Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 33, 2002Vin-aktuelt i uge 33
12. august - 18. august 2002
.

VinAvisen uge 30VinAvisen uge 31VinAvisen uge 32
   Vil du have vores løbeseddel?
   Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk
...

ANNONCE
25 33 34 35
..........

JYLLANDS STORE VINFESTIVAL
Vi fylder 20 år, og i den forbindelse afholdes vinfestival
fredag den 30 august kl. 13-17 og
lørdag den 31. august kl. 11-14 og kl. 15-18
Smag langt over 100 vine repræsenteret af mere end 25 vinproducenter fra
Frankrig, Italien, Spanien, Australien og Sydafrika.
Desuden vil en række Slow Food-producenter præsentere deres produkter.
Se yderligere information samt de deltagende producenter på
www.jyskvin.dk - Tilmelding nødvendig - Pris: 150 kr.
Jysk Vin - Haraldsvej 68 - 8900 Randers - tlf.: 86 40 44 44
E-mail: jyskvin@jyskvin.dk Web: www.jyskvin.dk


Store haglskader
I sidste weekend forrettede hagl så store som tennisbolde - op til 700 gram - store ødelæggelser i norditalienske vinmarker. Det gælder især marker i Valpolicella, Bardolino og Veneto samt i Franciacortas Spumante-områder.
Den italienske landbrugssammenslutning vurderer skaderne til 200 millioner euro, og hvis det dårlige vejr fortsætter, vil høstmængden falde mindst 5 procent, ligesom skaderne vil influere på høstmængden i de næste par år.

Bil formet som vinflaske
Det franske ministerium for transport har ladet opsætte 7699 plakater, der advarer mod at blande benzin og alkohol.
Plakaterne viser en bil formet som en vinflaske, og det har ifølge fagbladet Just Drinks fået de franske vinproducenter til at protestere. De siger, at kampagnen vil få det stagnerende vinsalg til yderligere at falde.
På den anden side: Sidste år døde 8000 mennesker på de franske landeveje, og 32 procent af ulykkerne skyldtes promiller.
Og igen på den anden side: Hvorfor netop vin? Hvorfor ikke øl eller spiritus? Vin-organisationen Vin et Societé anfører, at en offentlig sikkerheds-kampagne ikke bør kunne diskriminere et enkelt produkt på denne måde.


ANNONCE
>52
.

dddddd..
...
  Cava-fremstød år 2002:
  Få inspiration til CAVA
  Cava Nyheder

  Se den komplette liste over Instituto del Cava's medlemmer og deres danske importører, juni 2002
  Ny opskrift:
  Katalanske muslinger
  Klik her

........
  Tchelistcheff støbt i bronze
  På Culinary Institute of America i Californien - imellem venner CIA - holdt man i tirsdags en højtidelighed, hvor man afslørede en statue af André Tchelistcheff. Og hvem er så manden med det ustavelige navn? Det er "grundlæggeren af californisk vin".
  André Tchelistcheff (1901-94) var den russiske adelsmand, der i 1938 skabte Beaulieu Vineyard’s renommé og demonstrerede for vinfolket i Napa, at en ordentlig hygiejne har indflydelse på vinens kvalitet. Han blev en ven og mentor for mange af Napa’s vinbønder og hjalp dem med råd og dåd.
  Beaulieu Vineyard er en af de ældste vingårde i Californien. Den blev grundlagt i 1900 af den franske immigrant Georges de Latour og laver nogle af verdens fineste vine. I dag ejes vingården af koncernen Diageo.

En kasse mindre om året
Ifølge Decanter drikker italienerne i snit en kasse vin - tolv flasker - mindre om året end for to år siden.
Alene fra sidste år er forbruget af vin faldet fra 54,7 til 46,51 liter pr. person, et fald på 15%.
Andre statistikker fortæller, at der ligger 36,6 millioner hektoliter usolgt vin i de italienske kældre. Dette tal skal sammenlignes med de 8 millioner hektoliter, der blev destilleret til alkohol i 2001.
Til Decanter siger vinmanden Lamberto Frescobaldi, at faldet i forbruget skal tages med et gran salt. Italienerne drikker mindre vin end deres forældre og bedsteforældre. De går mere efter kvalitet end efter kvantitet, og det er helt naturligt, at den solgte mængde falder.
Og Piemonte-manden Roberto Bava tilføjer: - Vi bruger flere penge på at købe mindre vin. Sådan har det været igennem de sidste ti år.


