Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 03, 2001


Vin-aktuelt i uge 3
15. januar - 21. januar 2001

Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-6000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de sidste tre uger:
.
VinAvisen uge 52VinAvisen uge 1VinAvisen uge 2

Borgerlig glæde over lavere afgifter
Hos de store oppositionspartier på Christiansborg er der udelt glæde over skatteminister Frode Sørensens forslag om at sænke afgifterne på øl, vin og spiritus.
En rapport om grænsehandelen, som Skatteministeriet har fået udarbejdet, viser med al ønskelig tydelighed, hvad V.S.O.D. har råbt op om i efterhånden flere år: Grænsehandelen koster samfundet mange penge, og en sænkning af afgifterne, så de nærmer sig de tyske syd for grænsen, vil faktisk give staten øgede indtægter eller besparelser på en række punkter.
Til Berlingske Tidende siger skatteministeren: - Mig bekendt transporteres der 360 millioner flasker øl ned over grænsen til Tyskland og tilbage igen hvert år. Hvis vi kunne nå frem til at få en del af den handel tilbage til danske butikker, har vi også en væsentlig brik til finansieringen af en afgiftssænkning.
Kun Kristeligt Folkeparti og SF er imod en afgiftssænkning af hensyn til danskernes sundhed - formodentlig henholdsvis den åndelige og den legemlige.

Skandalen er eksploderet
Når priserne er høje - og ofte urimeligt høje - vil der altid være skruppelløse mennesker, der prøver at score kassen. Det har også været tilfældet i forbindelse med vinskandalen i Bourgogne, som vi har fortalt om i uge 51 og uge 52 samt i sidste uge.
I Bourgogne har man håbet, at der ikke kom alt for mange skrammer i appellationens image, men håbet er blevet til skamme. Skandalen er eksploderet i medier over hele verden - også i den sidste uge her i Danmark - og ikke mindst har den haft sin virkning på de nye markeder i Japan, Kina og Australien. Her er der en masse rige mennesker, der ikke har været bange for at investere i dyr bourgogne, og så er det naturligvis ikke særlig morsomt at læse i avisen, at vinen i nogle af flaskerne ikke er andet end billig vin fra Midi og Spanien.

De er rasende i Bourgogne
Problemet med falsknerierne i Bourgogne er négociant-systemet. I Bordeaux tappes vinen ofte på det enkelte slot, og så er det nemmere at kontrollere, at det er slottes vin, der kommes i flaskerne. I Bourgogne kan en négociant (vinkøbmand) derimod have 50 forskellige appellationer i sin kælder. I alt er der 96 appellationer i Bourgogne, 562 separate klassificerede vinmarker og 33 Grand Crus, og det åbner visse muligheder for banditterne.
I alt 115 négocianter sælger 187 millioner flasker bourgogne om året. Ved at forfalske deres vin har tre af négocianterne skadet alle de andre, der nu risikerer at miste markeder over hele Jorden.
Jo, de er med god grund rasende i Bourgogne.

Krise-destillering
Ifølge den franske avis Les Echos har Europakommisionen indledt en "krise-destillering" af fransk bordvin. Det gøres for at modvirke en overproduktion, der har ført til drastiske prisfald.
De franske lagre af bordvin er øget fra 10,85 millioner hektoliter i 1999 til 14,07 millioner i 2000, mens priserne er faldet mellem 10 og 17 procent.

For meget vin i Chile
Der findes som bekendt mange glimrende vine fra Chile, men det ser ud, som om landet er slået ind på i højere grad at satse på mængde end på kvalitet.
Kun cirka en fjerdedel af den chilenske eksport omfatter, hvad man betragter som kvalitets-vin.
Chilenerne laver så meget vin, at de i år vil stå med en overproduktion på 800 millioner liter, og for at komme af med den skal eksporten øges med mindst 34 procent.
Cirka 80 bodegaer eksporterer deres vine, og denne eksport til næsten 90 lande er øget med cirka 15 procent om året.

