Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 44, 2001

Vin-aktuelt i uge 44
29. oktober - 4. november 2001
.
VinAvisen uge 41VinAvisen uge 42VinAvisen uge 43
.
    .
    Hvor mange stjerner
    har disse vine fået?

    Velkommen til VinAvisens on-line vinsmagning
    Deltag i en morsom konkurrence
    .
    I uge 48 udkommer »Vinnøglen«, der i 21 år har været redigeret af den legendariske Erik Olaf-Hansen (t.v.) med god hjælp fra Geert Horst. En lille håndfuld af bogens over 1000 vine vil blive fremhævet som "gode køb" eller "træffere" - altså vine helt i top - og det er lykkedes VinAvisen at få en liste over træfferne, der ud over denne særlige fremhævelse også har fået tre, fire eller fem stjerner.
    Vi har udvalgt seks af træffer-vinene, og som læser af VinAvisen inviteres du til at bedømme en eller flere af dem.
    Bedøm hver vin i listen herunder. Find ud af, om vinen er til tre, fire eller fem stjerner, og send os din bedømmelse pr. e-mail senest tirsdag den 13. november.
    For hver vin, du giver stjerner, har du en chance for at vinde en kasse (12 flasker) af netop den bedømte vin.
    Vi ser på de indsendte bedømmelser af hver vin for sig og trækker lod mellem de læsere, der rammer det antal stjerner, som Erik Olaf-Hansen og "Vinnøglen" har givet til netop denne vin. Vinderen i lodtrækningen får derefter tilsendt præmien.
    Vi modtager kun én bedømmelse pr. vin fra hver e-mail adresse.
    Resultatet offentliggøres i VinAvisen mandag morgen den 19. november, en uge før "Vinnøglen" er på gaden.

    Sådan sender du din bedømmelse
    Skriv blot vinens eller vinenes navne efterfulgt af dine stjerner (tre, fire eller fem) i en mail, og send mailen til quiz@vinavisen.dk. Du behøver ikke at skrive navn og adresse. Vi sender en retur-mail til de seks heldige vindere og aftaler levering af præmierne.
    Vil du gøre det rigtig nemt for dig selv, markerer du denne lille liste med musen, kopierer den (Ctrl-C) og klistrer den ind i din mail (Ctrl-V) - hvorefter du blot skriver dine stjerne-tal ind:
      Bona Terra, antal stjerner:
      Château Saint André, antal stjerner:
      Domaine de la Curnière, antal stjerner:
      Trio Merlot, antal stjerner:
      Viña Tarapacá, antal stjerner:
      Masia Monistroll, antal stjerner:
    .
...
...
    .De seks "træffer-vine"
    .
    Her fås vinene

..........
    Bona Terra,
    Merlot,
    Rumænien 1999
    49 kr.

..........
    Château Saint André,
    Côtes du Rhône,
    Frankrig 1998
    49,75 kr.

..........
    Masia Monistroll,
    Penedès,
    Spanien 2000
    35 kr.

..........
    Viña Tarapacá,
    Chardonnay,
    Maipo Valley,
    Chile 2000
    56 kr.
    I perioden 5/11 til 22/12:
    150 kr. for 3 flasker
    Skjold Burne
    tlf.: 43 45 14 22
    Vinen fås hos alle Skjold Burne Vinhandlere
    www.skjold-burne.dk

..........
    Trio Merlot,
    Rapel Valley,
    Chile 1999
    64,95 kr.

..........
    Domaine de la Curnière,
    Vacqueyras,
    Frankrig 2000
    45 kr.
    Fakta
    Nærmeste butik oplyses på
    tlf.: 76 41 43 00
    www.fakta.dk



Château Kirwan, inde og ude

Konsulen siger farvel
Konsulen siger goddag
Jean-Henri Schÿler, ejeren af Château Kirwan og dansk konsul i Bordeaux, var i den forgangne uge på afskedsturne i Danmark.
I søndags fyldte han 70, og nu vil han, sammen med sin hustru, nyde tilværelsen på Kirwan.
Ægteparret kan glæde sig over, at alt er afleveret til næste generation i top-trimmet stand. Aldrig har vinen fra Kirwan været mere overbevisende med anmeldelser, der placeret slottet mellem de allerbedste.
Også négociant-firmaet Schröder & Schyler har fået børstet støvet af skuldrene og er blevet tunet til at klare de nye tider.

