Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 02, 2001


Vin-aktuelt i uge 2
8. januar - 14. januar 2001
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk
Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-6000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de sidste tre uger:
.
VinAvisen uge 51VinAvisen uge 52VinAvisen uge 1

Ny service i VinAvisen
Side vi startede VinAvisen i juni 1998, har vi udgivet 130 ugentlige nyhedsbreve.
Alt dette stof med i hundredvis af konkrete oplysninger har vi lagt i vores arkiv, men det har unægteligt være lidt svært at finde frem til det. Det er det ikke mere!
Fra og med denne uge har vi oprettet en søgefunktion, der er overordentlig nem at bruge:
Skriv dit søgeord i feltet oppe over alle flaskerne i spalten til venstre. Tryk på knappen, og straks får du en liste over de sider, hvorpå ordet optræder. Åbn en side, og brug så funktionen "Søg (på denne side)".
I Explorer finder du funktionen i Rediger-menuen, og i den danske Explorer trykker du blot Ctrl-B. Men vent lige, til hele siden er hentet ind på din skærm.
Det er klart, at det ikke betaler sig at skrive fx vin. Prøv at vælge et lidt mere specifikt ord. Så får du forhåbentlig bid.
Søgefunktionen vil blive pudset af i de næste par uger - vi skal nok finde ud af det! - og har du problemer med den, eller har du gode forslag til forbedringer, er du meget velkommen til at sende et par ord tilanker@vinavisen.dk.

Nye arrestationer i Bourgogne
I Bourgogne er der udbredt tilfredshed med nye arrestationer i forbindelse med en af Frankrigs største vinskandaler. Der er banditter alle vegne i denne verden, og det er godt, at der bliver slået hårdt ned på dem.
I sidste uge anholdt politiet i Beaune hele ti personer, anklaget for at have forfalsket dyre bourgogner med mindreværdige og i nogle tilfælde kasserede vine. Blandt andet har de købt bordvine til 10 francs flasken og solgt dem som premier cru til seks gange så høj en pris.
Næsten alle de berømte appellationer er berørt: Beaune premier cru, Pommard premier cru, Volnay, Gevrey-Chambertin, Meursault premier cru og Nuits-Saint-Georges. Blandt andet har man blandet Meursault med 30 procent Vin de Pays d’Oc.
Ifølge politiet kan det dreje sig om flere hundrede tusinde flasker, og man mener, at forfalskningerne måske har fundet sted i ti år.
Hvis retten finder de anklagede skyldige, kan de få op til to år bag tremmer.

Taget på fersk gerning
Den første, der blev arresteret i Bourgogne-skandalen, var vinkøbmanden Denis Philibert, som blandt andet sælger vin til turister fra sin butik i Beaune - se VinAvisen for uge 51. Siden har politiet udredet flere forbindelser mellem firmaer, der har solgt forfalskede vine til hinanden og hjulpet med aftapningen.
Navne som Manoir de la Bressandière, Léglise et Fils og SA Goichot såvel som tappefirmaet Société Bourguignonne d’Embouteillage nævnes i avisen Le Bien Public.
Hos Manoir de la Bressandière traf politiet ligefrem en medarbejder, der var i gang med at sætte etiketter med navnet Auxey-Duresses 1993 på flasker med almindelige Bourgogne Pinot Noir. Et andet sted fandt man Vosne Romanée uden årgang på etiketterne.
Nogle af de forfalskede vine er blevet eksporteret. Fx stammer to tredjedele af Philiberts omsætning fra eksport.
Det danske firma Red & White i Frederikshavn har to vine fra Léglise et Fils på sin vinliste, men har naturligvis omgående strøget dem af listen.

Kun outsider-firmaer
En skandale som denne vil naturligvis være til stor skade for Bourgogne og for alle de ærlige producenter og vinkøbmænd. Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne (BIVB), der repræsenterer distriktets vinproducenter, har derfor sideløbende med de officielle anklager anlagt civilt søgsmål mod Philibert.
En trøst kan det være, at det drejer sig om outsider-firmaer. Ifølge Le Bien Public er de involverede firmaer ret obskure, og de hører bestemt ikke til blandt Bourgognes førende eksportfirmaer.
Havde et af de store og velrenommerede firmaer været involveret, ville det for alvor have skadet distriktets omdømme.

