Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 33, 2003



Vin-aktuelt i uge 33
11. august - 17. august 2003
........................

VinAvisen uge 30VinAvisen uge 31VinAvisen uge 32
...............................................
Århundredets årgang?
Ikke siden 1947 har Europa oplevet en sommer som denne. I torsdags nåede termometeret i det tyske Saarland 40,5 grader, hvilket var tysk rekord. Den hidtil højeste målte temperatur i Tyskland var 40,2 i Oberpfalz i juli 1983.
Og det varme vejr er på ingen måde slut. Ifølge WeinReporter mener italienske meteorologer ved universitetet i Firenze, at det vil holde sig lige ind til udgangen af september. Det skyldes en afrikansk monsun, der synes at have forskubbet den meteorologiske ækvator 20 breddegrader mod nord, siger professor Giampiero Marracchi ved universitetet.

Optimisme i alle lande
I flere vinlande krydser man fingre for at få en årgang helt i top:
I Tyskland er druerne allerede nu fantastiske - tykke, sunde, runde og søde. Høsten af de tidligt modnende sorter begynder om en uge.
I Bordeaux genkalder man sig vejret i 1961, 1989 og 1990 og forventer vine som dengang.
I Frankrig generelt forventer man en høst på 55 millioner hektoliter - 5% mere end sidste år. Også selv om Prins Henrik er mere pessimistisk end de fleste andre.
I Portugal regner man med en 14% større høst end sidste år – det vil sige cirka 7,59 millioner hektoliter på landsplan. Og kvaliteten vil sandsynligvis blive meget høj på grund af de gunstige vejrforhold. Eneste skår i glæden er frygten for, at den store produktion vil trykke priserne.

Mindre mængde, højere kvalitet
I Spanien udvikler druerne en dyb farve, der vil give intense rødvine. Druerne vil også blive sødere end sædvanligt og indeholde mindre vand, hvilket vil resultere i lidt færre flasker.
I Italien er man enig: Mindre mængde, men højere kvalitet. Og mindre mængde betyder, at vinbønderne vil kunne få bedre priser for deres vine. I forhold til sidste år vil høstmængden dog blive større - cirka 50 mio hl. Sidste år nåede man på grund af det slette vejr alle tiders bundrekord i Italien - kun 44,6 mio hl.
I Danmark er vinavlerne helt vilde i varmen over det herlige sommervejr, der giver smag og sukker i druerne. I dag er der næsten to måneder til høsten.
Men – meget kan ske: Storm, regn, hagl, plantesygdomme ... Først når druerne er i hus, ved man, om man står med århundredets årgang.

Nah-pah huuh-goo
Det kinesiske Hongye Grape Wine Co. i Beijing er ved at indregistrere varemærket ”Napa Valley” – og det er man naturligvis ikke glade for i Californien.
Ifølge avisen San Francisco Chronicle rummer vinnavnet fire kinesiske skrifttegn: NA PA flod dal – hvilket udtales nah-pah huuh-goo.
Det morsomme er, at amerikanerne nu er i samme situation som de europæiske vinbønder, der i årevis har set deres vinnavne misbrugt i USA – navne som Champagne, Chablis osv.