Endnu et jordskred
Jordskredet, der knuste Fonsecas lagerbygninger i Vila Nova di Gaia (se uge 2), blev i sidste uge fulgt af endnu et jordskred, der ødelagde en tank med 60.000 liter portvin.
Blandt andet undgik en tank med Vargellas Vinha Velha 1999 ødelæggelserne. Denne vin stammer fra 100 år gamle vinstokke på Quinta de Vargellas og bruges til Taylor Fladgate Vintage Port.
Det første jordskred ødelagde cirka 1000 fade (piber) - det svarer til cirka 711.600 flasker. 450 fade blev reddet. Det svarer til 320.400 flasker, og firmaet er hurtigt kommet i gang igen med aftapningen.

Voldsomme koncentrationer
Der sker voldsomme koncentrationer i drikkevaremarkedet i disse år. Små fisk bliver spist af større fisk, der derefter bliver slugt af hvalerne.
Nu er den engelske koncern Diageo ifølge rygterne ude efter at overtage Australiens største producent af øl og vin, Foster's Brewing Group Ltd. Den britiske avis The Observer mener, at Diageo har planer om at lægge 4 milliarder engelske pund på bordet. Foster’s har ingen kommentarer til sagen.
Diageo står blandt andet for Guinness øl og har netop - sammen med franske Pernod Ricard - erhvervet Seagram’s vin- og spiritus-portefølje.

Vinderne af cava-konkurrencen
I sidste nummer bragte vi de tre opskrifter, der vandt i tapas-konkurrencen, udskrevet i anledning af efterårets store cava-smagning.
Ved samme lejlighed blev også udskrevet en konkurrence om den bedste cava-cocktail. Her kommer de tre vinderopskrifter:

Cava Drink
Indsendt af Christian Aafø Mortensen, Restaurationen, København
Hæld 1 cl friskpresset appelsinsaft, 1 cl muskatvin og 1 cl pêche de vignes i et champagne/cavaglas. Fyld op med tør cava, og pynt med en strimmel appelsinskal.

Burbujas de Amor (Kærlighedsbobler)
Indsendt af Roberto Carter og Thomas Kauto, Restaurant Kanalen, Christianshavn
Tørrede, bløde abrikoser, sukker og vand til sukkerlage, spansk brandy, cava.
Kog de tørrede abrikoser op i sukkerlage, blend og lad det køle af. Smag til med brandy. Fyld cirka 2 cl af abrikoslagen i et champagne/cavaglas, og fyld op med Cava Brut. Serves iskoldt.

A.J.
Indsendt af Kirsten Holm, Radisson SAS Royal Hotel Copenhagen
2 cl Absolut mandarin, 2 cl triple sec, 1 cl lime juice, 1 cl sukkerlage, 4 dråber grøn Crème de Menthe, ca. 2 cl cava.
Shake ingredienserne med is, og hæld blandingen i et cocktailglas. Top op med Cava Brut, og pynt med et enkelt mynteblad.

Vin på børsen
Euronext - en sammenslutning af børserne i Paris, Bruxelles og Amsterdam - handler ikke kun med aktier, men også med futures i landbrugsprodukter. Altså fx hvede og rapsfrø i en form for "primeur". Nu vil børsen også tilbyde futures i vin, baseret på en kasse med 12 flasker rød bordeaux.
Det kan vinfolkene i Bordeaux ikke lide. Fjorten store vinfirmaer har protesteret og udtalt, at det vil ødelægge et århundredgammelt system, når man således sidestiller ædle vine med andre råvarer. - Vi er producenter, ikke finansfolk, siger Jean-Philippe Delmas på Château Haut-Brion til New York Times.
Det traditionelle primeur-salg er en kontrakt om levering af vin. Euronext's futures er derimod finansielle instrumenter ligesom futures i råolie og korn, og Euronext regner med, at kun 10 procent af de vin-futures, der vil blive handlet, vil gælde fysisk levering af vin. De vil i øvrigt blive handlet, før druerne er plukket.