Nu også et skema for Amarone
Så har vi revideret alle VinAvisens årgangsskemaer, og yderligere har vi tilføjet endnu et, nemlig for Amarone. Du kan finde alle disse nyttige skemaer ved at klikke her.
Flere læsere har efterlyst et Amarone-skema, og det er forståeligt, for mange Amarone-vine er meget flotte med stort gennem-potentiale.
Amarone betyder "Storbitter". Ifølge Carlo Merollis "Italiens Vine" blev vinen til ved et tilfælde, da kældermesteren i et stort vinfirma i Verona i begyndelsen af 50'erne til sin skræk opdagede, at der bag nogle redskaber lå et fad, som han helt havde glemt. Han var overbevist om, at fadets indhold af sød vin måtte være ødelagt. Men faktisk var vinen slet ikke ødelagt, den var bare tør - i modsætning til den oprindelige vin, recioto.
I dag hedder vinen blot Amarone. Tidligere hed den Recioto della Valpolicella: Amarone.
Den søde recioto har været lavet siden antikken i Valpolicella-distriktet ved Gardasøen, og dengang som nu fremstilles vinen af udvalgte druer, der er tørret på hylder eller måtter, så sukkeret er koncentreret.

LVMH på indkøb
Den franske luksuskoncern LVMH - Moët Hennessy Louis Vuitton - ekspanderer stadig med den dynamiske multimilliardær Bernard Arnault ved roret.
I tirsdags meddelte koncernen, at den har udvidet sine investeringer i to store vinejendomme, dels Newton Winery i Napa Valley, Californien, dels MountAdam Estate i South Australia. Det samlede beløb var cirka 570 millioner dkr.
Investeringerne er foregået gennem LVMH-firmaet Veuve Clicquot Ponsardin (Den Gule Enke), der vil markedsføre sine vine fra de to vinfirmaer.
LVMH ejer efterhånden en stribe vinejendomme i New Zealand, Australien og Argentina - samt ikke at forglemme det prestigefyldte Sauternes-slot Château d’Yquem. Yderligere er koncernen i dag verdens førende producent af champagne og cognac.

Mere vin til svenskerne
Svenskerne gik ind i det nye år med tilladelse til at tage endnu mere spiritus, vin og øl med hjem fra Danmark og andre EU-lande.
De må fortsat kun tage 1 liter spiritus med hjem, men mængden af hedvin er øget fra 3 til 6 liter og mængden af vin fra 20 til 26 liter.

Portvinshus knust af jordskred
Har man besøgt portvinens Vila Nova di Gaja i Portugal, har man set de store lagerbygninger nede ved Douro-floden og bakken bagved.
I onsdags skred en del af bakken og ødelagte portvinshuset Fonsecas varehus. Store tanke og fade fulde af portvin blev knust, og en mur af vin trængte ind i de nærliggende kontorer.
Til Wine Spectator fortæller Fonsecas direktør, Adrian Bridge, at der bogstaveligt talt kom portvin ud af stikkontakterne.
Heldigvis kom ingen mennesker til skade - heller ikke Vintage 2000, der stadig lagrer oppe i Douro-dalen.

Kunstvanding forbudt
EU’s generelle forbud mod kunstvanding af vinmarker er let at forstå. Reglerne er blandt andet skabt for at hindre, at en enkelt vinbonde inden for en appellation kører på frihjul med det anerkendte navn, men samtidig laver noget pjask ved at kunstvande og bruge druesorter, der giver mere most end smag. Kunstvanding forringer vinens kvalitet og medvirker til unfair konkurrence.
Yderligere ønsker EU ikke at øge vinsøen, der i disse år vokser med foruroligende hast.
Ikke desto mindre anvendes kunstvanding mange andre steder i verden, hvor man drypvander i perioder med manglende vand. Det sker ikke mindst i oversøiske vinregioner, men også - trods forbudet - visse steder i Europa.