En dansk franskmand
Jean-Henri Schÿler har været tæt på dansk vinhandel i snart 50 år. Som ung var han i lære hos Vilh. Christiansen, og han var hos Kjær & Sommerfeldt, mens direktøren stadig hed Kjær.
I 1960'erne, da de første supermarkeder begyndte at dukke op, var han på flere turneer rundt i Danmark for at lære købmændene at smage forskel på god og dårlig vin.
Mange danskere kender ham som en hyggelig og charmerende vært på Château Kirwan, hvor familien altid gæstfrit tager imod. Og mon ikke pensionist Schÿler vil rejse sig fra lænestolen, når han hører dansk tale nede i haven eller i smagelokalet? Han vil sikkert råbe "hold sjæft" - og så ellers blande sig med selskabet og hurtigt blive midtpunktet.
Jean-Henri Schÿler har netop modtaget kommandørkorset. Han fratræder samtidig som dansk konsul. Det job overtog han efter sin far, som igen havde overtaget det efter sin far.
Det er en stor glæde for Jean-Henri, at hans søn, Yann, skal efterfølge ham som dansk konsul i Bordeaux.

Kirwan helt på toppen
I den forløbne uge inviterede Jean-Henri Schÿler, Yann Schÿler og Yanns danskfødte hustru, Marie-Louise, på smagning af Château Kirwan fra 1989 til 1999.
Der var ganske enkelt ingen kiks. Den berømte ønolog Michel Rolland blev tilknyttet Kirwan i begyndelsen af 1990'erne. Det var første gang, han skulle arbejde med Cabernet Sauvignon - han var "Merlot-mand" - men hans ideer er gået rent igennem.
Det betyder blandt andet, at den malolaktiske gæring foregår ved 28 grader på små nye egetræsfade, og dette har sammen med den omhyggelige udvælgelse af druerne givet vinen lidt mere kød på kroppen - til glæde for Parker og alle os andre.
I 1995 slår nytænkningen for alvor igennem. Men vi smagte også 1986, som viser, at man godt kunne lav topvin før Rolland. Vinen har mindst ti år mere i sig.
Det, man skal drikke nu, er Kirwan 1997. Den er moden og har udviklet de klassiske smagskarakterer, som har gjort Margaux-vinene efterspurgte.
a..
Vinen på havets bund
VinAvisen var inviteret til at smage på de 100 flasker Château de Seguin, som Gittes Fiskehus i Kerteminde sidste år sænkede ned på bunden af byens havn.
Vi kunne desværre ikke foretage den farefulde rejse til Kerteminde, men heldigvis var Fyens Stiftstidendes Jørgen Aldrich på pletten, og i onsdags skrev han om sine oplevelser.
Han fik skænket to glas. I det ene var vinen fra en normal flaske Seguin, i det andet var dybhavs-vinen. Han vidste ikke, hvad der var hvad.
Aldrich konstaterede, at der ikke var den store forskel, idet vinen i det højre glas dog var knap så udviklet og lidt mere cremet. Faktisk kunne han bedst lide vinen i dette glas.
Og hvilken vin var det så? Det var den, der havde ligget på havets bund, og hvis flaske var fuldstændig overgroet af rurer.
- Moralen må være, skriver han, at det slet ikke er nogen tosset idé at bruge havnen som vinkælder. Men sikke et bøvl med alle de smådyr, der sætter sig på flaskerne, og alle de etiketter, som ikke længere er der.

