Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 28. 2010

.....




.....................
Vin-aktuelt i uge 28
Fra 12. juli til 18. juli 2010
.....................
,,,,,,,,,,,,,
VinAvisen uge 25, ,,,,,,VinAvisen uge 26,,,,,,,,VinAvisen uge 27
,,,,,,,,,,,,,

.....................
    ,,,,,,,
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr, e-mail hver uge. Klik her! På samme side kan du ændre din adresse eller melde fra. Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.
    ,,,,,,,
    ,,,,,,,
    Søg i 500 tidligere VinAviser

,,,,,,,
.....................







Det gode skib, galeasen Bessie Ellen.

Fornemme flasker til søs
Det førende Bordeaux-slot Château Smith Haut Lafitte vil den 21. juli eksportere 20.000 flasker vin til Canada. Det er der sådan set ikke noget opsigtsvækkende ved – bortset fra at eksporten vil foregå med sejlskib.
Det er ifølge Decanter den britiske galease Bessie Ellen fra 1904, der skal fragte de mange flasker – samt nogle flasker fra Château de Cayx i Cahors og Borie de Maurel i Languedoc – hele vejen til Montreal.
Det er ejeren af Château Smith Haut Lafitte, Daniel Cathiard, der har søsat projektet, og formålet er at skære ned på det CO2-udslip, som er forbundet med den almindelige eksport af vinen. Der bliver derimod ikke skåret ned på omkostningerne, da fragten med skib vil koste omkring 20% mere end den samme rejse med et containerskib.

Vinene modner undervejs
Det vil tage 25 dage for Bessie Ellen at sejle fra Bordeaux til Montreal. Og man har derfor – før man tog beslutningen om at fragte vinene med skib – sendt nogle flasker af sted på en prøvetur.
Et hold ønologer har dernæst smagt vinene, og det viste sig, at sejlturen havde modnet dem på gunstig vis, så de smagte, som om de var blevet et år ældre.
Hos Château Smith Haut Lafitte håber man på at kunne gentage sejladsen mange gange i årene fremover.
Det er ikke første gang i nyere tid, at vin er blevet eksporteret med sejlskib. I 2008 sendte det franske rederi Compagnie de Transport Maritime à la Voile med støtte fra en række private franske firmaer 60.000 flasker Languedoc-vin til Irland fra Bordeaux. Alt i alt reduceredes CO2-udslippet med cirka 140 gram pr. flaske sammenlignet med den normale transport.


Emballagen tæller
Forbrugere, der er glade for vin uden at have et større vinkendskab, går typisk efter etiketternes udseende, når de skal købe en flaske. Ligeledes spiller de beskrivende ord på bagetiketterne en vis rolle. Og forbrugerne forbinder i høj grad de to ting med priserne på vinene.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af den amerikanske forening American Association of Wine Economists. Flere hundrede ikke-vinkyndige forbrugere blev bedt om at finde prisniveauet på 300 forskellige flasker vin – udelukkende ud fra etiketterne og ordlyden på flaskerne.

Dyr på billige vine
Det viste sig, at forsøgspersonerne forbandt etiketter med landskaber eller abstrakt kunst med dyre og fornemme vine. Det samme gjaldt visse lidt specielle beskrivende ord om vinen som fx ”fløjlsagtig” og ”røget”.
Til gengæld blev mere almindelige ord som ”frugtagtig” og ”passer godt til kylling og bøf” samt billeder af dyr kædet sammen med vine i den billige ende af prisskalaen.
Forbløffende nok var hele 72% af svarene i undersøgelsen korrekte.

Prisen har indflydelse på smagen
American Association of Wine Economists udførte for et par år siden en anden undersøgelse, der viste, at prisen på en vin har indflydelse på smags-opfattelsen.
Også her var forsøgspersonerne novicer, når det gjaldt vinviden. Hver især fik tre glas med nøjagtigt den samme vin. Man bildte dem dog ind, at der var tale om forskellige vine til forskellige priser, og bad dem udpege den, de bedst kunne lide. For hovedpartens vedkommende falst valget på den "dyreste" vin.