ANNONCE
  .
      Nye tapas-opskrifter - dennegang fra Biscaya i København
      Læs alt om de glimrende vine fra Navarra                             
      Nyhedsbrev forår 2002                                                
      Opdateret importørliste, august 2002   
  Nyt fra bodegaerne forår 2002
  Klik her...(> 52)

.......
  Chile i Randers
  Det er ikke hver dag, en udenlandsk ambassadør åbner en ny dansk vinbutik, men det skete i tirsdags i Randers.
  Her åbnede Jørgen Glud sin butik, "Glud Vin", på adressen Strømmen 31, og da han har valgt at specialisere sig i chilensk og argentinsk vin af egen import, havde han fået Chiles ambassadør, Jaime Largos, til at holde det røde bånd, da byens konsul, Kjeld Ranum, klippede det over.
  Fra Chile kommer vinene fra vinhuset Balduzzi i Maule Valley, mens de argentinske vine kommer fra Finca Las Moras i Mendoza, der er en del af Sydamerikas største vinproducent, Peñaflor.

  < Det røde bånd klippes over af Chiles konsul i Randers, Kjeld Ranum (i midten). Til venstre Chiles ambassadør i Danmark, Jaime Largos, og til højre Jørgen Glud.


ANNONCE
12-37
.......

samt Gova, Strandberg, Nærum Stormarked og Superstore
  TILBUD I UGE 33:
  Haut-Cluzet 1998 Bordeaux
  Fremragende Bordeaux hvor man har satset 100% på kvaliteten uden at prisen er blevet tilsvarende høj.
  Pris: 59,95 kr.
  2 flasker for 90 kr.
  Klik her og læs om vinen


Hvor kommer vinen fra?
En komité under Verdens Handels Organisationen, WTO, anbefaler ifølge Just Drinks nye retningslinier for, hvordan vines oprindelse skal angives:
* Vine, der fremstilles på druer - der fx kan være importeret fra et andet land - betragtes som kommende fra landet, hvori druerne gæres, og vinen fremstilles. Komiteen udtaler: - Vin er et fuldstændigt forskelligt produkt fra druer eller druemost. Det bliver væsentligt ændret og får en ny karakter under gæringen.
* Vine, der fremstilles på druemost - der igen kan være importeret - betragtes som kommende fra landet, hvor druerne groede. Komiteen udtaler: - En vins karakter defineres af kvaliteten og således af oprindelsen af råmaterialet, druerne.
Vi er en smule forvirrede - men på et højt plan, naturligvis ...


ANNONCE


Skiftedag
Netop nu sker der noget vigtigt på den nordlige halvkugles vinmarker. Druerne forvandles fra små hårde og grønne bær til egentlige druer med blårød eller gulgrøn farve, saft og sukker. Og det sker forbavsende hurtigt. I løbet af få dage.
Franskmændene kalder fænomenet for véraison - et ord, der er afledt af udsagnsordet varier, som betyder at skifte.
Man kan ikke præcis sætte en dato på, hvornår véraison’en indtræffer. Det afhænger af, hvor meget bladene skygger for druerne, og af varme, sol og tørt vejr på marken. Men vinbønderne regner gerne med, at høsten skal foregå 45 dage efter véraison.

Spændende øl-website
Vi er jo ikke særligt interesserede i øl, men må lige nævne en ny dansk og meget interessant website, udarbejdet af Flemming Birck Petersen og med adressen www.netetiket.dk.
På siderne har han lagt sin samling af øletiketter fra cirka 1000 danske bryggerier, og de er virkelig et studium værd. Etiketterne vises dels ret små på oversigtsbilleder, dels kan den enkelte etiket forstørres, så man kan studere den nærmere.
Til venstre ses en Ny Carlsberg-etiket med hagekors. I 1881 indregistrerede brygger Carl Jacobsen det gamle indiske symbol svastika som Carlsbergs varemærke, men da nazisterne i 1935 satte symbolet på deres flag - og dermed ødelagde det for altid - gjorde bryggeriet alt for at fjerne det.
a..a..

