Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 06, 2001


Vin-aktuelt i uge 6
5. februar - 11 februar 2001

Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-6000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de sidste tre uger:
.
VinAvisen uge 3VinAvisen uge 4VinAvisen uge 5

  Forbudte smagsprøver
  I Sverige benytter flere og flere vinimportører forbrugerpaneler. De inviterer en snes ganske almindelige forbrugere med forskellig alder og baggrund og lader dem smage på vine, der måske skal lanceres på markedet. Såkaldte "eksperter" kan firmaerne ikke bruge, siger de. De har for sofistikeret en smag.
  Et problem er ifølge WOW Fax News en besynderlig svensk lov, der forbyder vinfirmaer at udskænke smagsprøver til privatpersoner. Det glemmer firmaerne dog behændigt. Eller de gør som Vin & Sprit - de ansætter prøvesmagerne. Så er det nemlig ikke forbudt skænke i glassene. I Sverige.

  Kom der svindelvine til USA?
  Amerikanske landbrugsmyndigheder har ifølge fagbladet Just Drinks udsendt en uformel forespørgsel til andre oversøiske vinlande - Australien, Sydafrika, New Zealand osv.
  Spørgsmålet lyder: Har jeres lande modtaget noget af svindelvinen fra Bourgogne? (Se VinAvisen i uge 51 og uge 2).
  Af henvendelsen fremgår det, at embedsmænd fra det amerikanske Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms har haft et møde med landbrugs- og handelsattacheerne i den franske ambassade i Washington. Amerikanerne ville gerne have bekræftet, at ingen af de forfalskede vine var blevet eksporteret til USA.
  I Frankrig ruller sagen imod svindlerne, og det er ikke sandsynligt, at franskmændene vil kunne give de ønskede oplysninger, før sagen er afsluttet.
  Som tidligere nævnt i VinAvisen er nogle af vinene blevet eksporteret til Danmark - og sikkert forlængst drukket.

  Enken indtager Indien
  Veuve Clicquot - Den gule Enke - er verdens næststørste champagnehus efter Moët Hennessy. Nu vil enken ifølge den indiske avis The Economic Times også indtage Indien med blandt andet prestige-mærker som Grande Dame, Rosé Reserve og Vintage Reserve.
  Enken forudser en lempelse i de indiske begrænsninger for import og tror på et stort marked for vin i et land, hvor der ellers fortrinsvis drikkes whisky, rom, brandy og øl.

  140 gange så meget vin i Indien
  Inderne har lavet vin i 5000 år, og op igennem århundrederne har druevin været den foretrukne drik for Ksatriya-kastens aristokrater og krigere - hvorimod masserne foretrak kraftige destillater på korn og ris.
  I dag har Indien 50.000 hektar vinmarker, der producerer cirka 800.000 tons druer - hvoraf dog kun 10 procent bruges til vin. Resten er spisedruer og rosiner.
  Indtil 1980'erne var det vanskeligt at opbygge en vinindustri på grund af den religiøse og officielle indstilling til alkohol, men i dag er flere vinerier i gang, og Den gule Enke ejer allerede en del af et af firmaerne.
  Siden sidst i 90'erne er det indiske marked for vin vokset med 40 procent om året. Men der er langt igen. Forbruget har været nede på 7 ml (milliliter!) pr. indbygger. Man regner med, at det i 2005 vil være oppe på 1 liter. Altså cirka 140 gange så meget.

  Vinbranchens blå bog
  Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en vinbranchens blå bog.
  .
  ..

