Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 36, 2002Vin-aktuelt i uge 36
2. september - 8. september 2002
.

VinAvisen uge 33VinAvisen uge 34VinAvisen uge 35
   Vil du have vores løbeseddel?
   Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk.


ANNONCE 36-39 ..........
  Lavpriser til Vinens Verden
  Flyv direkte med SAS til / fra
  15/09 - 22/09 København-Valladolid / Bordeaux-København
  22/09 - 29/09 København-Bordeaux / Bordeaux-København
  29/09 - 06/10  København-Bordeaux / Montpellier-Købehavn
  Pris: 1500 kr. + skatter 375 kr. t/r uanset destination.
  Begrænset antal pladser


Vrede vinbønder
De store amerikanske vinhuse har egne vinmarker, men de køber også i vid udstrækning druer fra selvstændige vinbønder.
På grund af overproduktionen - også i Californien - er det blevet købers marked, og det har fået cirka 50 vinbønder til at protestere imod de priser, som verdens største vinfirma, E&J Gallo, tilbyder.
Fx vil Gallo kun give 65 dollars pr. ton af sorten Thompson, mens firmaet tidligere har givet 75 dollars.
I en halv time blokerede de vrede vinbønder indkørslen til Gallo og forhindrede afleveringen af druer.
Ifølge Californian Agricultural Statistics Service vil Californiens høst i år ligge på cirka 3,3 millioner tons druer, hvilket er 8 procent mere end sidste år.
Det første offer for krisen er East Side Winery, et kooperativ i Lodi, der i sidste uge gik konkurs.

Flere vrede vinbønder
Så er den gal igen i det franske Midi. Forleden gik 200 vrede vinbønder til angreb på lagrerne hos to supermarkedskæder, Intermarché og Leader Price. De smadrede flere hundrede flasker vin, som de sagde var af spansk italiensk og græsk oprindelse, samt lagre af italiensk aceto balsamico.
Også et par politibiler, der holdt parkeret i nærheden af et vincooperativ, blev ødelagt.
Ifølge fagbladet Just Drinks udtalte vinbøndernes sammenslutning, at aktionerne var en advarsel til supermarkederne, og de opfordrede den franske regering til at fordømme, hvad de kaldte "skumle handelsmetoder".


ANNONCE
36-39

a...........
Stor reportage fra
CYPERN
Enhver ordentlig avis bør fra tid til anden udkomme med et specielt tillæg. Det gælder også VinAvisen. Derfor bringer vi i denne uge vores store rapport fra en vinrejse til Cypern.
Klik her, og følg med på en spændende rejse!
..............
a...........
Merete Løwig Larsen til et nyt slot
Nitten år gammel forlod Merete Løwig Larsen sin barndomsby Haderup og tog til Bordeaux for at lære fransk, og her blev hun grebet af vinens verden. Hun lod sig uddanne til ønolog, og i de seneste mange år har hun været både vinmager og direktør på Château Belgrave, 5. cru i Haut-Médoc.
Nu har hun forladt Belgrave til fordel for en ny, stor og spændende opgave på Château Lestage Simon, der ligger lige nord for Saint-Estèphe. Det er på 40 hektar og har ti medarbejdere.
Til VinAvisen siger hun, at Antoine Moueix, der ejer slottet, har givet hende frie hænder til at lave en stor vin, og det svarer helt sikkert til hendes ambitioner og dygtighed.
Merete Løwig Larsen deler morgenavis med vinmageren Marc Landureau, der står for Cru Bourgeois-slottet Château d'Escurac.


ANNONCE
36-39 + 1X
Underholdende Vinsmagning?
Winemakers-Dinners?
Lørdags-Hygge-Smagninger?
Tema-Vinsmagninger?
Efterårs-programmet hos Fransk Dansk Kompagni
For yderligere informationer KLIK HER


.....


Hvor meget ved de om vin?
Et amerikansk institut for meningsmåling har for Canyon Road Winery i Sonoma undersøgt forbrugernes opfattelse af deres egen viden om vin.
18 procent mener, at de ved mere om vin end gennemsnittet.
38 procent mener, at de ved mindre, mens
44 procent mener, at de ved nogenlunde lige så meget som de fleste andre.
Undersøgelsens iværksættere betragter det som positivt, at over 80 procent føler, at deres viden om vin er gennemsnitlig eller under gennemsnittet. Hvis disse mennesker får at vide, hvor mange de ligger på niveau med, vil de måske ikke nærme sig vinen med nogen form for mindreværdskompleks.