Kunstvanding i Australien
I den forløbne uge har cirka 300 vindyrkere i McLaren Vale i Australien protesteret imod en indført rationering af regionens vandreserver. De frygter ikke kun et ringere høstudbytte, men også en ringere kvalitet, når vinstokkene får stress på grund af vandmangel.
De peger tillige på, at der er forskel på jorden. Nogle vinstokke gror på lerjord, der kan holde på vandet, andre gror på mere sandet jord, der hurtigt bliver drænet. Så en jævn og ligelig fordeling af det rationerede vand er en umulighed.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side, der efterhånden vil komme til at danne en vinbranchens blå bog.
.
..
    Erik Olaf-Hansen (f. 1914) - de danske vinskribenters nestor - har skrevet om vin i et halvt århundrede. Han er født i Århus og begyndte straks efter studentereksamen i journalistikken, hvor han meget tidligt specialiserede sig i sundhed og sygdom. Det var således som sundhedsmedarbejder, han kom til Politiken i 1945.
    Erol, som hans pennenavn lyder, helmede dengang ikke med at fortælle om alt det, man kunne dø af - i bedste hensigt naturligvis - men mange læsere blev ængstelige. Hans ven på Berlingske Tidende, Gunnar Buchwald, rådede ham da til at blive vinmedarbejder.
    Da han var kommet godt ind i de vinøse emner ved at læse, smage og tage på vinrejser, begyndte han at kombinere sine to interesser. I de videnskabelige tidsskrifter var der begyndt at dukke artikler op om, at vindrikkere levede længere end afholdsmænd, blandt andet fordi de var udsat for færre blodpropper. Det var en nyhed, som trængte sig frem til forsiden, og som senere blev udbygget i Erik Olaf-Hansens bog "Drik vin, lev bedre, lev længere". Den er over årene solgt i 100.000 eksemplarer i Skandinavien.
    Senere har han skrevet mange andre vinbøger. Han var i en lang række år en populær vinguide på rejser i de europæiske vinlande, og mange husker ham fra de månedlige vinaftener på Politiken. Hans stil er, at deltagerne skal lære noget, men under lette og muntre forhold.
    Sin interesse for sundhed og sygdom har Erik Olaf-Hansen holdt fast ved, men det er det lyse, han finder frem. Derfor har han fx gjort sit til at aflive myten om alderdommens elendighed i bogen "Glæden ved at være gammel".
    I tyve år har han sammen med Geert Horst og Hans Heide udsendt "Vinnøglen". Det kræver, at han i sommerens løb må smage på cirka 1000 vine for at kunne fortælle, hvad der er bedst i de danske butikker. I alt har han skrevet et halvt hundrede bøger, deriblandt nogle ungdomsromaner.
    Adresse: Blidah Park 19, 2900 Hellerup, tlf.: 39 62 80 73.

Vinderne af tapas-konkurrencen
I forbindelse med efterårets store cava-smagning blev der udskrevet en tapas-konkurrence. De tre vindere er nu udpeget, og vi bringer her deres opskrifter. De lækre tapas egner sig fint til cava, men naturligvis lige så vel til sherry.

Røget sværdfisk med tørret tomat og æble-cavacreme
Indsendt af Keld Johnsen, Restaurant Diplomat, Den Amerikanske Ambassade
Rul 5 skiver røget sværdfisk om hakket, let tørret tomat. Damp 1 madæble med 1 glas cava, til det er helt mørt, og mos eller blend det til en creme, som kommes i en flad skål. Læg de røgede ruller herpå.

Carl Johan med Pata Negra-skinke
Indsendt af Camilla Bang, Restaurant Babette, Vordingborg
Pensl tynde skiver Carl Johan-svampe med pinjekerneolie, og læg dem i lag med Pata Negra-skinke. Skær det i små firkanter.

Kammusling med tomatsalsa
Indsendt af Niels Thyge, Akvavit, København
4 kammuslinger, 2 store tomater, 1 skalotteløg, 1 dl sherryvineddike, saft af 1 appelsin.
Steg kammuslingerne på en pande. Blanchér tomaterne, befri dem for skind og kerner, og skær dem i små tern. Hak skalotteløget fint, og bland det med tomaten. Kog sherryeddiken ind med appelsinsaften, og hæld den over tomat og løg. Anret tomatsalsaen oven på kammuslingerne.