Brug VinAvisens søgefunktion
I sidste uge havde vi premiere på VinAvisens nye søgefunktion, der gør det muligt at søge i alt det vinøse læsestof, vi har lagt ind på serveren igennem to et halvt år.
Lad os lige gentage: Du skriver dit søgeord i feltet oppe til venstre og trykker på knappen. Straks får du en liste over de sider, hvorpå ordet optræder. Åbn en side, og brug så "søg på siden"-funktionen. I Explorer trykker du blot Ctrl-B. Men vent lige, til hele siden er hentet ind på din skærm.
Har du problemer med søgefunktionen, eller har du gode forslag til forbedringer, er du meget velkommen til at sende os et par ord - til anker@vinavisen.dk.

Ingen kogalskab i vinmarkerne!
Den dynamiske Daniel Cathiard, ejer af Château Smith-Haut-Lafite i Bordeaux, har stillet sig i spidsen for en aktion imod genmodificerede vinplanter.
I Frankrig har man ikke talt så meget om genmodificerede vinplanter - majsen har i højere grad været i søgelyset - og det er da også forbudt at ændre på vinplanters arveanlæg. Men i oversøiske lande har laboratorier i flere år arbejdet med ændring af vinplanter for at gøre dem mere modstandsdygtige imod råd og skadedyr.
- Det kan give en boomerang-effekt, siger Daniel Cathiard. - Se blot, hvad vi har af problemer med kogalskaben.

3610 flasker af egen avl
Ifølge en artikel af Peter Sørensen i Nordjyske Stiftstidende har Prins Henrik for tredje år i træk aflagt regnskab til den franske Erhvervs- og Selskabsstyrelse for sit Château de Caïx i Cahors. Det er ikke den store forretning, men forhåbentlig en hyggelig hobby. Omsætningen lå på 707.000 kr. med et "positivt underskud" på 59.000 kr. Kassebeholdningen er 23.000 kr., og Prinsen skylder stadig 401.000 kr. på et lån.
Avisen skriver i en manchet, at Prins Henrik drak 3610 flasker af egen avl "af kærlighed til dronning Margrethe". Den beroliger os dog i selve artiklen med, at han sikkert ikke drak alle flaskerne selv.

Turister i vinens verden
Begrebet vinturisme bliver mere og mere vigtigt. Masser af mennesker kører vindistrikterne tynde. De besøger vingårde, og de fylder bilerne med flasker. Yderligere afholdes der rundt omkring vinfester og andre arrangementer, der trækker mange mennesker til.
Amerikanerne har specielt været aktive. Ved hvert andet winery er der en butik og et cafeteria, og udenfor er der en barbecue-plads og legeredskaber til børnene.
Nu viser en opgørelse fra The Victorian Wineries Tourism Council i Australien, at sidste års vinturisme i Victoria har givet en total omsætning på 394 millioner australske dollars (175 milliarder dkr.) - hvilket er 40 procent mere end i 1998.
Tallet omfatter også overnatninger, måltider osv. Victorias wineries havde 2.880.300 besøg og et totalt "stalddørs-salg" på 168 millioner aus. dollars (74 milliarder dkr.).
Hvad vinturismen omsætter på verdensplan må være et uhyre stort beløb.