Er det billigere selv at importere?
I sidste uge bragte vi en oversigt over, hvad en række spanske topvine koster, når man køber dem via nettet i udlandet. Oversigten var lavet af en af vore læsere, der mente at kunne konstatere, at der i mange tilfælde kan være penge at spare. Han tilføjede dog, at oversigten over de i alt 152 vine er blevet til over en længere periode, og at mange priser kan være ændrede.
Men passer det med disse besparelser? Det tilbageviser den danske importør Claus Nielsen fra Valuewine. Det gælder i hvert fald ikke syv af de otte vine, som han importerer, og som var med på listen.
Han skriver, at selv om vi her i Danmark har både Europas højeste moms og punktafgifter på såvel emballagen som på selve vinen, så er vi alligevel fuldt konkurrencedygtige.
 
Syv af otte vine billigere i DK
Claus Nielsen har opstillet denne liste over Valuewine’s otte spanske vine:
Aquillon 2006, 699 kr., 16,7% billigere i DK.
El Nido 2007, 799 kr., 17,4% billigere i DK.
El Nido 2006, 799 kr., 33,4% billigere i DK.
Clio 2006, 269 kr., 10% billigere i DK.
Atteca Armas 2005, 249 kr., 16,6% billigere i DK.
Mas de Can Blau 2006, 249 kr., 26% billigere i DK.
Flor de Grealo 2004, 149 kr., 15,1% billigere i DK.
Kun en enkelt vin er dyrere i DK (+9,2%), nemlig El Titan del Bendito 2005 til 279 kr.
 
Internethandel for private
Foranlediget af artiklen om muligheden for selv at hjemtage vine fra udlandet gør en af vore læsere, Preben Nielsen, opmærksom på, at Skat har særlige regler for "Internethandel for private" – ikke mindst når det gælder en afgiftsbelagt vare som vin. Mere om det kan læses på Skat’s hjemmeside.
Nu handlede vores historie jo kun om de udenlandske priser på vin, men spørgsmålet om afgifter etc. skal naturligvis med ind i billedet, så vi siger tak til Preben Nielsen for det venlige tip.





Træk vinen i automaten
Vi er vant til at trække alt fra slik og wienerblød til flybilletter i dertil indrettede automater.
I Pennsylvania har myndighederne nu i to supermarkeder opsat vin-automater, hvor kunderne kan trække vin fra et udvalg på cirka halvtreds flasker. I denne amerikanske stat, hvor man har meget skrappe alkoholregler, er det ellers ikke tilladt at sælge vin i supermarkederne, men kun i særlige statslige vin- og spiritusforretninger.
Og at få automaten til at spytte en flaske vin ud er da heller ikke helt så let som at trække en pose popcorn.
Først skal man vælge vinen, hvilket foregår via en touchscreen. Dernæst skal ens kørekort skannes, mens man samtidig husker at se op i et overvågningskamera. Og sidst men ikke mindst skal man blæse i et alkometer – hvis man allerede har fået noget inden for vesten, er man åbenbart ikke berettiget til en flaske ekstra.
Inde bag kulisserne sidder der så en statsansat person og tjekker, om alt er i orden, før man får grønt lys til at købe vinflasken.

Lugter lidt af "big brother"
De to vin-automater er prøveballoner. Hvis de falder i god jord hos kunderne, har alkoholmyndighederne i Pennsylvania planer om at indføre dem i en række andre supermarkeder.
Automaterne vækker dog ikke begejstring over hele linjen. Fra The Wine School of Philadelphia lyder det, at der er lidt for meget "big brother is watching you" over automaterne, og at udvalget af vine er for lille.
Det med udvalget har myndighederne dog tænkt over. Vin-automaterne henvender sig på ingen måde til vinkendere, men derimod til kunder, der bare skal have en god vin til aftensmaden. Og så skulle halvtreds forskellige flasker jo være nok, mener man.

