Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 02, 2003



Vin-aktuelt i uge 2
6. januar - 12. januar 2003
.

VinAvisen uge 50VinAvisen uge 51VinAvisen uge 52
aa..a..a....a..a..a...
GODT NYTÅR!
2002 var en god årgang for VinAvisen. Vi fik endnu flere læsere, så vi i dag er oppe på cirka 10.000 ugentlige besøg, og løbesedlen sender vi til over 4300 læsere, der har ønsket at modtage den.
Redaktionelt har vi også udviklet VinAvisen - prøv blot at gå et par år tilbage i arkivet, og sammenlign med et af de gamle ugebreve. I dag har vi endnu flere internationale kontakter, og vi bringer langt flere billeder - så mange, at vi nogle gange er lige ved at være bange for, at avisen bliver for megabyte-tung at hente ind fra nettet. (Endnu har vi dog ikke hørt klageråb i den forbindelse).
Internettet er jo et pragtfuldt medium - siger vi, der i årtier har arbejdet med trykte medier. Det er så hurtigt og dynamisk. Med et trykt vinblad ville vi aldrig kunne bringe nyhederne så hurtigt. Laver vi en fejl (det hænder), kan vi lynhurtigt gå ind og rette den. Og at sende løbesedlen ud til 4300 læsere er en ren svir. Vi skriver den, trykker på en tast og læner os velbehageligt tilbage i stolen. I løbet af få minutter har vi sendt 4300 breve. Tænk, hvis vi skulle have trykt dem, lagt dem i kuverter og slikket frimærker ...
Jo, det er herligt at lave VinAvisen, og vi glæder os til at tage fat på endnu en årgang.

Penge lige ud ad vinduet
2002 var året, hvor vi for alvor blev præsenteret for vinverdenens største problem: Overproduktion.
Der laves for meget vin, men det værste er, at vi skatteborgere skal betale for det. Det drejer sig om milliarder af liter og dermed milliarder af kroner i unødig landbrugsstøtte og unødige tilskud til destillering. Penge lige ud ad vinduet.
Alle erkender problemet. Ingen er bare indstillet på, at det lige er dem, der skal løse det. Måske skulle vores statsminister lige bruge en weekend på at få trynet parterne på plads.
I "Smag & Behag" har Henrik Oldenburg foreslået, at man skulle starte med at nedlægge Bourgogne. Om ikke andet kan det da få nogle op af stolene.

Flere penge ud ad vinduet
Regeringen er på udkig efter besparelser. Jamen, hvad så med at afskaffe den danske særregel om oplysning på flaskerne om tilsatte sulfitter? Der findes jo alligevel ikke vin uden dette konserveringsmiddel.
Denne særregel, som ikke findes i noget andet EU-land, koster den danske vinbranche og dermed forbrugerne mere end 15 millioner kr. om året!

VinAvisens ÅRSQUIZ: Vær med til at spå!

Hvad sker der i vinens verden i 2003?
Dette er en læserkonkurrence med lange udsigter. Resultatet kender vi nemlig først om flere måneder. Men det er en sjov konkurrence. Her kan du nemlig afprøve dine evner som spåmand eller spåkone.
Besvar nedenstående spørgsmål inden 1. februar, og deltag i konkurrencen om en førstepræmie på seks flasker god rødvin og yderligere ti trøstepræmier à én flaske rødvin.
Førstepræmien går til den, der ved årets slutning har flest rigtige svar. Trøstepræmierne fordeles ved lodtrækning blandt alle deltagere.

Sådan deltager du
Markér (highlight) alle spørgsmålene herunder, og gem listen i udklipsholderen (tryk Ctrl-C).
Åbn en e-mail til os ved at klikke her: quiz@vinavisen.dk.
Sæt listen ind i mailen (tryk Ctrl-V).
Skriv dine svar til hvert enkelt af de tolv spørgsmål.
Skriv også navn og adresse.
Og send os mailen inden 1. februar.