Goliat mod David
Onsdag den 7. november kl. 11 skal Nils Stormby stille i Sø- og Handelsretten i København. Hans svare brøde er, at han har kaldt sin vinbutik på Højbro Plads 21 for Systemet, og derfor har det svenske Systembolaget lagt sag an imod ham.
Det bliver spændende at se, hvad den høje ret når frem til. Der er jo næppe nogen danskere, der forveksler en lille vinbutik i København med den svenske monopol-mastodont. Og svenske turister i København flygter sandsynligvis langt væk bare ved synet af navnet ...

Endnu en gang Goliat mod David
Alle har naturligvis ret til at forsvare sit varemærke, men spørgsmålet er, om også ikke Moët & Chandon går lidt vel langt.
Ifølge WOW FaxNews har verdens største producent af champagne og mousserende vin sendt advokater på krigsstien for at tvinge vinproducenten Channon i det australske Queensland til at ophøre med at bruge sit navn. Channon ligger for tæt på Chandon, mener det store firma.
Channon Estate har en vinmark på cirka 8 hektar og laver rødvin på Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah!

Booze cruises
Naturligvis burde der være de samme afgifter på vin og spiritus i alle EU-lande. Harmonisering, mine damer og herrer! De forskellige satser medfører kun smugleri og andre problemer.
I onsdags gjorde EU-kommissionen indsigelser over, at England åbenbart søger at standse landets borgere i købet af billigere flasker i Frankrig, hvor "skatten på synd" er lavere.
Blandt englænderne er de såkaldte "booze cruises" til især Calais i Frankrig blevet populære. Mange køber til eget forbrug, men der er også dem, der sælger varerne videre.
Der foregår åbenbart en meget nidkær kontrol i havne og lufthavne, og dette synes at være et brud imod EU-reglerne.

Konkurrencemyndigheder spænder ben
I tirsdags behandlede den amerikanske Federal Trade Commission det forestående salg af Seagram’s vin- og spiritus-portefølje til britiske Diageo og franske Pernod Ricard - et salg med 8,15 milliarder dollars på højkant.
Ved en afstemning i kommissionen var der fuld enighed om, at salget ville give Diageo et monopolagtigt greb om det amerikanske marked for rom, og at man vil derfor søge at forhindre dette gennem en retssag.
Ved salget vil to store rom-mærker komme under samme hat: Seagram’s Captain Morgan, der er nr. to på markedet, og Diageo’s Malibu Caribbean, der er nr. tre (nr. ét er Bacardi).
Denne koncentration vil kunne føre til mindsket konkurrence og højere priser for forbrugerne.
En løsning på problemet kunne være, at Diageo solgte Malibu fra. Ifølge Just Drinks var der forhandlinger i gang i torsdags, og ifølge Financial Times fredag kan Allied Domecq være interesseret i at overtage Malibu rom.

Stjernetåger
Albertson’s og Safeway er blevet slæbt i retten og har hver måttet betale 30.000 dollars i bøde - uden dog at ville indrømme, at de har gjort noget forkert.
Albertson’s er USA’s næststørste supermarkedkæde, og Safeway er den tredjestørste, og angiveligt har de på deres vinflaskers bagetiketter, flaskehængere og skilte reklameret med stjerner og point, som ikke havde bund i virkeligheden.
Under retssagen lovede firmaerne at ville gøre alt for, at scores, point, stjerner og andre anerkendelser kun blev nævnt i forbindelse med korrekt årgang, druesort og vinmærke.

DO Catalunya
I det spanske Katalonien har man længe ønsket at få en overordnet appellation, der omfatter en række af de mange små appellationer. Det har man fået nu.
Den nye appellation hedder DO Catalunya, og druerne til vinene kan komme fra ni forskellige katalanske DO-områder.

