
Château Lagrave-Aubert, Côtes de Castillon, Bordeaux, Frankrig 1998 til 49,95 kr. i Fakta. (VinAvisen/21)
Château Mouton (nej, ikke den), Bordeaux Supérieur, Frankrig 1999 til 199,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/20)
Château Reynella, Shiraz, McLaren Vale, Australien 1998, rødvin til 159 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Cillar d'Silos, Crianza, Ribera del Duero, Spanien 1997 til 185 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (ErhvervsBladet/18)
Colegiata, Bodegas Fariña, Toro, Spanien 1999 til 59,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/19)
Contini, Riserva, Connonau di Sardegna, Italien 1997 til 95 kr., Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78). (VinAvisen/20)
Domaine Borie de Maurel, Cuvée Sylla, Minervois, Frankrig 1998 til 198 kr. fra Strobel Vinimport (tlf.: 86 20 96 22). (Politiken/19)
Domaine de Fontvive, Côtes du Ventoux, Frankrig 2000 til 49,75 kr. fra Lago Import (tlf.: 54 92 74 00). (B.T./18)
Domaine des Treilles, Côtes du Rhône, Frankrig 1999 til 300 kr. for 6 flasker fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 89 94 00). (Fyens Stiftstidende/18)
Château La Boutignane, Reserve, Corbières, Frankrig 1997 til 58 kr. fra Novix Wine (tlf.: 44 49 32 20). (VinAvisen/21)
Domaine Martin, Côtes du Rhôhe villages, Frankrig 1997 til 49,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Berlingske Tidende/18)
E & E Black Pebber, Shiraz, Australien 1998, rødvin til 699 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Ebenezer, Cabernet Sauvignon og Merlot, Barossa Valley, Australien 1998, rødvin til 169 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Eileen Hardy, Shiraz, McLaren Vale, Padthaway, Australien 1997, rødvin til 599 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Finca Valpiedra, Reserva, Rioja, Spanien 1996 til 169,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (VinAvisen/17, Århus Stiftstidende/18)
Gran Colegiata, Bodegas Fariña, Crianza, Toro, Spanien 1998 til 84,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/19, Information/19)
Grange, Shiraz, South Australia 1995 og 1996, rødvine til 1700 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Hamilton Russell Vinyards, Pinot Noir, Walker Bay, Sydafrika 1999 til 139,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (VinAvisen/21)
Hardy's Private Bin, Shiraz og Cabernet Sauvignon, South East Australia 1999, rødvin til 59,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Kalimna Bin 28, Shiraz, South Australia 1998, rødvin til 150 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Koonunga Hill, Shiraz og Cabernet Sauvignon, South Australia 1999, rødvin til 80 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Leasingham Classic Clare, Shiraz, Australien 1996 og 1997, rødvine, begge årgange 249 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
L’Excellence de Bonassia, Cabernet Sauvignon / Merlot, Meknes, Marokko 1999 til 57,75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Frederiksborg Amts Avis/19, Århus Stiftstidende/19, VinAvisen/20)
Marco Real, Crianza, Homenaje, Nararra, Spanien 1998 til 55 kr. fra Gran Vin (tlf.: 43 46 99 00). (Berlingske Tidende/19)
Marqués de Cáceres, Crianza, Rioja, Spanien 1997 til 74 kr. fra Theis Vine (tlf.: 62 66 11 20). (Alt for Damerne/20)
Masia Monistrol, Tempranillo og Garnacha, Penedès, Spanien 2000 til 45 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). (VinAvisen/20)
Mateus, Malbec, Mendoza, Argentina 1998 til 125 for 3 flasker i ISO. (Politiken/19)
Monsanto, Il Poggio, Chianti Classico Riserva, Italien 1997 til 289 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Jyllands-Posten/19)
Nederburg, Cabernet Sauvignon, Paarl, Sydafrika 1998 til 54,75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).