1. Vil vinafgiften blive nedsat inden 1. januar 2004? Ja / Nej?
2. Vil dansk grænsehandel være aftaget i december? Ja / Nej?
3. Vil vinsalget i Helsingør aftage inden september? Ja / Nej?
4. Vil den svenske V&S-koncern i årets løb købe flere danske vinfirmaer? Ja / Nej?
5. Vil salget af bordvin i Danmark i første halvår 2003 være større end i samme periode året før? Ja / Nej?
6. Vil vin fra Tasmanien komme i særligt fokus? Ja / Nej?
7. Vil primeur-priserne på Grand Cru Bordeaux stige eller falde i forhold til sidste år? Stige / Falde?
Hvordan vil markedsandelen i Danmark flytte sig for følgende lande:
8. Frankrig - Op / Ned?
9. Spanien - Op / Ned?
10. Italien - Op / Ned?
11. Chile - Op / Ned?
12. Tyskland - Op / Ned?
13. Australien - Op / Ned?
aa..a..a....a..a..a...

Største vinkontrakt nogensinde
Ifølge fagbladet Just Drinks har den svenske statsejede koncern Vin & Sprit underskrevet den største vinkontrakt nogensinde på et nordisk marked.
V&S har indgået en aftale med Chiles næststørste vinproducent, Viña San Pedro, om salget af firmaets vine i både Sverige, Norge, Finland og Estland.
Interessen for de chilenske vine er øget igennem de seneste år, og Chile dækker i dag 10 procent af salget i de nordiske lande.
Danmark er ikke nævnt i kontrakten, og det skyldes sikkert, at salget af vinene fra Viña San Pedro igennem ti år har ligget trygt og godt hos Fakta.

10 procent af vinhøsten ødelagt
Endnu en gang har Argentinas vinmarker været udsat for kraftige haglvejr, der også i år blev forværret af El Niño-effekten.
Ifølge Just Drinks har der siden 24. november været otte uvejr - det seneste og værste den 1. januar - og druerne på i alt 18.000 hektar vinmarker er fuldstændig ødelagt.
Man regner med, at 200.000 tons druer - svarende til 130 millioner liter vin - er gået tabt. Det svarer til næsten 10 procent af den årlige høst på 2,2 millioner tons.
Værst er det gået ud over distrikterne San Rafael, General Alvear, San Martin og Santa Rosa, mens Tupungato, Tunuyan, Maipu og Lujan de Cuyo, hvorfra de fleste topvine kommer, er forholdsvis uberørte.

Sydafrika vinder frem
Organisationen Wines of South Africa har taget et blik på året, der gik, og mener, at eksporten af de sydafrikanske vine i 2002 vil ligge mindst 20 procent over 2001 - samt at den i 2003 vil nå den dobbelte mængde af de 93 millioner liter, der blev eksporteret i 2000. Måske når man endog op over 200 millioner liter.
I de sidste fire år er salget af sydafrikansk vin øget med over 20 procent om året.
Direktør Su Birch fra WOSA peger på et par positive tendenser - trods den styrkede Rand:
Sydafrikansk vin er blevet mere synlig på hovedmarkederne, og den øgede vinturisme i Cape-provinsen har bidraget til at øge kendskabet til vinene.

Østrig vinder også frem
Østrigerne eksporterer mere og mere af deres fortræffelige vin. Sidste år steg eksporten 10 procent i forhold til 2001 og nåede 420 millioner dkr.
Regner vi i mængde, eksporterede østrigerne 54 millioner liter, hvilket er 10,6 procent mere end i 2001. Det svarer til 20 procent at landets totale vinproduktion.

Konkurrence fra de nye lande
Ifølge Wein Reporter regner det tyske Mainzer Wirtschaftsministerium med en øget konkurrence på det tyske vinmarked efter EU-udvidelsen i 2004.
De ti nye EU-lande producerer tilsammen cirka 6 millioner hektoliter vin, mens Tyskland producerer cirka 10 millioner hl, heraf de 6,5 millioner i Rheinland-Pfalz.
De hidtidige EU-landes produktion ligger på tilsammen 175 millioner hl - svarende til 63 procent af verdensproduktionen.