Sidste udkald
Ifølge WOW FaxNews maler det italienske bureaukrati langsomt. EU har nu givet de italienske vinmyndigheder et sidste ultimatum: Får vi ikke rapporter om antallet af vin-hektarer inden den 31. oktober, får I ikke nogen EU-tilskud.
Siden 1997 har EU forsøgt at få nøjagtige oplysninger om antallet af hektar, og siden er et utal af tidsfrister blevet overskredet. Nu er det altså sidste udkald.
Tidligere undersøgelser har vist, at der findes over 100.000 hektar italienske vinmarker, som ikke er registrerede. Og omvendt - mange er registrerede, men findes slet ikke.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
a..
.
    Hans Heide (f. 1940) er et kendt ansigt fra fjernsynet. Han har i mere end 25 udsendelser været med i programmet “Synspunkt” på DR TV , hvor en håndfuld mennesker diskuterer samfundsforhold og andre af tidens spørgsmål.
    Når han er med her i Vinbranchens Blå Bog, er det, fordi han nu i 21 år har udgivet “Vinnøglen” - den årlige vinguide med et bredt udvalg af de bedste vine i alle prisklasser.
    Hvert år er det de danske vinskribenters nestor, Erik Olaf-Hansen, der med sikker hånd styrer skuden over det store vinhav - med Geert Horst som solid ankermand. Desuden deltager forskellige vinkyndige og -interesserede mennesker i de mange smagninger, der ender med en "vinliste" på omkring 1000 forskellige vine til glæde og inspiration for danske vinkøbere.
    “Vinnøglen” er i dag den ældste og mest udbredte publikation på det danske vinmarked.
    Selv er Hans Heide student fra Ribe Katedralskole og uddannet inden for reklame og den grafiske branche samt dags -og ugepressen. Gennem 25 år var han selvstændig bogtrykker, og siden 1975 har han haft sit eget forlag med hovedvægten på faglitteratur. Af mere markante udgivelser kan nævnes "20.000 0rdsprog", et leksikon på næsten 900 sider.
    Privat er han gift med Eva, der med liv og sjæl deltager i det store arbejde med produktionen af årets “Vinnøgle”. Når han slapper af, jazzer han formidabelt på klaver, så hele huset ryster.
    Adresse: Heides Forlag, Kagsåvej 19, 2730 Herlev, tlf. og fax: 44 91 30 29, e-mail: heides@post.tele.dk.


På sporet af Malvasia
I den græske avis Kathimerini er Stavroula Kourakou på sporet af druen Malvasia. Den dyrkes blandt andet på Korsika, Sicilien, Sardinien, Madeira og De kanariske Øer.
Druen tog sit navn efter havnen i Monemvasia i det sydlige Grækenland, hvorfra vinen blev udskibet.
Frankiske korsfarere tog planten med sig og forvanskede Monemvasia til Malvasia. Senere kaldte Englænderne den for Malmsey - et navn, der også blev knyttet til den type madeira, der laves på druen.
Druen dyrkes imidlertid stadig i Grækenland, skriver Stavroula Kourakou. Den bærer blot navnet Monovasia eller Monemvasitiko. Især finder man den på øerne i det græske øhav, fortrinsvis Paros og Evia.
...
.
Patrick Eriksson afsluttede finalen med et spektakulært show med en pyramide af glas, der lidt efter lidt fyldtes med forskellige ingredienser, for til sidst at ende med kaskader af tøris der afslørede hans egen komponerede cocktail.
    Verdens bedste bartender
    I konkurrence med 3500 professionelle bartendere fra femten lande blev svenskeren Patrick Eriksson forrige lørdag kåret som verdens bedste ved finalen i den internationale konkurrence for bartendere: Beefeater International Bartenders Competition.
    1500 tilskuere overværede finalen på BaseCamp i København, og det var især den afsluttende af de fire discipliner, freestyle, der trak. Her viste de tretten finalister deres individuelle fortolkninger af, hvad der skal til for at charmere, chokere og imponere.
    Den nye verdensmester er 27 år. Han arbejder på SAS Radisson i den norske by Bergen og har været professionel bartender i fem år.
    Nr. to blev Sven Petrov fra Talinn i Estland, mens nr. tre blev kineseren Zhi An Ou Yang, der imponerede med sin fænomenale evne til at jonglere med fyldte brændende flasker akkompagneret af højpotent kinesisk tekno-pop.
    Danmarksmesteren Robert Spragg opnåede ikke en placering blandt de tre bedste, men høstede aftenens højeste bifald, da han med en sabel huggede hovedet af en magnum-flaske Champagne med en efterfølgende 5 meter høj kaskade af champagne.
    Det var ikke kun synd for de omkringstående pressefotografer, der skyndsomst søgte dækning. Det var ærligt talt også synd for champagnen ...
.
    .
    Den danske vinbranche
    * Erik Sørensens Vinhandel har fået et nyt medlem af direktionen, nemlig den 49-årige Bjarne Sundby. Direktionen består herefter af adm. direktør Jan Kjeld Nielsen og direktør Bjarne Sundby. Den nye direktør har været ansat i Erik Sørensens Vinhandel siden 1978 og har gennem de sidste mange år været daglig leder af firmaets største filial i Hellerup. Der afholdes reception for Bjarne Sundby d. 2.november kl. 15 på Bernstorffsvej 121 i Hellerup.
    * Skjold Burne har i denne uge ikke åbnet nogen ny butik ... ;-)
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..


