Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Nyheder for uge 02, 2007
Vin-aktuelt i uge 2
8. til 14. januar 2007
...............
Vil du have vores løbeseddel? Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Klik her! Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam. | VinAvisen uge 01 VinAvisen uge 52 VinAvisen uge 51 |
..........
Vinauktioner er et hit
Interessen for at byde med, når der er vin under hammeren, er eksploderet.
I 2006 blev der ifølge WeinReporter på verdensplan solgt vin på auktion for, hvad der svarer til cirka 1,4 milliarder kr. Det er et rekordstort beløb og en stigning på ikke mindre end 45% i forhold til 2005.
Det er ikke mindst samlernes ønske om at erhverve de fineste gamle flasker, der har spædet til i auktionskasserne.
Vinhus-boom i USA
Antallet af vinhuse i USA er nærmest eksploderet i løbet af de sidste par år. I 2004 lød tallet ifølge Wine Business på 4700 vinhuse, året efter var der 5364, hvilket var en stigning på 13%. Og efter en yderligere stigning på 11% rundede antallet 5645 i november 2006.
Taittinger søger investorer
I uge 24 sidste år skrev vi om familien Taittinger, der meget gerne ville købe deres gamle champagnehus tilbage. Det røg med i købet, da resten af Taittinger-imperiet, der omfattede flere hoteller og luksusfirmaer, i 2005 blev solgt til den amerikanske investerings-fond Starwood Capital Group.
I dag er champagnehuset, med hjælp fra den franske bank Crédit Agricole, igen i familiens eje. Ifølge Decanter ejer banken 20% af aktierne, mens familien har de 37%. Nu skal der så bare findes investorer til de resterende 43% aktier. Men det mener familiens overhoved, den 53-årige Pierre-Emmanuel Taittinger, ikke skulle være noget problem, når det gælder et så fornemt gammelt champagnehus.
Taittinger-familien har da også stadigvæk lidt på kistebunden fra det oprindelige salg til Starwood Capital Group. Det indbragte dem 428 millioner euro (cirka 3,2 milliarder dkr.).
..........
Større høstmængde i Champagne
Det går forrygende med salget af champagne på verdensplan. Fra 1. januar til 31. oktober 2006 blev der solgt 321 millioner flasker, hvilket ifølge Just Drinks svarer til en stigning på 5,2% i forhold til samme periode i 2005.
Derfor tager champagnehusene også med glæde imod et nyt direktiv fra INAO (Institut National des Appellations d’Origine) – den organisation, der styrer appellationsreglerne. Det går ud på at hæve den tilladte høstmængde af druer fra de nuværende 13.300 kg til 15.500 kg per hektar.
Når direktivet har fået det endelige blå stempel af myndighederne, kan det træde i kraft, hvilket højst sandsynligt sker inden høsten i 2007.
Ny AVA i Oregon
AVA (American Viticultural Area) er amerikanernes svar på franskmændenes AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) – altså en benævnelse, der gives til geografisk afgrænsede vindistrikter.
Nu har USA fået en ny AVA – distriktet Chehalem Mountains (udtales Sha-HÆY-lum), der ligger ved østkysten i staten Oregon.
Ifølge Just Drinks er det statens 15. AVA, og den har stor betydning for vinproducenterne, der herefterdags må skrive distriktets navn på samtlige flasker vin fremstillet på druer fra Chehalem Mountains.
Den nybagte AVA omfatter 640 hektar vinmarker fordelt mellem 31 vinhuse. Pinot Noir er den mest udbredte druesort, men der dyrkes også Chardonnay og Pinot Gris samt lidt Riesling og Pinot Blanc.
Tørke reducerer vinsøen i Australien
Tre store høstårgange i rap har efterladt Australien med en kolossal vinsø, som det vil tage meget lang tid at slippe af med.
Det drejer sig om et overskud på omkring 460 millioner liter vin, hvilket ifølge avisen The Age svarer til et helt års vinforbrug på det australske hjemmemarked eller til to tredjedele af den årlige vineksport.