Mordet på Den Gule Enke
I Børsen fortæller Ole Troelsø historien om champagnen Veuve Clicquot - Den Gule Enke - og kommer i den forbindelse ind på, hvad han kalder justitsmordet på enken.
Ole Troelsø har interviewet Carl Erik Wandel, hvis familie fik det danske agentur på champagnen i 1867.
- Frem til 1970’erne var der prestige omkring vinen, siger Carl Erik Wandel. - Dens omdømme var at ligne med nutidens Dom Pérignon. Men så blev den udsat for et bombeangreb ...

Halv pris hos Ikea
Veuve Clicquot fusionerede med et andet champagnehus og øgede produktionen med flere hundrede procent, og en dag stod enken på supermarkedernes hylder.
- Supermarkederne brugte Veuve Clicquot til at køre tilbud med, som en slags lokkemad, fortæller Carl Erik Wandel. - Og helt galt gik det, da en af de store kæder havde computerproblemer på lageret, så de efter nytår havde 20.000 flasker tilbage. De var bange for at brænde inde med partiet og solgte ud til under indkøbspris. Restauranter købte hele paller, og Ikea solgte flaskerne til halv pris.
I dag er enken en af top-champagnerne - 90 point hos Parker - og har genvundet forne tiders prestige.
.a.....
Er Pinotage bitter?
Peter May fra den sydafrikanske Pinotage Club skriver om SuperBowl Top 10-smagningen fornylig i London, hvor de sydafrikanske vine på Pinotage-druen ikke klarede sig så godt i sammenligning med Pinotage-vine fra Californien og New Zealand. Vinene var gennemgående for bitre.
Dette bekræfter kun, hvad vi selv har oplevet med sydafrikansk Pinotage. Vi har smagt nogle få flasker, vi kunne lide, men som oftest er vi blevet mødt af en udpræget metallisk og bitter smag.
Af og til har der også været en smag af acetone, men den kan man ifølge Peter May undgå, hvis man lader vinen gære ved et par grader højere.

Bitter-smagere
Pinotage er jo Sydafrikas "egen" drue, og under smagningen diskuterede man problemet: Er den særlige smag en egenskab ved druen? Skyldes den vinifikationen? Eller terroir - fx mener man, at en myntesmag kan skyldes nærheden af eukalyptustræer.
Der kan nu også være en anden grund til den bitterhed, man konstaterede under smagningen i London - nemlig at hovedparten af smagerne var særligt følsomme over for bitterhed.
Det er jo et faktum, at der kan være stor forskel på smagere. Man taler om sur-sød-smagere og salt-bitter-smagere. Gad egentlig vide, hvad Parker er ...

Cava fra Rioja
Sædvanligvis forbinder man cava med distriktet Penedès i højlandet bag Barcelona. Men faktisk laver man cava mange andre steder i Spanien.
Nu melder Rioja, at man dér har øget den lokale produktion af cava med 30 procent i forhold til året 2001, og at der på i alt 33.000 hektar vinmarker dyrkes druer - Viura og Malvasia - til cava.
Rioja er faktisk landets næststørste region med spansk cava.