Husets hospice-vin
Den frivillige komité bag vinen Hospice No. 1, der skaffer penge til byggeri af en række hospicer, har som tidligere nævnt fået den gode idé at introducere vinen som "månedens vin" på skiftende restauranter.
Man startede med Divan 1 i Tivoli i december, og netop nu præsenteres vinen hos Madam Spunck, Stengade 48 i Helsingør. Samtidig udstiller restauranten en række billeder af kunstneren Knud Erik Sørensen, der har leveret det smukke maleri til vinens etiket.
Restauranter og hoteller, der er interesserede i sagen, kan læse mere om mulighederne på www.hospicevinen.dk. Her er også en liste over alle de steder landet over, hvor vinen kan købes - og listen ser ud til stadig at vokse. Nu er der 50 udsalg på den foruden de seks hospice-foreninger, der står bag projektet. Og glem ikke: Den nummererede etiket gælder som en lodseddel!
I øvrigt har den nye sundhedsminister, Arne Rolighed, meldt klart ud, at målet er et hospice i hvert amt, så det ser ud til, at der er ved at komme virkelig god gang i sagen.

Kvinder, drik vin!
I Journal of the American Heart Association’s januar-nummer refereres en undersøgelse, der viser, at kvinder, der drikker op til to glas vin om dagen, har 40-60 procent mindre risiko for iskæmiske blodpropper i hjernen - i forhold til kvinder, der ikke drikker vin. Iskæmisk blodprop er den type, der hindrer ilt i at nå hjernen.
Rapporten peger dog også på, at kvinder, der drikker vin, sædvanligvis har en bedre uddannelse, er ikke-rygere og har et normalt kolesterol-tal. Disse faktorer kan også medvirke til den nedsatte risiko for blodpropper.

Korkproppen i fremgang
Den portugisiske gruppe Amorin, der er verdens største producent af korkpropper, har aflagt regnskab for 2000.
I året, der gik, solgte gruppen 4 milliarder propper, hvilket stort set er en tredjedel af verdensmarkedet. Og trods problemer med propsmag - og trods konkurrence fra propper af kunststof - regner man med at sælge 4,7 milliarder propper i år. Det er dobbelt så meget som i 1996. Faktisk forudser man en vækst i verdensproduktionen på 3 procent om året i de kommende år.
Udvalget af propper er i øvrigt stort. De fås til priser fra 40 øre til 3,50 kr. pr. stk.
.
    .
    Den danske vinbranche
    * Vinitalia har fået et nyt bestyrelsesmedlem, nemlig Steffen Falck fra Troels-Smith Vin. Bestyrelsen består herefter af Ettore Lolli (formand), Danielle Kirkemo (kasserer), Antonio Doni, Christian Philipson og Steffen Falck. Den arbejdende bestyrelse beskæftiger sig med at øge interessen for italienske kvalitetsvine og med den store årlige vinsmagning "VinItalia", der igen i år holdes i Copenhagen Europecenter på Vesterbrogade i København.
    * Informations vinspalte "Til næsen", hvori Flemming Kyed folder sig ud, holder flyttedag. Fremover findes den i et nyt fredags-tillæg i stedet for som hidtil om lørdagen.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Problemer med at printe VinAvisen
En af VinAvisens trofaste læsere har haft problemer med at printe det ugentlige nyhedsbrev ud. - Har I gjort et eller andet? spørger han.
Nej, det har vi ikke. Men en www-side er delt op i områder, og kun ét område kan være aktivt ad gangen - eller "i fokus", som vores edb-nørd siger. Det kan også ske, at slet ikke noget område er i fokus.
Man skal derfor sætte tekst-området i fokus, og det gør man ganske enkelt ved at venstre-klikke på det med musen. Derefter trykker man på Ctrl-P, og printeren går i gang. Hvis der ellers er tændt for den ...

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Lautus, Guelbenzu, Navarra 1996
257 kr., Kjær & Sommerfeldt, tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11
Denne rødvin må vist kunne betragtes som en spansk "kultvin", både på grund af sin pris og sin kvalitet. Den er uendelig lækker med en ren og kraftig frugtsmag. Den har bløde tanniner og mange fine smagsnuancer - kaffe, egetræ, grønne peberfrugter. Den laves kun i gode årgange - på 50 procent Tempranillo, 30 procent Merlot, 10 procent Cabernet Sauvignon og 10 procent Garnacha. Altså med en fin palet af klassiske spanske druer (for Merlot og Cabernet har jo været spanske i over hundrede år). Den kan drikkes nu, men kan også gemmes i en halv snes år. Dekantér den gerne et par timer før måltidet. Lautus betyder "vidunderlig", og det er lige, hvad vinen er.

