Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 12, 2003



Vin-aktuelt i uge 12
17. marts - 23. marts 2003
.

VinAvisen uge 9VinAvisen uge 10VinAvisen uge 11
a .a.... .a..
Mindre interesse for tidlig primeur-smagning
Der er ved at blive mindre og mindre interesse for den meget tidlige præsentation af Bordeauxs vine.
Tidligere var det vigtigt for slottene at få primeur-salget i gang så tidligt som muligt. Det er det ikke mere - de har penge nok.
Flere og flere har også givet udtryk for, at det er forkert at vurdere vinene på et tidspunkt, hvor de endnu er rå og ligger på fade i slottenes kældre. Der kan ske så meget under lagringen.

Pétrus ikke med
Meget apropos har ejeren af det berømte Château Pétrus, Jean-Pierre Moueix, netop meddelt, at hans vine ikke vil deltage i årets primeur-smagning. Det vil ud over Pétrus sige Château Magdeleine i Saint-Émilion samt i Pomerol Château Latour à Pomerol, Château La Fleur Petrus, Château Trotanoy og Château Hosanna.
Christian Moueix siger dog til Decanter, at det skyldes, at hans vine simpelt hen ikke er færdiggærede, idet den malolaktiske gæring har været langsommere end normalt.

Mere vin med over grænsen
Nu bløder svenskerne lidt op på deres strenge alkoholregler, og det bliver de også nødt til. Den 1. januar 2004 skal de tilpasse sig EU-reglerne.
Svenskere, der har været i udlandet, må nu medbringe 52 liter vin (knap 70 flasker) i stedet for de hidtidige 26. Af øl må de hjemføre 64 liter i stedet for 32 og af spiritus 5 liter i stedet for 2.
Til næste år lyder EU-reglerne: 90 liter vin (120 flasker), 110 liter øl og 10 liter spiritus.
..............

...
Hotel Krone i Assmannshausen.
    Hvor meget rødvin laver Tyskland?
    Tyskland er som bekendt et hvidvinsland. Men der laves også rødvin. Nogle af os har siddet på Hotel Krone i Assmannshausen og smagt herlige vine på druen Pinot Noir, som tyskerne kalder Blauburgunder.
    Også oppe i regionen Ahr lige syd for Bonn har de glimrende rødvine. Her er der ligefrem en Rotweinwanderweg, hvor man ikke kun kan opleve rødvinen, men også læske sig med kilden, der gav navn til så mange andre mineralvande: Apollinaris. Et oplagt feriemål!
    Men - hvor stor en procentdel af Tysklands samlede vinproduktion er rødvin? Prøv at gætte. Svaret kommer længere nede.


Øget chilensk eksport
Chile har opnået en meget stor produktion af vin, og det er livsvigtigt for landet at komme af med den. Svigter eksporten, kan priserne ikke holdes oppe, og så har Chile problemer.
Det må derfor være rart for chilenerne at læse de nye tal, der sidste mandag blev udsendt fra landets landbrugsministerium:
Fra 2001 til 2002 er eksporten steget 10,7% i mængde og 4,2% i værdi - fra 158 millioner liter til 175 millioner liter til en samlet værdi af lige under 3,5 milliarder dkr.

Danmark næststørste
Storbritannien er med 22,7% den største aftager af den eksporterede Chile-vin.
Derefter følger USA (18.4%), Irland (5.6%), Japan (5.2%), Danmark (5.1%), Canada (5.1%), Tyskland (4.6%), Holland (4.1), Sverige (3%) og Mexico (2.7%).
Disse tal er dog ikke så interessante, hvis de ikke sammenlignes med befolkningstallet i de enkelte lande. Det har vi gjort, og så ser rækkefølgen således ud:
Irland, Danmark, Storbritannien, Sverige, Holland, Canada, USA, Tyskland, Japan, Mexico.
Pr. indbygger er Danmark altså den næststørste aftager af Chiles vine.