Millennium-tømmermændene slut
Champagnes "millennium-tømmermænd" er slut. Problemet med alle de mange flasker, der var købt til den store nytårsfest - og som lå usolgte til langt ind i 2001 - er ved at være løst. Flaskerne er væk, og i 2002 er champagne-salget øget med 8 procent i forhold til året før.
I alt vil man i 2002 have solgt 285 millioner flasker, mens man i 2001 solgte 265 millioner. Dette er dog stadig langt fra rekordåret 1998, hvor man solgte 292 millioner flasker.
En del at det øgede salg har ligget uden for Europa, blandt andet i USA.
aa..a..a....a..a..a...
    .
    Den danske vinbranche
    * Skjold Burne, Danmarks ældste og største kæde af vinhandeler, har optaget endnu to vinhandeler. Dels Vinstokken, Adelgade 3 i Ebeltoft, hvor vinhandler Aage Bisgaard, hans kone Margit og deres medarbejder gennem ti år, Annemette Sørensen, bliver i butikken (tlf.: 86 34 12 02). Dels Vinstokken, Rådmands Boulevard i Randers, hvor Susanne Bertelsen og hendes mand Peter Hunniche bliver i butikken - idet Peter dog fortsat har sit job hos Politiet (tlf.: 86 42 72 39).
    * Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg forbereder salgsdirektør Preben Mikkelsens tilbagetræden og har derfor foretaget følgende udnævnelser: Lagerchef Ib Bergkjær, der har været ansat i firmaet i seksten år, udnævnes til indkøbschef, og salgskonsulenterne Mogens Bay, København, otte år i firmaet, og Per Balleby, Vejle, elleve år i firmaet, udnævnes til regionschefer for Horeca henholdsvis øst og vest for Storebælt.
..
..a....a....a..a..........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
..a....a....a..a
Stabil omsætning
Ifølge WineSpectator har vinauktionerne verden over haft en stabil omsætning af vin i året, der gik.
I de største auktionshuse er således blevet omsat for knap 637 millioner dkr., en nedgang på 1 procent i forhold til 2001.
Bedst gik det i New York, hvor der har været en fremgang i omsætningen på 24 procent, mens auktionerne i London har måttet notere et fald på 21 procent.

Boblerne spredt over hele året
Også Irma har konstateret, at salget af bobler er blevet spredt over hele året. For blot få år siden lå 90 procent af det årlige salg af champagne i december måned. Sidste år blev kun 40 procent af flaskerne solgt i forbindelse med nytåret.
Ifølge Irmas indkøbschef, Hans Christian Ipland, skyldes det først og fremmest, at champagne er blevet et must i forbindelse med glædelige begivenheder og som aperitif året rundt - og ikke kun er drikken til nytårsaften
Irma har generelt haft store stigninger på salget af mousserende vin. Det gælder også crémant, cava og spumante. Men ifølge Hans Christian Ipland foretrækker Irmas kunder champagnen.

Lærestreger
Iakob Schjerbeck, dansk vinhandler i Bordeaux, har ifølge ham selv modtaget nogle lærestreger i vinens og livets skole. Nogle af disse lærestreger bringe vi videre til vore læsere. Her kommer lærestreg nummer 3:

Lærestreg fra Iakob Schjerbeck - 3
Det undrer mig, at folk gerne betaler 70 kr. og ofte mere for en flaske, men sjældent for et vinglas.
En 40 kr.-vin i et godt glas smager faktisk bedre end en 70 kr.-vin i et ligegyldigt glas. Prøv selv at eksperimentere - og få en god lærestreg.
Et godt glas er som en frisk uudsprungen blomsterknop. Det lukker sig ind foroven og samler aroma som røgkappen over pejsen.
Du må ikke hælde mere vin i glasset end til det sted, hvor overfladen er størst, dvs. højst en tredjedel op.
Og hold venligst på stilken, ikke på blomsten. Fingerfedt og lugte sætter sig i glasset.
Alle glas tåler opvaskemaskine, men pas på de lange stilke !
a
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
aa..a..a....a..a..a....
..
.
.
    Jan Reimer (f. 1943) har siden maj 2002 stået ved roret i det nyt vinfirma Best Selection A/S, der er en del af Amka-koncernen i Randers.
    Best Selection har en særlig profil, idet dets primære salg sker til specialhandelen, B-t-B (business-to-business), duty free / travel value, grænsehandelen og eksport, og med Jan Reimer har firmaet fået en leder, der kender den danske vinbranche ud og ind.
    Han startede for 25 år siden i det gamle og velrenommerede Ernst A.Husman som ansvarlig for firmaets vinafdeling og duty free handel. Derefter var han et par år hos Carl Wandel & Søn og herefter hos Charles Klem, som senere blev en del af Consiva Wine & Spirits. I dette firma var han i næsten ti år.
    Lige fra hans entré i vinbranchen i 1978 har Jan Reimer haft et tæt samarbejde med firmaer som Taylor’s (portvin), Henriques & Henriques (madeira), Paul Jaboulet (Rhône) og Yvon Mau (Bordeaux) - et samarbejde, der nu kommer det nye firma til gode.
    Privat er han gift med Jette, der er regnskabsmedarbejder i et større firma, og sammen har de en voksen søn. Fritiden bruger de til ridning på islandske heste, der efter deres mening er den bedste måde, hvorpå man kan nyde den danske natur.
    Adresse: Best Selection A/S, Østre Boulevard 29, 8900 Randers, tlf.: 86 41 03 88, fax: 86 42 18 08, e-mail: jr@bestselection.dk.
..... aa..a..a..aa..a.-----a..