Færre kvinder end mænd tøver
Ifølge den amerikanske undersøgelse føler mange forbrugere sig forvirrede og tøvende, når de skal vælge vin i en restaurant eller butik.
40 procent udtaler, at de er overvældede af udvalget, og 30 procent, at de ikke genkender vinnavne.
Interessant nok sagde 30 procent af kvinderne, men kun 20 procent af mændene, at de aldrig tøver, når de vælger vin.

Interesserede i at lære om vin
80 procent af de adspurgte udtalte, at de er meget interesserede i at lære om vin, og det gjaldt først og fremmest navne på gode vinmærker (72%), druesorter (36%), verdens vinregioner (33%), og hvordan man læser et vinkort og en vinetiket (30%).
Så vidt vi ved, har der aldrig været foretaget en lignende undersøgelse i Danmark, men det er et faktum, at Danmark er et af de lande, hvor den generelle viden om vin er højest. Og i øvrigt tager vi vist vinen ret afslappet. Den tid er forbi, da familiens "vinekspert" kom godt afsted med at "imponere rosset".


ANNONCE
36-40
VINI d'ITALIA
Gambero Rosso
VIN & RÅVAREMESSE
KØBENHAVN
Fisketorvet Lørdag den 5. Oktober 2002 kl. 11-18
En enestående mulighed for at smage kvalitets-fødevarer fra danske producenter og importører, udvalgt fra Slow Food Danmarks Kulinariske Vejviser 2002, samt kvalitets-vine fra Italiens mest velrenommerede vinguide, Gambero Rosso.
Entrépris inkl. Spiegelau smageglas: 150 kr.
Billetter bestilles hos Slow Food Danmark, tlf.: 56 31 11 68
.......
.......
.......


Ikke flertal for privatisering af Systemet
Det svenske Systembolag sidder godt og tungt på sit monopol. Ifølge WOW FaxNews synes der ikke at være politisk flertal for at privatisere svensk handel med vin og spiritus.
Kun de moderate vil stemme for en privatisering. De øvrige står vagt om monopolet. Dette fremgår af en rundspørge foretaget af fagbladet Fri Köpenskap.
De adspurgte mener, at monopolets afvikling bør ske i to trin. I første omgang skal starköl og vin kunne sælges frit uden for systemet, og i anden omgang skal Systembolaget privatiseres og salget af spiritus tillades i specielle butikker med licens.
Men - det bliver altså ikke til noget. Alle de øvrige partier er enige om, at monopolet er godt for svenskerne.

Dobbeltmoral med succes
Den svenske stat har gjort alt for at hindre landets borgere i at nyde et godt glas. Den svenske stat ejer også en kæmpemæssig spirituskoncern, Vin & Sprit AB, der med stor succes sælger vodkaen Absolut kloden rundt.
Absolut har bidraget til at gøre V&S til verdens ottende største spiritusproducent, regnet i solgt mængde. Alene i 2001 blev der solgt 65,8 millioner liter Absolut, og koncernen havde en samlet omsætning på 6,73 milliarder skr. og et dækningsbidrag på 1,47 milliarder skr.
Ifølge Just Drinks har V&S’s administrerende direktør, Peter Lagerblad, udtalt, at koncernen har planer om at være et af verdens fem største spiritusfirmaer inden for de næste fem år. Man vil opkøbe firmaer - ikke kun i Danmark - og i første omgang vil man udnytte sin mulighed for at øge koncernens 10 procents andel i Jim Beam Brands.


ANNONCE
>12/03

........................................................
En kasse med spændende vine fra San Marco i Frascati
6 flasker for kun 405 kr.
Levering: 0 kr. overalt i landet
Klik her!
.