 

33/09





En sko som proptrækker
Hvad gør man, hvis man er taget på picnic i skoven og skal til at åbne en dejlige flaske vin til maden – og så har glemt proptrækkeren?
Ja, man tager skoen af, og hvad man derefter skal gøre, fremgår af en lille film på You Tube, som en af vores læsere, Alexander Buchvald, har sendt os linket til.
Vi har i uge 46 2009 vist en lignende film. Denne her er dog meget sjovere, da det er en ulastelig klædt mand – der bestemt ikke ser ud, som om han er på picnic – der foretager tricket.


Mænd skal træne hårdere
I uge 24 fortalte vi, at langt flere kvinder end mænd er supersmagere, hvilket igen gennemsnitlig gør kvinderne til bedre vinsmagere end mændene.
Ifølge den kreative leder af sommelieruddannelsen på den svenske Restaurantakademien, Magnus Svensson, kan mænd blive rigtig gode vinsmagere, men de skal træne og lægge meget mere energi i det end kvinderne. Sådan siger han til www.wownews.se, og årsagen til forskellen mellem kønnene skulle være nedarvet fra urtiden. Mens kvinderne lugtede og lyttede sig til eventuelle lurende farer, brugte mændene i højere grad deres muskler.

Kvinder mangler selvtillid
Men hvorfor er der så ikke langt flere anerkendte kvindelige vinsmagere end mandlige?
Her har den svenske vinside talt med Master of Wine Madeleine Stenwreth, som tror, at det skyldes, at kvinder har mindre selvtillid – og ligeledes mindre behov for at blive bekræftet end mænd.
Heldigvis er der dog en del kvinder efterhånden, som tør stå ved, at de er gode vinsmagere – en af bannerførerne er den britiske vinskribent Jancis Robinson.



Den gamle sekt-kælder hos Kessler i Esslingen. Her er flaskerne placeret i skrå reoler med huller, såkaldte pupitre, som man kender det fra Champagne.

Tysklands første Sekt-vinhus
I uge 16 fortalte vi om den liste over "højdepunkter i vinkulturen" i Tyskland, som Deutsches Weininstitut (DWI) har lanceret på sin hjemmeside.
I alt er der fyrre højdepunkter, der spænder fra vinfester og særligt smukke landskaber til vandreture og historiske vinkældre.
Et af højdepunkterne er Kessler i Esslingen i Württemberger, Tysklands første og ældste Sekt-vinhus fra 1826.
Det blev grundlagt af Georg Christian von Kessler, der havde lært at fremstille mousserende vin det bedste sted af alle, nemlig i Champagne. Ham kan man læse mere om i denne uges "Hall of Fame" nedenfor.
Der fremstilles stadig Sekt hos Kessler, og man kan komme med på en guidet tur ned i de stemningsfulde kældre fra 1200-tallet, hvor 1,5 millioner flasker Sekt ligger og modner. Man kan også se den smukke gamle vingård, Speyrer Pfleghof, hvor Kessler boede. Der er mere info at hente på vinhusets hjemmeside.


>43




Kina er en vinøs magnet
I de næste ti år vil Kina være det hurtigst voksende vinmarked i verden, og allerede inden år 2013 forventes der en stigning i eksporten af vin til kineserne på hele 30%.
Frankrig har allerede for længe side fået en solid fod indenfor – kineserne er ikke mindst begejstrede for fornemme vine fra Bordeaux.
Men de oversøiske vinlande vil ifølge Just Drinks også have deres bid af kagen.
Det gælder blandt andet Australien, hvorfra et hold på ti førende vinproducenter netop har afsluttet en rundrejse i Kina, hvis formål var at gøre et salgsfremstød for australske topvine.