   Flemming Karberg (f. 1937) er fjerde generation i det 134 år gamle familieejede firma Hans Just.
   Da hans oldefar, etatsråd Hans Just, 28 år gammel, var vendt tilbage fra krigen i 1864, mødte han en ven i Store Kongensgade. Vennen ville emigrere til Amerika. Han havde et vin- og spiritusagentur. Var det noget for Hans Just? Det var det, og dette blev starten på familiefirmaet.
   Som oldebarn startede Flemming Karberg i 1953 i lære hos vinhandler Knud Jørgensen i Hellerup, og efter endt handelsuddannelse hos Waagepetersen i Store Kongensgade var han to år i udlandet, henholdsvis i Frankrig og Storbritannien.
   I 1959 kom Flemming Karberg så, 22 år gammel, til Hans Just, hvor han i 1965 blev medindehaver og i 1979 eneindehaver. I dag arbejder han snævert sammen med sønnerne Peter og Thomas, der er medejere af firmaet, og da Hans Just ikke har nogen pensionsalder, forbereder senior sig på at se sine børnebørn som sjette generation i firmaet.
   I 1985 samlede Flemming Karberg en række investorer omkring Saint-Émilion-slottet Château Fombrauge, der i årene efter blev renoveret både bygningsmæssigt og teknisk. I 1999 blev slottet afhændet med succes.
   Hans Justs betydeligste produkt har siden slutningen af 60'erne været Jägermeister Bitter, og gennem dette varemærke er der langsomt sket en strukturændring, idet Hans Just nu opererer på det nordiske marked med partnere og egen virksomhed i blandt andet Norge og Finland.
   I slutningen af 90'erne har firmaet fået nye agenturer - Veuve Clicquot Ponsardin (Den Gule Enke), Campari Bitter, Marqués de Riscal (Rioja) og Tio Pepe (Sherry).
   Yderligere repræsenterer Hans Just kendte mærker som Noilly Prat Vermouth, Grand Marnier Liqueurs, Larsen Cognac, Père Magloire Calvados samt Cutty Sark og King George IV Scotch Whiskies.
   Adresse: Hans Just A/S, Århusgade 88, 2100 København Ø, tlf.: 35 26 72 00, e-mail: hj@hansjust.dk.

  Nye opdagelser om vin og helbred
  På onsdag afholdes en interessant O.I.V.-konference i New York. Den har titlen "Wine and Health: New Findings", og en række forskere fra fortrinsvis Frankrig og Italien vil komme med indlæg om vinens antioxidanter, bioaktive emner, resveratrol og alle de andre livsbevarende stoffer, der aldrig nævnes med et ord på bagetiketterne.
  Vi håber i de kommende uger at kunne referere nogle af de epokegørende informationer, der forhåbentlig kommer frem på konferencen.
  Til oktober vil O.I.V. arrangere endnu en konference i Adelaide i Australien, igen om vin og helbred. Under denne konference vil den danske læge Erik Skovenborg - ham med den glimrende bog "Vin og helbred, myter og facts" - holde et foredrag. Herom senere.
  .
  E
  Vinens ABC
  I hvert nummer af VinAvisen bringer vi nye sider til vores ordbog over vinøse udtryk, og i denne uge har vi tilføjet stikordene under E og F.
  Undervejs er vi i høj grad åbne for forslag til ord, som også bør være med i Vinens ABC. Send blot en e-mail til anker@vinavisen.dk.
  Klik her for at se Vinens ABC
  F
  .

  ..........
  Oreby Mølle ved Sakskøbing.
   Vinsmagning på et slot
   I december måned sidste år efterlyste vi slotte og herregårde, der tager imod liggende gæster og samtidig arrangerer vinsmagninger.
   I uge 50 kunne vi præsentere Kokkedal Slot ved Brovst, og nu har vi fået et tip om endnu et slot, nemlig Oreby Mølle ved Sakskøbing på Lolland.
   Her tager man dog kun imod grupper efter aftale. Til gengæld leveres maden fra den velrenommerede Restaurant Babette i Vordingborg, hvis kokke indtager slottets køkken.
   Alt om slottet kan læses på adressen www.oreby-moelle.dk.
   Vinsmagninger er en morsom og lærerig sportsgren, og kan de kombineres med god mad og ophold i smukke omgivelser, må det være en herlig oplevelse.
   Vi vil gerne have flere slotte på listen og hører gerne fra alle, der kan give os nogle tips. Send blot en mail til anker@vinavisen.dk.


