Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 32. 2011



Nyheder i uge 32, 2011

Læs uge 31.......Læs uge 30.......Læs uge 29






En app, der finder vinen
Janus Friis – det var ham den unge dansker, der sammen med svenskeren Niklas Zennström skabte telefonprogrammet Skype og i 2005 solgte det til det amerikanske auktionshus eBay for et beløb, der med det hele løb op i 25 milliarder kr.
Ifølge Børsen har Janus Friis nu stukket nogle af sine mange penge i det danske firma Vivino, der har udviklet en vinøs software – en app – til mobiltelefoner.
Ideen er, at brugeren fx på en restaurant med sin mobiltelefon kan tage et billede af etiketten på en flaske vin, sende billedet ind og modtage oplysninger om, hvad det er for en vin.
Det er gratis at downloade app’en "Vivino" og bruge den, men vinproducenter og distributører skal betale for at få deres vine lagt ind i databasen.
På Vivinos hjemmeside ligger allerede H.J. Hansen (med 424 vine), Philipson Wine (610 vine), VildMedVin (584 vine), Vinens Verden (215 vine) og World of Wine (152 vine).

50.805 etiketter i databasen
Det er slået stort op. Vivinos database rummer i dag 13.522 vinfirmaer, 485.124 vine fra 46 lande og 6586 vurderinger samt 50.805 etiketter – hvor etiketterne jo er nøglen til oplysningerne. Det er dem, firmaets program og database skal kunne genkende, når brugerne sender mobil-fotos ind.
Er det en god idé? De dygtige programudviklere og åbenbart også Janus Friis har millioner i øjnene. Det bliver spændende at se, hvor stor interessen vil være.
Et problem kunne være, at en del af de vine, der sælges på restauranter, slet ikke kan købes i handelen – det er jo ikke så smart, at en restaurantgæst, der lige har betalt 250 kr. for en vin til maden, kan gå over gaden og se den til 50 kr. i en vinhandlers vindue.

Hvad mener vore læsere?
Men hvad siger VinAvisens læsere? Betragter I sådan en app som noget, I vil bruge? Vil i hive mobiltelefonen frem på en restaurant eller andre steder og fotografere en flaske for at få at vide, hvem der sælger vinen?
Vi lader det komme an på en lille rundspørge. Sæt en prik i spørgeskemaet herunder, tryk på Send-knappen – og gør det senest nu på fredag inden kl. 10.
Har du bemærkninger til denne nyskabelse, hører vi meget gerne fra dig. Skriv venligst til info@vinavisen.dk.
Resultatet af rundspørgen bringer vi i næste uge.







Rødvin som solcreme
Sommer og sol er stadig over os, og tonsvis af solcreme bliver trykket ud af tuberne.
En ny undersøgelse fra universitetet i Barcelona viser, at blå druer og dermed rødvin ligeledes kan have en beskyttende effekt, når det gælder solskoldning. De såkaldte flavonoider i vinen blokerer simpelt hen for de skadelige ændringer, der sker i hudcellerne, når huden udsættes for Solens ultraviolette stråler. Det er de samme stråler, som forårsager rynker og hudkræft.
Desværre kan det ikke anbefales at smide solcremen væk og i stedet drikke et par glas rødvin før solbadningen, men forskningsresultatet vil højst sandsynligt få betydning for udviklingen af nye solbeskyttelsesprodukter.



Det bobler derudad
Arrangørerne af Vinexpo, den store vinudstilling i Bordeaux, har taget pulsen på fremtidens globale vinmarked, når det gælder champagne og anden mousserende vin. Og de har regnet sig frem til, at verden i 2014 vil drikke cirka 875 millioner flere flasker boblevin end i 2010, hvilket vil være en stigning på omkring 3%.
USA, Kina og Rusland vil stå for omkring tre fjerdedele af denne vækst med en stigning i forbruget på henholdsvis 323 mio., 249 mio. og 66 mio. flasker i runde tal.


Øget eksport af bulk
Vinorganisationen OIV (l'Organisation Internationale de la Vigne et du vin) fastslår ifølge Vitisphere, at den internationale vinhandel atter er ved at komme op i omdrejninger. Eksporten fra alle vinlande (94% af verdenshandelen) steg i 2010 med 6,7% i forhold til 2009 og nåede 92,1 millioner hektoliter.
Nogle lande synes at have fokuseret på afsætningen ved at sænke priserne, andre har holdt priserne med risiko for en nedgang i efterspørgslen, som de håber kun er midlertidig.
Lande som Italien, Australien og Chile har stort set valg den første vej, mens Spanien og Frankrig har prøvet at følge den anden.
Resultatet har været, at de lande, der har sænket priserne, har set en markant stigning i deres eksport af bulkvin – altså vin, der ikke er tappet på flasker, men transporteres i containere eller lignende.