Ændrer glassets form vinens kemi?
Det er en kendt sag, at formen og størrelsen på et vinglas påvirker indtrykket af en vin. Næsens afstand til vinen og glassets evne til at holde på de flygtige aromastoffer spiller ind.
Nu har Kari Russell fra University of Tennessee i Knoxville, USA, ifølge det britiske videnskabsmagasin New Scientist, set på, om ikke også vinens kemiske sammensætning ændres af glassets form.

Ja, det synes at være tilfældet
Russel målte koncentrationen af fenoler i en Merlot i henholdsvis et højt champagneglas, et martiniglas og et bredt bordeauxglas og konstaterede, at indholdet af en fenol, der kaldes gallisk syre, øgedes efter ophældningen. Måske fordi processen fik de galliske tanniner til at ændre form til gallisk syre.
Men 10-20 minutter senere var koncentrationen af gallisk syre stadig høj i champagne- og martiniglassene, mens den i bordeauxglasset var faldende, måske fordi vinens overflade og kontakt med luften er større i dette glas.


ANNONCE
16-31
  Wine & Spirits Logistics
  EHJ tilbyder:
  · Transport fra alle europæiske vindistrikter
  · Logistiklager med pluk og pak
  · Banderolering, etikettering og distribution
  EHJ har i mange år været en af den danske vin- og spiritusbranches foretrukne samarbejdspartnere. Klik her og læs om os!


Udbredt misbrug af navnet Tokaj
Den ungarske vinimportør Nemeth Zoltan har en tilføjelse til sidste uges historie om brugen af Tokaj-navnet til vine fra Alsace.
- Alsace er ikke ene om det, skriver han. - Der er mange andre steder i verden, hvor man misbruger navnet på det berømte ungarske distrikt. Høj blot:
Australien: Australian Tokay.
Italien: Tocai Friulano, Tocai di Lison, Tocai Italico, Tocai di Ipplis og Tocai del Piave.
Frankrig: Tokay d'Alsace - indtil 2007
Schweiz: Flurlinger Tokajer
Slovenien: Tokajec Tokaj
Slovakiet: Tokaysky Vyber Tokay
Israel: Carmel Tokay og Israel Tokay
USA: Fleme Tokay og California Tokay
Canada: Canadian Tokay
Rusland: Tokaj Juzsnoberezsnij
...........
ANNONCE
36-39
Få styr på de dyre dråber
Bevar dine vine med WineMaster
Regulér både temperatur og fugtighed
KLIK HER og læs - og få en brochure
......
WineMaster programmet kan ses "LIVE"
den 25.-28. september 2002
på Erik Sørensens "Efterårssmagning i Kokkedal"
KLIK HER "Danmarks største vinsmagning"

a...........
  Nyt whiskymuseum skyllet væk
  Kun i tre uger var Østrigs første whiskymuseum åbent. Så kom en flodbølge og ødelagde det.
  De fleste af flaskerne blev reddet, men næsten alle andre udstillingsgenstande blev ført væk af vandmasserne.
  Og ikke nok med det. Desværre for museets grundlægger, Thomas Neuhauser, var museet ikke forsikret, og flere organisationer og privatpersoner har derfor iværksat en indsamling til fordel for genopførelsen.
  Skaderne opgøres til 120.000 kr.
  Til venstre ses et kig ind i et af udstillingsrummene, der altså ikke er mere. Museets hjemmeside (med sækkepibemusik) er dog ikke skyllet væk. Adressen er: www.whiskymuseum.at.
a...........
ANNONCE
14/03
.
.
.
..
  Internet VinShop ...Udvalgte vine, kun via Internettet
  Aktuelle tilbud og Månedens Vin
  Klik og Vind .... Ny Vinquiz hver uge
  Vinguiden .... Find den rette vin til maden
  www.skjold-burne.dk (01-52)


EU-penge til vinmarkerne
For året 2002-02 har EU-Kommissionen budgetteret med i alt 443 millioner euro som tilskud til omstrukturering og nyplantning af Europas vinmarker. Det svarer til i alt 3,3 milliarder dkr.
Dette er 5 procent mere end i 2001-02, og hertil skal lægges 42 millioner euro, der ikke blev brugt i forrige periode.
Det største beløb, nemlig cirka 157 millioner euro, tilfalder Spanien. Italien får 124 mio og Frankrig 95 mio. Men også Østrig og Portugal får store beløb.