ANNONCE
>43
  Forrygende Côtes du Rhône
  4 vine =
  1 tabt på fire vine!
  Vignerons & Passions
  Encore-Vin's nye vine fra Midi klik her og læs mere!

.

www.garagevin.com

.a..a..
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.------a..

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
aa..a..a....a..a..a....

.

  Jørn Nielsen (f. 1949), der både køber og sælger vinene i Premier Cru Wine Agent, er en af branchens "garvede drenge". Han husker stadig, hvordan han midt i 60’erne, da han var i købmandslære, solgte en masse "Red Drop".
  Efter endt værnepligt i 1970 kom han til Lunk’s Vinhandel. Det var en mindre kæde på fire forretninger, og efter mindre end et år var Jørn Nielsen bestyrer af en af dem.
  Efter et år hos Jens Helmbæk sad han i 1976 hos Skjold Burne, der dengang solgte næsten 3 millioner liter af "Den med Tyren". Her var han med til at oprette marketingafdelingen, der blev startet med Hans Jørgen Christensen ved roret.
  Efter i to år at have været ansvarlig for indkøb og salg hos Skjold Burne grundlagde han i 1984 sit eget engrosfirma, og i ti år fungerede det fint. Blandt andet havde han en relativ stor omsætning i Bourgogne - et enkelt år købte han for mere end en halv million francs.
  Jørn Nielsen arbejdede med sit eget vinagentur, da Premier Cru’s ejer, Jørgen Hansen - en gammel kollega fra Skjold Burne - spurgte ham, om han ville tage sig af indkøb og salg. Det ville han godt, og det har han så gjort siden 1999.
  Premier Cru sælger i dag spanske og italienske vine på agentbasis til det danske marked samt til Tyskland og Sverige. Derudover arbejder firmaet som grossister og distribuerer til specialforretninger samt mindre supermarkeder med særlig interesse for vin.
  Privat er Jørn Nielsen gift med Randi og bor i Greve, hvor han og hustruen nyder naturen med lange gå- og cykelture. Det har han brug for, da han er med i et par vin- og gourmet-klubber. Sønnen, Christian (22), er i øvrigt ansat hos faderens gode ven, Kalle i Holte Vinlager.
  Adresse: Premier Cru Wine Agent A/S, Naverland 38, 2600 Glostrup, tlf.: 43 63 99 05 og 43 42 99 05, fax: 43 63 77 05, e-mail: premier.cru@get2net.dk.
..a....a..
  Her finder du vinbladene
  Fremover finder du vores nye liste over (trykte) specialmagasiner i vores "rodekasse" - dvs. siden med oplevelser, hvor vi har samlet rapporter fra vinrejser og diverse andre spændende ting.
  Siden når du ved at klikke på flasken "Oplevelser" til venstre. Hvis du ikke før har været inde på siden, så prøv. Der er faktisk mange oplevelser!


ANNONCE
>12/03

........................................................
En kasse med spændende vine fra San Marco i Frascati
6 flasker for kun 405 kr.
Levering: 0 kr. overalt i landet
Klik her!
.

..a....a..

...
Portræt af Peter Lassen, udført efter et fotografi.
  Verdensberømt vinmand fra Farum
  ErhvervsBladet havde arrangeret en Pétrus-smagning - og undrede sig over, at så mange fra Farum ville med.
  Det skal man nu ikke undre sig over, skriver en af avisens læserne, Arne Pedersen. Den store vininteresse kan meget vel skyldes, at kommunen har en verdensberømt borger, der udvandrede til USA og endte som vingårdsejer i Californien.