Men nu rækker naturen en hjælpende hånd i form at den værste tørke nogensinde på australsk jord – en tørke, der vil reducere høstmængden betydeligt i 2007.
Hos The Australian Wine and Brandy Corporation (AWBC) skønner man, at årets høst vil komme til at ligge på omkring 1,56 millioner tons druer mod det sædvanlige gennemsnit på 1,94 millioner tons.
Trods tørken vil det dog stadigvæk tage nogle år, før australierne har fået bugt med deres vinsø.
...............
Svenske huller i hovedet
Fra det fornuftige og tolerante Danmark er det morsomt at følge svenskernes alkoholiske krumspring. Her er tre historier fra Alcohol Update:
1 Når pizzariaerne må, så ...
18 kommunalpolitikere fra de svenske byer Älmhult og Alvesta bliver nu trukket i retten. Årsagen er, at de har givet spiritusbevillinger til en række restauranter, der serverer brød, ost og skinke. Den enkle form for servering berettiger ifølge de svenske myndigheder ikke til en bevilling – noget, der i høj grad forundrer de tiltalte, idet diverse pizzariaer gerne må udskænke øl og vin …
2 Kryddersnaps er en forbrydelse
Hvis en kroejer i Sverige krydrer en flaske indkøbt spiritus med en kvast krydderurter for at kunne sætte ”husets egen brændevin” på kortet, så forbryder han sig mod loven, lyder det fra det svenske institut for folkesundhed. Så er der nemlig tale om hjemmebrygning, og det er forbudt ifølge svensk lovgivning. Der er til gengæld intet i vejen for, at man mikser og shaker drinks i lange baner …
3 To gange rundt om Jorden
Fra januar til september 2006 har de svenske toldere beslaglagt store mængder spiritus. Nu ender denne ulovlige spiritus som ethanol, altså ren alkohol, der kan bruges i stedet for benzin i bilerne. Alt i alt vil der komme 60.000 liter alkohol ud af processen – nok til at en stor bus vil kunne køre to gange rundt om Jorden. Men det er nu lidt paradoksalt – netop som domstolene i Sverige har stadfæstet, at der er tale om ulovlig alkohol, forvandles den selv samme alkohol til en ny type alkohol, der så åbenbart ikke er ulovlig …
..........
.......... Man må sige, at spanierne har nogle dygtige grafiske designere. Se blot konkurrencens logo, der forener det at spise med det at drikke. Også 2-tallet, der spejlvendt bliver til et J, er ret opfindsomt. .......... .......... Jakob Mielcke Hansen og Alexander Berntsen. |
Som nævnt i uge 51 afholdes finalen i den internationale vin- og gastronomi-konkurrence, 2. Copa Jerez (sherry-pokalen), den 11. januar i Sherry-distriktet. Den danske presse vil – ud over Ole Troelsø og Mariann Præstegaard, som vi allerede har nævnt – blive repræsenteret af Bent Christensen fra Den danske Spiseguide og fotograf Claes Bech Poulsen, der har taget billederne til den nyligt udkomne bog "One Day at Mugaritz Restaurant". Det danske landshold, der består af køkkenchef Jakob Mielcke Hansen og sommelier Alexander Berntsen fra restauranten Jan Hurtigkarl & Co., vil til finalen være oppe imod syv andre kokke/sommelier-hold fra henholdsvis Tyskland, Belgien, Spanien, USA, Holland, Japan og Storbritannien. Alle hold har sidste år dystet på nationalt plan, og nu er det så finalisternes tur til at indtage den internationale kampscene. Vinderholdet bliver det, der kan diske op med den bedste kombination, når det gælder mad og sherry – noget, som deltagerne skal prøve kræfter med via en tre retters menu. Her er danskernes tre retter Jakob Mielcke Hansen har øvet sig godt på de tre retter, som han skal kreere foran dommerkomiteen i Jerez. Han har over i købet fået dem fotograferet, så vi herunder kan bringe billeder af dem. Vi har også fået hans opskrifter, der bestemt er for viderekomne. Nysgerrige køkkenskrivere kan se dem ved at klikke her. |