Problemer i Bourgogne
Det går ikke for godt med økonomien i Bourgogne. Alene i departementet Saône-et-Loire – dvs. Côte Chalonnaise og Mâcon – har flere hundrede små vingårde gennem de sidste tre år haft store lommesmerter.
Og situationen er nu, ifølge Just Drinks, blevet endnu værre – den stærke euro er skyld i stadig færre ordrer fra eksportkunderne, ikke mindst i USA. Det kan dog hjælpe lidt, hvis der kommer gang i ordrerne på årgang 2002 senere i år.
Handelsorganisationerne i Bourgogne opfordrer blandt andet vinbønderne til at omlægge den økonomiske drift af deres virksomheder, så de kan klare sig gennem de hårde tider.
Måske ville det også hjælpe, hvis vinene blev lidt billigere – man må jo sige, at priserne på bourgogne har mere end nået loftet.
.........................
.............
Guido Paevatula som hofnarren Rigoletto.
    Vin og opera
    VinAvisens aktivitetskalender er ved at blive fedet op med efterårets arrangementer, og mange spændende smagninger er på vej.
    En af dem er ekstra spændende. Birger Vejrum fra Det lille Enoteca i Ringsted har fået den originale idé at invitere på kombineret smagning og Verdis ”Rigoletto” på Det kongelige Teater. En forestilling, der har fået meget fine anmeldelser.
    Man starter med smagning og fire retters menu på den italienske restaurant i Dronningens Tværgade, hvorefter man i samlet flok begiver sig til hertugen af Mantuas hof for at opleve hofnarren Rigoletto pakke sin myrdede datter ud af en sæk ...
    Læs mere om smagningen i aktivitetskalenderen for den 11. september.

Nye vinstokke i New Zealand
I vinregionen Nelson i New Zealand skal man i gang med et meget stort arbejde. Hele 170 hektar vinmarker skal beplantes med nye, podede vinstokke. Og det skyldes ene og alene vinlusen Phylloxera vastatrix.
Lusen kom fra Amerika i anden halvdel af 1800-tallet og ødelagde en meget stor del af Europas vinmarker. Heldigvis fandt man ud af, at rødderne på amerikanske vinstokke er modstandsdygtige over for lusens angreb, og i dag er næsten alle europæiske ædelsorter podet på amerikanske rødder.
Siden 1890’erne har lusen langsomt, men sikkert spredt sig over det meste af New Zealand. Og for nylig blev den opdaget i Nelson-området.
Genplantningen er en kostbar affære. Prisen for en podet vinstok er ti gange højere end for en vinstok på egne rødder. Man regner med, at arbejdet vil koste cirka 15 millioner dkr.
Nogle vinhuse ser dog et lille lyspunkt i al besværet: De benytter lejligheden til at få nye og bedre druesorter og kloner på markerne.
........................

.............

.............
Alejandro Fernández går meget op i proppernes kvalitet - også selv om gode propper er dyre. Herover checker han proppen, mens Christian Philipson checker vinen.
    Kongen af Ribera del Duero
    I fredags var der prominent besøg fra Spanien, da Alejandro Fernández præsenterede sine vine hos Philipson Wine.
    Alejandro, som i dag er 71 år, er med rette blevet kaldt ”kongen af Ribera del Duero”. I 1972 plantede han sine første Tempranillo-vinstokke, og i en lang årrække var det ham og Vega Sicilia, der var bannerførere for det ellers så ukendte distrikt.
    I dag er der over 180 producenter i Ribera del Duero, men Vega Sicilia og Alejandros vingård, Pesquera, er stadig i toppen.
    Siden 1982, da Robert Parker udråbte Pesquera til ”Spaniens Château Pétrus”, har Alejandro Fernández haft international succes. Foruden Pesquera har han i dag tre andre bodegaer og 600 hektar vinmarker. Kun med Tempranillo.

    Spanske stjernevine
    Under mødet med Alejandro Fernández smagte vi ni af hans rødvine. Vinen Condado Haza 2000 til 89,95 kr. var måske ikke lige os, men seks vine fik fem stjerner, og de resterende to fik fire stjerner. Priserne her gælder indtil 15. august, hvorefter de sættes op:


    Le Vínculo, La Mancha 1999 til 119,95 kr.
    Stor og harmonisk vin med blød og fyldig frugt. Den kommer fra Alejandro Fernández' vingård i den store vinregion La Mancha på den spanske højslette, et område, der ellers er kendt for billige konsumvine.


    Condado de Haza, Reserva, Ribera del Duero 1999 til 149,95 kr.
    Meget lækker, blød og harmonisk vin med en fornem duft af cedertræ.