Titiana, Parxet, Cava, Spanien
139 kr., Fionia Vinimport, tlf.: 65 93 36 96
I forhold til så mange andre cava'er er denneher ikke helt billig. Men den er af afgjort kvalitet. Den er brut - faktisk meget brut. Den har fine bobler i glasset og en god frugt. Den er lavet udelukkende på Chardonnay, hvilket også adskiller den fra andre cava'er.

Domaine de La Reynardière, Faugères, Frankrig 1998
49,95 kr. (ved 12 flasker), Lloyd Wine, tlf.: 59 44 30 92
En meget tiltalende og meget vellavet rødvin fra en lille vinfamilie (20.000 flasker) i Languedoc-distriktet Faugères. Den har en god og ren frugtsmag og er glimrende til mad, fordi den ikke vælter sig i alkohol. Den har kun 12 procent.

Primavera, Beira Litoral, Portugal 1997
44,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
Mange vil kunne lide denne rødvin, fordi den er blød og fyldig og i det hele taget lækker med en indtagende sødme. En glimrende hverdagsvin til en rimelig pris.

Trappolini, Madonna della Neve, Lazio IGT, Italien 1999
59 kr., Carlo Merolli, tlf.: 45 85 19 78
Denne rødvin fylder munden med dejlig afrundet frugtsmag - lidt i retning af blomme og kirsebær. Den kommer fra egnen nord for Rom og fremstilles af en lille vinfamilie med sans for kvalitet og karakter.

Château Bardos, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1998
46 kr., Viniberia, tlf.: 38 86 26 46
En let og ligefrem Bordeaux-rødvin med god frugt. Meget anvendelig til mad og af god kvalitet inden for sin appellation.
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk


VinAvisens gyldne etiket
Når VinAvisens smagepanel finder vine til "Ugens fund: De bedste vine" (se ovenfor), arbejder vi med kun to muligheder: Enten er en vin godkendt - eller også skriver vi ikke om den.
VinAvisen er jo en gratis-omdelt avis, hvis økonomi bæres af annoncer. Derfor giver vi importørerne mulighed for - mod betaling - at udstille godkendte vine på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres de udvalgte vine med VinAvisens gyldne etiket med teksten "Udvalgt af www.vinavisen.dk".
Vi kan sammenligne ordningen med en censureret maleriudstilling, og kun vine, som VinAvisen smagepanel har udvalgt, prøvesmagt og godkendt, vil kunne udstilles på denne måde i vore udstillingslokaler i Cyberspace.
I afsnittet Hvilken vin passer til maden? er aktuelt optaget denne vin:

RØDVIN
* Evo, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998 til 109 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). Læs om vinen ved at klikke her. (03-15)
.
    .
    Hvem skriver hvor?
    Nedenfor bringer vi listen over vine, som de forskellige aviser og andre medier har fremhævet som særligt gode. Og som en særlig service har vi også lavet en liste over, hvem der skriver hvor. Listen finder du ved at klikke her.
    .

Disse vine fandt de trykte medier
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet. Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.