Mindre argentinsk eksport
Mens Chiles vineksport sidste år steg, så faldt Argentinas med 15 procent i værdi - til 101 millioner dollars.
Den argentinske avis El Cronista kunne dog i mandags citere mere optimistiske tal. Ifølge gruppen Bodegas de Argentina regner vinproducenterne med, at eksporten i år vil stige til 130 millioner dollars.
USA og Storbritannien er fortsat de største importører af argentinsk vin, men producenterne har også kig på nye markeder i Spanien, Schweiz og Sydafrika.
..............
    Hun fik hele Margaux
    Så lykkedes det Corinne Mentzelopoulos at erhverve Château Margaux som eneejer.
    Ifølge Wine Spectator er prisen ikke blevet offentliggjort, men handelen forventes at være afsluttet med udgangen af denne uge.
    Det berømte vinslot købes rent formelt af Mentzelopoulos-familiens holdingselskab, Soparexo.
    Det var Fiat-famlien Agnelli, der ønskede at afhænde sin 75% andel i slottet efter patriarken Gianni Agnellis død i januar.
    Château Margaux vurderes til at være mellem 300 og 400 millioner euro værd (2,2-3 milliarder dkr.).
..............

.....
Christian Philipson og Ibona Candida.
    Nye standarder i Rioja
    I fredags havde Philipson Wine besøg af en overordentlig levende dame, Ibone Candida, der skænkede fine vine fra Bodegas Roda i glassene.
    Bodegas Roda er et kun ti år gammelt vinhus, der har sat nye standarder i Rioja. Med moderne teknik og med superkritisk udvælgelse af druematerialet fra gamle vinstokke på sytten marker har bodegaen skabt nogle meget flotte vine.

    Stort potentiale for udvikling
    Ibona Candida havde medbragt en række ældre vine fra bodegaens skatkammer, og den vertikale smagning viste, at det er vine med stort potentiale for udvikling. Det er vine, som det er værd at henlægge i hvert fald i nogle år.
    Det eneste, vi måske kunne savne, var smagen af Rioja - altså den klassiske Rioja-rødvin med en afrundet og fadpræget smag af Tempranillo-druen og med en charmerende sødme. Der står godt nok Rioja på etiketterne, men der er snarere store internationale vine i flaskerne.
    Nedenfor har vi stjerner til de af vinene, der fås herhjemme.

    Olie nydt af vinglas
    Ibona Candida præsentere også bodegaens olivenolie, der laves efter alle kunstens regler - fx går der ved hjælp af nyudviklede maskiner kun et par timer fra høsten på træerne i marken til olien i flasken.
    Der er i øvrigt ikke tale om olie, sagde Ibona, men om frugtsaft. Og det havde hun ret i. Olien har uendelig lidt syre, men en meget fornem og frisk grøn smag.
    Nu er VinAvisen jo ikke en OlieAvis, men vi kan undskylde os med, at vi prøvesmagte olien af vinglas ...

.....
"Kultvinen" Cirsion, hvis navn er latin for tidsel.

.....
Så er der olie i glasset ...
a .a.... .a...
    .
    Den danske vinbranche
    * Skjold Burne er nu også repræsenteret i Hobro, nemlig hos Anne-Grethe Jensen, der igennem en årrække har drevet specialforretning med stort udvalg af piber og lightere. Hun har fundet tiden moden til også at lade vin og spiritus være en del af sortimentet. Adressen er Havnegade 1, 9500 Hobro, tlf.: 98 52 07 36.
..
..a....a.... .........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
Uden kunstvanding
Ifølge avisen The Ararat Advertiser er Moyston's Rosebank Vineyard i Australien ved at anlægge en vinmark uden kunstvanding.
Dette betragtes åbenbart som noget af en nyskabelse i et land, hvor man i årtier har betragtet kunstvanding som en naturlig foreteelse. Overalt ser man, hvordan vinstokkene drypvandes fra små huller i lange udspændte slanger, og man gør det for at producere druerne både hurtigere og nemmere.