Kammuslinger i teriyaki med grøn shiso og ærtecrumble Hertil skænkes: Fino Sherry fra Bodegas Valdivia |
Kalvebrisler i kaffe med blomkål, rødbeder, rischips og sushi ingefær Hertil skænkes: Oloroso Sherry fra Bodegas Maestro Sierra |
Kirsebær syltet i rød shiso med appelsincrumble, lakridsrodsis og mandel/yuso Hertil skænkes: Pedro Ximénez Sherry fra Bodegas Tradición |
........ Vinens etiket viser det bretonske flag. |
To brødre og vinmagere fra Loire-dalen, Christophe og Philippe Chéneau, var lige ved at blive slæbt i retten for deres vin Breizh Gwin Gwen – bretonsk for "Bretonsk Hvidvin". Det var den franske konkurrencestyrelse, DGCCRF (Direction Générale de la Concurrence de la Consommation et de la Répression des Fraudes), der var faret i flint over ordlyden på vinens etikette. Herfra lød det, at der var tale om overlagt svindel, da druerne kom fra Loire-regionen, og vinen var blevet vinificeret samme steds. Men det kom DGCCRF ikke langt med. Allerede hos den offentlige anklager blev der ifølge Decanter sat punktum for den sag. Frankrig anerkender nemlig ikke officielt det bretonske sprog, og man kan jo ikke lægge sag an mod noget, som simpelt hen ikke eksisterer i myndighedernes øjne. De to vinproducerende brødre glæder sig over afgørelsen og forsvarer sig med, at departementet Loire Atlantique rent historisk er en del af Bretagne. |
Rødvin nedsætter risikoen for tyktarmskræft
Forskere fra Stony Brook University i New York har tidligere foretaget en undersøgelse, hvor de nåede frem til, at folk, der drikker vin, har mindre risiko for at få tyktarmskræft end afholdsfolk.
Nu har forskerne udvidet undersøgelsen, og det viser sig, at det frem for alt er rødvin, der gør underværker.
Hvidvinsdrikkerne blandt de 2291 forsøgspersoner havde ifølge WineSpectator 12% mindre risiko for at få tarmkræft, mens rødvinsdrikkerne fik nedsat risikoen med hele 68%.
Resveratrol og rygning
Forskerne er ikke i tvivl om, at det er stoffet resveratrol, som findes i druernes skind, der er årsag til den godgørende virkning. Stoffet har, som vi tidligere har omtalt her i VinAvisen, også vist sig at kunne forebygge og dæmme op for visse andre kræftsygdomme.
Eftersom rødvinsdruer indeholder mere resveratrol end de grønne druer til hvidvin, er det klart, at rødvinen giver den største effekt.
Andre ting kan dog også have spillet en rolle for den store forskel mellem rødvinsdrikkere og hvidvinsdrikkere. Der var blandt andet flere rygere blandt de forsøgspersoner, som drak hvidvin.
...............
Mumlerier og mistanker
I sidste uge satte vi spørgsmålstegn ved fremgangsmåden under det årlige salg af (især) Bordeauxs kostbare vine, det såkaldte primeur-salg. Her bedømmes vinene af internationale vinguruer, der giver point efter 100-skalaen – point, som har overordentlig stor betydning for prissætningen af vinene.
Vinene er imidlertid slet ikke færdige. De ligger på fade, og først mange måneder efter salget vil de blive tappet og solgt til forbrugerne.
Der har været mumlerier om, at de prøver, som guruerne smager og giver point, måske ikke ligefrem kommer fra slottenes dårligste partier, men denne mistanke har også været tilbagevist.
Bedre at vente, mener 3/4
I sidste uge stillede vi vore læsere spørgsmålet, om det er i orden at bedømme og prissætte vine i forbindelse med primeur-salget, eller om det vil være bedre, mere sikkert og fair at vente, til vinene er færdige og tappet på flaske.
I alt 1848 læsere udtrykte deres mening, og 453 mener, at det er i orden at bedømme og give point til fadprøver, mens 1395 (75,5%) mener, at det er bedre at vente, til vinen er færdig og til salg.