MOUSSERENDE VINE
Arthur Metz, Crémant d'Alsace, Frankrig til 69,95 kr. fra Skandinavisk Vin Kompagni (tlf.: 36 77 07 70). (Alt for Damerne/52)
Asti Toso, Dolce, Italien, spumante til 39,95 kr. i Iso (Berlingske Tidende/52)
Billecart-Salmon, Brut, Reserve, Champagne, Frankrig til 198 kr. hos Vinrosen (tlf.: 35 38 80 08). (JP-København/01)
Engel, Brut, Crémant d'Alsace, Alsace, Frankrig til 99,50 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (ErhvervsBladet/02)
Gran Baron, Brut, Cava, Spanien til 44,95 kr. i SuperBrugsen. (Politiken/52, B.T./01)
Laurent-Perrier, Brut, Champagne, Frankrig til 250 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Børsen/52, JP-København/01)
Le Grand Bussière, Saint-Véran, Frankrig til 140 kr. hos Le Domaine (tlf.: 33 24 71 70). (Politiken/02)
Louis Roederer, Brut Premier, Champagne, Frankrig til 265 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (EkstraBladet/52)
Meyer Fonné, Brut Extra, Crémant d'Alsace, Alsace, Frankrig til 79 kr. hos A Vinstouw (tlf: 97 12 14 16). (ErhvervsBladet/02)
Perle de Seguin, Cuvée Prestige, Crémant de Bordeaux, Frankrig 1998 til 99 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Vinbladet/50, Penge & Privatøkonomi/50, Århus Stiftstidende/52)
Pommery, Brut, Champagne, Frankrig til 200 kr. fra Bacardi Martini (tlf.: 44 86 66 44). (ErhvervsBladet/01)
"R" de Ruinart, Champagne, Frankrig til 235 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22). (Børsen/52)
Veuve Clicquet, Brut (Den gule Enke), Champagne, Frankrig til 200 kr. fra Hans Just (tlf.: 35 26 72 00). (ErhvervsBladet/01, JP-København/01)
Villa Maria Estate, Sauvignon Blanc, Hawkes Bay, New Zealand 1999 til 90 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/01, Alt for Damerne/02).
Winston Churchill, Pol Roger, Champagne, Frankrig til 610 kr. fra Sigurd Müller (tlf.: 98 18 50 99). (Børsen/52)

HVIDVINE
Khan Krum, Chardonnay / Sauvignon Blanc, Preslav, Bulgarien 1999 til 35 kr. i Fakta. (Fyens Stiftstidende/52)
Selaks, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2000 til 49,95 kr. i Netto. (ErhvervsBladet/01).