  En virkelig pionér
  Peter Lassen blev født i Farum i 1800 og var blandt de første danskere, der udvandrede til USA i 1830.
  Han var en virkelig pionér. Han var den første kolonisator af Nord-Californien, den første, der fandt en passage gennem det vilde Sierra Nevada, den første, der grundlagde en savmølle i Californien, og den første, der blev valgt til præsident i republikken Nataqua - som dog aldrig blev til noget.
  Han var også den første skibsreder på Stillehavet, han grundlagde sølv- og guldminer samt vingården ved byen Sacramento.

  Vingården købt af Gallo
  Omkring 1897 blev vingården opkøbt af Stanford, der senere oprettede Standford University på stedet og solgte en del af vingården til brødrene Gallo.
  Flere geografiske lokaliteter er opkaldt efter Peter Lassen, blandt andet Lassen Volcanic National Park i Californien, og på hovedgaden i Farum er der opstillet en obelisk til hans ære.
  I 1859 blev han skudt af en indianer og begravet under et af de californiske kæmpetræer, en Ponderosa-gran.
  Mere om Peter Lassen kan læses på home13.inet.tele.dk/bja og www.famus.dk.

...
Lassen Volcanic National Park - en af de mange lokaliteter opkaldt efter den danske pionér.
...

...
Under dette kæmpetræ blev Lassen begravet.
a..a..
  .
  Den danske vinbranche
  * Lahvino, importør af italienske vine og nyåbnet vinhandel, Lille Sct. Pederstræde 25 i Viborg, holder åbnings-reception fredag den 16. ds. fra kl. 14.
  * Philipson Wine har overtaget agenturet på Roberts’ Estate på Tasmanien samt Sergio Carlei’s The Green Vinyards i Australien. Endvidere har Philipson Wine overtaget distributionen af vinene fra den italienske Ca’ del Bosco.
  * Philipson Wine har budt velkommen til fem nye medarbejdere, Kasper Tvede og Thomas Guldbæk i HoReCa afdelingen, Thomas Stephansen i erhvervsafdelingen samt Jonas Madsen og Jesper Andersen i butik/postordreafdelingen.
  * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..
..a....a....a..a..........
  .VinAvisens Online Auktioner
  Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
  - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
  .
  .


ANNONCE
16-31
  Wine & Spirits Logistics
  EHJ tilbyder:
  · Transport fra alle europæiske vindistrikter
  · Logistiklager med pluk og pak
  · Banderolering, etikettering og distribution
  EHJ har i mange år været en af den danske vin- og spiritusbranches foretrukne samarbejdspartnere. Klik her og læs om os!


Vin i dk4 i denne uge
Den lange serie udsendelser om vin i hybrid- og satellit-kanalen dk4 er ved at klinge ud. I denne uge er der kun fire udsendelser, men der er da en ny i programmet, hvor Flemming Kyed denne gang snakker med Berlingske Tidendes nye vinskribent, Rolf Madsen, om "det vilde syden".
Tirsdag d. 13. august kl. 17.30: Nikolaj Kirk om vin og mad.
Onsdag d. 14. august kl. 12.30: Nikolaj Kirk om vin og mad.
Torsdag d. 15. august kl. 19.00: Rolf Madsen om det vilde syden.
Lørdag d. 17. august kl. 20.00: Rolf Madsen om det vilde syden.

Go’ morgen Vin
På tirsdag den 13. august kl. cirka 8.15 er Tim Vollerslev, Per Pallesen og Michael Meyerheim atter på besøg med vin i programmet Go' morgen, Danmark på TV2. Der vil blive smagt følgende tre hvidvine fra Alsace:
* Riesling, F.E. Trimbach 2000 til 78 kr. fra Sigurd Müller.
* Tokay- Pinot Gris, René Muré, Clos St. Landelin, Grand Cru Vorbourg 1999 til 215 kr. fra Skjold Burne.
* Gewürztraminer, J.B. Adam 1999 til 60 kr. fra PrimaFasanvej.
a..a.
ANNONCE
32-35
...
Få styr på de dyre dråber
...
Bevar dine vine med WineMaster
...
Regulér både temperatur og fugtighed
...
KLIK HER og læs - og få en brochure