  .
   .
   Den danske vinbranche
   * Canandaigua Wine Company er en af verdens største vinproducenter med et årligt salg på 20 millioner kasser og en omsætning på over 30 milliarder dkr. I koncernen indgår blandt andet Paul Masson Vineyards, Inglenook, Franciscan Oakville, Widmer, Taylor, Great Western og Gold Seal. Nu meddeler - ifølge WOW Fax News - Canandaiguas europæiske salgschef, Jonas Hillergren, at koncernen vil oprette et skandinavisk kontor enten i København eller Stockholm.
   * Portvinsfestivalen på Børsen i november sidste år var så stor en succes, at den gentages i Århus - i Varna Palæet i Marselisborg Skov (Ørneredevej 3, 8000 Århus C). Mandag d. 23. april kl. 15-17 er der åbent for restauratører, vinhandlere og presse og samme dag kl. 18-20 for forbrugere, der kan få tilsendt billet fra Smag & Behag (tlf.: 33 97 43 43) eller betale ved indgangen. Entré: 100 kr. Yderligere oplysninger hos Smag & Behag og João da Silva, ICEP (tlf.: 33 12 76 32).
   * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
  ..

  Vinklubber, se her
  En af vore trofaste læsere har foreslået os at dele den lange liste over vinklubber op efter landsdele - København, Sjælland, Fyn osv. Det har vi nu gjort.
  Samtidig beder vi jer ude i klubberne lige hente - klik her - og se, at alt stemmer, som det skal. Også nye klubber er naturligvis velkomne til at komme med på listen.

  Gajas enkeltmarks-vine skifter appellation
  I årets første nummer af VinAvisen skrev vi med udenlandske medier som kilde, at Piemontes topvinmager Angelo Gaja deklasserer sin Barolo og Barbaresco til den enklere appellation DOC Langhe Nebbiolo.
  Nu har Gaja meddelt, at det kun drejer sig om hans berømte og kostbare enkeltmarks-vine, Sori San Lorenzo, Sori Tilden og Costa Russi i Barbaresco samt Sperss og Conteisa i Barolo.
  Hans Barbaresco, der har været husets flagskib i mange år, vil fremover stadig være en DOCG-vin - i øvrigt hans eneste DOCG-vin.
  Gaja betragter i øvrigt ikke dette som en frivillig deklassering af enkeltmarks-vinene, men den åbner mulighed for at tilsætte op til 15 procent andre druer end Nebbiolo. Hvis han gør det, vil det måske blive en lille andel Barbera - og ikke Cabernet Sauvignon som meddelt i verdenspressen.

  Historien om Darmagi
  Kun i Gajas vin Darmagi bruges der Cabernet Sauvignon. Den franske drue indførte han, da han i 1971 ryddede en af sine bedste marker til den.
  Marken og vinen kaldte han Darmagi - et piemontensisk dialektord, der betyder "Hvilket spild!". Det bruges af unge piger, når de tænker på kønne, katolske præster, der jo ikke må gifte sig.
  Gaja har selv fortalt, hvordan navnet opstod: - Min far syntes, jeg var godt tosset - at plante Cabernet, hvor der kunne have groet en af Piemontes egne druesorter. - Hvilket spild! sagde han. - Darmagi.
  I Danmark importeres Gajas vine af Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00), og Darmagi fås for den nette sum af 1015 kr. i årgangene 1995 og 1996 og 825 kr. i årgangen 1994.

  Ugens fund: De bedste vine
  Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

  Domaine de Grangeneuve, Grande Cuvée Elevée en Fûts de Chêne,
  Coteaux-du-Tricastin, Frankrig 1998
  99 kr., Vinslottet i Greve, tlf.: 43 69 11 62
  En superlækker rødvin, hvis frugt breder sig ud i munden og understøttes af en dejlig sødme og bløde tanniner. Vinen er lavet på druesorterne Syrah og Grenache, og den har ligget et år på fad - den er elevée en fûts de chêne, dvs. "opdraget" på egetræsfade. Vinen kan drikkes nu, men den kan også mageligt ligge fem-seks år.