I kø for at investere
Argentina er nede på knæene, peso’en er i bund, og udenlandske investorer står i kø for at få en andel i landets vinindustri.
Blandt har franske Nadine Rothschild og Laurent Dassault og de to store cava-koncerner Freixenet og Codorníu samt Credit Suisse meddelt, at de vil købe flere vinmarker i Argentina og bygge flere nye vingårde.
Priserne på jord i Mendoza er helt nede i kælderen, og det samme er lønudgifterne. Hvorimod priserne på argentinsk vin i Europa er stabile, og det lokker.


.ANNONCE
>26/03
.
.
..
...
  Vi henter danskernes vin
  Læs om WHT-Spedition, der er specialister i at hente vin og spiritus hjem fra det sydlige Europa - og som også kan sørge for lagerhotel, banderolering og distribution. Website: www.wht.dk
  Klik her (47-20)
  .


Vi drikker mere australsk
I løbet af de tolv måneder siden juli sidste år er Danmarks import af australsk vin steget med hele 36 procent og nåede op 6,5 millioner liter. Kun USA har oplevet en større procentuel stigning.
Målt i værdi lå vi som det tredje hurtigst voksende marked for australsk vin. I perioden havde australierne en samlet omsætning på det danske marked på i alt 104 millioner dkr., svarende til en vækst på 34 procent.
I dag importerer eller distribuerer over 40 danske vinfirmaer produkter fra over 100 australske producenter.
a...........
  Ny bog af Jancis Robinson
  Jancis Robinsons nye bog, "Smag på vin" (Gads Forlag, 208 sider, 199 kr.), handler om vinsmagning. Men den handler også om druer, distrikter og vinifikation samt om kunsten at sætte vin til mad - kort sagt den baggrundsviden, der hører med, når man smager vin.
  Bogen er nydeligt trykt og illustreret, letlæst og godt oversat af Anna Garde, der også oversatte Jancis Robinsons "Oxford Vin Leksikon".
  Den vil være oplagt læsning for enhver, der ønsker at trænge ned i vinsmagningens fornøjelige mysterier.
a...........
ANNONCE
>52
.

dddddd..
...
  Cava-fremstød år 2002:
  Få inspiration til CAVA
  Cava Nyheder

  Se den komplette liste over Instituto del Cava's medlemmer og deres danske importører, juni 2002
  Ny opskrift:
  Katalanske muslinger
  Klik her

  Verdens dyreste vin
  Hvis nogen på torsdag kommer forbi Christie’s auktionshus på Rockefeller Plaza i New York, kan de jo lige gå ind og byde på en Romanée-Conti 1959, vurderet til 40.000 kr.
  En vanvittig pris, naturligvis, men man har vel levemåde ...
  Hvorfor er netop Bourgogne-vinen Romanée-Conti blevet så kostbar og måske verdens dyreste vin?
  For det første er det en vidunderlig vin, der kærtegner smagsløgene og simpelt hen ikke kan beskrives. Selv smagte vi den for mange år siden, da vinens skaber, Lalou Bize-Leroy, var på besøg i København (og sendte en af klenodierne ud, fordi den var proppet).
  For det andet er der hvert år kun 5-6000 flasker til en hel verden, hvor masser af velhavere er villige til at betale hvad som helst.
  Og for det tredje er det en vin med historie.

  Den berømte mark
  Siden 1232 har marken Romanée-Conti på små 2 hektar kun haft ti ejerfamilier, og det var et medlem af en af dem, der tilføjede navnet Conti: Louis François de Bourbon, prinsen af Conti.
  Han var chef for Frankrigs hemmelige politi, og han havde skøde på marken fra 1760 til revolutionen i 1789.
  Dette ejerskab gjorde ham i øvrigt til uven med Louis 15.s elskerinde, Madame de Pompadour. Hun ville nemlig også gerne eje den berømte mark, og det endte med, at prins Conti ikke kunne vise sig ved hoffet. Til gengæld drak han så selv al vinen sammen med sine venner.
  Og Madame - ja, hun erklærede, at Romanée-vinen slet ikke var god for hendes teint - og gik over til at drikke champagne.
  ....a............