Tre vine i fjernsynet
Her er de tre spanske rødvine, der bliver smagt i programmet "Go` Morgen Danmark" på tv2 nu på tirsdag d. 30. oktober kl. cirka 08.15:
* Pozuelo, Crianza, Castano, Yecla 1998 til 80 kr. for to flasker i Føtex.
* Marques de Murrieta, Reserva, Rioja 1997 til 89 kr. i OBS!.
* Viña Pedrosa, Gran Reserva, Ribera del Duero 1994 til 499 kr. fra Laudrup Vinimport.

En rouge drink
I forbindelse med premieren på storfilmen "Moulin Rouge" med Nicole Kidman har Pernod Ricard lanceret en ny rød drink med samme navn: 2 cl Pernod + 10 cl rød sodavand + is.

Svensk mester i snapsviseri
Svenskerne har en morsom tradition med deres snapsviser. Man kan ligefrem høre en "veckans snapsvisa" på tlf.: (00 46) 87 44 70 75, og også Vin & Sprit Historiska Museet i Stockholm slår et slag for viserne på www.vinosprithistoriska.se.
Nu er årets mesterskab i snapsviseri afviklet, og vinderen blev Rolf Malmström fra Örkeljunga med denne opbyggelige vise, der går på melodien "Skånska slott och herresäten":
      När Darwin studerade liv i naturen
      Så fann han att först dör de svagaste djuren
      De sämsta bland hjärneceller dör också först
      Så öka din IQ och minska din törst!
..
Send løbesedlen videre
VinAvisen har et sted mellem 6000 og 7000 læsere hver uge. Af dem får lige over 3000 vores "løbeseddel" med en kortfattet oversigt over ugens nyheder - og vi udsender naturligvis denne løbeseddel for at friste flest mulige til at kigge ind hos os.
I løbesedlen skriver vi: - Send meget gerne denne løbeseddel videre til dine vininteresserede venner og bekendte.
Dette har medført en mail fra en af vore læsere: - Hvorfor opfordrer I ikke formændene for diverse vinklubber - både de
private som dem i firmaregi - til at sende jer en liste over medlemmernes e-mail adresser? Det lyder måske overflødigt, men i min lille vinklub er der mange, som kun klikker ind engang imellem, fordi de ganske enkelt glemmer det.
Vi siger tak for ideen og lader den gå videre til klubberne.

Vil du selv bestille løbesedlen gratis tilsendt pr. e-mail hver uge, så send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk.
.


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Zinfandel, Frei Ranch Vineyard, Ernest & Julio Gallo, Cry Creek Valley, Sonoma, Californien 1997
159 kr., Taster Wine
Simpelt hen lækker. En fløjelsblød rødvin. En stor vin. Med fyldig frugt, en herlig sødme og en laaaang eftersmag. Den får fem store stjerner. Link til dansk side om Gallo: www.gallo.com.