aa..a..a....a..a..a...
    Ugens vinøse billede(r)
    I sin sommerferie var Søren Mandrup i Piemonte og besøgte blandt andet vinhuset Ceretto og dets vingård Bricco Roche med den fantastiske glasterning.
    - Bricco Roche ligger i kommunen Castiglione Falleto, skriver Søren Mandrup, - og glasterningen troner på bakketoppen med udsigt til alle de berømte Barolo-marker.
    - Terningen og i øvrigt hele vineriet er tegnet af arkitekterne Cerrato og De Abate i Torino, og med den elegante konstruktion har den gamle Ceretto-familie ønsket at vise sin taknemmelighed over at få lov til at bo og dyrke jorden på et af de smukkeste steder i verden. Terningen skal forestille en diamant, der er faldet ned fra himlen.
    Ceretto har sin egen hjemmeside på www.ceretto.com.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.

Champagnegalop med æggestokke
Vi blev li’godt lidt forskrækkede, da vi så overskriften i Jydske Vestkysten: Champagnegalop med æggestokke.
Men vi blev beroligede, at vi inde i bladet kunne læse, at det drejede sig om champagnesmagning i en vinklub ved navn Æggestokkene.
De ti medlemmer er godt klar over, at klubben snarere burde hedde Vinstokkene, men det er der sikkert mange andre klubber, der hedder, siger de, og da klubben kun har kvinder som medlemmer, var det naturligt at bruge navnet Æggestokkene.
- Vi var lidt trætte af, at hver gang, det handlede om vin, så var det mændene, der tog over, siger Helle Hansen til Jydske Vestkysten. - Vi ville gerne selv kunne gå ud og finde en god vin til 50 kr.

Château Pot du Chambre
Jamen, den pæne vinhandel - Erik Sørensen. Tænk, i en reklame skriver den om en vin: "Dyb, åben, rig duft af bæ og krydderi; meget fyldig, men rund og lang".
... aa..a..a..aa..a.-----a..
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.
.
...
    Hvad er travel value?
    I denne uges portræt i Vinbranchens Blå Bog nævner vi travel value, og hvad er så det?
    Det er et begreb, der sneg sig ind i det danske sprog, efter at duty free-salget blev stoppet i 1999.
    Nogle vinfirmaer sælger fortsat fx vin til charterbranchen, der således kan sælge flasker til kunder på fly og skibe.
    Mange ser det jo stadig som en del af rejsen at kunne proviantere til lavere priser end hjemme hos købmanden eller i supermarkedet.



Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Notarpanaro, Taurino, Salento Rosso IGT, Italien 1997
76,95 kr. hos Føtex og 72,95 kr. hos Bilka
Denne rødvin er et kup i forhold til prisen - en meget lækker vin med fyldig og frisk frugt og solmættet sødme. Den er også meget harmonisk med fin balance mellem frugtfylde og alkohol - trods de 14,5 procent. Vinen kan drikkes nu, men også mageligt ligge endnu fem-seks år.