..........
Der kommer flere og flere vinimportører, som sælger direkte til forbrugerne, og de bliver dygtigere og dygtigere til det. Et nyt og ret inspirerende eksempel er den britiske From Vineyards Direct, der her i det nye år præsenterede en smuk og enkelt designet hjemmeside med nogle fine fotos. Et af dem ses til venstre. Bag foretagendet står Esme Johnstone, som i sin tid grundlagde Majestic Wine, der revolutionerede salget af vin i Storbritannien, samt den engelske forlægger David Campbell. Det var ham, der som direktør for forlaget Hachette i Paris i 1982-90 opfandt "Guide Hachette des Vins", der er Frankrigs mest solgte vinguide. Til Decanter siger Campbell, at han fik ideen til hjemmesiden, fordi han ærgrede sig over at skulle hoste op med £13.99 for en god 1. cru Chablis, og fordi han havde set, hvad internettet har gjort for salget af bøger. From Vineyards Direct vil levere vin direkte fra vinbonden til køberen (den har vi hørt før), og firmaet regner med at kunne yde 20% eller mere i rabat. |
Drikker vi kun bobler nytårsaften?
Vi fik champagne nytårsaften. I hvert fald bobler. Nogle fik cava eller spumante eller Sekt, men bobler fik vi.
Mange knytter de boblende vine til nytåret, men skal der virkelig gå et helt år, før vi atter nyder champagne eller lignende?
Hvad mener VinAvisens læsere? Lad os lave en lille meningsmåling. Sæt en prik i skemaet herunder, og tryk på Send-knappen:
OBS: Denne meningsmåling er afsluttet.
..........
Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
...........
. |
Efter en kort periode som lærling på dansk jord fortsatte Oscar Wandel sin vinøse uddannelse i vinfirmaer i henholdsvis Bordeaux, Bourgogne, Spanien og Portugal. Derefter gik turen tilbage til København for at hjælpe til i forældrenes vinhandel, Wandel & Wandel. I 1965 slog han så dørene op for sit eget vin- og spiritusagenturfirma, Oscar Wandel Jun. – et firma, han dog solgte igen i 1970’erne for at søge nye græsgange. Dem fandt han i Frankrig som eksportchef hos det multinationale firma International Distillers and Vintners. Efter flere år på denne post valgte Oscar Wandel at vende tilbage til skolebænken og tage en vinuddannelse på landbrugsskolen i Davayé. Han blev dermed den første dansker, der erhvervede det franske landbrugsministeriums eksamensbevis med ret til at drive en vingård. Han forblev i Frankrig, og i 1985 startede han sit eget vineksportfirma, L. & O. Wandel, sammen med sin hustru Lise. Ægteparret arrangerer også, under firmanavnet Wandel Wine Tours, vinrejser til Frankrig, og siden 1992 har de drevet vinklubben "Club de Vins Français", der i dag har cirka 600 danske medlemmer. Oscar Wandel er ikke bare bidt af vin, men også af tennis, som han i sin fritid dyrker på turneringsplan. Og sammen med sin ligeledes tennisbegejstrede hustru rejser han verden rundt for at overvære de helt store turneringer. Derudover står den på hygge hjemme i Mâconnais sammen med parrets lille kat og to store hunde. Adresse: Oscar Wandel, A la Perrière, F-71960 Sologny (Bourgogne), Frankrig, tlf.: 0033 3 85 36 62 14, fax: 00 33 3 85 36 61 72, e-mail: o.wandel@l-et-o-wandel.com, www.frenchwineexport.com. |
--...............--.