Vinmarkens plager
De californiske vinbønder har deres problemer. Ikke kun har de måttet kæmpe sig igennem massive angreb af vinlusen Phylloxera med genplantning af en meget stor del af vinmarkerne. Ikke kun slås de med insektet Den glasvingede Skarpskytte. De må også bekæmpe svampesygdommen Eutypia, der angriber især ældre vinstokke - angreb, som koster 260 millioner dollars om året i formindsket høst.
Sygdommen findes i øvrigt ikke kun i Californien, men også i mange andre vindistrikter på kloden, og den viser sig ved dårlig vækst af skuddene. Efter cirka ti år går vinstokkene ud.
For at finde midler imod sygdommen har amerikanerne netop sat et massivt forskningsprogram på skinner. Man vil dels udvikle biologiske og kemiske teknikker, dels finde metoder, der vil gøre det muligt at opdage angreb, før symptomerne bliver synlige.

Vinauktioner: Over en milliard
Wine Spectator melder, at de førende auktionshuse i 2000 havde en omsætning på 1,1 milliard dkr. Det er en nedgang på næsten 30 procent i forhold til 1999, hvor mange havde travlt med at sælge deres vine før årtusindskiftet. Faktisk er det en tilbagevenden til den normale omsætning.
Ifølge bladet kom ingen enkelt auktion i 2000 i nærheden af Sotheby’s rekordagtige "Millennium Sale" i 1999, der nåede op på 175 millioner dkr.
USA synes i øvrigt at have taget over fra Storbritannien med hele 60 procent af salget. Det er anden gang i træk, at New York overgår London, der jo ellers har været vinauktionernes hovedstad.
Christie’s genvandt sin position som top-sælgeren med en omsætning på lige under 500 millioner dkr. Sotheby’s omsatte for 330 millioner dkr.

Rødvin frem for snaps og øl
Ifølge en artikel i Berlingske Tidende nægter praktiserende læger at spørge til deres patienters rygning ved enhver given lejlighed. En af lægerne siger: - Det er jo værre at være storryger og i socialgruppe 5, hvor kosten og arbejdsvilkårene også er elendige, end at være i socialgruppe 1, hvor du får frugt og grønsager og rødvin - frem for snaps og øl.

Mere vin fra Brasilien
Vi ser flere og flere brasilianske vine her i landet, og det store sydamerikanske land er da også ved at blive et interessant vinland. Ifølge avisen Jornal do Brasil steg produktionen af vin sidste år hele 10 procent til 410 millioner liter, svarende til 547 millioner flasker.
Distriktet Rio Grande do Sul står for 95 procent af landets vinproduktion.
.
    .
    Den danske vinbranche
    *DZ Wine har pr. 1. januar ansat Jens Grotkjær som salgschef. Jens Grotkjær har igennem tyve år været ansat hos DZ Wine, Vinstokken, Philipson Wine og Vinbonden. Han vil i DZ Wine være ansvarlig for salg af vine og gaveløsninger til virksomheder i Danmark. DZ Wine er et selskab i DDG Holding og indgår i Erik Troels-Smith gruppen sammen med Ambassadeur Wine og Vinbonden.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Lustau, Jarana, Fino Sherry, Spanien
89,50 kr., H.J. Hansen Vinhandel, tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten: tlf.: 63 12 82 00
En meget dejlig fino-sherry, tør - men ikke for tør - fyldig og med god frugt. Og så må vi endelig huske, at den ikke kun kan nydes som en herlig apéritif. Den vil også være prægtig til fx en lettere fiskeret. Og naturligvis til spanske tapas. Den kommer fra et af de bedste sherry-huse.

35 South, Cabernet Sauvignon, Chile
36,95 kr., Fakta
Prisen taget i betragtning er denne rødvin et virkeligt fund. Den er blød og meget harmonisk med en masse god frugt. Muskler har den også - 13 procent - en en lang eftersmag. Glimrende hverdags-vin, der anbefales på det bedste.

Evo, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998
109 kr., Kjær & Sommerfeldt, tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11
Herlig rødvin, der kræver store saftige bøffer på bordet. Den er meget kraftig og meget frugtrig - man kan næsten tygge den! Men den er også afrundet og umiddelbart drikkelig. Vinen er lavet på 65 procent Cabernet Sauvignon, 20 procent Tempranillo og 15 procent Merlot.

Alamos, Chardonnay, Mendoza, Argentina 1997
75 kr. (ved 12 flasker), Philipson Wine, tlf.: 70 22 68 88
En blød og meget frugtagtig Chardonnay med mange fine nuancer - citrus, ananas. Som mange andre oversøiske Chardonnay'er vil den være fin til federe fiskeretter og lyst kød.