  Domaine la Montagnette, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1999
  59 kr. (ved 12 flasker), The Wine Company, tlf.: 38 80 74 72 og 48 26 62 94
  Denne rødvin er fremstillet af kooperativet i Estézargues i den sydlige Rhône-dal, og den beviser, at der kan laves flotte vine også i et koop. Den er meget saftig, med en god struktur og en frisk og ren syre, der er glimrende til mad. Den har et muskuløst alkoholindhold på 13,5 procent, men dette er klædt på med masser af god frugt. Vinen kan sagtens ligge fire-fem år endnu.

  Domaine des Bosquets, Gigondas, Frankrig 1998
  99,75 kr., (91,67 kr. ved 6 flasker), The Wine Company, tlf.: 38 80 74 72 og 48 26 62 94
  En flot rødvin fra en af de bedste appellationer i den sydlige Rhône-dal. Den har en afrundet og dejlig, let krydret frugtsmag og en indtagende sødme. En god og vellavet vin. Forresten: Gigondas udtales med et lille tryk på "das", og s'et skal med: schigong|das.

  Fiore, Castello di Meleto, Sangiovese di Toscana IGT, Italien 1997
  158 kr., Vinens Verden, tlf.: 66 14 44 48
  En "supertoscaner" - eller en "meditations-vin", som der står på bagetiketten - lavet på 95 procent Sangiovese og 5 procent Merlot. Den har en kraft og fedme i sin næsten overvældende frugtfylde med mange dejlige nuancer - nødder, røde bær, chokolade ... Skal den nydes nu, bør den plaskes over i en karaffel, men det er en bedre idé at gemme den i mindst fem-seks år.

  Château Ducluzeau, Cru Bourgeois, Listrac, Médoc, Frankrig 1996
  150 kr., Lago Import, tlf.: 54 92 74 00
  Jo, de kan skam godt lave fremragende vine i Bordeaux. Denne rødvin er blød, meget dejlig, med fyldig frugt og en let sødme. En virkelig vellavet vin, der er en nydelse.

  Domaine de la Jérôme, Côtes du Rhône, Frankrig 1998
  65 kr. (56,67 kr. ved 6 flasker), The Wine Company, tlf.: 38 80 74 72 og 48 26 62 94
  - Det er sørme en go' rødvin, lød det under smagningen, og med glæde tænkte vi på Sylvette Bréchet, der på hendes og mandens 25 hektar har lavet denne vin med omhu. Vinen er fyldig med en varm frugtsmag, lidt efter svedsker, og en udpræget sødme.


  VinAvisens gyldne etiket
  Når VinAvisens smagepanel finder vine til "Ugens fund: De bedste vine" (se ovenfor), arbejder vi med kun to muligheder: Enten er en vin godkendt - eller også skriver vi ikke om den.
  VinAvisen er jo en gratis-omdelt avis, hvis økonomi bæres af annoncer. Derfor giver vi importørerne mulighed for - mod betaling - at udstille godkendte vine på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres de udvalgte vine med VinAvisens gyldne etiket med teksten "Udvalgt af www.vinavisen.dk".
  Vi kan sammenligne ordningen med en censureret maleriudstilling, og kun vine, som VinAvisen smagepanel har udvalgt, prøvesmagt og godkendt, vil kunne udstilles på denne måde i vore udstillingslokaler i Cyberspace.
  I afsnittet Hvilken vin passer til maden? er aktuelt optaget disse vine:

  RØDVIN
  * Evo, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998 til 109 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). Læs om vinen ved at klikke her. (03-15)
  * Omrah, Shiraz, Plantagenet, McLaren Vale, Western Australia 1999 til 135 kr. (ved 12 flasker) fra Laudrup Vinimport (tlf.: 44 84 80 86). Læs om vinen ved at klikke her. (04-16)
    Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
    Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
    OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
  .
   .
   Hvem skriver hvor?
   Nedenfor bringer vi listen over vine, som de forskellige aviser og andre medier har fremhævet som særligt gode. Og som en særlig service har vi også lavet en liste over, hvem der skriver hvor. Listen finder du ved at klikke her.
   .