10 postkort fra Kina
I foråret var vi en tur i Kina. Vi var der ikke primært for at smage vin, men alligevel fik vi nogle indtryk af vinsituationen i "Riget i midten". Fra turen sender vi ti postkort, hvoraf vi bragte de tre første i uge 31. Her kommer de næste tre. En del oplysninger i teksterne har vi hentet i en fransk rapport udgivet af WineAlley, og yderligere har vi fået god hjælp fra Holger Volsing, der er vinhandler i Kina.



.......
Supermarkeder har langt mindre betydning for salget af vin I Kina, end de fx har hos os. Undtagelsen er dog de kinesiske brands med deres farverige gaveæsker som på dette postkort.

4. postkort fra Kina
Vinen sælges som brands
I intet andet land reklameres der så meget for vin som i Kina. Men den kinesiske vin præsenteres på samme måde som spiritus og øl – som brands. Man taler meget lidt om vinen som sådan, men fremhæver kendte navne. Her er de mest kendte:
* Great Wall ejes af gruppen Colco, der har landets største salg af landbrugsprodukter. Firmaet står for 15% af al kinesisk vin.
* Changyu er den største af dem alle. Firmaet havde et samarbejde med det store franske firma Castel, men det sluttede for over fem år siden. Changyu beholdt blot en kinesisk vin ved navn Changyu-Castel. Castel har på sin side placeret sig med det uomtvisteligt vigtigste importerede vinmærke i volumen i Kina.
* Dynasty har siden 1980 været drevet i samarbejde med den franske gruppe Rémy Cointreau.
Af andre meget udbredte mærker kan nævnes Tonwha, Weilong, Suntime, Harvest, Zixuan, Shangri-La og Longhui.
Når vi ser bort fra de gode importerede vine, er de fleste vine i Kina ikke værd at drikke, og udrikkelige vine kan koste hvad som helst mellem 30 og 500 kr.



.......
Den røde farve dominerer, når en sagnkonge vogter over hus og hjem. Kina er i det hele taget et meget kulørt land.

5. postkort fra Kina
Rød vin betyder lykke
Ud af landets 1,34 milliarder indbyggere er 723 millioner gamle nok til at drikke vin, men kun 19 mio. af dem gør det. De drikker alle kinesisk vin, og de 14,3 mio. drikker også importeret vin.
I snit drikker det nævnte udsnit af befolkningen kun 7-8 flasker vin om året. Omregnet til alle indbyggere er det mindre end en flaske pr. mand pr. år, så der er stadig potentiale at udnytte.
Kineserne foretrækker rødvin for hvidvin. Rød er farven for glæde og lykke, kærlighed og held, mens hvid er sorgens og dødens farve. Og gul har pornografiske associationer.
Hvidvinen er dog ved at vinde langsomt frem i forbindelse med, at den kinesiske smag bliver mere og mere vesterlandsk.







.......
En købmand i Beijing med et lidt større udvalg i vin. Men alle flaskerne var "made in China".

6. postkort fra Kina
Et spørgsmål om social status
Generelt foretrækker kineserne frugtagtige og saftige vine, selv om der er forskelle alt efter, hvor i landet man er. Nordkina er fx mere til kraftige vine.
Men smagen er ikke det vigtigste, det er det image, man forbinder med vin. Det er et spørgsmål om social status – om at være sofistikeret. Man giver vin som gaver. Man skænker den for forretningsforbindelser.
Vin betragtes som et luksus-produkt, og helst skal den være fransk, aller helst fra Bordeaux.
Langt størstedelen af vinen fra Château Lafite sælges i Kina – givet over 90% af produktionen – og priserne er himmelråbende høje. Er det mon ved at koge over?
På hver flaske er der 48% skat, men i realiteten kommer det meste vin ind via Hong Kong uden skat. Det er et marked, som i bund og grund bygges op på smuglervarer som i Al Capones USA i tyverne.