Flere fordele
Ifølge vingårdens kældermester, Rod Cameron, har "the dry technique" flere fordele:
Man sparer en masse penge til alle slangerne og vandet i dem. Og det er en mere naturlig måde at dyrke vin på. Man bruger simpelt hen moder natur til at frembringe et kvalitetsprodukt.
Han kunne have tilføjet, at i de fleste europæiske vindistrikter er det strengt forbudt at kunstvande, og at dette gør det sværere for Europa at konkurrere med vinene fra den nye verden.

Står ikke helt så galt til
Frankrig har nogle problemer, men det står nu ikke helt så galt til for det gamle vinland. Den franske eksportorganisation CFCE har således konstateret, at landets eksport af vin og spiritus sidste år steg 5,6% i værdi - selv om franske produkter som tidligere nævnt i VinAvisen har tabt markedsandele i de største aftagerlande.
Eksporten af vin nåede 7,8 milliarder euro med Belgien, Storbritannien, Holland og USA som de stærkeste markeder. Når der tales om mængder, steg eksporten af vin dog kun 1,1%.
Især var der nedgang i den franske vineksport til Canada, Danmark, Japan og Schweiz.

Over en tredjedel er rødvin
Vi vender tilbage til den tyske rødvin. Hvor mange procent gættede du på? Sikkert ikke nok.
Sidste år fremstillede man 10,18 millioner hektoliter vin i Tyskland. Det svarer til 1357 millioner flasker.
Ifølge de seneste oplysninger fra Statistische Bundesamt i Wiesbaden var der rødvin i 477 millioner af flaskerne, dvs. 35%.
Dette er en rekord i tysk vin. Fra 1996 til 2001 er produktionen af rødvin steget 38%, mens hvidvinen faldt 10%.

Afstemningen om et druenavn
I uge 9 fortalte vi om tyske Weingut Amalienhof, der siden 1991 har solgt en vin på en druesort, som vingården selv har udviklet og kaldt Muskat-Lemberger.
Vingården lå i strid om navnet med Bundessortenamt i Hannover, og enden på det blev, at den gik med til at finde et nyt navn.
Der blev lagt en afstemning ud på internettet, hvor man kunne vælge mellem følgende tolv navne: Amalienhofer, Amalion, Amanero, Amanor, Amavitis, Amella, Cabernet Muskat, Condia, Muskatrote, Schwarzmuskat, Steinwürzer og Würzberger.

Muslem ubrugeligt som druenavn
Og hvilket navn vandt så? Det gjorde faktisk Schwarzmuskat med 24,4% af stemmerne.
Bundessortenamt afgjorde imidlertid, at druen skulle døbes Blaue Amavitis, så det blev den. Navnet er en sammentrækning af vingårdens navn, Amalienhof, og det latinske navn på vinplanten: Vitis (men vi kender også en pige, der hedder Vitis - sødt, ikke?).
Et navn, som deltagere i afstemningen foreslog, blev forkastet. Det var navnet Muslem.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
a .a.... .a....
..
.