  Disse vine fandt de danske vinskribenter
  Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet. Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
  Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.

  MOUSSERENDE VINE
  Engel, Brut, Crémant d'Alsace, Alsace, Frankrig til 99,50 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (ErhvervsBladet/02)
  Gewurztraminer, Cuvée Réserve, Cave des Vignerons à Turckheim, Alsace 1999 til 100 kr. for 2 flasker i Irma. (Politiken/03)
  Le Grand Bussière, Saint-Véran, Frankrig til 140 kr. hos Le Domaine (tlf.: 33 24 71 70). (Politiken/02)
  Meyer Fonné, Brut Extra, Crémant d'Alsace, Alsace, Frankrig til 79 kr. hos A Vinstouw (tlf: 97 12 14 16). (ErhvervsBladet/02)
  Raymond Schmitt, Riesling, Alsace 1998 til 59,50 kr. (ved 12 flasker) fra Lloyd Wine (tlf.: 59 44 60 18). (VinAvisen/02)
  Titiana, Parxet, Cava, Spanien til 139 kr. fra Fionia Vinimport (tlf.: 65 93 36 96). (VinAvisen/03)
  Villa Maria Estate, Sauvignon Blanc, Hawkes Bay, New Zealand 1999 til 90 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/01, Alt for Damerne/02).

  HVIDVINE
  Angaro, Chardonnay, Uco Valley, Argentina 2000 til 29,95 kr. i Fakta. (VinAvisen/04, Nordjyske Stiftstidende/05)
  Bernard Reverdy, Sancerre, Frankrig 1999 til 98 kr. hos Løgismose Vin (tlf.: 33 32 29 32). (Berlingske Tidende/04)
  Domaine Vincent Giradin, Les Narvaux, Meursault, Frankrig 1998 til 215 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/05)
  Duc de Tarente, Sancerre, Frankrig 1999 til 108,75 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Berlingske Tidende/04)
  Cape Berghof, Chardonnay, Sydafrika 200 til 110 kr. for tre flasker i Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (JP København/03)
  Domaine de Saint Romble, Sancerre, Frankrig 1998 til 129,50 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (Berlingske Tidende/04)
  Drylands, Winemakers Reserve, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2000 til 87,95 kr. i Bilka. (Erhvervsbladet/04)
  Höpler, Pinot Blanc, Østrig 1999 til 52,50 kr. hos Sigurd Müller (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/04, ErhvervsBladet/04)
  Lindemans, Bin 65, Chardonnay, Australien 2000 til40 kr. i Netto og Føtex. (JP København/03)
  Pierre Brévin, Sancerre, Frankrig 1999 til 84,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Tidende/04)
  Seresin Estate, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1999 til 118 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/04)