    Pesquera, Reserva, Ribera del Duero 1999 til 499,95 kr. for magnum.
    Flot og afrundet. Den kan drikkes nu, men må gerne ligge et par år.


    Pesquera, Gran Reserva, Ribera del Duero 1996 til 550 kr.
    Drikkemoden, kompleks og lækker vin med stor frugtfylde. En fornem rødvin og en af Spaniens bedste.


    Pesquera Millenium, Reserva, Ribera del Duero 1996 til 2500 kr. for magnum.
    En utrolig vin, helt på toppen mellem verdens største vine.


    Pesquera Janus, Ribera del Duero 1995 til 795 kr.
    Blød, kompleks og vidunderlig vin. En stor nydelse.


    Dehesa la Granja, Vino de Mesa 1999 til 99,95 kr.
    Kraftig rød bordvin med fyldig frugt og krydderi.


    Pesquera, Crianza, Ribera del Duero 2000 til 109,95 kr.
    Ikke nogen helt billig rødvin i forhold til oplevelserne, men med en ren og umiddelbar smag.
........................
    Vinen laves i en hestesko
    Der bygges en masse spektakulære vinerier i disse år. Fantastisk arkitektur – eller blot mærkelig arkitektur.
    Seneste skud på stammen er Viña Haras de Pirque i Chile. Bodegaen er opført af den velhavende entreprenør Eduardo Matte, der har opkaldt den efter Chiles ældste hestestutteri – og givet den form af en hestesko.
    Vineriet ligger i Pirque Maipo Valley, og Haras er det franske ord for stutteri.

Cabernet i fjernsynet
Tim Vollerslev, Per Pallesen og Michael Meyerheim har Cabernet Sauvignon på programmet i ”God morgen, Danmark”, tirsdag d. 12. kl. cirka 08.15 på TV2. I alt smages tre vine:
Sunrise, Cabernet Sauvignon, Central Valley Chile 2002 til 109 kr. for 3 flasker fra Kvickly.
Ironstone Vinyards, Cabernet Sauvignon, Californien 2000 til 100 kr. for 2 flasker fra Føtex.
Château Beau-Sité, Cru Bourgeois Exceptionnel, Saint-Estèphe, Bordeaux 1997 til 139 kr. fra Kjær & Sommerfeldt.


Grækenlands nye vine
Græsk vin er ikke kun Retsina. De græske vinbønder kan mere end det. Faktisk er adskillige vinhuse begyndt at fremstille en lang række vine af rigtig god kvalitet.
Alligevel er græsk vin stadigvæk en ret ukendt lillebror i vinens verden. Produktionen er beskeden - blot 3,1 mio hektoliter i 2002 mod 152,7 mio hl i hele EU.
Grækenland rangerer som nummer 14 blandt de vinproducerende lande – selv Kina kan præstere større mængder vin hvert år!

Svært at komme ind i varmen
De græske vinbønder kæmper med flere problemer:
* Deres vinmarker er små og kan derfor i gennemsnit kun producere cirka 170 hektoliter vin om året - og det kan man så sammenligne med Australiens 8000 hl i gennemsnit pr. mark.
* Vinmarkerne breder sig ud i et meget bjergrigt terræn, hvilket gør plukning af druerne med maskine yderst besværlig. For det meste foregår plukkearbejdet i hånden.
* De høje produktionsomkostninger fordyrer vinene i detailleddet, og det er derfor svært at hamle op med supermarkedernes store udbud af gode dagligvine fra Australien og Chile.