Kritik af ny rapport
For nylig kom The World Health Organization (WHO) med en diger rapport om situationen i 2011, når det gælder alkohol og helbred på verdensplan. Og det er en rapport, som i høj grad vil være udgangspunkt for nye alkohollove og politiske beslutninger rundt om i verden.
Men i videnskabelige kredse har rapporten ifølge Winetech Scan vakt kritiske røster – ikke mindst fra International Scientific Forum on Alcohol Research (ISFAR), der forsker i såvel de godgørende som de negative effekter ved alkohol.

Glemmer den gode side af sagen
Hos ISFAR er man utilfreds med, at rapporten næsten udelukkende handler om alkoholmisbrug, og man anklager WHO for at have en generel holdning imod alkohol.
Desuden er rapporten ifølge ISFAR baseret på gamle informationer, og den omfatter slet ikke de utallige videnskabelige undersøgelser af nyere dato - undersøgelser, der viser den godgørende effekt ved et moderat alkoholforbrug.
Uafhængige forskningsresultater gennem de sidste ti år viser blandt andet, at et moderat forbrug af vin – og især rødvin – giver en lavere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme, diabetes, demens, knogleskørhed samt en række andre aldersbetingede sygdomme.
Alle disse undersøgelser har WHO fuldstændig ignoreret i sin nye rapport - der i øvrigt kan downloades på WHO's hjemmeside. ISFAR's kritik kan læses ved at klikke her.


Til_37/09




Vinmarkspriser i bund
Hvis man er på udkig efter en vinmark, er New Zealand et godt sted at vende blikket hen i øjeblikket. Priserne på vinmarkerne er raslet ned i løbet af de sidste fire år. Der er rigtig mange marker til salg og stort set ingen efterspørgsel.
I 2007 kunne en newzealandsk vinproducent i fx Marlborough let få omkring 250.000 NZD (cirka 1,1 mio. kr.) pr. hektar – i dag skal han være glad, hvis han får 100.000 NZD (cirka 451.000 kr.).
Til sammenligning koster en hektar vinmark i de fornemme appellationer Pomerol og Margaux i Bordeaux i gennemsnit 800.000 euro (cirka 6 mio. kr.).
Nogle af de newzealandske marker blev ifølge Decanter sat til salg for næsten ti år siden – og der er ingen udsigt til, at de skifter ejermænd, lyder det fra de lokale ejendomsmæglere.



Nedtælling til Garagevin
Igen i år er Dansk VinCenter i Avedøre rammen om vinmessen Garagevin. Her vil en række danske garageimportører med vinmarkerne som bagtæppe skænke smagsprøver på deres sortiment. Og man vil heller ikke gå sulten fra vinmessen, da der også bydes på en frokostbuffet med oste, pølser og charcuteri.
Arrangementet foregår søndag d. 28. august fra kl. 11-16, og billetprisen er 175 kr. Man kan læse mere og bestille billetter hos Dansk VinCenter.


Prosecco-bar i Harrods
Harrods i London investerer en hel del i sin vinafdeling i disse år. Sidste vinter udvidede det fine gamle varehus afdelingen til i alt 7000 kvadratmeter med mere end 3000 vine og begyndte at afholde vinsmagninger og vinkurser.
Der blev også indrettet en ny vinbar og et særligt aromaområde, hvor kunderne interaktivt kan udforske duft-elementerne i en række forskellige vine.
I denne måned åbner Harrods endnu en vinbar helliget nydelsen af Prosecco. Og det er der god ræson i. Salget af den lette, mousserende italienske vin fra Veneto-området er steget betydeligt i Storbritannien i de senere år. Ifølge en undersøgelse udført af Wine Intelligence drak 8% af de britiske vindrikkere Prosecco i 2007 – i dag udgør tilhængerne af boblevinen 15%.
De adspurgte forbrugere i undersøgelsen udtrykte, at det var den behagelige smag, den lave pris og det elegante image, der tiltrak dem.
Den nye bar i Harrods etableres i samarbejde med den italienske vinproducent Fratelli Martini Secondo Liugi, der fremstiller flere forskellige Prosecco’er.






Mænd, kvinder og alkohol
I sidste uge fortalte vi, hvordan sundhedsmyndighederne i en række lande har forskellig opfattelse, når det gælder grænsen for, hvor mange genstande mænd og kvinder bør drikke om ugen. I Danmark ligger grænsen som bekendt ved 7 genstande for kvinder og 14 for mænd. I visse andre lande mener man, at kvinder og mænd godt må drikke lige mange genstande ugentligt. Det har fået Per Haaber Gylling til at sende nedenstående relevante indlæg til os.