Omrah, Shiraz, Plantagenet, McLaren Vale, Western Australia 1999
135 kr. (ved 12 flasker), Laudrup Vinimport, tlf.: 44 84 80 86
En nydelse. En meget blød og ren frugtsmag med toner af chokolade (ret udpræget) og vanille. Den kan godt drikkes nu, men det vil nok være en god idé at gemme den et par år endnu.

Raymond Schmitt, Riesling, Alsace 1998
59,50 kr. (ved 12 flasker), Lloyd Wine, tlf.: 59 44 60 18
En frisk og ret fed hvidvin med en fin lille sødme. Den er af en god kvalitet i forhold til prisen og vil være velegnet til frokost, lyst kød og magre fiskeretter.

Lawson's Dry Hills, Pinot Noir, Marlborough, New Zealand 1999
135 kr. (ved 12 flasker), Laudrup Vinimport, tlf.: 44 84 80 86
Herlig rødvin. Den virker let med sin gode, rene frugt, men pas på: Der er 13,5 procent i glasset. Smagen er lidt efter kirsebær og røde bær. Vinen er umiddelbart drikkemoden.

Château Maris, Minervois, Frankrig 1995
39,95 kr. (ved 12 flasker), Philipson Wine, tlf.: 70 22 68 88
En glimrende rødvin til dagligt brug - faktisk et fund til prisen. Den er blød og imødekommende med god frugt. Anbefales på det bedste. Et par af deltagerne i smagningen strøg straks hen og købte en kasse.

Ramón Bilbao, Crianza, Rioja, Spanien 1998
79 kr., Fionia Vinimport, tlf.: 65 93 36 96
Pæn Rioja-crianza - dvs. at vinen har lagret mindst et år på eg og mindst et år i tank eller flaske. Vinen her har en god, afrundet frugt, men for at den rigtigt skal åbne sig, bør den plaskes over i en karaffel et par timer før måltidet.
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
.
    .
    Hvem skriver hvor?
    Nedenfor bringer vi listen over vine, som de forskellige aviser og andre medier har fremhævet som særligt gode. Og som en særlig service har vi også lavet en liste over, hvem der skriver hvor. Listen finder du ved at klikke her.
    .

Disse vine fandt de trykte medier
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet. Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.

MOUSSERENDE VINE
Arthur Metz, Crémant d'Alsace, Frankrig til 69,95 kr. fra Skandinavisk Vin Kompagni (tlf.: 36 77 07 70). (Alt for Damerne/52)
Asti Toso, Dolce, Italien, spumante til 39,95 kr. i Iso (Berlingske Tidende/52)
Billecart-Salmon, Brut, Reserve, Champagne, Frankrig til 198 kr. hos Vinrosen (tlf.: 35 38 80 08). (JP-København/01)
Gran Baron, Brut, Cava, Spanien til 44,95 kr. i SuperBrugsen. (Politiken/52, B.T./01)
Laurent-Perrier, Brut, Champagne, Frankrig til 250 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Børsen/52, JP-København/01)
Louis Roederer, Brut Premier, Champagne, Frankrig til 265 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (EkstraBladet/52)
Perle de Seguin, Cuvée Prestige, Crémant de Bordeaux, Frankrig 1998 til 99 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Vinbladet/50, Penge & Privatøkonomi/50, Århus Stiftstidende/52)
Pommery, Brut, Champagne, Frankrig til 200 kr. fra Bacardi Martini (tlf.: 44 86 66 44). (ErhvervsBladet/01)
"R" de Ruinart, Champagne, Frankrig til 235 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22). (Børsen/52)
Veuve Clicqoet, Brut (Den gule Enke), Champagne, Frankrig til 200 kr. fra Hans Just (tlf.: 35 26 72 00). (ErhvervsBladet/01, JP-København/01)
Villa Maria Estate, Sauvignon Blanc, Hawkes Bay, New Zealand 1999 til 90 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/01).
Winston Churchill, Pol Roger, Champagne, Frankrig til 610 kr. fra Sigurd Müller (tlf.: 98 18 50 99). (Børsen/52)

HVIDVINE
Jacob's Creek, Sémillon / Chardonnay, South Eastern Australia 2000 til 44,95 kr. fra World Brands Denmark (tlf.: 39 27 02 01). (Nordjyske Stiftstidende/51)
Khan Krum, Chardonnay / Sauvignon Blanc, Preslav, Bulgarien 1999 til 35 kr. i Fakta. (Fyens Stiftstidende/52)
Pommery, Champagne, Frankrig til 169 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 55 14). (Frederiksborg Amts Avis/51)
Selaks, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2000 til 49,95 kr. i Netto. (ErhvervsBladet/01).