Promessa, Rosso Salentino, Puglia, Italien 2000 til 39,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/18, Politiken/18, Berlingske Tidende/19, Politiken/20, JP København/20)
Quinta das Setencostas, Alenquer, Portugal 1999 til 54,95 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). (VinAvisen/20)
Quinta do Portal, Reserva, Douro, Portugal 1995 til 109,50 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). (VinAvisen/18)
Rosso di Montalcino, Castello Banfi, Italien 1998 til 99,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (VinAvisen/20)
RWT, Shiraz, Barossa Valley 1997, rødvin til 650 kr. fra Consiva Vin & Spiritus (tlf.: 44 57 58 59). (VinAvisen/20)
Santa Rita 120, Carménère, Valle de Rapel, Chile 2000 til 54,75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Frederiksborg Amts Avis, VinAvisen/20)
Thomas Hardy, Cabernet Sauvignon, Australien 1995, rødvin til 599 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/20)
Trinity Oaks, Zinfandel, Sutter Home Winery, Californien 1999 til 79,95 kr. i Føtex og Bilka. (VinAvisen/19. Frederiksborg Amts Avis/19, Århus Stiftstidende/19)
Trinity Oaks, Cabernet Sauvignon, Sutter Home Winery, Californien, USA 1998 til 79,95 kr. i Føtex og Bilka. (Frederiksborg Amts Avis/19, Århus Stiftstidende/19, VinAvisen/20)
Valdemar, Vino Tinto, Cosecha, Rioja, Spanien 2000 til 59,75 kr. (6 flasker for 330 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (VinAvisen/18, Frederiksborg Amts Avis/18, Århus Stiftstidende/18)
Vendange, Californien 2000 til 42,50 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 30 11 40). (Alt for Damerne/19)
Vidal-Fleury, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1998 til 69,50 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). Vigne Umbre, Grechetto, Umbrien, Italien 2000 til 49 kr. i Systemet (tlf.: 33 93 94 17). (Berlingske Tidende/20)
Valdemar, Vino Tinto, Cosecha, Rioja, Spanien 2000 til 59,75 kr. (6 flasker for 330 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/18, Århus Stiftstidende/18)
Viña Pedrosa, Crianza, Ribera del Duero, Spanien 1996 til 175 kr. og Reserva 1995 til 270 kr. fra Laudrup Vin (tlf.: 44 84 80 86). (Information/16, Berlingske Tidende/19)
Viña Salvana, VdT, Spanien 1995 til 55 kr. fra Løgismose Vinimport (tlf.: 33 32 93 32). (Berlingske Tidende/19)
Viña Tarapacá, Reservado, Maipo Valley, Chile 1998 til 120 kr. for 2 flasker hos Skjold Burne. (Politiken/18)
Yering Station, Shiraz, Yarra Valley, Victoria, Australien 1999 til 149 kr. fra Laudrup Vinimport (tlf.: 44 84 80 86). (Information/20)
Yering Station, Pinot Noir, Yarra Valley, Victoria, Australien 1999 til 149 kr. fra Laudrup Vinimport (tlf.: 44 84 80 86). (Information/20)

SPECIALITETER
Château de Rayne Vigneau, Sauternes, Frankrig 1995, sød hvidvin til 80 kr. for ½ flaske hos Gobi (tlf.: (tlf.: 36 13 99 69). (Politiken/18)
Château la Casenove, Vin Doux Naturel, Rivesaltes, Frankrig 1998 til 125 kr., sød rødvin fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (VinAvisen/20)
Domaine Marcel Deiss, Gewurztraminer, Grand Cru Altenberg de Bergheim, Sélection de Grains Nobles
Alsace, Frankrig 1995, sød hvidvin til 330 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22). (VinAvisen/20)
Edelkeur, Auction Reserve, Nederburg, Paarl, Sydafrika 1997, sød hvidvin til 165 kr. for ½ flaske fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (VinAvisen/20)
Vista Alegre, Late Bottled Vintage Port, Portugal 1995 til 120 kr. fra Lago-Import (tlf.: 54 92 74 00). (VinAvisen/20)

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.