Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 23, 2003



Vin-aktuelt i uge 23
2. juni - 8. juni 2003
........................

VinAvisen uge 20VinAvisen uge 21VinAvisen uge 22
........................
Han ved ikke, hvad han taler om
Ifølge Decanter vil det australske propfirma NuKorc bygge en ny fabrik ved Adelaide og dermed sætte produktionen af plasticpropper op til mellem 500 og 700 millioner styk om året.
Firmaets direktør Brian Dolling mener, at plasticpropper er at foretrækker frem for skruelåg, og at de er nemmere at åbne end skruelåg.
Manden ved åbenbart ikke, hvad han taler om. I denne uge havde vi det største besvær med at hale en plasticprop ud af en flaske Puglia-vin. Proppen ville kun halvt ud, og hvis ikke vi havde haft en kraftig skruestik, havde vi aldrig fået den flaske åbnet. Jamen, hvad gør folk uden skruestik?

Den teknisk bedste måde
Decanter skriver, at heller ikke Storbritanniens største supermarkedskæde, Tesco, er begejstrede for plasticpropperne.
Tesco har netop lanceret en Chablis til 145 kr. med skruelåg, og kæden har yderligere planer om at indføre skruelåg uanset vinenes pris og kvalitet.
– Vi har fået en helt fantastisk respons fra kunder, som har brugt skruelåg, siger en talskvinde fra Tesco. – Det er den teknisk bedste måde at lukke en vinflaske på.
.....................................
    Er vi modne til skruelåg? Vær med til at stemme!
    Hvordan stiller vi os her i landet til at sige farvel til kork- eller plasticpropperne i de flasker, vi nyder til daglig? Vi taler her ikke om store gemmevine, men altså om her-og-nu-vine.
    Vi lader det komme an på en prøve. Vi laver en rundspørge blandt VinAvisens læsere. Hvis du sender os en mail senest nu på lørdag den 7. juni inden kl. 12, så deltager du i lodtrækningen om en flaske god vin med skruelåg - en Villa Maria, Riesling, Marlborough, New Zealand 2002 fra Vinens Verden. Den fik i uge 49 sidste år hele fem stjerner her i VinAvisen.

    Send din mail til quiz@vinavisen.dk, og skriv på linien med Emne/Subject blot ét af tre ord alt efter, hvad du foretrækker til din dagligvin:
        KORK PLASTIC SKRUELÅG

Stadig nedad for fransk vin i USA
VinAvisen har tidligere berettet om den vigende salgskurve for fransk vin i USA – som følge af amerikanernes vrede over den franske regerings svigten i krigen mod Saddam Hussein.
Nye tal fra Information Resources Inc. viser, at glidebanen fortsætter nedad.
I fire ugers perioden, der sluttede den 23. marts, var faldet som tidligere nævnt 17,2% i mængde og 19,4% i værdi.
I fire ugers perioden, der sluttede den 20. april, var faldet 22,6% i mængde og 25% i værdi. Alle tal sammenlignet med samme perioder sidste år.
Trods denne tilbagegang for fransk vin er det generelle vinsalg i USA samtidig steget med 5,7%.

Et 8-tal for meget
Ifølge V.S.O.D.s seneste importoversigt skulle californisk vins markedsandel her i landet være steget med over 200%.
Danmarks Statistik oplyser, at en enkelt post på import af 8.580.166 liter var årsag til den store stigning.
Kunne det være bulkvin, hjemtaget til reeksport til det svenske marked? Nej, det var såmænd bare en fejl.
Med let røde ører indrømmer Danmarks Statistik, at man har lavet en slåfejl. Der skulle ikke have stået 8.580.166 liter, kun 580.166 liter.
Så californisk vins markedsandel i Danmark er stadig lige under 4%.
.....................................

....
Fra sidste års Fødevaremarked i Svendborg.
    Fødevaremarkedet i Svendborg
    Allerede nu varmes der op til årets store Fødevaremarked lørdag og søndag den 28. og 29. juni på Svendborg havn – en af de begivenheder, der er omtalt i vores aktivitetskalender.
    Med dobbelt så mange udstillere som i fjor bliver præsentationen af "det bedste, det sjoveste og lækreste i dansk fødevareproduktion" en stor begivenhed med mere end 10.000 gæster. Meget af det er mad, men der er bestemt også flasker på bordene.