* I denne uge har vi ikke modtaget nyheder til denne rubrik. ........--.... |
Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Klik her! Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam. |
Schröder & Schÿler i Bordeaux har sendt en nytårshilsen, der på forsiden er prydet af dette billede fra slutningen af 1800-tallet. Sådan foregik det i gamle dage på Quai des Chartrons – den lange kajgade (quai) langs Garonne-floden, hvor fragtskibene lagde til for at hente vinen i transportfade. Det var dengang, vinen blev tappet hos den enkelte vinhandler i modtagerlandet, og den ene af VinAvisens redaktører har selv prøvet det, da han var i lære i Lorentz Petersens Vinhandel i Store Kongensgade i København. Vi fik grand cru classé vinene hjem på 225 liter fade, beredte med æggehvide, slog fadet an og håndaftappede vinen gennem et lille filter. Og vi skulle lige være opmærksomme på, at der sad 10-20 liter vin i filtret, så vinen skulle ikke være alt for forskellig, når vi skiftede fra slot til slot. Måske derfor var der enkelte kunder, som insisterede på at få formiddags-aftapningerne. Château Mouton Rothschild begyndte selv at aftappe slottets vine i 1924. De andre topvine kom først rigtigt med efter anden verdenskrig, og da Flemming sad i Store Kongensgade i 1959, blev både anden, tredje, fjerde og femte cru tappet direkte fra fad. Hvem kommer med det næste billede til os? Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk. |
..... Ugens gode spørgsmål Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere. Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål – og svaret på det. ........... Vinøse bamser og engletis Vi må erkende, at vi har nogle nysgerrige læsere, der læser om vin med stærke briller og gerne vil vide, hvad der menes med ordene. Her er nogle spørgsmål, vi fik i denne uge: * Pia Vodder skriver: Jeg ser af og til, at en vin beskrives som vinøs. Hvad mener man med dette ord? Forhåbentlig er det ikke i VinAvisen, at du har set en vin blive omtalt som vinøs. For det er noget sludder. Alle vine er vel vinøse – de smager af vin. De ER vin. Men ordet er i øvrigt udmærket til at beskrive ting og foreteelser, der har forbindelse med vin – som fx ugens vinøse billede her i VinAvisen. Dansk Sprognævn oplyser i øvrigt, at ordet vinøs har været med i Retskrivningsordbogen siden 1955. * Knud Fischer skriver: Udtrykket bamsevin forekommer af og til i forbindelse med omtalen af de vine, I har smagt i ugens løb. Hvad dækker ordet egentlig? Ordet er en god beskrivelse af vine med intens frugt og høje alkoholprocenter. Vine, der ligesom en bamse slår kloen i én og banker én oven i hovedet med labben. Vi har også ordet fadbamse om en stor fadøl. Et opslag i Infomedia – databasen over avisartikler siden 80’erne – synes at vise, at det er vinskribenten Jacqueline Jensen, der først brugte ordet bamsevin i Berlingske Tidende i 1999. * Lotte Vestergaard skriver: I har i en artikel nævnt, at venetianerne kalder boblevinen Prosecco for engletis. Hvad hedder det på italiensk? Vi har spurgt Carlo Merolli, der selv nævner ordet i sin bog Italiens Vine (Gads Forlag, 128 kr.), og han svarer, at det hedder piscia d' angelo. Så ved vi det, næste gang vi sidder på en af de fornemme restauranter på Markuspladsen og har lyst til at chokere tjeneren. ........... |
Smagte vine i denne uge
I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 24 vine. Af disse vine var der 15, som fik mere end to stjerner, og 8, som fik fem stjerner. I alt blev det til 65 stjerner og i gennemsnit 3,3 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.
...........
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen. ..... |
Hvidvin
Villa Maria, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2005
99 kr., Vinens Verden
Vi har tidligere skrevet om den lille label, der er trykt på Villa Marias skruekapsel: ”En glimrende vin fortjener en glimrende kapsel. Denne vin er, ligesom alle andre vine fra Villa Maria, lukket med en skruekapsel, så du modtager vinen nøjagtigt, som vinmageren skabte den.” Nu har vi smagt vinen, og det er virkelig en flot hvidvin med en frisk og ren smag med toner af stikkelsbær. En oplagt vin til fisk og skaldyr eller til en frokost.
Hahn, Chardonnay, Monterey, Californien 2004
89,75 kr., 79,75 kr. ved 12 flasker, Vintjeneren.dk
Der er træ i denne hvidvin, markant træ, men træsmagen er samtidig blød og faktisk ret lækker. Den modsvares af en moden og fyldig frugt. Vinen er oplagt til mange retter – når man altså ikke er bange for træsmagen.