    Merete Munk (f. 1950) blev vild med kunst, mad og vin, da hun gennem sin mand, Arne Poulsen, mødte maleren Hans Meyer Petersen i 1969. Det blev i første omgang til en glødende interesse for Frankrig, og et kursus hos Flemming Hvelplund gjorde, at hun i 1983 meldte sig ind i det nystartede "Les Amis du Vin". Her grundlagde hun medlemsbladet "Det Danske Vinblad".
    Merete Munk har besøgt de europæiske vindistrikter op til ti gange om året og har mødt interessante vinpersonligheder som Alexis Lichine, Robert Mondavi, Miguel Torres, Angelo Gaja, Peter Vinding-Diers m.m.fl. Ja, selv den gamle Baron Rothschild nåede hun at hilse på kort tid før hans død.
    Interessen for vin og rejser deler hun med Arne Poulsen, som var med i planlægningen og den praktiske afvikling af "Les Amis du Vin"s arrangementer, blandt andet de årlige vinrejser for medlemmerne. Det var dengang, man blev modtaget på venskabsbasis selv de allerstørste steder.
    Merete Munk har altid taget imod store udfordringer. En af de skelsættende var i 1984, da Henrik Oldenburg bad hende om at skrive i Weekendavisen om alle de "ukendte" vinområder: USA, Australien, Sydamerika, Sydafrika og Østeuropa. Hendes viden om Østeuropa førte med sig, at hun blev tilknyttet Gyldendals Vinleksikon, Vinårbogen og "Smag & Behag". I dag følger hun på allernærmeste hånd udviklingen efter Murens fald.
    Hun er medlem af en række vinbroderskaber i Frankrig, flest hvidvinsdistrikter, og de tyske og østrigske vine ligger hendes hjerte nær.
    I 1988 blev "Det Danske Vinblad" afløst af det mere overkommelige blad "Vinguiden" med smagekommentarer, og i 1995 gik www.vinguiden.dk på nettet.
    Merete Munk skriver - foruden i “Smag & Behag” - i Sommelierforeningens blad og i www.gastrocorner.dk, ligesom hun udfører konsulentarbejde for handelsdelegationer og forlag. Hun er uddannet på Københavns Universitet, blandt andet i retorik (skriftlig og mundtlig kommunikation) og arbejder som gymnasielærer.
    Hendes søn, Jens på 23, har været ansat i Vinspecialisten og hos Magasin Mad & Vin. Han har tilegnet sig en stor viden om vin, som han nu dyrker i fritiden, mens han skriver speciale på Erhvervsjurastudiet i Aalborg.
    Adresse: Vinguiden, Piniehøj 24, 2960 Rungsted Kyst, tlf.: 45 86 72 68, e-mail: merete_munk@vinguiden.dk.

..............

.....
    Ugens vinøse billede
    Meget apropos Corinne Mentzelopoulos’ tilbagekøb af Château Margaux har Bo Valeur sendt os disse to billeder fra slottets kælder.
    Bo Valeur har støttet sit kamera imod gitterlågen, der med en kraftig lås lukker af for slottets skatkammer.
    I dette enestående "vin-bibliotek" ligger der over 100.000 gamle flasker, de ældste fra 1865. Hvis de blev udbudt til salg, ville de kunne indbringe en kolossal formue - eller auktionsmarkedet ville simpelt hen bryde sammen.
    På det nederste billede ses nogle af vinene fra 1890 og 1917. Der er dog ikke så mange flasker i de murede rum. Der er flere længere henne ...

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.
................
    De holder ikke på etiketten
    Dybt forargede og med slet skjult fryd gengiver vi her to vinetiketter. Vi har fået dem tilsendt fra to af vore læsere, der naturligt nok ønsker at være anonyme.
    Jamen, hvad tænker de dog på - at drikke den slags vine! (Selv om det selvfølgelig kunne være interessant at smage frøpisset).
    Vi tror i øvrigt, at frøvinen må være bestemt til det engelske marked, hvor man jo omtaler franskmænd som frogs - egentlig frøædere.
    Etiketten til højre vil vi slet ikke kommentere, og vi havde egentlig tænkt os at sætte to store sorte kryds ind over den. Vi er nemlig ret moralske her på VinAvisen!