.a..a..
  Ugens billede fra læserne
  En med rette anonym læsere har sendt os dette billede af to vanvittige mennesker, der minsandten er i gang med at drikke en Vega Sicilia Unico 1973 helt alene!
  Vi er sikre på, at de fordækte mandspersoner overhovedet ikke har vidst, hvad der var i flasken - de har sikkert troet, at det var en fem-for-en-hund af den slags, de er vant til at bælle i sig i al deres vankundighed.
  I disse agurketider er vi glade for at kunne bringe vinøse billeder fra læserne, men helst ikke så skrækindjagende billeder som dette.
  Hvem har et PÆNT billede til næste nummer af VinAvisen? Vi venter spændte.
  I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.


ANNONCE
14/03
.
.
.
..
  Internet VinShop ...Udvalgte vine, kun via Internettet
  Aktuelle tilbud og Månedens Vin
  Klik og Vind .... Ny Vinquiz hver uge
  Vinguiden .... Find den rette vin til maden
  www.skjold-burne.dk (01-52)

. aa..a..a..aa..a.-----a..
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.

Hvem importerer portvinen?
Morten Lassen vil gerne købe vintage portvin, fx Graham’s eller Dow 2000, men kan ikke finde en forhandler.
Jamen, han går da vel bare gå ud på nettet, finder frem til portvinshusenes e-mail adresser og skriver og fortæller, hvad hans hjerte begærer. Så får han nok en henvisning til den nærmeste forhandler ...
Vi prøvede det - og begyndte at føle med Morten Lassen: Graham’s og Dow samt deres moderfirma, Symington, anfører simpelt hen ikke deres e-mail adresser. De ønsker åbenbart ikke at modtage mails fra potentielle kunder. Kun for firmaets mærke Warre’s fandt vi en henvisning til Magasin i København - men ikke til Magasins andre afdelinger.
Ved at søge på danske websites via Google og Jubii fandt vi frem til www.juuls-vinhandel.dk. Og vi ved tilfældigvis, at H.J. Hansen forhandler Graham's. Men på nettet er der altså ikke megen hjælp at hente hos Symington.
  .
  Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
  .


.ANNONCE
>26/03
.
.
..
...
  Vi henter danskernes vin
  Læs om WHT-Spedition, der er specialister i at hente vin og spiritus hjem fra det sydlige Europa - og som også kan sørge for lagerhotel, banderolering og distribution. Website: www.wht.dk
  Klik her (47-20)
  .


Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Domaine les deux Terres, Pinot Noir, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2000
299 kr. for 6 flasker, Encore-vin.dk
En meget interessant vin, lavet i Sydfrankrig på den store Bourgogne-drue, og en vin, man drikker med stor fornøjelse. Det er kultiveret vin, blød og frugtagtig med tilpas syre og sødme. Link til side om Vin de Pays d'Oc: www.vindepaysdoc.com.


Heretat Vall-Ventós, Penedès, Spanien 2000
66 kr., Ki-Ma Vinimport
Den ku' vi godt li'. Det er en blød og lækker rødvin med god frugt og en let sødme. Og til en konkurrencedygtig pris. Link til side om distriktet: www.spanish-fiestas.com.


Château Naujan Lapereyre, Premières Côtes de Bordeaux, Frankrig 2000
69 kr., Fionia Vinimport
En behagelig let, venlig og vellavet bordeaux, der smager godt. På etiketten står der "vendanges manuelles" - altså høstet med håndkraft - og "élevé en fût de chêne" - altså lagret (egentlig opdraget) i fade af egetræ. Link til side om Bordeaux: www.vins-bordeaux.fr.


Domaine du Vieux Pressoir, Andlau Riesling, Marcel Schlosser, Alsace, Frankrig 1999
78 kr., VinBlanc.dk
Denne tørre, men meget imødekommende hvidvin er både frugtagtig og moden. Den bør drikkes nu og ikke gemmes ret meget længere. Link til producenten: www.isasite.net.