Forbruget bør være forskelligt
– I ligemageriets navn er det nu lykkedes Holland og Canada at blive enige om, at kvinder og mænd sagtens kan konsumere samme mængde alkohol.
– Det kan de selvfølgelig også, men påvirkningen er vidt forskellig. Det drejer sig om noget så simpelt som vandindholdet i kroppen, hvor kvinder fra naturens hånd bidrager med 55%, mens mænd bidrager med 70%.
– Vandindholdet i kroppen er den afgørende faktor, når man skal udregne, hvor stor en mængde alkohol, kroppen kan omsætte. Hvis en kvinde vejer fx 60 kg, har hun 33 kg "at gøre godt med.". En mand, der vejer 80 kg, har derimod 56 kg at tage af.
Det vil sige, at mænd kan drikke det dobbelte, hvis kvinden stadig vejer 60 kg, medens manden fx vejer 94 kg.
Det er således ikke tilfældigt, at Sundhedsstyrelsen har forskellige grænser for mænds og kvinders alkoholindtag.




Høstscene fra Muscadet. Foto: InterLoire / Philippe Caharel.

Tidligste høst i Loire
I Bordeaux, Bourgogne og Champagne taler man om, at druehøsten 2011 vil falde flere uger tidligere end normalt, og mange vinproducenter har derfor droppet ferien i august for at være parat, når druerne er høstmodne.
Nu har også vinproducentforeningen Vins de Loire meddelt, at druerne i Loire er så langt fremme, at det vil blive den tidligste høst nogensinde i distriktet. Man regner med, at startskuddet vil lyde allerede i midten af august i appellationen Muscadet – omkring tre uger tidligere end normalt.
Årsagen er, ligesom i de øvrige franske distrikter, næsten ingen regn i forsommeren og højere varmegrader i sommermånederne.
Alt tyder på, at det bliver en god høst, når det gælder kvaliteten – dog er de sidste par uger før høsten som altid af afgørende betydning.

...




Douro Superior, hvor portvins-druerne dyrkes på stejle terrasser. Foto: Wikipedia.

Hagl og hede i Douro
Sommervejret i Portugals Douro Valley har givet mange portvinsproducenter rynker i panden – hvilket tydeligt fremgår af portvinshuset Graham’s blog.
Maj var usædvanlig varm, mens juni var langt køligere end normalt med temperaturer på omkring 20 grader. Så kom der haglbyger, som bombarderede vinmarkerne, ødelagde løvet på vinstokkene og smadrede en del af druerne.
Og som om det ikke var nok, steg temperaturerne i den sidste weekend af juni til mere end 40 grader. Solen bagte ubønhørligt, og druerne blev udsat for den værste solskoldning og dermed udtørring i mands minde.
Hårdest gik det ud over Vilarica-dalen og tynd-skindede druer som Tinta Barroca og Souzão.
De mange skader i vinmarkerne vil medføre, at høsten i år bliver en hel del mindre. Kvaliteten af de resterende druer er det dog heldigvis ikke gået ud over.




Den tyske designer Jörn Beyer er kommet med dette opfindsomme bud på en ny emballage til tre kendte spiritusmærker.

Stærke sager i mælkekarton
Denne verdens designere kommer konstant med nye bud på smarte og miljøvenlige emballager til vin og spiritus. En af dem er tyskeren Jörn Beyer, der ser en fremtid for sig med kendte spiritusmærker i noget, der til forveksling ligner halvliters mælkekartoner. Når nu vin går sin sejrsgang i Tetra Pak og bag-in-box, hvorfor så ikke forsøge sig med de stærkere sager. Ecohols kalder han nyskabelsen.
Man kan se lille Per for sig, når han peger på kartonen med Jack Daniels whiskey og siger – Mor, jeg vil have kakaomælk. Eller de gode forældre, der tænker på kalk til børnenes knogler og i farten kommer til at snuppe en Absolut Vodka fra hylden.






    --,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Classique Wine har optaget importen af vine fra følgende vingårde i Toscana: Il Valentiano, Vescine og Compotondo.
    * Vintage-Vinimport har indgået samarbejde med vinhuset Azienda Agricola Accordini Stefano i Veneto.



    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.


Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.


.
.