ANNONCE
12-37
.......

samt Gova, Strandberg, Nærum Stormarked og Superstore
  TILBUD I UGE 36:
  4 stjerner hos Robert Parker
  Adam, Riesling, Alsace, Frankrig
  Suveren Riesling fra JB Adam, der har 4 stjerner hos Parker. Perfekt til fisk, kylling og mere eksotiske retter.
  Pris: 49,95 kr. To flasker: 90 kr.
  Klik her og læs om vinen

.a..a..
  .
  Den danske vinbranche
  * Vinslottet i Greve har fået agenturet for et blandt Beaune’s ældste vinhuse, Chanson Père et Fils, etableret 1750 og i 1999 købt af Champagne Bollinger.
  * Fionia Vinimport har overtaget forhandlingen af vinene fra Bodegas S.A.T San Pablo, Ribera del Duero. Bodegaen er 50 procent dansk ejet.
  * Vinens Verden har som ny medarbejder fået Allan Nissen, der skal hjælpe med at udbygge kendskabet til firmaets vine over for Horeca-sektoren, primært i Storkøbenhavn og Nordsjælland. Allan Nissen har været salgschef hos Philipson Wine og har tidligere erfaringer fra SAS Scandinavia, Park Café, Imperial og Plaza. Han vil blive medejer af Vinens Verden, ligesom Steffen Sørensen, der hidtil har været firmaets enmands-hær på Horeca, og som fortsat vil betjene eksisterende kunder i Storkøbenhavn.
  * New World Vinimport har ansat Dan Pedersen, som skal tage sig af virksomheder og Horeca. Dan Pedersen kommer fra Erik Sørensens Vinhandel.
..
..a....a....a..a..........
  .VinAvisens Online Auktioner
  Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
  - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
  .
  .


ANNONCE >35/03
..............

....
Læs om de stjernebestrøede Savanha-vine fra Sydafrika
Klik her
............


Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
aa..a..a....a..a..a....
.
.


  Lars Søndergaard Christensen (f. 1969) er den, der sammen med sin bedre halvdel, Annette Horn, skriver Lahvino Italiensk Vinimport på visitkortet.
  Hele historien begyndte i 1997. Annette havde få år tidligere været i huset i Vicenza, og efter et besøg hos den italienske familie i sommeren 1996 hjembragte parret nogle kasser vin. Vinene slap selvfølgelig op, og sammen med Annettes far besluttede de en mørk februar aften selv at importere en palle vin.
  Vinene solgte de til venner og bekendte, og siden er det gået støt og roligt fremad. Sortimentet er lige så stille blev større og mere alsidigt fra de fleste egne af Italien, og Lahvino sælger i dag til en del vinhandlere, restauranter og virksomheder samt over internettet til private. Vinene vælger parret ud fra det princip, at de selv skal kunne lide dem - ellers kommer de bare til at stå længst inde på lageret.
  Lars Christensen har beskæftiget sig med ejendomshandel, men efterhånden blev italiensk vin hans store interesse, og han så muligheden for at få vinen som levebrød. I 2002 tog han det store spring og åbnede sin butik med italienske vine og specialiteter i Viborgs centrum.
  Annettes søster arbejder i Enoteca Franci på fortet i Montalcino, hvor hun efterhånden er blevet lidt af en ekspert i Brunello. Så det kan jo være, at det ender med at blive et helt lille familieforetagende.
  Lars Christensens fritid har gennem de seneste år stået i vinens tegn, men der er også blevet tid til at modernisere en ældre villa. Ellers nyder han gerne god italiensk mad og selvfølgelig italiensk vin, og alle ferier og rejser går til Italien.
  Adresse: Lahvino, Tjørnevænget 4, Hald Ege, 8800 Viborg, tlf.: 87 25 77 07, mobil: 20 86 02 25, fax: 87 25 77 06, e-mail: info@lahvino.dk.