    Smagens Safari
    I en ny aktivitet, Smagens Safari, tilbyder Svendborgs restauranter work shops og unikke smagninger af fremragende fødevarer og drikkevarer.
    Smagningerne ledsages af små foredrag af producenter, detailhandlere, fiskere, vinfolk, kokke, mejerister og andre med specialviden om fødevarer.
    På programmet står blandt andet "Vinavl i Danmark", "Portvin og chokolade" og "Danske egnsøl".
    Nærmere oplysninger fås på www.kulinarisksydfyn.dk.

Fupvin i flaskerne
Fagbladet Just Drinks skriver, at 70 procent af al den importerede vin, der sælges i kinesiske restauranter og hoteller, er forfalsket.
Det har den nationale administration for industri og handel konstateret ved en undersøgelse i byerne Beijing, Shenyang, Zhengzhou og Chengdu.
I 50 restauranter og hoteller var der kun den ægte vare i 28,6% af flaskerne. I Beijing dog i 40% af flaskerne.
Atten måneder efter at Kina er blevet medlem af Verdens Handels Organisation (WTO), er landet stadig et paradis for forfalskere af blandt andet vin og spiritus.

Ingen tillid til vin på pub'erne
De britiske pub-ejeres fagblad, The Publican, konstaterer, at tilliden til pub’erne ikke er stor, når det gælder vin.
* Kun 11% af i alt 2000 pubgæster har tillid til, at pub'erne sælger vin på en professionel måde.
* Kun 5% føler, at værten har forstand på vin, mens kun 17% mener, at vinen på en pub er af god kvalitet. De fleste drikker aldrig vin i en pub.
* En tredjedel af alle pub'er har kun to vine, rød og hvid, og i snit kan man kun vælge mellem fire vine.
* Tre ud af fire af de ansatte føler ikke, at de er i stand til at snakke vin med gæsterne.
Nu har vi jo ikke pub’er i Danmark, men det kunne være interessant at vide, hvordan det står til rundt om på barer og andre udskænkningssteder – sådan rent statistisk …
........................
De to sidste postkort fra Tyskland
VinAvisen har været en sviptur i Tyskland. I de to forrige uger sendte vi i alt seks postkort med venlig hilsen fra det nære udland. I denne uge bringer vi de sidste to.
.....................................
    Postkort nr. 7 fra Tyskland: Over 3 km ståltråd
    I over 200 år har familien Mosbacher haft deres vingård i landsbyen Forst i Pfalz, og i dag er det Richard Mosbacher, hans datter Sabine og svigersønnen Jürgen Düringer, der står for nogle af Tysklands bedste Riesling-vine. I alt 120.000 flasker bliver det til om året.
    Sabine tog os med ud i vinmarken, som her i foråret næsten er mere præget af ståltråd end af grønt vinløv: Uendelige rækker af ståltråd, udspændt i indtil fire højder over jorden.
    Her i Tyskland gælder det om at få vinstokkene bundet op, så de kan brede sig fladt ud og give sol til så mange grønne blade og druer som muligt. I sydlige lande vokser vinstokkene på en helt anden måde - som små tætte, lukkede buske, hvis bladhang giver druerne skygge. Derfor al den tyske ståltråd
    Og nu skal vi regne: Familien Mosbacher har 13,8 hektar vinmarker. På hver hektar er der cirka 5000 vinstokke, plantet i rækker med 1,80 meters indbyrdes afstand. Og hvis der nu er fire ståltråde i hver række, hvor mange meter ståltråd ejer så familien Moesbacher?
    Det var den slags regnestykker, man generede os med i skolen. Lad os skynde os at bringe facit: Over 300 kilometer!
    Familien Mosbachers adresse er: www.georg-mosbacher.de.
.....................................
    Postkort nr. 8 fra Tyskland: Boblerør
    Vi var nede i flere vinkældre i Pfalz, og alle steder havde man disse smukke boblerør på de efterhånden mange fade.
    I de fleste andre vinlande sætter man bare en gummiprop i vinfadene - eller en fin glasprop, når det går højt. Men i Tyskland, hvor man ofte lader rødvinen gære i træfade - ikke i ståltanke - er glasrørene nyttige.
    Man fylder lidt vand i rørets U-formede bund, så det står op i de kugleformede rum, og dette vand virker som en effektiv ventil.
    Når vinemosten gærer, fortærer gærens mikroorganismer mostens sukker og spalter den i alkohol og kuldioxid - eller kultveilte, som nogle af os kaldte det i skolen. Det er luftarten i sodavand - og i champagne.
    Kuldioxiden skal undslippe, så fadet ikke forvandles til en sprængfarlig champagneflaske, og det gør den gennem glasventilen. Man kan ligefrem høre, hvordan den bobler op igennem vandet under gæringen.
    I de gamle tyske vinkældre, hvor der ikke er alt for meget gennemtræk, samles kuldioxiden på gulvet, hvor den ofte slår både mus og katte ihjel. Det er en farlig luftart, også for mennesker.