Mere om Eiswein - og især icewine
I sidste nummer af VinAvisen besvarede vi et spørgsmål om tysk Eiswein og canadisk icewine. Svaret kom mest til at handle om Eiswein, og det har medført en meget venligt mail fra Eyvind Holm Pedersen, der flere gange har rejst i Okanagen Valley i British Columbia og besøgt flere vingårde der.
Eyvind Holm Pedersen har sendt os reglerne for fremstillingen af icewine, og af dem fremgår det, at druerne skal høstes ved minus 8 grader eller koldere og presses, mens de stadig er frosne.
Det er forbudt kunstigt at nedfryse druer eller most, og restsødme og alkohol i vinen må kun stamme fra druernes naturlige sukker.
For en ordens skyld har vi føjet disse oplysninger til besvarelsen i sidste nummer, ligesom oplysningerne er indført i vores Vin-ABC.
... a .a..a -----a..
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.
.
...
    Kan cava være spumante?
    Jørgen Christiansen har set ordet Spumante på en spansk cava - og har undret sig. Er ordet Spumante ikke forbeholdt de italienske mousserende vine? skriver han.
    Også vi har undret os - ordet står i hvert fald ikke i vores spanske ordbog. Kan det mon tænkes, at der har været tale om en flaske cava bestemt til det italienske marked?
    Spumante er godt nok et italiensk ord. Det er afledt af ordet spumare, der betyder at skumme.
    Ligesom de spanske cava’er laves også den italienske spumante efter champagnemetoden (metodo classico), idet nogle af de billigere spumanter dog eftergæres i tryktank.
    Den mest kendte spumante er Asti Spumante. Af den produceres der i snit 80 millioner flasker om året.
    Foruden spumante har Italien et væld af andre boblevine, hvoraf nogle kun er frizzante, dvs. svagt perlende.
    ...



Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
a .a.... .a...
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Roda I, Reserva, Bodegas Roda, Rioja, Spanien 1998
329,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En stor rødvin på 100% Tempranillo med en intens rød farve og en koncentreret duft og smag. Der er mange nuancer i den og et godt potentiale til udvikling. Den fås også i 2000-årgangen til 299,95 kr. ved 12 flasker. Denne årgang er ikke nær så interessant, men det kan den måske blive, når den får lov at ligge nogle år.


Roda II, Reserva, Bodegas Roda, Rioja, Spanien 1999
199,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Meget flot og lækker rødvin på en blanding af Tempranillo (82%), Garnacha (12%) og Graciano (6%). Den har en dyb og kompleks duft og mange lag og nuancer i smagen - friske bær, blommer, krydderurter ... Den kan sagtens drikkes nu, men vertikalsmagningen af flere ældre årgange viser, at den vil udvikle sig meget flot. Så lad den gerne ligge tre-fire år. Når Roda-vinene er forsynede med romertallene I og II, betyder det ikke, at II’eren er en andenvin. Det er blot en vin i en anden stilart.


Cirsion, Bodegas Roda, Rioja, Spanien 2000 og 2001
1299,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Dette er en af Spaniens bedste vine - en kultvin (hvis nogen stadig gider bruge dette forslidte ord). Den er lavet på 100% Tempranillo, og fra hver vinstok bliver der kun to-tre glas. I alt 8000 flasker bliver det til om året. Vinen er kraftig, afrundet og lækker med en masse nuancer, der udvikler sig i glasset ... chokolade, kanel, violer - og egetræ, naturligvis. Lad den ligge et par år.


Pepper Wood Grove, Merlot, Californien 2000
89,75 kr., Vinmonopolet
Rent slik! En flot rødvin med en markant og dejlig sødme og fyldig frugt - lidt efter jordbær. Den har kun 12,5 procent alkohol, hvilket også er en behagelighed.


Château Haut Dupuy, Haut-Médoc, Frankrig 2000
6 flasker for 300 kr., Holte Vinlager
En meget tiltalende Bordeaux-rødvin, dejlig saftig, charmerende og uden kanter. Den femte stjerne får den for den meget rimelige pris.


Cesari, Il Bosco, Amarone della Valpolicella, Italien 1997
225 kr., Vinodan
Rødvin med let krydderi og smagsnuancer lidt efter blomme, brombær og brændte figner. Den er meget muskuløs med 15 procent alkohol, men alligevel i harmoni med tilpas sødme og syre.


Jordan, Merlot, Stellenbosch, Sydafrika 2000
99 kr., Vinmonopolet
Lækker, blød og fadlagret rødvin med varm fyldig frugt, en charmerende sødme og toner af chokolade, blomme og kaffe. En vin til gode kødretter og oste. Vinen er kun let filtreret, så der er lidt bundfald i flasken. Derfor: Dekantér.