Rosévin
Château Bonnet, André Lurton, Rosé, Bordeaux 2005
59,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Let og liflig rosé, som vi smagte med stor fornøjelse. Den har god, let krydret frugt og en fin lille sødme. Måske er det ikke lige årstiden for rosé, men hvorfor egentlig ikke? Vi kunne udmærket drikke denne vin til en frokost med lette små retter. Rosé burde ikke kun være en sommervin. Flasken har i øvrigt skruelåg.
Rødvin
Malondro, Montsant, Spanien 2003
Klubpris: 50,21 kr. ved 6 flasker; ikke-medlemmer: 89 kr., NordicWineClub.com
En rigtig lækker rødvin med fyldig frugt og en indtagende sødme – og uden for meget alkohol og træ. En nydelse og en oplagt ledsager til mange middagsretter.
La Brugherata, Rosso di Alberico, Vino da Tavola, Italien (uden årgang)
75 kr., Limpex
Denne rødvin er lavet på Merlot og Cabernet Sauvignon og fadlagret på fransk eg og er en rigtig god vin. Den har en saftig, tæt frugtsmag; den er tør, men alligevel med en lille sødme. Vinen har ret mange vinkrystaller, hvilket jo kun er et tegn på kvalitet. Vi har fået at vide, at vinen er fra 2003, men det står ikke på etiketten, hvilket er en uskik.
Errazuriz Estate, Shiraz, Rapel Valley, Chile 2005
59,75 kr., H.J. Hansen og Magasin
Blød og meget lækker rødvin med dejlig, bred frugt og en charmerende sødme. Attraktiv pris.
Down Under, Westend Estate, Shiraz, South Eastern Australia 2005
Klubpris: 25,98 kr. ved 6 flasker, ikke-medlemmer: 49 kr., NordicWineClub.com
Denne rødvin har saft og kraft, bred frugt, krydderi – et flot billede af Shiraz-druen. Glimrende til en lidt kraftig kødret. Klubprisen er utroligt lav.
Parducci, Zinfandel, Mendocino, Californien 2004
84 kr., Vinens Verden
Stor og flot rødvin med bred frugt, god struktur, bløde tanniner – der er det hele i den. Her slår man smæk med tungen! Den skal udpræget ledsage en kraftig kødret.
Itymera, Nero d’Avola / Cabernet Sauvignon, Sicilien IGT, Italien 2004
79,75 kr., H.J. Hansen og Magasin
Ganske flot, men også en lidt robust rødvin, der breder sig med god frugt i munden. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.
Clairault, Cabernet Sauvignon / Merlot, Margaret River, Australien 2001
169 kr., Walkabout ImpEx
En meget saftig rødvin med en markant syre. Fem år gammel, men stadig ungdommelig. Helt billig er den ikke.
Terrazas de los Andes, Malbec, Mendoza, Argentina 2004
75 kr., indtil 11. februar: 62,50 kr. ved 2 flasker, Skjold Burne
Vellavet rødvin med god struktur og fyldig og blød frugt. En bøfvin.
Château de Pennautier, Cabardès, Frankrig 2002
69 kr., Vinens Verden
Blød og venlig rødvin med saftig frugt og god syre, ikke mindst egnet til lidt fede kødretter.
Vademecum VI, Syrah, Vino de la Tierra de Extremadura, Spanien 2003
65,75 kr. ved 12 flasker, SpanskeVine
En ret enkel rødvin med frugt, der lidt hurtigt viger for syren.
Marco Donati, Syrah, Costa dei Sauri, Rosso Vigneti delle Dolomiti IGT, Italien 2003
95 kr., VinoTheket
Reel og venlig rødvin, der er nem at drikke. Den er måske ret enkel, men udmærket til mange retter. Helt billig er den ikke.
Canonico, Cantine due Palme, Negroamaro, Salento IGT, Italien 2004
36,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Ikke nogen stor vin, men venlig, sødlig, saftig.
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.