Lys forude
Fremtiden kan dog byde på lettere vilkår for de græske vinbønder:
* Der er en stigende interesse blandt folk verden over for nye druer – for at sætte noget andet på bordet end Chardonnay og Cabernet Sauvignon. Og dette kan meget vel komme grækerne til gode - de har utallige spændende druesorter, der er ukendte for de fleste.
* De græske vinbønder er også begyndt at slå sig sammen i større kooperativer, så både produktion og marketingsarbejde kan foregå mere effektivt.
* Grækenland er vært for de olympiske lege til næste år og vil få 25 millioner ekstra besøgende – ud over de sædvanlige turister. Og alle disse mennesker skal også lære landets vine at kende.
.....................................................
    .
    Den danske vinbranche
    * Viniropa er blevet importør af vinene fra den italienske Bolgheri-producent Giovanni Chiappini.
.......
........................



    Der er gået ged i den
    I sidste uge kunne man se et større antal demonstranter uden for det franske handelskontor i Cape Town. De bar masker med gedeansigter og plakater med slogans som ”Red Vores Ged”.
    Der var ikke tale om forkæmpere for dyrenes beskyttelse, men om folk fra det sydafrikanske vinhus Fairview. Og de var oprørte over, at det franske INAO (Institut National des Appellations d'Origine) har taget initiativ til, at to af Fairview's vine trækkes tilbage fra det amerikanske marked.
    Goats do Roam (Geder Strejfer Om) og Goat Roti hedder vinene, og den går ikke ifølge INAO. Navnene ligger alt for tæt op ad Côtes du Rhône og Côte-Rôtie!
    Den røde Goats do Roam er den bedst sælgende sydafrikanske vin i USA. Så det vil være et stort tab for Fairview, hvis INAO får medhold i en retssag.

    En ren tilfældighed
    - Ligheden er en ren tilfældighed, siger Fairviews ejer, Charles Back. Og han mener, at vinhuset, hvis vine er præmieret i lange baner, har alle rettigheder til at bevare navnene.
    Foruden vinstokkene, der breder sig på Paarl-bjergenes skråninger, har Fairview nemlig en større hjord af geder og er faktisk Sydafrikas eneste producent af gedemælk. En række dejlige gedeoste kan huset også byde på.
    Og så har ejendommen Sydafrikas berømte og meget flotte gedetårn, hvor gederne kan motionere ved at løbe op og ned ad en udvendig spiraltrappe.
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
........................
    Vi mindes Hans Heide
    Forlæggeren Hans Heide er død, 63 år gammel. I 21 år har han udgivet “Vinnøglen”, der er Danmarks ældste og mest udbredte årlige vinguide.
    Igennem alle årene har Erik Olaf-Hansen redigeret guidebogen - med Geert Horst som en solid ankermand – men Hans Heide deltog med liv og sjæl i både smagninger og redaktion. ”Vinnøglen” var hans hjertebarn.
    Hans Heide var i 25 år selvstændig bogtrykker, og siden 1975 havde han sit eget forlag med hovedvægten på faglitteratur. Han var også et kendt ansigt i fjernsynet. I mere end 25 udsendelser var han med i programmet “Synspunkt” på DR TV , hvor en håndfuld mennesker diskuterede samfundsforhold og andre af tidens spørgsmål.
    Dette års "Vinnøglen" udkommer som planlagt, og Hans Heides hustru, Eva, der har deltaget i redaktionen i alle årene, vil fremover stå som udgiver.