  RØDVINE
  Alamos, Chardonnay, Mendoza, Argentina 1997 til 75 kr. (ved 12 flasker) fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/02)
  Arzuaga, Crianza, Bodegas Arzuaga, Navarra 1997 til 122 kr. hos Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Mad og Bolig/04)
  Castillo de Maluenda, Calatfayud, Spanien 1999 til 39,50 kr. hos Philipsen Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Berlingske Tidende/02)
  Celli, Sangiovese di Romagna Superiore, Italien 1999 til 59,50 kr. i Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88). (Alt for Damerne/02)
  Chapoutier, "La petite Ruche", Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 99 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Jyllands-Posten/02)
  Château Bardos, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1998 til 46 kr. fra Viniberia (tlf.: 38 86 26 46). (VinAvisen/03)
  Château Batailly, Pauillac, 5. Cru Haut-Médoc, Frankrig 1997 til 286,25 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/04)
  Château Bellegrave de Poujeau, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 1998 til 110 kr. for 2 flasker i SuperBrugsen. (Politiken/03)
  Château Coulon, Cuvée Respect de la Nature, Corbières, Frankrig 1999 til 40 kr. i Obs!, Kvickly og SuperBrugsen. (Penge og Privatøkonomi/02)
  Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1987 til 245 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Euroman/04)
  Château de Cazeneuve, Pic Saint-Loup, Le Roc des Mates, Coteaux du Languedoc, Frankrig 1998 til 99 kr. hos Karla Vinimport (tlf.: 45 42 19 23). (Penge og Privatøkonomi/02)
  Château de Donjon, Minervois, Frankrig 1998 til 45 kr. (ved 12 flasker) fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/04)
  Château de la Roulerie, Anjou, Frankrig 1996 til 70 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 98 17 03 01). (Nordjyske Stiftstidende/04)
  Château de Valcombe, Costières de Nîmes, Frankrig 1998 til 78 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (JP København/04)
  Château Ducluzeau, Cru Bourgeois, Listrac, Médoc, Frankrig 1996 til 150 kr. fra Lago Import (tlf.: 54 92 74 10). (VinAvisen/05)
  Château Maris, Minervois, Frankrig 1995 til 39,95 kr. (ved 12 flasker) fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (VinAvisen/02)
  Château Paran Justice, Saint-Émilion Grand Cru, Frankrig 1995 til 130 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (VinAvisen/04)
  Château Valrivière, Bordeaux, Frankrig 1999 til 49,95 kr. i Føtex. (Berlingske Tidende/05)
  Château Viranel, Saint-Chinian, Frankrig 1998 til 84 kr. fra K.B. Vinimport (tlf.: 33 14 99 14). (Penge og Privatøkonomi/02)
  Clos de Tart, Mommessin, Frankrig 1996 til 599 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (Børsen/04)
  Curatolo, Sicilien, Italien 1999 til 99 kr. for 3 flasker fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Berlingske Tidende/02)
  Cuvée Carl, Bordeaux Supérieur, Cru Exceptionnel, Frankrig 1998 til 175 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Information/51, Århus Stiftstidende/01, Nordjyske Stiftstidende/04)
  Delas Frères, "Les Launes", Crozes-Hermitage, Frankrig 1999 til 100 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Jyllands-Posten/02)
  Domaine de Beaurenard, Rasteau, Frankrig 1999 til 90 kr. i Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (JP København/04)
  Domaine Bernard Chave, Crozes-Hermitage, Frankrig til 79 kr. hos Wine Company (tlf.: 38 80 74 72). (Jyllands-Posten/02)
  Domaine Berrod, Beaujolais Villages, Frankrig 1999 til 59 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/02)
  Domaine Berrod, Fleurie, Beaujolais, Frankrig 1998 til 85 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/02)