Mura, Vino di Ripasso, Cesari, Valpolicella Classico Superiore, Italien 1999
90 kr., Vinodan
En perfekt rødvin, blød og lækker, med frisk frugt og en herlig sødme. En vin, der uden kanter og den efterhånden udbredte muskuløse alkohol er velegnet til mange middagsretter.


Errazuriz, Estate, Cabernet Sauvignon, Aconcagua Valley, Chile 2000
69,75 kr., 60 kr. ved 6 flasker, H.J. Hansen
En virkelig god rødvin med kraftig og tiltalende Cabernet-duft og fyldig frugt i balance med de 14 procent alkohol. Til 60 kr. er det et godt køb.


Mission Hill, Cabernet / Merlot, Okanagan Valley, Canada 2000
99,75 kr., Amka Vinimport
En interessant canadisk rødvin, der smager fantastisk godt. Den har en indtagende duft og en dejlig smag af friske bær. Okanagan Valley ligger i British Columbia, helt ovre mod vest og på samme breddegrad som Rhinen.


Durbanville Hills, Durbanville, Sydafrika 2000
110 kr., Best Selection
Indtagende hvidvin med fin duft af honning og en blød smag af eksotiske frugter med et strejf af honning.


Errazuriz Max Reserva, Cabernet Sauvignon, Aconcagua Valley, Chile 1999
99,75 kr., H.J. Hansen
Rødvin med fin duft af solbær, en dejlig, afrundet og harmonisk smag med mange facetter og en indbydende sødme.


Le Ragose, Rhagós, Recioto della Valpolicella, Italien 1996
285 kr., Carlo Merolli
Flot rødvin med en fantastisk duft af cedertræ og skovbund, en lækker smag med mange facetter og en sødme, der vækker mindelser om portvin. Trods de 15 procent alkohol er det en meget harmonisk vin uden alkoholisk riv i halsen. Vinen kan godt bruges til mad, men er næsten mere oplagt som en "meditations-vin", der drikkes alene.


Elsa, Malbec, Valentin Bianchi, San Rafael, Mendoza, Argentina 2000
69,75 kr., 60 kr. ved 6 flasker, H.J. Hansen
Lækker, lækker rødvin med blødhed, fylde og sødme. Druen Malbec har fået selskab af 15 procent Barbera. Meget attraktiv til den lave af de to priser.


Domaine de la Janasse, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 2000
187 kr., Jysk Vin
Blød, lækker og meget flot rødvin med fin harmoni mellem frugt, syre, sødme og de betænkeligt høje procenter på 14,5.


Ebenezer, Cabernet Sauvignon, Barossa Valley, Australien 1999
260 kr., Amka Vinimport
Harmonisk og kraftig rødvin med bløde tanniner, toner af krydderier, chokolade, kirsebær, kanel og en lang eftersmag. Den kan godt drikkes nu, men også gemmes fem-seks år. Der er meget bundfald i flasken, så den bør ubetinget dekanteres.


Catena, Cabernet Sauvignon, Agrelo Vineyards, Mendoza, Argentina 2000
129 kr. (ved 12 flasker), Philipson Wine
Lidt en syltetøjsrødvin, men alligevel en meget flot vin med en kraftig og kompleks duft af brombær og jordbær og en blød og afrundet smag med mange facetter - en vin, som man næsten kan tygge. Til en kraftig kødret eller gode oste vil den være en oplevelse. Alene er den ret overvældende.


Taylor's 10 Years Tawny Port, Portugal
174 kr., Best Selection
En ret let og delikat portvin med fint krydret duft og en blød og sød smag af mandler og kandiserede frugter. Hæld den på en karaffel, så forsvinder de lidt alkoholisk toner i smagen.


Tenuta Generale Cialdini, Charli Cleto & Figli, Vino Frizzante, Emilia IGT, Italien
55 kr., Carlo Merolli
En munter rødvin, perlende, med en livlig duft, en forfriskende ren frugt og en let mousse i munden. Glimrende til en frokost eller som terrassevin. Men husk at køle den ned.