Vi har efterhånden sendt mange postkort fra vinens lande. Dem har vi samlet på en særlig side - klik her.

En vinmand som helt
Det amerikanske nyhedsmagasin Time har udnævnt en vinmand til helt.
Helten er den græske vinmager Yannis Boutaris, der er blevet kåret som ”an European hero”.
På Time’s liste står 36 mænd og kvinder, der - hvad enten de er berømte eller ej - inspirerer, provokerer og gør en forskel.
På listen findes blandt andet Bono fra U2, fodboldspillerne Zinedine Zidane og David Beckham samt Harry Potter’s mor, forfatterinden J.K. Rowling.

En bjørnenes redningsmand.
Yannis Boutaris er den tidligere leder af familiefirmaet af samme navn, og han vandt hæder, da han i 1992 skabte Arcturos, en miljøorganisation og et asyl for dansebjørne.
Både i Grækenland og i andre Balkan-lande kan man stadig se bjørne, som trækkes rundt for at danse, og som har fået en meget grusom træning under anvendelse af næse- og læberinge og glødende kul.
Brugen af dansebjørne blev forbudt i 90’erne, men det er kun et par år siden, vi så en stakkels bjørn på gaden i Sofia i Bulgarien.

Største forskningscenter for vin
For to år siden skænkede Robert Mondavi 25 millioner dollars til vinuniversitetet i Davis med det formål at bygge og oprette verdens største forskningscenter for vin og fødevarer.
Ifølge The Sacramento Bee mangler der 15 millioner dollars for at få projektet op at stå, og det kniber lidt med at skaffe dem i den aktuelle lidt sure økonomi i Californien.

Med eget winery og bryggeri
Det nye vinuniversitet i Davis skal dog nok blive til noget, og bygningerne på i alt 13.000 kvm forventes at være færdige i 2007. Blandt andet oprettes der et komplet lille winery og et bryggeri.
Næsten alle vinmagere i USA er uddannet på Davis, også den 89-årige Mondavi, der siger, at han har lært mere om vin på Davis end noget andet sted – og at man skal gøre endnu mere ved institutionen.
................................................
    .
    Den danske vinbranche
    * Fionia Vinimport har overtaget forhandlingen af Estate Meerlust, Stellenbosch, Sydafrika.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
..
Vin på trælister
Champagnes vinbønder og vinhuse er ved at nå frem til en aftale om at forbyde salget af "vin sur lattes" mellem négocianter (vinkøbmænd).
Vin sur lattes betyder "vin på trælister". Når champagnen har gennemgået den anden gæring, bliver den lagt på lager i mindst et år (mindst tre år for årgangs-champagne).
Flaskerne lægges tæt sammen, idet de i hver andet lag vendes modsat, og ind imellem flaskerne lægges tynde trælister.
I Champagne har det i mange år været praksis, at en vinkøbmand køber den halvfærdige vin sur lattes – ofte fra et kooperativ - og selv overtager arbejdet med den såkaldte dégorgement, hvorved gærrester fjernes fra vinen. Endvidere sætter han sin egen etiket på flaskerne. Men den praksis skal altså nu være slut.

Flere vine til asparges
I sidste nummer af VinAvisen skrev vi, at man udmærket kan drikke visse vine til asparges. Vi foreslog som et godt bud en tysk vin, fx en god, tør Kabinett. Eller endnu bedre en Alsace Pinot Blanc, der næsten er opfundet til formålet.
Nogle af vore læsere har andre gode forslag. Blandt andet peger Kirsten Rasmussen på, at det udmærkede vinfirma Sipp-Mack i Hunawihr i Alsace laver en speciel "cuvée asperges" på druerne Muscat, Pinot Gris og Riesling. Denne vin importeres af Jysk Vin, og i årgangen 2000 koster den 79 kr.
Kirsten Rasmussen synes, at vinen er velegnet til asparges - måske især fordi den aromatiske, let "sødlige" muscat går godt i spænd med smagen af asparges.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.........................................
..
.