Stigende spansk vineksport
Det går godt for spanierne. Ifølge Det Spanske Vinforbund er der en markant opgang i eksporten af spansk vin. Salgstallet lyder på 555,41 millioner euro (cirka 41,3 milliarder dkr.) i løbet af årets første fem måneder - en opgang på 7,79% i forhold til samme periode sidste år.
Dog er gennemsnitsprisen pr. liter 13,5% lavere.
................................
    Ugens vinøse billede
    Den flittige fotograf Hartmann fra Deutsches Wein Institut har taget dette dramatiske billede af det stejle vinbjerg, der hæver sig over den lille by Assmannshausen ved Rhinen.
    Der er ingen tvivl om, at vinbjerget er blevet omlagt. Tidligere har der været mange meget smalle terrasser, hvoraf de fleste gik tilbage til middelalderen - alene at få høstet druerne og få dem bragt ned ad smalle stier har været et problem.
    I det, tyskerne kalder Flurbereinigung (marksanering), har man skubbet rundt på jordmasserne. Man har udført betonstøbte render med slamkister, så overflødigt vand kan løbe fra uden at føre jorden med sig. Og man har anlagt veje, så man kan komme op i markerne med biler og traktorer. Ikke så romantisk, men unægteligt mere praktisk. Og stadig ret flot at se på.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.
.................
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.........................................................................
..
.
    Casper Freddie (f. 1972) har en engelsk titel. Nordic Business Manager - Wines, Allied Domecq Duty Free & Travel Retail, står der på hans visitkort. Han arbejder nemlig for den store britiske koncern Allied Domecq.
    Vindivisionen i koncernen har haft vokseværk i de seneste år, og det er her, man forudser den største fremtidige vækst. For nylig købte koncernen Spaniens største vinfirma, Bodegas & Bebidas, champagnehusene Mumm og Perrier-Jouët, argentinske Balbi og Graffigna og senest den new zealandske markedsleder, Montana.
    Casper Freddie startede i vinbranchen som nitten-årig med en uddannelse som vinhandler hos Henrik Jensen i Vinoteket i Gentofte. I 1995 gik turen til Château de Seguin i Bordeaux som trainee inden for vinproduktion, eksport og markedsføring, hvorefter han søgte ind på Handelsakademiet i København for at læse til akademiøkonom i international handel. Under den treårige uddannelse arbejdede han samtidig hos Chris-Wine i henholdsvis København og Stockholm med en seks måneders afstikker til Handelshøjskolen i Utrecht.
    I 1999 blev han hentet til Allied Domecq Danmark for at være med til at starte den danske vinportefølje – det var umiddelbart inden Allied Domecq for alvor gjorde indtog på den internationale vinscene. Og i 2002 kom han så til koncernens europæiske Duty Free & Travel Retail afdeling. Nu gjaldt det salget af vinene fra de nyindkøbte vinhuse på det skandinaviske og baltiske toldfrie marked.
    Det er de første markeder i Europa, hvor Allied Domecq Duty Free satser på vin, og det bevirker, at der fra hovedkontoret i Bristol er meget opmærksomhed og store forventninger til det nye forretningsområde. – Det gør udfordringen velvoksen, siger Casper Freddie, - men også yderst spændende.
    Privat bor Casper Freddie i Gentofte sammen med Christina, som er cand. com. og arbejder på Novo Nordisk. Parret har endnu ingen børn. I en hektisk og travl hverdag bruger de en del af fritiden på at rejse, og derfor er de øvrige fritidsinteresser begrænset til lidt sejlsport, fodbold og golf. Gastronomi og vin er dog også blandt interesserne - naturligvis.
    Adresse: Allied Domecq Spirits & Wine, Jernholmen 38, 2650 Hvidovre, tlf.: 36 88 52 00, e-mail: casper.freddie@adsweu.com.
....


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
I den forløbne uge har vi smagt i alt 35 vine. Heraf var der 29, som fik mere end to stjerner, og hele 12 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Partides, Cairanne, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1999
100 kr., 12 flasker for 1000 kr., Herning Vin Import
Blød og meget lækker rødvin, let krydret med fyldig frugt og fin sødme. Vil være glimrende til store og saftige bøffer.


Vecchie Terre di Montefili, Chianti Classico, Italien 2001
104 kr., Det lille Enoteca
Herlig Chianti-rødvin med ren, frisk og kraftig frugt. En virkelig flot vin, der sagtens kan drikkes nu, men også godt må ligge endnu et par år.