RØDVINE
Castello Banfi, Poggio all'Oro, Riserva, Brunello di Montalcino, Italien 1993 til 395 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Jyllands-Posten/01)
Castillo de Maluenda, Catalayud, Spanien 1999 til 39,50 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Berlingske Tidende/02)
Celli, Sangiovese di Romagna Superiore, Italien 1999 til 59,50 kr. i Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88). (Alt for Damerne/02)
Chapoutier, "La petite Ruche", Crozes-Hermitage, Frankrig 1998 til 99 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Jyllands-Posten/02)
Château Cadet, Côtes de Castillon, Frankrig 1996 til 80 kr. for 2 flasker i Bilka. (Politiken/01)
Château Coulon, Cuvée Respect de la Nature, Corbières, Frankrig 1999 til 40 kr. i Obs!, Kvickly og SuperBrugsen. (Penge og Privatøkonomi/02)
Château de Cazeneuve, Pic Saint-Loup, Le Roc des Mates, Côteaux du Languedoc, Frankrig 1998 til 99 kr. hos Karla Vinimport (tlf.: 45 42 19 23). (Penge og Privatøkonomi/02)
Château des Tours, Côtes du Rhône, Frankrig 1998 til 85 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (JP København/52)
Château du Donjon, Minervois, Frankrig 1998 til 45 kr. (ved 12 flasker) hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (JP København/01)
Château Haut Mazeris, Canon Fronsac, Frankrig 1996 til 79 kr. hos hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/01)
Château Viranel, Saint-Chinian, Frankrig 1998 til 84 kr. fra K.B. Vinimport (tlf.: 33 14 99 14). (Penge og Privatøkonomi/02)
Curatolo, Sicilien, Italien 1999 til 99 kr. for 3 flasker fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Berlingske Tidende/02)
Cuvée Carl, Bordeaux Supérieur, Cru Exceptionnel, Frankrig 1998 til 175 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Information/51, Århus Stiftstidende/01)
Delas Frères, "Les Launes", Crozes-Hermitage, Frankrig 1999 til 100 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Jyllands-Posten/02)
Domaine Bernard Chave, Crozes-Hermitage, Frankrig til 79 kr. hos Wine Company (tlf.: 38 80 74 72). (Jyllands-Posten/02)
Domaine Berrod, Beaujolais Villages, Frankrig 1999 til 59 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/02)
Domaine Berrod, Fleurie, Beaujolais, Frankrig 1998 til 85 kr. fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/02)
Domaine de Grangeneuve, Côteaux du Tricastin, Frankrig 1998 til 100 kr. hos Vinslottet i Greve (tlf.: 43 69 11 62). (Politiken/02)
Domaine du Pourpre, Moulin-à-Vent, Beaujolais, Frankrig 1998 til 75 kr. hos Alberte Vin (tlf.: 22 70 86 60). (Århus Stiftstidende/02)
Domaine Gerin, Côte la Loye, Frankrig 1998 til 229 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 61 62 67). (Jyllands-Posten/52)
Evo, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998 til 109 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Frederiksborg Amts Avis/02)
Domaine La Combe Blanche, La Livinière, La Chandelière, Minervois, Frankrig 1998 til 117 kr. fra CH-Vin (tlf.: 66 14 76 70). (Penge og Privatøkonomi/02)
Guigal, Condrieu, Frankrig 1998 til 211 kr. hos Bichel (tlf.: 86 22 94 00). (Jyllands-Posten/52)
Guelbenzu, Navarra, Spanien 1998 til 72,50 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Frederiksborg Amts Avis/02)
Lautus, Guelbenzu, Navarra, Spanien 1996 til 257 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf. i København: 33 93 34 44, i Odense: 33 12 09 95, i Esbjerg: 75 45 10 99, i Århus: 86 16 78 79 og i Frederikshavn: 98 43 98 11). (Frederiksborg Amts Avis/02)
Le Devoy, Côteaux du Tricastin, Rhône, Frankrig 1990 til 110 kr. for 2 flasker i Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (JP København/01)
Palmeras Estate, Merlot, Maipo Valley, Chile 1998 ti 65 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Femina/02)
Primofiore, Leone de Castris, Italien til 30 kr. for 1 liter i Irma. (Information/01)
Primum, José Maria da Fonseca, Terras do Sado, Portugal 1997 til 64,95 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 67). (B.T./01)
Rawson's Retreat, Penfolds, South East Australia 1999 til 50 kr. i Netto. (Politiken/02)
Santa Rita Carmínère, Reserva, Chile 1997 til 75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Lokalaviser/02)
Santa Rita Triple C, Chile 1997 til 150 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Lokalaviser/02)
Springbok, Merlot, Western Cape, Sydafrika 1998 til 40 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/02)
Yves Cuilleron, Les Chaillets, Condrieu, Frankrig 1999 til 370 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands-Posten/52)

SPECIALITETER
East India Madeira, 10 years Old, Madeira, Portugal til 115 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Alt for Damerne/52)
Fonseca Ruby Port, Portvin, Portugal, hedvin til 69,50 kr. fra Troels-Smith (tlf.: 38 11 44 95). (Fyens Stiftstidende/52)
Graham's Fine Ruby Port, Douro, Portugal, portvin til 84,75 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Erhvervs-Bladet/52)
Lustau, sherry i flere kvaliteter fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/49, Penge & Privatøkonomi/50, ErhvervsBladet/52, B.T./52)
Lustau Jarana, Solera Reserva, Sherry, Spanien til 89,50 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, i Århus: 86 15 83 00 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Frederiksborg Amts Avis/01, B.T./02)
Muscat, Baron de Farnais, Valencia, Spanien, sød dessertvin til 40 kr. hos Skjold Burne. (Politiken/02)

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.