  Domaine Chapelle Saint-Joseph, Vacqueyras, Frankrig 1999 til 120 kr. for 2 flasker i Bilka. (Politiken/05)
  Domaine de Grangeneuve, Côteaux du Tricastin, Frankrig 1998 til 100 kr. hos Vinslottet i Greve (tlf.: 43 69 11 62). (Politiken/02)
  Domaine de Grangeneuve, Cuvée Tradition, Côteaux-du-Tricastin, Frankrig 1999 til 55 kr. fra Vinslottet i Greve (tlf.: 43 69 11 62). (VinAvisen/04)
  Domaine de la Jérôme, Côtes du Rhône, Frankrig 1998 til 65 kr. (56,67 kr. ved 6 flasker) fra The Wine Company (tlf.: 38 80 74 72 og 48 26 62 94). (VinAvisen/05)
  Domaine de La Reynardière, Faugères, Frankrig 1998 til 49,95 kr. (ved 12 flasker) fra Lloyd Wine (tlf.: 59 44 30 92). (VinAvisen/03)
  Domaine de Grangeneuve, Grande Cuvée Elevée en Fûts de Chêne, Coteaux-du-Tricastin, Frankrig 1998 til 99 kr. hos Vinslottet i Greve (tlf.: 43 69 11 62). (VinAvisen/05)
  Domaine de la Rocaille, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 100 kr. for 2 flasker i Irma. (Politiken/03)
  Domaine des Bosquets, Gigondas, Frankrig 1998 til 99,75 kr., (91,67 kr. ved 6 flasker) fra The Wine Company ´(tlf.: 38 80 74 72 og 48 26 62 94). (VinAvisen/05)
  Domaine Deshenrys, Cuvée Tradition, Vin de Pays des Côtes de Thongue, Frankrig 1998 til 45,50 kr. (ved 12 flasker) fra Lloyd Wine (tlf.: 59 44 60 18). (VinAvisen/05)
  Domaine du Pourpre, Moulin-à-Vent, Beaujolais, Frankrig 1998 til 75 kr. hos Alberte Vin (tlf.: 22 70 85 50). (Århus Stiftstidende/02)
  Domaine du Pavillon-Mercurol, Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 95 kr. fra CH Vine (tlf.: 66 14 76 70). (Jyllands-Posten/03)
  Domaine Gilles Robin, Cuvée Albéric Bouvet, Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 111 kr. hos Victoria Vine (tlf.: 66 15 16 25). (Jyllands-Posten/03)
  Domaine La Combe Blanche, La Livinière, La Chandelière, Minervois, Frankrig 1998 til 117 kr. fra CH-Vin (tlf.: 66 14 76 70). (Penge og Privatøkonomi/02)
  Domaine la Montagnette, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1999 til 59 kr. (ved 12 flasker) fra The Wine Company (tlf.: 38 80 74 72 og 48 26 62 94). (VinAvisen/05)
  Domaine Les Chènes Verts, Crozes Hermitages, Frankrig 1999 til 69 kr. hos Grand Vin (tlf.: 43 46 99 00). (Alt for Damerne/04)
  Duca Enrico, Corvo Rosso, Sicilien, Italien 1995 til 299 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (VinAvisen/04)
  Evo, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998 til 109 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Frederiksborg Amts Avis/02, Århus Stiftstidende/05)
  Falesco, Vitiano, Umbria, Italien 1999 til 70 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (VinAvisen/02, Jyllands Posten/04)
  Fiore, Castello di Meleto, Sangiovese di Toscana IGT, Italien 1997 til 158 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (VinAvisen/05)
  Gambert de Loche, Hermitage, Frankrig 1997 til 299 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Jyllands-Posten/05)
  Gobelins, Cahors, Frankrig 1996 til 199 kr. fra Scanwine (tlf.: 70 15 65 00). (VinAvisen/04, Frederiksborg Amts Avis/05, Fyens Stiftstidende/05)
  Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998 til 72,50 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Frederiksborg Amts Avis/02, VinAvisen/04, Århus Stiftstidende/05)
  High Gables, Merlot, Klein Constantia, Sydafrika 1998 til 79,95 kr. i Kvickly og SuperBrugsen. (Alt for Damerne/04)
  Homenaje, Bodegas Marco Real, Crianza, Navarra, Spanien 1996 til 59,50 kr. hos Grand Vin (tlf.: 43 46 99 00). (Alt for Damerne/04)
  La Cuvée Mythique, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1998 til 50 kr. i Netto. (Politiken/04)
  Lautus, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1996 til 257 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Frederiksborg Amts Avis/02, VinAvisen/04, Århus Stiftstidende/05)