    Brian Bjeldbak (f. 1967) havde et godt lederjob i autobranchen, men en dag, da han var i gang med den daglige trummerum, tænkte han: - Skal jeg lave det her resten af livet?
    Han lagde hovedet i blød og overvejede, om der var noget, han virkeligt brændte for, noget så interessant, at han ville gøre det, måske endda uden at få løn. Det blev vinen!
    I dag er han fuldtids med Bacchus Vinimport, hvor han importerer italienske vine og specialiteter, som sælges fra egen detailforretning i den himmerlandske by Hobro - samt naturligvis fra den uundværlige webshop, www.bacchus-vinimport.dk.
    Brian Bjeldbak taler for øvrigt lidt italiensk, hvilket sikkert har bidraget væsentligt til opbygningen af de gode, personlige forhold, han har til sine producenter.
    Han har også altid nogle projekter i gang, og lige nu gælder det et indkøbssamarbejde, hvor Bacchus Vinimport skal fungere som importør for små og mellemstore salgssteder over hele landet.
    Privat bor han i udkanten af Rold Skov sammen med kæresten Pia og de to lodne "børn", kattene Amanda og Frida.
    Efter arbejdstid står menuen på aftenmøder i erhvervsrelaterede foreninger og - når tiden tillader det - kokkerering af italiensk inspireret mad og prøvesmagning af producenternes nyeste frembringelser. Og hvem ved - måske skal trommesættet findes frem igen?
    Adresse: Bacchus Vinimport, Jernbanegade 1E, 9500 Hobro, tlf.: 96 72 91 90, fax: 96 72 92 90, e-mail: JegElskerVin@bacchus-vinimport.dk.
.
.....................................
    Ugens vinøse billede
    For en lille måned siden var Mogens Bach på besøg på Château Mouton Rothschild og oplevede den sidste omstikning af 2001-årgangen.
    Dette er en meget tidskrævende proces, hvor vinen skilles fra det sidste bundfald.
    Når den sidste vin skal ud, tippes fadet, og klarheden bedømmes med et vinglas foran et stearinlys. Så snart vinen bliver uklar, lukkes der for hanen og resten af fadets indhold går til destillation.
    Efter omstikning klares vinen med pisket æggehvide – fem hvider pr. fad. Æggehviden daler ned igennem fadet og tager alle urenheder med sig – ganske som når vi andre klarer en hønsekødsuppe.
    Der går mange hvider til, og i Médoc har man det modsatte problem af det, vi kender fra vores egne køkkener: Man har blommer tilovers.
    Den lokale nationalkage består derfor hovedsageligt af æggeblommer, og den er en delikatesse i byfesterne i området.
    Kender man vinproduktionen og indbyggertallet i Pauillac, kan man forsøge at regne sig frem til, hvor længe byfesten kan vare.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.

Vinen efter jerntæppet
I sin udsendelsesrække ”Noget i glasset” på satellit- og kabelkanalen dk4 er Flemming Kyed nået til Europas ekskommunistiske lande. Mange af dem er store og gamle vinlande, og de står i dag foran en stor udvikling, som nok er værd at følge.
Gæst i studiet er Merete Munk, lektor og vinskribent med et omfattende kendskab til området. Sammen med Flemming Kyed vil hun smage på vin fra Moldova, Rumænien, Bulgarien, Slovenien, Tjekkiet og Ungarn.
Programmet sendes første gang på dk4 nu på fredag den 6. juni kl. 19.30 og genudsendes lørdag den 7. juni kl. 16.30, søndag den 8. juni kl. 06.00, onsdag den 11. juni kl. 03.30 og 22.40 samt fredag den 13. juni kl. 02.30 og 12.30.

Garagevin 2003
Allerede nu forberedes den årlige vinmesse for garagevin. Den afholdes på Dansk VinCenter på Avedøre Landsby søndag d. 17. august kl. 11-16.
Som noget helt nyt i Danmark holdes vinmessen midt i en vinmark – idet man dog i tilfælde af regnvejr kan flytte ind i vincenterets drivhuse.
Foreløbig er tilmeldt sytten mindre, men meget kvalitetsbevidste importører som udstillere, nemlig:
Barrique Vin, Carlo Merolli, Det Lille Enoteca, Domaine Brandis, Epicur, Kath Vinimport, Ki-Ma Vinimport, New World Vine, OneMore WineCompany, Papillon, Portugals Perler, Risbjerg Vinimport, Sydfranske Vine, Toscavini, Vindruen, Vingodset og Vinhuset Les Cépages.
Yderligere informationer kan indhentes på www.garagevin.com eller hos Søren Beck på Dansk VinCenter, tlf.: 26 12 37 44 eller e-mail: beck@vincenter.dk.