STILLINGS-
ANNONCE
34-36
Salgsbackup søges til JyskVin - det gode glas i Randers
...
Har du erfaring med vin og lyst til at bruge den i nye spændende omgivelser, så kontakt nedenstående for yderligere information eller læs mere om stillingen på www.jyskvin.dk eller hos Adecco på www.jobbanken.dk.
...
Nølgeord for stillingen: Ekspedition af kunder i butik og pr. telefon, lagerstyring, opsøgende salg, deltagelse i vinsmagninger mv.
...
Venligst send ansøgningen mrk. 198852 til britta.vinum.vissing@adecco.dk eller til Adecco, Ryesgade 29, 3. sal, 8000 Århus C. Att.: Britta Vinum Vissing, tlf.: 86 19 88 00.

....... aa..a..a..aa..a.-----a..
  Ugens vinøse billede
  Et maleri som ugens vinøse billede - ja, hvorfor ikke? Det er malet af den franske kunstner Bénédicte Quer Tofft, der er vokset op med vinen i Corbières og i dag bor i København (med mail-adressen benethom@email.dk).
  - Jeg prøver at specialisere mig i vinmotiver, siger hun, - men jeg arbejder også i vinbranchen. Det gjorde jeg i Frankrig, og her i Danmark har jeg været vintjener i en fransk vinbar og arbejder stadig i et vinfirma. Men det går godt med malerierne. Jeg har allerede solgt nogle af dem til 3000 kr. stykket
  Netop nu er Bénédicte Quer Toffts malerier udstillet i vinbaren Figaro, Willemoesgade 31, København Ø.

  Hvem kommer med det næste billede til os?
  I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.

Det vilde syden
Til og med næste mandag har Flemming Kyed besøg af Rolf Madsen hele otte gange. Det sker i udsendelsen "Noget i glasset" på hybrid- og satellit-kanalen dk4, og samtalen, der handler om "det vilde syden", sendes på disse tidspunkter:
Mandag d. 2. september kl. 09.30,
Tirsdag d. 3. september kl. 03.30,
Tirsdag d. 3. september kl. 23.00,
Onsdag d. 4. september kl. 17.30,
Fredag d. 6. september kl. 02.30,
Lørdag d. 7. september kl. 23,05,
Søndag d. 8. september kl. 14,30 og
Mandag d. 9. september kl. 02.30.
a...........
  Her fås aromahjulet
  I sidste nummer af VinAvisen fortalte vi om aromahjulet, der i 1984 blev opfundet af den kendte ønolog, professor Ann Noble ved University of California.
  En af vore læsere, Erik Rygaard Lassen, har venligst gjort os opmærksom på, at hjulet er til salg her i landet hos GBN-Agency, Kronprinsessegade 16, 1306 København K, tlf.: 33 16 02 80, e-mail: www.gbn-agency.dk.
  Hjulet, der er plastlamineret, koster 99 kr.


.
ANNONCE
>43
Billeder udlånt af www.garagevin.com
.....
Tak til alle der kiggede forbi
.....
Vin & Passion..
........
 Encore-Vin.dk's stand på Garagevin 2002
Klik her

Encore-Vin.dk
Åben for lagersalg
hver onsdag 16-18

Højvangen 13, 2860 Søborg


Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Comisatio, Rioja, Spanien 2000
45 kr., Ki-Ma Vinimport
Lækker og meget dejlig - sådan skal en ung rioja efter vores mening smage - med en inviterende duft, frisk frugt og fin sødme. Den femte stjerne får den for den rimelige pris. Link til distriktet: www.riojawine.com.


Commandaria St. John, KEO, Cypern
55 kr., Neergaard Vinimport
Gyldenbrun i glasset med fyldig drueduft og smag af brændte figner og rosiner. Den er sød, men ikke vammelsød og en fornem dessertvin fx til is eller en tør kage. eller bare som den er - en dessert i sig selv. Se VinAvisens rapport fra en vinrejse til Cypern.


Trapiche, Cabernet Sauvignon, Old Cask, Mendoza, Argentina 1999
69,50 kr., Amka Vinimport
Her er en rødvin, der smager virkelig godt. Den har god solmoden frugt, en dejlig sødme og en tilpas fadlagring. Link til producenten: www.trapichewines.com.


Private Selection, Chardonnay, Unwooded, Targovisthe, Bulgarien 2000
35 kr., 3 flasker for 100 kr., AromaWine Import
En velsmagende hvidvin i en sjov snoet flaske. Den har en kraftig, let parfumeret duft og en forfriskende, let og meget frugtagtig druesmag uden fadlagring. Og så er den jo billig i forhold til kvaliteten. Link til VinAvisens rapport om bulgarsk vin.