Merlot, Lovico Suhindol, Suhindol Region, Bulgarien 1999
34,95 kr. (4 flasker for 100 kr.), Føtex og Bilka
Dette er en af de virkelig gode bulgarske rødvine. Faktisk lidt af et kup. Den har en blød og saftig smag, dejlig frugt og en lang eftersmag. Den femte stjerne får den for den utroligt lave pris - især hvis man køber fire flasker. Det er overraskende, at man kan lave så god en vin til så billig en pris. Link til producenten: http://norka.dir.bg.


Domaine de l'Espigouette, Côtes du Rhône, Frankrig 1999
55 kr. (300 kr. for 6 flasker), Benedict Vin
Importøren, Benedict Vin, sidder nede i Bourgogne, men har to "depoter" i Danmark, hvorfra vinene leveres. Denne glimrende Rhône-rødvin har et bredt smagsbillede med toner af kaffe, en let sødme og en lang eftersmag. Den vil være en fin ledsager til kraftige kødretter og ost. Link til distriktet: www.vins-rhone.com.


Tintara, Chardonnay, Hardys, South Australia 1999
99 kr., Brugsen
Hvis man har meldt sig ind i bevægelsen ABC - Anything But Chardonnay - bør man gøre en undtagelse med denne fantastisk lækre hvidvin. Den har en blød og elegant smag med fin frugt, gode citrus-toner og diskret fadlagring. En dejlig vin! Link til producenten: www.hardys-wines.com.


Côtes du Rhône, Nature et Progrés, Frankrig 1999
54 kr. (50 kr. ved 12 flasker), La Côte
Meget indtagende rødvin til en attraktiv pris. Vinen er læskende med god frugt og fin sødme - det er en glad vin! Den er i øvrigt fremstillet på økologisk dyrkede druer. Link til gastronomien i Nyons, hvorfra vinen kommer: www.buislesbaronnies.com.


Terrassous, Côtes du Roussillon, Frankrig 1998
49,50 kr., Sydfranske Vine
Den glider bare ned, blød, afrundet og uden kanter. Vinen har god, fyldig frugt og en let karamelagtig sødme. Den er meget vellavet og fortræffelig til mad. Link til Languedoc-Roussillon: www.logassist.com.


Château de l'Hermitage, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1998
60 kr. (ved 12 flasker), Glamsbjerg Vinhandel
I Bordeaux taler en række slotsejere i appellationen Bordeaux Supérieur om, at der burde indføres en ny klasse - en Super-Supérieur. De er blevet kede af de mange kolleger, der ikke laver "supérieur" vin. Château de l'Hermitage bør høre hjemme i Super-Super klassen. Slottets rødvin er meget vellavet, dejlig blød og med god frugtfylde. En kultiveret vin. Link til Bordeaux: www.vins-bordeaux.fr.


Ramón Bilbao, Crianza, Rioja, Spanien 1998
72 kr. (v/12fl), Ki-Ma Vinimport
En harmonisk, blød og lækker Rioja med god frugt og fine vanille-toner fra fadlagringen. Link til producenten: www.ramonbilbao-sa.es.


Morio Muskat, Deinhard, Pfalz, Tyskland
50 kr., Chris-Wine
Denne hvidvin er en rigtig store-slurke-vin - og en let vin (8,5 procent). Den er lavet på druen Morio Muskat, som Peter Morio skabte som en krydsning mellem Silvaner og Pinot Blanc. Druen har altså ikke et eneste Muscat-gen i sig. Vinen har imidlertid en utrolig kraftig aroma - ligesom Muscat-vine - og fremtræder her med sødme og fed frugt. Hvis ikke sommeren var gået på hæld, ville vi kalde den en terrassevin. Link til producenten: www.deinhard.com.


La Gerontière, Morgon, Frankrig 1999
66 kr., Amka Vinimport
En dejlig beaujolais med en indtagende duft og en fyldig og ren smag af mørke bær og blommer. Vinen, der har en lang eftersmag, er glimrende til mange madretter. Link til Beaujolais: www.beaujolais.net.