Derfor er den naturlig i smagen
I sidste nummer af VinAvisen skrev vi, at man ved fremstillingen af vin doux naturel standser gæringen ved hjælp af druebrændevin.
Det er ikke helt korrekt, skriver Michael Kahr Jørgensen, der er sommelier. – Vil man benytte ordet "naturel" om en "vin muté" (det franske ord for processen), skal man benytte "ren" alkohol og ikke brandy.
En vin doux naturel har altså ikke fået tilført nogen smag fra en druebrændevin, men er "naturlig" i smagen.
Bruger man druebrændevin til standsning af gæringen, vil benævnelsen være vin doux liqoureux – fx Pineau de Charentes eller Pommeau de Normandie.
.......................
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.

Hvilke druesorter bruger man i Alsace?
Jørgen M. Steffensen har naturligvis hørt om ”de syv store druer” i Alsace, men han har en mistanke om, at der er flere end dem.
Ja, det er der. Men lad os lige nævne de syv – med procenter af det dyrkede areal:
Riesling, 22,5%,
Pinot Blanc, 21,0%,
Gewurztraminer, 18,0%,
Pinot Gris (af og til med tilnavnet Tokay d’Alsace), 12,6%,
Sylvaner, 11,9%,
Pinot Noir, 9,1% og
Muscat, 2,3%.
Herudover dyrkes der tre andre druer:
* Klevener, der er en specialitet fra landsbyen Heiligenstein. Den menes at være i familie med Gewurztraminer.
* Auxerrois, der sjældent ses på etiketterne, men indgår i blandinger.
* Chasselas (0,8%) ses også sjældent på etiketterne. Denne drue indgår i den ofte ret billige blandingsvin Edelzwicker (Ædel Blanding).
Endelig dyrkes der i Alsace Chardonnay-druer til brug i den mousserende Crémant d'Alsace.
.....................
....................


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Ravenswood, Teldeschi, Zinfandel, Dry Creek Valley, Californien 2000
6 flasker for 1495 kr. (pr. flaske 249,17 kr.), Coop Medlemsbutik
En fremragende enkeltmarks-rødvin, blød, meget saftig, helt uden kanter og harmonisk - trods hele 14,8% alkohol. Der er lidt toner af peber, kirsebær og hindbær i den og et tilpas pift af egetræ. Vinen kan sagtens drikkes nu, men også gemmes i to-tre år.


Ravenswood, Barricia, Zinfandel, Sonoma Valley, Californien 2000
6 flasker for 1495 kr. (pr. flaske 249,17 kr.), Coop Medlemsbutik
En "søster" til ovennævnte vin og lige så stor og flot, om end lidt mere tør og lukket. Den kan nydes nu, men den vil åbne sig og blive endnu flottere om et par år. Vinen har 15,1% alkohol, og er det ikke alt for meget? Umiddelbart ville vi sige ja. Faren for, at alkoholen river i halsen, ligger lige for. Men i denne vin er alkoholen integreret i en meget flot helhed. Vinen har stor frugtfylde, og alle smagselementer er i harmoni med hinanden. En fornem vin!


Les Pallieroudas, Gigondas, Frankrig 2001
109 kr., The Wine Company
Dette er en af den slags rødvine, som mange vil kunne lide - en "varm" og imødekommende vin, blød og lækker, med fint krydderi, lidt smag af chokolade og tilpas syre og garvesyre. - Den er som et varmt tørklæde om halsen, lød det under smagningen.


Domaine Astruc, Chardonnay, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
44 kr., Wine Etiquette
Denne hvidvin smager virkelig godt. Den er afgjort en nydelse - forfriskende, harmonisk og uden kanter. Og så er prisen jo forbavsende lav i forhold til kvaliteten.


Grand Baron, Brut, Cava, Penedès, Spanien
64,95 kr., i denne uge: 3 flasker for 100 kr., Kvickly
En virkelig dejlig cava - og i denne uge en cava til uhørt lav pris (så skynd dig!). En oplagt vin til studentergildet, med en fin og stadig perle i glasset, frisk frugt, tør, men med en lille sødme. Vinen findes også Seco (halvtør) og Brut Rosado (rosé).