Cote 125, Courtilles, Corbières, Frankrig 1998
59,75 kr., Propperiet
En rødvin, der smager godt med bred frugt, en indtagende sødme og et lille bittert bid i slutningen. Link til producenten: www.courtilles.com.


Domaine Plantade, Syrah / Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
50 kr., Vinens Verden
Pæn og vellavet hverdags-rødvin med kraftig frugt. Link til side om Vin de Pays d'Oc: www.vindepaysdoc.com.


Domaine Bouvadron-Nominé, Côtes du Rhône, Frankrig 2000
59,50 kr., Premier Cru Wine Agent
Pæn rødvin uden det store spektrum af nuancer, med fyldig frugt og tilpas sødme og syre. Link til distriktet: www.vins-rhone.com.


Die Kraus, Touriga Nacional, Calitzdorp, Sydafrika 2001
76 kr., New World Vinimport
Meget kraftig rødvin med en markant smag af de mange procenter (14). Touriga Nacional er første-druen til portvin, men bruges også mere og mere til tørre rødvine. Blandt andet optræder den i Portugals Dão- og Bairrada-distrikteter - og altså også i Sydafrika. Link til side om Sydafrika: www.wine.co.za.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
B.T.
Grand Saint-Brice, Médoc, Bordeaux, Frankrig 1998Rødvin59,95 kr.Philipson Wine
.
Børsen
Domaine du Vieux Pressoir, Pinot Noir, Rosé d'Alsace, Frankrig 1998Rosévin72 kr.VinBlanc.dk
La Cigarera, Manzanilla, Sherry, SpanienHedvin89 kr.Laudrup Vinimport
Dry Sack, Fino, Sherry, SpanienHedvin69,95 kr.Brugsen, PrimaFasanvej m.fl.
Bodegas el Maestro Sierrra, Amontillado, Sherry, SpanienHedvin70 kr.Sigurd Müller
.
Ekstra Bladet
Vauvert, Merlot, Gard, Frankrig 2000Rødvin55 kr.PrimaFasanvej
Les Bastides d'Oriane, Vin de Pays, Rhône, Frankrig Rødvin50 kr.PrimaFasanvej
.
ErhvervsBladet
Santa Rita, Reserva, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 2000Rødvin76,50 kr.Amka Vinimport
.
Frederiksborg Amts Avis
Salice Salentino, Italien 1998 Rødvin56 kr.A Vinstouw
Primitivo Terragnolo 1998Rødvin62 kr.A Vinstouw
.
Mad & Bolig
Domaine Gour de Chaulé, Gigondas, Frankrig 1998Rødvin111 kr.CH Vin
Domaine La Monardière, Vacqueyras, Frankrig 2000Rødvin89 kr.Bichel Vine
Domaine Raspail-Ay, Gigondas, Frankrig 1999Rødvin110 kr.Bergman Vinimport
.
Nordjyske Stiftstidende
Buitenverwacvhting, Chardonnay, Sydafrika 1999Hvidvin79,50 kr.Sigurd Müller
Andéol Salavert, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1999Rødvin50 kr.Det franske Vinlager
Isla Negra, Merlot, Chile 2001Rødvin50 kr.Det franske Vinlager
Deakin, Sémillon / Chardonnay, Australien 2001Hvidvin55 kr.Vinens Verden
Tarapaca, Rosé, Chile 2001Rosévin300 (6 fl.)Skjold Burne
Elderton, Tantalus, Australien 2000Rødvin57,50 kr.Sigurd Müller
Carmen, Gewürztraminer, Chile 2001Hvidvin69 kr.Vinens Verden
Nederburg, Chardonnay, Sydafrika 2001Hvidvin54,95 kr.Amka Vinimport
Joseph Drouhin, Beaujolais-Villages, Frankrig 2000Rødvin74,75 kr.H.J. Hansen
.
Penge & Privatøkonomi
Promessa, Rosso Salento IgT, Italien 2001Rødvin39,95 kr.Philipson Wine
.
Smag & Behag
Château Le Grand Verdus, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1999Rødvin99 kr.Det franske Vinlager

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.