    Klaus Berner havde en vinhandler-onkel, der inspirerede ham til at vælge vinens vej. Efter Handelseksamen kom han i lære hos vinfirmaet Vilh. Christiansen/Peter F. Heering, og veluddannet herfra blev han værnepligtig i den beredne eskorte ved Gardehusar Regimentet i Næstved – ikke mindst tiltrukket på grund af sin store lidenskab for heste, som fylder fritiden.
    Derefter gik turen til London, hvor han var ansat hos Georg Jensen Sølv i Bond Street og sidst i vin- og delikatessekæden Robert Jackson.
    I 1975 vendte Klaus Berner hjem til en stilling i United Wine Import som produktchef for mange internationale spiritus- og vinagenturer, suppleret med en uddannelse som merkonom i afsætning.
    Salg har altid haft hans store interesse, og denne interesse førte til en stilling som national salgschef for hotel- og restaurationssektoren hos Kjær og Sommerfeldt. I 1987 blev han udnævnt til salgsdirektør og medlem af styringsgruppen. Han overtog ved denne lejlighed også ansvaret for firmaets business to business kunder samt supplerende køb af vine til nichesortimentet. Det var arbejdsområder, som han besad indtil fusionen mellem Knud Jørgensen Vinhandel og Kjær og Sommerfeldt i 1998. Derefter blev fokus udelukkende sat på firmaets B2B-sektor. Han forlod firmaet i 2003 efter 25 år.
    Adresse: mobil 20 88 08 86, e-mail: klausberner@mail.dk.



Ugens vinøse billede
Marco Andreis fra ViniPortugal har sendt os dette fantastiske billede. Det viser udsigten over Pietro Montaltos vinmarker mellem Marsala og Trapani på det vestlige Sicilien.
Sicilien oplever, skriver Marco Andreis, en gennemgribende modernisering, nu da produktionen af vin er koncentreret omkring kvalitetsvine og ikke som tidligere blot er most til fremstillingen af vermouth oppe i Norditalien.
Mange af sicilianernes druetyper er ganske interessante, også de grønne, idet man har bevaret stedbundne druer som Grillo, Crecanico og Catarratto. I flere af Montaltos vine blandes de med den internationale og populære Chardonnay.
Yderligere er jordpriserne meget lave, og det afspejles i de gunstige priser, mens den konstante mangel på vand bidrager positivt til kvaliteten.
 
Hvem kommer med det næste billede til os?
Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur det orker vi ikke så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til mariette@vinavisen.dk.




.

...Ugens STORE billede
Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vore læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. ..Billede 105-130. ..Billede 131-156

...............................
    .....................
    132 I Brugsen fra Stadager i Frilandsmuseet ved Lyngby studerer uddeleren og hans kommis FDB's vinkatalog fra 1930'erne og napper sig et lille glas Cherry Heering (foto © Anker Tiedemann)
    ..............................







Klik på stjerne-oblaten, og få den i stor størrelse.

    VinAvisen finder de gode vine!
    I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 24 vine. Af disse vine var der 16, som fik mere end to stjerner, og hele 13, som fik fem stjerner.
    I alt blev det til 76 stjerner og i gennemsnit 3,2 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.
    Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk.
    Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.


    ,,,,,,,,,,
    Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Mousserende


Neirano, Moscato, Asti Spumante, Italien, lav alkohol (7,5%)
50 kr., pris ved 12 flasker, Skovgaard Vine
Til prisen en fortræffelig boblevin med Muskat-druens kraftige aroma, god frugt, en lille sødme og tilpas syre. Brug den som apéritif - de fleste vil kunne lide den.

Hvidvin


Rook's Lane, Chardonnay, Victoria, Australien, 2010, lav alkohol (13%)
55 kr., Wine.dk
Den smager af træ. Men den smager i høj grad også af Chardonnay. Den smager kort sagt godt. Det er en vellavet vin med god struktur. Flasken har skruelåg.


Grand Cru Hatschbourg, André Hartmann, Gewurztraminer, Alsace Grand Cru, Frankrig, 2009, middel alkohol (13,5%)
139 kr., pris ved 6 flasker: 125 kr., Kulturvin
Opulent - et ord, man ikke bruger ret meget. Men denne hvidvin er opulent (overdådig, yppig, rig, blomstrende). En vin, der breder sig i munden med sødme, frugt og Gewurztraminer-druens specielle krydderi (Gewïurz på tysk). Med sin sødme er det næsten en dessertvin, men den vil også tage kegler som en spændende terrassevin.