Domaine de Maurel, Esprit d'Automne, Minervois, Frankrig 2001
75 kr., Vinens Verden
Rødvin med god frugtfylde og bløde tanniner, der står godt til mad. Det vil være en god idé at plaske vinen over i en karafel et par timer før måltidet.


Les Vignerons Ardéchois, Cuvée Prestige, Vinde Pays des Coteaux de l'Ardèche, Frankrig 1999
41 kr., 38 kr. ved 12 flasker, La Côte
Fadlagret rødvin, saftig, frisk, med sødme og uden kanter. En rar hverdags-vin til en rimelig pris. Link til side om distriktet: www.ardeche-wines.com.


Ivendi, Rioja, Spanien 2001
39,50 kr., Premier Cru Wine Agent
Vil man have en rødvin uden tatoverede muskler, er denneher et godt valg. Den er frisk og afrundet og et fund til prisen. Link til distriktet: www.riojawine.com.


Valfieri, Barbera d'Asti, Italien 2000
69,75 kr., Propperiet
Ikke blandt de billigste, men en tiltalende hverdags-rødvin. Link til side om distriktet: www.milioni.com.


Château la Tour de Nogent, Bordeaux, Frankrig 1998
49 kr., Fionia Vinimport
En venlig og moden lille bordeaux uden kanter. Link til distriktet: www.franceassoc.com.


Sapiens, Nero d'Avola / Shiraz, Sicilien IgT, Italien 2000
70 kr., Lahvino
Under plasticproppen gemmer sig en frugtbombe af en rødvin med sødme og alkohol, men uden noget større smagsmæssigt spektrum. Link til producenten: www.faziowines.it.


d'Ahera, KEO, Cypern, uden årgang
80 kr., Neergaard Vinimport
Pæn, let og saftig rødvin (12 procent) med en vis sødme, men uden større smagsmæssige armbevægelser. Den har også en vis alder, der dog ikke fremgår af etiketten. Se VinAvisens rapport fra en vinrejse til Cypern.


Rigas, KEO, Cypern 1999
68 kr., Neergaard Vinimport
En rødvin på druerne Optalmo og Cabernet Franc fra KEO's egen vingård ved Malia. Den er både let, venlig og saftig. En god ledsager til enkel og god mad. Se VinAvisens rapport fra en vinrejse til Cypern.


l'Alouette, Domaine du Vieux Parc, Merlot / Cabernet Sauvignon, Vin de Pays Hauterive, Frankrig 2001
45 kr., Lloyd Wine
Enkel og venlig hverdags-rødvin med god frugt og til en fornuftig pris. Link til producenten: www.academyhealth.com.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Alt for Damerne
Côtes du Rhône Villages, Oak aged, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1999Rødvin54,95 kr.Ikke oplyst
.
B.T.
Albert Sounit, Cuvée Chardonnay, Crémant de Bourgogne, FrankrigMousserende115 kr.Østjysk Vinforsyning
.
Ekstra Bladet
Domaine de la Miravine, Costières de Nîmes, Frankrig 2000Rødvin90 kr. (2fl)KC Storkøb.
.
ErhvervsBladet
Danzante, Merlot, Sicilien IgT, Italien 2000Rødvin110 kr. (2fl)Føtex
.
Frederiksborg Amts Avis
Delicato Blue Label, Shiraz, CalifornienRødvin79,75 kr.H.J. Hansen
Delicato Monterra, Syrah, CalifornienRødvin139,75 kr.H.J. Hansen
.
Hjemmet
Deakin Estate, Shiraz / Cabernet Sauvignon, Victoria, Australien 2000Rødvin55 kr.Vinens Verden
.
Jyllands-Posten
Gitton Père et Fils, Vigne du Larrey, Sancerre, Frankrig 2000Hvidvin170 kr. Philipson Wine
Louis Meitereau, Premier Jour, Muscadet, Frankrig 1989Hvidvin189Victoria Vine
.
Politiken
Càlem, Colheita, Douro, PortugalPortvin69 kr.Bilka

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.