Château les Ollieux, Corbières, Frankrig 1998
75 kr., Herning Vin Import
Dejlig rødvin med krydret og fyldig frugt og tilpas fadlagring. Glimrende til mange madretter.


Henri de Villamont, Bourgogne Aligoté, Frankrig 2001
65 kr., på tilbud: 59,70 kr., La Maison Sevino
Hvidvin på Bourgogne-druen Aligoté er, hvad man traditionelt bruger til Kir - hvis det skal være helt korrekt. Her er imidlertid en Aligoté, der er så udmærket til mad, at det næsten vil være synd at blandt solbærlikør - Crème de Cassis - i den. Vinen er tør med en vis fedme og en frisk frugtsmag.


Heretat Vall-Ventós, Sauvignon Blanc, Penedès, Spanien 2001
59 kr., Ki-Ma Vinimport
Hvidvin med dejlig Sauvignon-duft og en frisk og frugtagtig smag med let sødme. Vil være glimrende til lette fiskeretter og skaldyr og som ledsager til en frokost.


Les Vins de Vienne, Côtes du Rhône, Frankrig 2000
85 kr., på tilbud 75 kr., Østjysk Vinforsyning
Lidt enkel, men dejlig Rhône-rødvin med en markant sødme, som mange vil være glade for.



Henri de Villamont, Saint-Véran, Frankrig 2001
95 kr., på tilbud 89 kr., La Maison Sevino
Hvidvin med en dejlig ren Chardonnay-næse, en let fedme og god frisk frugt i smagen. Vinen har Tastevinage-etiket, hvilket indebærer, at vinbroderordenen i Bourgogne har konstateret, at den er typisk for distriktet.


Academia del Sole, Familia Lucchese, Nero d'Avola / Cabernet Sauvignon Sicilien IGT, Italien 2001
49,95 kr., Amka Vinimport
En overordentlig venlig rødvin uden særlige kanter, men med god ren frugt, sødme og tilpas syre. Anvendelig til mange retter.


Mortiès, Coteaux du Languedoc, Frankrig 2001
69 kr., The Wine Company
Vellavet rødvin med intens frugt og en kraftig, krydret duft. Trods de 14,5 procent alkohol er den i balance, men det er en vin, der har det bedst med grillet kød og krydrede og stærkt smagende retter.


Don Cayetano, Cabernet Sauvignon, Reservado, Colchagua, Chile 2001
35 kr., Aldi
God og fyldig hakkebøffevin med tilpas syre og en ret udtalt sødme. Prisen må siges at være rimelig.


Los Molinos, Felix Solis, Valdepeñas, Spanien 1996
34,95 kr., i marts 29,95 kr., Fakta
Saftig rødvin uden det store smagsspektrum, men virkelig god som hverdags-vin. Og tilbudsprisen er jo meget attraktiv.


Domus Vini, Merlot, Veneto IGT, Italien 2000
29,75 kr., Premier Cru Wine Agent
Enkel og meget let rødvin (11,5% alkohol) af den slags, man møder i karafler på små italienske trattoriaer.


Terra Vecchia, Vin de Pays de l'Ile de Beauté, Frankrig 2001
42 kr., Høyer Import
Robust og kraftig korsikansk rødvin med god, fyldig frugt og sødme.


a .a.... .a....
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

.
Berlingske Tidende
Vitiano, Falesco, Italien 2001, to flaskerRødvin120 kr. (2 fl)Gobi Vin
.
B.T.
Casillero del Diablo, Merlot, Central Valley, Chile 2001Rødvin54,95 kr.Kvickly
.
ErhvervsBladet
Borgata, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 2000Rødvin49,75Skjold Burne
Castigoni, Frescobaldi, Chianti, Italien 2001 Rødvin79,75 kr.H.J. Hansen
.
Hjemmet
Castillo de Almansa, Reserva, Almansa, Spanien 1998Rødvin49 kr.Amka Vinimport
Pont Neuf, Reserve, Vin de Pays de Mont Baudile, Frankrig 2001Rødvin42 kr.Vinens Verden

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.