Ghemme, Mirasole, Riserva, Italien 1997
83 kr., Carlo Merolli
Carlo Merolli fejrer sine 30 år i Danmark med denne prægtige Piemonte-rødvin. Den er lavet på Nebbiolo-druen og kunne såmænd godt forveksles med en lettere Barolo. Den er meget elegant med en vidunderlig duft og en blød og moden smag med mange facetter. Den kan drikkes nu, men også gemmes i hvert fald fem-seks år.


Mestres, Negre, Penedès, Spanien 2002
55 kr., Fionia Vinimport
Cava-firmaet Mestres er også begyndt med stillevine, og denne rødvin er bestemt vellykket. Det er en ret let og saftig vin, der er nem at drikke - en vin, der går til mange retter, og som alle vil være glade for at nyde.


Skjold Burne Jubilee Selection, Reserva, Mont-Marcal, Penedès, Spanien 1998
59,95 kr., Skjold Burne
Det er en virkelig fornøjelse at nyde denne rødvin. Den er fløjlsblød, moden - fem år gammel - og afrundet. Faktisk lidt af et fund til prisen.


Domaine de l'Arnet, Saint-Saturnin, Coteaux du Languedoc, Frankrig 2001
2 flasker for 120 kr., Lago Import
Blød og lækker rødvin, som man drikker med største fornøjelse. Vinen er meget harmonisk og vellavet.


Château de Mattes-Sabran, Millénium, Corbières, Frankrig 200
80 kr., Fionia Vinimport
En dejlig rødvin uden kanter, og en vin, som alle vil kunne lide på grund af dens blødhed, rene frugt og indtagende sødme. Vi var ret vilde med den.


Domaine Saint Anthelme, Vin de Pays du Gard, Frankrig 2002
175 kr. for 5 liter, A Vinstouw
Der kan skam også tappes glimrende vine i en bag-in-box. Dette er en af dem. En meget vellavet rødvin med god harmoni og frugtfylde - og en hverdags-vin, som alle vil kunne lide. Den femte stjerne får den for den utroligt lave pris - 26,25 kr. for en normalflaske.


Sacravite, d'Angelo, Basilicata IGT, Italien 2001
60 kr., Carlo Merolli
Flot rødvin med fylde og frugt og en let sødme. Det er en vin, der er velegnet til store bøffer og andre kraftige retter samt til oste med smag.


Orb Rouge, Vin de Pays Haute Vallée de l'Orb, Frankrig 2002
3 flasker for 100 kr., Vinotto
Uden på nogen måde at være en marmeladevin, så har denne rødvin en meget forførende sødme, som mange vil være glade for - og dertil god fyldig frugt. Den femte stjerne får den for den yderst menneskevenlige pris.


Terre di Puglia, Zinfandel, Primitivo Salento IGT, Italien
50 kr., Lahvino
Meget lækker og afrundet rødvin med frugt og sødme. Der står Zinfandel på etiketten - som om det er en californisk vin - og man kunne såmænd godt bilde os ind (en dag, hvor vi var lidt sløve), at der er tale om en langt dyrere californier.


Domaine Bonhommes, Vin de Pays de l'Aube, Frankrig 2000
39,75 kr., Østjysk Vinforsyning
Et godt glas til prisen - en saftig og ret blød hvidvin med kun 12,5% alkohol som i gamle dage.


Kirman, Pinot Blanc, Alsace, Frankrig 2001
60 kr., 12 flasker for 600 kr., Herning Vin Import
Blød og afrundet hvidvin med frisk frugt og let sødme.


Canonico, Negroamaro, Salento IGT, Italien 2001
39,95 kr., Wine Group
En virkelig god Puglia-rødvin til prisen. Den har en fyldig frugtsmag og fin sødme - og 12,5% alkohol.


Falernia, Carmenère, Elqui Valley, Chile 2001
60 kr., Herning Vin Import
Rødvin med en ikke uinteressant duft og smag af peber og en behagelig blødhed og let sødme.