RØDVINE
Castello Banfi, Poggio all'Oro, Riserva, Brunello di Montalcino, Italien 1993 til 395 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Jyllands-Posten/01)
Château Cadet, Côtes de Castillon, Frankrig 1996 til 80 kr. for 2 flasker i Bilka. (Politiken/01)
Château des Tours, Côtes du Rhône, Frankrig 1998 til 85 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (JP København/52)
Château du Donjon, Minervois, Frankrig 1998 til 45 kr. (ved 12 flasker) hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (JP København/01)
Château Haut Mazeris, Canon Fronsac, Frankrig 1996 til 79 kr. hos hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/01)
Château Ségur, Cuvée Préstige, Haut-Médoc, Frankrig 1998 til 79,95 kr. i OBS!, Kvickly og SuperBrugsen. (Nordjyske Stiftstidende/51)
Cuvée Carl, Bordeaux Supérieur, Cru Exceptionnel, Frankrig 1998 til 175 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Information/51, Århus Stiftstidende/01)
Danzante, Sangiovese, Frescobaldi og Mondavi, IGT delle Marche, Italien 1998 til 75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/51).
Dionysos, Valdepeñas, Spanien 1999 til 57 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22). (Jyllands-Posten/51)
Domaine Gerin, Côte la Loye, Frankrig 1998 til 229 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 61 62 67). (Jyllands-Posten/52)
Domaine la Soumade, Prestige, Rasteau, Frankrig 1998 til 104 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Århus Stiftstidende/49)
Guigal, Condrieu, Frankrig 1998 til 211 kr. hos Bichel (tlf.: 86 22 94 00). (Jyllands-Posten/52)
Le Bocce, San Leolino, IGT Rosso Toscano, Italien 1998 til 59,50 kr. fra La Maison Sevino (Alt for Damerne/51)
Le Devoy, Côteaux du Tricastin, Rhône, Frankrig 1990 til 110 kr. for 2 flasker i Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (JP København/01)
Primofiore, Leone de Castris, Italien til 30 kr. for 1 liter i Irma. (Information/01)
Primum, José Maria da Fonseca, Terras do Sado, Portugal 1997 til 64,95 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (B.T./01)
Yves Cuilleron, Les Chaillets, Condrieu, Frankrig 1999 til 370 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands-Posten/52)

SPECIALITETER
East India Madeira, 10 years Old, Madeira, Portugal til 115 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Alt for Damerne/52)
Fonseca Ruby Port, Portvin, Portugal, hedvin til 69,50 kr. fra Troels-Smith (tlf.: 38 11 44 95). (Fyens Stiftstidende/52)
Graham's Fine Ruby Port, Douro, Portugal, portvin til 84,75 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Erhvervs-Bladet/52)
Lustau, sherry i flere kvaliteter fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/49, Penge & Privatøkonomi/50, ErhvervsBladet/52, B.T./52)
Lustau Jarana, Solera Reserva, Sherry, Spanien til 89,50 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/01)

Vil du hellere have hele VinAvisen som e-mail?
Flere travle branchefolk har spurgt os, om de kan få tilsendt VinAvisen direkte som e-mail - altså ikke kun ugens gratis løbeseddel, men hele avisens tekst. De finder det vigtigt at kunne holde sig ajour med, hvad der sker i vinens verden og få oplysninger og tips, der blandt andet kan hjælpe dem i forhandlinger med udenlandske producenter.
Dette kan godt lade sig gøre. Man kan tegne abonnement på VinAvisens friske nyheder hver mandag morgen tilsendt egen e-mail adresse. Prisen for abonnement i et halvt år er 390 kr.
Abonnement kan tegnes med en mail til robert@vinavisen.dk.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.