Mas de Guiot, Cabernet Sauvignon / Syrah, Vin de Pays du Gard, Frankrig 2000
75 kr., The Wine Company
Der er krudt i denne vin. Den har en flot duft og fyldig smag. Men den er lidt for ung, så den fjerde stjerne får den på betingelse af, at den først trækkes op om tre-fire år. Link til side om Vin de Pays du Gard: www.winetoday.com.


Piccini, Nero d'Avola, Sicilien, Italien 2000
29,95 kr., Fakta
Til prisen er denne vin virkelig flot. Den har en god og intens frugt og tilpas syre. Den bør ubetinget plaskes over i en karaffel et par timer før den nydes. Link til side om siciliansk vin: www.made-in-italy.com


Domaine Henri Naudin-Ferrand, Bourgogne Hautes Côtes de Nuits, Frankrig 1999
89 kr. (83 kr. ved 12 fl.), La Côte
En fyldig og flot bourgogne, som man nyder med fornøjelse. Den har god frugt og en fin sødme, men den må godt ligge et par år endnu, før den nydes. Link til producenten: www.burgundy-talent.com.


Château Tour Prignac, Cru Bourgeois, Médoc, Frankrig 1998
78 kr., Amka Vinimport
En venlig rød bordeaux med god frugt og let sødme. Den kan udmærket drikkes nu. Link til Bordeaux: www.vins-bordeaux.fr.


Aresti, Montemar, Merlot, Curico Valley, Chile 2000
69 kr., Furesø Vinimport
Et chilensk muskelbundt af en rødvin med blød og fyldig frugt og et lille bittert bid i eftersmagen. Link til side om chilensk vin: www.chilean-wine-online.com.


Château de Champ des Treilles, Sainte-Foy Bordeaux, Frankrig 2000
56 kr., Encore Vin
En pæn hvidvin fra en af de små appellationer i det store Bordeaux-distrikt. Den har en lækker fedme og en frisk, lidt æbleagtig duft. Link til distriktet: www.saintefoy-bordeaux.com.


Don Navarro, Tempranillo, Reserva, Valdepeñas, Spanien 1995
54,75 kr., Skjold Burne
En ret elegant rødvin med seks år på bagen. Den er moden og afrundet og kan på mange måder minde om en rioja. Drik den nu. Link til side om Valdepeñas: www.winetoday.com


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Alt for Damerne
Promessa, Negroamaro, Primitivo og Rosso Salento, Italien 2000Rødvine39,95 kr.Philipson Wine
A.Mano, Primitivo, Italien 2000Rødvin59,95 kr.Philipson Wine
Deinhard, Riesling, Tyskland 1999Hvidvin50 kr.Chris-Wine
.
Berlingske Tidende
QA, Cabernet Sauvignon, Ribatejo, Portugal 1997Rødvin59,95 kr.Iso
En Rully, Rapet, Bourgogne, Frankrig 1999Rødvin94 kr.Theis Vine
.
Berlingske Lokalaviser
Château Fongenan, Haut-Médoc, Årets Kunstnervin, Frankrig 1999Rødvin85 kr.Chris-Wine
QA, Cabernet Sauvignon, Ribatejo, Portugal 1997Rødvin59,95 kr.Iso
.
B.T.
Michel Laroche, Chablis, Frankrig 2000Hvidvin60 kr.Netto
Trio, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 1999Rødvin64,95 kr.OBS!
.
ErhvervsBladet
Villa Bona Terra, Sangiovese / Merlot, Rumænien 1999Rødvin50 kr.Chris-Wine
Casandra, Rumænien 2000Rødvin34,50 kr.Vingaarden
.
Fyens Stiftstidende
Promessa, Fusione, Puglia, Italien 2000Rødvin40 kr.Philipson Wine
.
Jyllands-Posten
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1999Rødvin299 kr.Sigurd Müller
.
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.