Faza Battaglia, Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, Italien 2001
66 kr., Best Selection
Tør hvidvin med en kølig elegance, forfriskende frugt og let fedme. Velegnet til lettere fiskeretter og en frokost.


Domaine de Molines, Reserve, Sauvignon Blanc, Vin de Pays du Gard, Frankrig 1998
57,50 kr., Sejr Vinimport
Tør hvidvin med ret meget fedme og smagsnuancer af mandler og vanille. Glimrende som apéritif og som ledsager til fiskeretter og skaldyr.


Bright Brothers, Palmela, Portugal 1999
45 kr., Veflinge Vinhandel
Pæn og venlig hverdags-rødvin, anvendelig til mange retter. Den kommer fra området Pamela syd for Lissabon, og den er lavet af den kendte australske ønolog Peter Bright.


Rosso Conero, Italien 2001
68 kr., Best Selection
Let og indtagende rødvin uden kanter og med kultiverede 12,5 procent alkohol. Glimrende til lettere retter eller fx til en frokost.


Château Sercillan, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1998
85 kr., Lago Import
Prisen lover mere, end vinen kan holde. Men det er da en pæn og venlig rød bordeaux med kultiverede 12,5 procent.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Berlingske Tidende
Jacques Selosse, Brut, Grand Cru, Blanc de Blancs, Champagne, FrankrigMousserende295 kr.l'Esprit du Vin
Launois, Cuvée Réserve, Blanc de Blancs, Champagne, FrankrigMousserende195 kr.l'Esprit du Vin
.
B.T.
Domaine du Clos de l'Epinay, Vouvray, Loire, FrankrigMousserende89 kr.Stokholm Vinimport
Drappier, Carte d'Or, Champagne, FrankrigMousserende129,95 kr. (v 12 fl)Philipson Wine
Villa Maria, Riesling, Marlborough, New Zealand 2000Hvidvin90 kr.Vinens Verden
.
Ekstra Bladet
Château d'Aubagnac, Côtes du Rhône, Frankrig 2001, 6 flaskerRødvin300 kr.Vinoteket
Domaine des Tours, Côtes du Rhône, Frankrig 2000Rødvin95 kr.Lars Bjørn
Domaine Clefs d'Or, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1998/1999Rødvin100 kr.PrimaFasanvej
La Belle Bacchante, Margaux, Frankrig 1999 Rødvin109 kr.A Vinstouw
Pierre Ponnelle, Bourgogne, Frankrig 2000Rødvin80 kr.Irma
Colli di Farro, Prosecco di Valdobbiadene, ItalienMousserende70 kr.JVS, Jørlunde
Mayerling, Crémant d'Alsace, FrankrigMousserende79,50 kr.Irma
Ferrari, Brut, Trentino, ItalienMousserende125 kr. (12 fl.)Philipson Wine
Maison Francois Martenot, Tastevinage, Chardonnay, Bourgogne, Frankrig 2000Hvidvin50 kr.Netto
Pemberton Estate, Pinot Noir, Black George, Australien 1999Rødvin129 kr.Vinkonsulenten
.
ErhvervsBladet
I Vignaioli di S. Stefano, Moscato d'Asti, ItalienMousserende99,95 kr. (12 fl.)Philipson Wine
.
Frederiksborg Amts Avis
Elsa, Malbec, Argentina 2000Rødvin60 kr.H.J. Hansen
.
Fyens Stiftstidende
Bonarda, Bodegas Esmeralda, Mendoza, Argentina 2002 Rødvin40 kr. (12 fl.)Philipson Wine
.
Hjemmet
Eloquenzia, Copertino, Italien 1998Rødvin35 kr.Netto
Joseph Masachs, Brut, Blanc de Blancs, Cava, SpanienMousserende40 kr.Fakta
.
Mad & Bolig
Daniel Wiederhirn, Riesling, Alsace Grand Cru Schönenbourg, Frankrig 1998Hvidvin112 kr.Theis Vine

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.