Valle Andino, Merlot, Maule Valley, Chile 2001
45 kr., Premier Cru
Til prisen er denne rødvin et tiltalende bekendtskab. Den har god fyldig frugt og vil passe fint til lidt kraftige kødretter. Det er en god idé at plaske den over i en karaffel et par timer før måltidet.


Fontanarosa, Achelandro, Basilicata IGT, Italien 2001
85 kr., Glud Vin
Blød og meget dejlig rødvin med frisk bærfrugt og markante toner af chokolade. Egnet til lidt kraftige madretter og ost.


Zagara, Nero d'Avola / Merlot, Sicilien IGT, Italien 2001
55 kr., Vinmonopolet
Saftig, pæn og enkel rødvin, der vil være glimrende til et større party, hvor man ikke skænker vinen så mange tanker.


Casa Girelli, Virtuoso, Chardonnay, Trentino, Italien 2001
99,95 kr., Wine Group
Da vi endelig - ved hjælp af vores skruestik og let bandende - havde fået trukket den væmmelige sorte plasticprop op, kunne vi skænke en blød og lækker Chardonnay i glassene. Vinen er ikke helt billig, men elegant og dejlig. Den femte stjerne efterlod vi ude i værkstedet på skruestikken ...


Domaine Plantade, Chardonnay / Viognier, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2002
50 kr., Vinens Verden
Hvidvin med udpræget fedme, en let krydret frugtsmag og et lille bittert bid i slutningen.


Pierre Brévin, Muscadet Sèvres-et-Maine Sur Lie, Frankrig 2001
39,95 kr., Amka Vinimport
Enkel og forfriskende hvidvin, hvis kvalitet er i overensstemmelse med den lave pris.
................

a .
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
BT
Les Bourgeons, Jacques de Beauvoire, Rully, Frankrig 2001Hvidvin59,75 kr.Skjold Burne
.
Ekstra Bladet
Errazuriz, Carmenère, Single Vineyard, Chile 2000Rødvin114,75 kr.H.J. Hansen
Orsan, Côtes du Rhône, Frankrig 2001Rødvin49 kr. (v 6)Rungsted Vinhandel
.
ErhvervsBladet
Mitico, Rocca, Salento Rosso, Italien 2000Rødvin95 kr.Amka Vinimport
Tenuta Albrizzi, Cantine Due Palme, Salento, ItalienRødvin75 kr.Vinslottet i Greve
.
Information
Rozès Port, Reserva Especial do Fundador, Branco Extra Seco, PortugalHedvin69 kr.Amka Vinimport
Santa Rita, Doña Paula, Cabernet Sauvignon, Chile 2000Rødvin69 kr.Amka Vinimport
Laudun, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 2002Rødvin54,95 kr.Holte Vinlager
.
Jyllands-Posten
Alain Brumont, Gros Manseng-Sauvignon, Vin de Pays Côtes de Gascogne, Frankrig 2002Hvidvin50 kr.Fransk Dansk Kompagni
.
Mad & Bolig
Vauvert, Merlot, Vin de Pays du Gard, Frankrig 2001 Rødvin55 kr.Gobi Vin
Louis Jadot, Saint-Aubin en Remilly, 1er Cru, Bourgogne, Frankrig 1999Hvidvin245 kr.Vinens Verden
Fontaine-Gagnard, La Grande Montage, Chassagne-Montrachet 1er Cru, Bourgogne, Frankrig 2000Hvidvin320 kr.Theis Vine
.
Nordjyske Stiftstidende
Domaine de Coussergues, Sauvignon Blanc, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2002Hvidvin55 kr.Østjysk Vinforsyning
Nobilo, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2002Hvidvin99 kr.Kvickly og SuperBrugsen
Ironstone, Zinfandel, Californien 2001Rødvin66,95 kr.Bilka
Cuvée du Vatican, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 2000Rødvin75 kr.Holte Vinlager
Ravenswood, Zinfandel, Californien 2002Rødvin89 kr.Kvickly

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.