Kemblefield, The Reserve, Chardonnay, Hawkes Bay, New Zealand 2000
135 kr., Sigurd Müller
En herlig, kompleks og silkeblød hvidvin, der udvikler sig i munden med mange facetter - ferskner, honning, ristet brød ... Den er fadgæret i tolv måneder "sur lie" - altså i træfade, hvori man har ladet bundfaldet ligge.


Mas Sallères, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1998
68 kr., Wine Etiquette
I denne rødvin mødes de tre store druer Cabernet, Merlot og Syrah, og resultatet er blevet en blød og lækker vin med dejlig, frugtagtig saft og sødme. Det er ikke en vin, der kræver dyb koncentration og panderynker, men en vin, man nyder med stor fornøjelse.


Ravenswood, Zinfandel, Sonoma County, Californien 2000
129 kr., Kvickly eller 6 flasker for 649 kr. Coop Medlemsbutik
Kraftig rødvin med hele 14,2% alkohol, men alligevel ret harmonisk, idet den gode saftige frugt (næsten) spiller op til procenterne. Det er en vin, der vil være glimrende til sommerens grillparties.


Element, Shiraz / Cabernet Sauvignon, Western Australia 2001
69,95 kr., Det franske Vinlager
En rigtig dejlig rødvin med frisk saftig frugt, let sødme og en lang eftersmag.


Septima, Malbec, Mendoza, Argentina 2000
74,95 kr., Det franske Vinlager
Saftig og kraftig og ret "fed" rødvin med krydderi og sødme - en rigtig grillparty-vin. Det vil være en god idé at plaske den over i en karaffel et par timer før måltidet.


Argento, Malbec, Mendoza, Argentina 2002
39,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En ret enkel vin, men blød og venlig i munden. En vin, der - på grund af den lave pris - vil være glimrende til sommerens grill-parties med mange gæster.


Vigne Rare, Moscato, Piemonte, Italien 2002
59,75 kr., The Wine Company
Ligesom andre norditalienske vine på Muskat-druen er denne hvidvin frizzante - altså med en let perle. Vinen er elegant med dejlig frisk mousse i munden og med en lækker sødlig smag, der afbalanceres fint af syren.. Den vil være fortræffelig som terrassevin - eller som ledsager til lidt frugt og småkager.


Deakin Estate, Chardonnay, Australien 2001
6 flasker for 360 kr., Vinens Verden
Hvidvin med en vis fedme, men også med friskhed. Udmærket til prisen.


La Loubière, Costières de Nîmes, Frankrig 2001
49,95 kr., Wine Etiquette
Pæn hakkebøffevin, som mange vil kunne lide. Dens procenter markerer sig i duften, og i smagen er der lidt peber.


St. Andrea, Mátraaljai / Chardonnay, Ungarn 2001
99 kr., Laszlo's Vin
Ikke nogen billig hvidvin, men blød og ret lækker med god balance mellem frugten og den ret udprægede egesmag.


Viu Manent, Cabernet Sauvignon, Colchagua Valley, Chile 2002
39,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En ret enkel vin med fyldig frugt og sødme - og med en lidt markant "spids" duft.


Château de Boussargues, Rosé, Côtes du Rhône, Frankrig 2000
64 kr., Rhônespecialisten
En god rosévin med den forventede friske frugt og sødme. Glimrende som terrassevin, som ledsager til en sommerlig frokost - eller simpelt hen som apéritif. En vin, man ikke skal tænke særligt meget over.
......................

a .
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
B.T.
Asti, Fontanafredda, Piemonte, ItalienMousserende69,95 kr.Kvickly
.
Ekstra Bladet
Trappolini, Paterno Sangiovese, Lazio, Italien 1999Rødvin90 kr.ISO
Domaine Tempier, Bandol, Frankrig 2000Rødvin139 kr.Theis Vine
.
ErhvervsBladet
Riesling Trocken, Moselland-Classic, Tyskland 2001Hvidvin49,75 kr.Skjold Burne
.
Frederiksborg Amts Avis
Hazelgrove, Shiraz/Cabernet Sauvignon, South Australia 2001Rødvin360 kr. (6 fl)H.J. Hansen
.
Hjemmet
Monastrell, Tempranillo, Jumilla, Spanien 2001Rødvin40 kr. (v. 6 fl)H.J. Hansen
.
Information
Caramino, Fara, Dessilani, Piemonte, Italien 1999Rødvin200 kr. (3 fl)Gobi Vin
Dessilani, Vino Rosso da Tavola, ItalienRødvin110 kr. (3 fl)Gobi Vin

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.