Rosévin


Pastel de Rose de Syrah, Domaine Astruc, Syrah, Pays d'Oc IGP, Frankrig, 2010, lav alkohol (13%)
59,95 kr., pris ved 12 flasker, Wine Group
Rosé med en ret lys farve - lidt i retning af, hvad franskmændene kalder oeil de perdrix (agerhøneøje). Duften er kraftig og indtagende, og smagen meget lækker med en vis fedme og dejlig frugt. Udpræget til mad. Flasken har skruelåg.


Nebbiarosa, Tenuta Carretta, Vino Rosato, Italien, lav alkohol (13%)
79 kr., pris ved 6 flasker: 59 kr., A Vinstouw
Lukker man øjnene, kan man godt bilde sig selv ind, at der er en hvidvin i glasset. Vinen har en let tør, krydret og frisk smag og vil være glimrende til lettere retter eller en frokost.

Rødvin


Nederburg, Shiraz, Western Cape, Sydafrika, 2009, middel alkohol (14%)
54,95 kr., Amka
Shiraz med stort S - og Sydafrika med stort S. En typisk og rigtig god sydafrikansk rødvin, fyldig, fuld af sol og sommer. Og til en rigtig god, lav pris.


Château Aigues Vives, Cuvée d'Exception, Gérard Bertrand, Corbières, Frankrig, 2006, middel alkohol (14%)
59,95 kr., på tilbud i denne uge (uge 32): 33 kr. ved 3 flasker, Kvickly
En fortræffelig rødvin på lige dele Syrah og Grenache. En vin, hvor Syrah-druen får lov til at dominere, mens Grenach'en går helt ud i kinderne med saft og kraft. Tilbudsprisen er simpelt hen et kup.


The First Lady, Warwick, Cabernet Sauvignon, Western Cape, Sydafrika, 2009, middel alkohol (14%)
78 kr., på tilbud til 68 kr., Jysk Vin
Denne flotte rødvin sidder lige i øjet. Den har god og fyldig smag og viser et godt billede af den gode Cabernet-drue. Oplagt til en lige så god bøf.


Castellani, Chianti, Italien, 2009, lav alkohol (12,5%)
89,75 kr., pris for 1 liter i bastflaske; på tilbud indtil 18. september: 69,75 kr., Skjold Burne
Let rødvin - og en rigtig lækker Chianti, som er oplagt til hele det italienske køkken. Og så i den gode, gamle bastflaske. Tilbudsprisen er yderst rimelig.


Folonari, Amarone della Valpolicella, Italien, 2007, høj alkohol (14,5%)
99,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
En amarone uden de store muskler. Vi gættede på en virkelig god Valpolicella, og det er, hvad den er. En fortræffelig vin til en okay pris.


Gottschelle, Petra Unger, Pinot Noir, Niederösterreich, Østrig, 2008, lav alkohol (12,5%)
124,95 kr., Vinmonopolet
En let og delikat rødvin - og typisk Pinot. Udpræget en vin til lette retter og milde oste.


Lindón Reserva, Ribera del Duero, Spanien, 2004, middel alkohol (13,5%)
150 kr., på tilbud i denne uge (uge 32): 99,95 kr. ved 12 flasker, Nordic Wine Traders
En flot fuldblods spansk rødvin. Den har en fyldig aromatisk smag med modne frugter krydret med en god portion fad. Eftersmagen varer ved og ved. Et kup til tilbudsprisen.


Cerrati, Cascina Cucco, Nebbiolo, Barolo, Italien, 2006, middel alkohol (14%)
169 kr., Carlo Merolli
Dejlig rødvin, der dog stadig er ung. Lad den ligge endnu nogle år, så vil den blive meget charmerende. Nyd den til en god kødret.


Château Grand Clapeau Olivier, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig, 2008, lav alkohol (13%)
85 kr., pris ved 6 flasker: 65 kr., Holte Vinlager
En udmærket rød Bordeauxvin med en god frisk bærsmag og en rund slutning med noter af lakrids. Nyd den til en ikke alt for kraftig kødret.


Plan de Dieu, Château Saint Jean, Côtes du Rhône Villages, Frankrig, 2008, høj alkohol (14,5%)
99 kr., Wine.dk
En udmærket, omend lidt enkel hverdags-rødvin.


Cuvée Marie Louise, Domaine des Gravennes, Côtes du Rhône, Frankrig, 2007, høj alkohol (14,5%)
115 kr., Rungsted Vinhandel
En typisk Rhône-rødvin, denne gang med markant kraft og krydderi, tørhed og alkohol. Lige på kanten at være lidt for meget.





...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.