  Lawson's Dry Hills, Pinot Noir, Marlborough, New Zealand 1999 til 135 kr. (ved 12 flasker) fra Laudrup Vinimport (tlf.: 44 84 80 86). (VinAvisen/02)
  Mentor, Peter Lehmann, Barossa Valley, Australien 1996 til 237,50 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Berlingske Lokalaviser/03)
  Omrah, Shiraz, Plantagenet, McLaren Vale, Western Australia 1999 til 135 kr. (ved 12 flasker) fra Laudrup Vinimport (tlf.: 44 84 80 86). (VinAvisen/02)
  Primavera, Beira Litoral, Portugal 1997 til 44,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (VinAvisen/03)
  Primitivo, Merum, Primitivo, Puglia, Italien 1998 til 59,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/04, VinAvisen/04)
  Notarparano, Rosso del Salento, Italien 1994 til 72,95 kr. i Bilka. (Politiken/03)
  Palmeras Estate, Merlot, Maipo Valley, Chile 1998 ti 65 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Femina/02)
  Paul Jaboulet Ainé, Domaine Raymond Rure, Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 199 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Jyllands-Posten/03)
  Ramón Bilbao, Crianza, Rioja, Spanien 1998 til 79 kr. fra Fionia Vinimport (tlf.: 65 93 36 96). (VinAvisen/02)
  Rawson's Retreat, Penfolds, South East Australia 1999 til 50 kr. i Netto. (Politiken/02)
  Santa Rita 120, Cabernet Sauvignon, Chile 1999 til 49 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Mad og Bolig/04)
  Santa Rita Carmínère, Reserva, Chile 1997 til 75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Lokalaviser/02)
  Santa Rita Casa Real, Cabernet Sauvignon, Chile 1997 til 275 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (ErhvervsBladet/03)
  Santa Rita Triple C, Chile 1997 til 150 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Lokalaviser/02)
  Springbok, Merlot, Western Cape, Sydafrika 1998 til 40 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/02)
  Terrazas, Malbec, Mendoza, Argentina 1000 til 75 kr. hos Skjold Burne. (Alt for Damerne/04)
  Terre de Trinci, Sagrantino di Montefalco, Umbria, Italien til 109 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Jyllands Posten/04)
  35 South, Cabernet Sauvignon, Chile til 36,95 kr. (Fakta). (VinAvisen/02)
  Trappolini, Madonna della Neve, Lazio IGT, Italien 1999 til 59 kr. fra Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78). (VinAvisen/03)
  Tres Torres, Spanien 1999 til 38 kr. i Netto og Bilka. (Nordjyske Stiftstidende/03, Mad og Bolig/04)
  Undurraga, Carménère, Colchagua Valley, Chile 2000 til 80 kr. for to flasker i Føtex. (B.T./04)
  Villa Bona Terra, Sangiovese/Merlot, Rumænien 1999 til 49 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Femina/04)
  Villa Borghetti, Valpolicella Classico, Italien 1997 til 49,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Tidende/05)
  Viu Manent, Malbec, Colchagua Valley, Chile 1998 til 49,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Politiken/03)

  SPECIALITETER
  Barbadillo, Solea Manzanilla, Spanien, sherry til 79 kr. hos Vinbonden (tlf.: 38 11 44 95). (Berlinske Lokalaviser/04)
  Lustau Jarana, Solera Reserva, Sherry, Spanien til 89,50 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/01, B.T./02, VinAvisen/02, Fyens Stiftstidende/03)
  Muscat, Baron de Farnais, Valencia, Spanien, sød dessertvin til 40 kr. hos Skjold Burne. (Politiken/02)
  Warre's, Late Bottled Vintage, Traditional, Portugal 1992, portvin til 149,95 kr. i Magasin. (Nordjyske Stiftstidende/03)
  Wisdom & Warter, Fino Sherry, Jerez, Spanien til 38 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Fyens Stiftstidende/03)

  Nyheder fra de tidligere uger
  Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

  Eftertryk er tilladt i trykte medier
  Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.