New Zealand vil også være med
Det er handelsorganisationen for australske vinproducenter, Wine Australia, der havde arrangeret turen, hvis udgangspunkt var verdensudstillingen i Shanghai. Derefter rejste holdet videre til Beijing, Guangzhou og Hong Kong.
De ti producenter omfattede anerkendte navne som Peter Lehmann fra Barossa Valley og Willy Lunn fra Yering Station i Yarra Valley – som vi havde besøg af i uge 22.
Australien har i forvejen en markedsandel på 20% , når det gælder salget af vin i Kina, og ligger dermed på en andenplads efter Frankrig.
Men også vinproducenterne på New Zealand har et godt øje til Kina og satser på en større eksport af hvidvin på Sauvignon Blanc-druen til kineserne.
Der eksporteres allerede en del newzealandsk vin til det asiatiske land, men vinproducentforeningen New Zealand Winegrowers gør en stor markedsføringsmæssig indsats for at øge salget og forventer, at eksporten til Kina vil nå op på 50 millioner NZD (cirka 205 mio. kr.) om året, inden der er gået fem år.



< Der er gang i både sabler og østersåbnere, når der dystes på tid ved Danmarksmesterskaberne i Champagnesabling og Østersåbning.


Sabler og østersåbnere
Der bliver kamp til målstregen, når hele to danmarksmesterskaber den 22. august bliver afholdt ved Limfjordsmuseet i Løgstør.
Det drejer sig om DM i henholdsvis champagnesabling og østersåbning, hvilket er oplagt, da champagne er den perfekte ledsager til de delikate skaldyr.
Sidste års vinder af danmarksmesterskabet i champagnesabling, Marianne Sass Petersen, vil i år være overdommer i det dommerpanel, der skal finde en ny mester i sablings-kunsten.
For at vinde skal man ikke bare være hurtig med sablen. Også flaskernes udseende efter sablingen bliver bedømt, ligesom der holdes et vågent øje med deltagernes evne til at skænke champagnen i glassene på den helt rigtige måde.

Et festligt arrangement
Man behøver ikke at være erfaren i at sable (sabrere) champagne – men skal dog have prøvet det et par gange før. Og man kan godt regne med at have et større publikum, der ser på, når sablen svinges. Danmarksmesterskaberne i champagnesabling og østersåbning er nemlig en utrolig festlig begivenhed, der har været et trækplaster i de tre år, de har været afholdt.
Man kan læse mere om mesterskaberne, deltagelse, krav og tilmelding ved at klikke her.






Næsten dobbelt op i Bordeaux
Bordeauxs courtiers (vinmæglere) er ifølge Decanter kommet med de nyeste tal for prisstigningerne på den berømmede årgang 2009. Tallene viser, at priserne på de 400 fornemme Bordeauxvine, der er solgt en primeur, i gennemsnit er hele 47,6% højere end for årgang 2008. Det er også 18,6% højere end for årgang 2005, der er blevet kaldt for århundredets årgang.
Omkring tolv af de aller mest eftertragtede vine årgang 2009 vil blive solgt til forbrugerne til priser, der ligger et godt stykke over 700 euro (cirka 5200 kr.).

Den dybe kløft
Disse himmelflugts-priser er med til at skabe en endnu dybere kløft mellem de førende vinslotte og de mange almindelige vinproducenter i Bordeaux, som lever af at sælge bulkvin pr. tonneau (900 liter), svarende til 1200 flasker.
Her presser vinmæglerne priserne i bund. Hvor prisen for en tonneau i gode år ligger på omkring 1000 euro (cirka 7400 kr.), er den i øjeblikket helt nede på 600 euro (cirka 4500 kr.).
Forholdene vækker bekymring hos syndikatet i Bordeaux, som repræsenterer mere end halvdelen af distriktets 8000 vinproducenter – alle dem, der fremstiller almindelig AOC Bordeaux og AOC Bordeaux Superieur.

Føler sig glemt
Ifølge syndikatet har stort set samtlige medlemmer lommesmerter på grund af de lave priser, de får for deres vin, og omkring halvdelen af dem har endog meget alvorlige økonomiske problemer.
Disse producenter føler sig også fuldstændig glem i al hysteriet omkring de store vinslotte og deres årgang 2009.
Som en af dem udtaler til Decanter, så har vinmæglerne travlt halvdelen af året med primeur-kampagnen, hvor de markedsfører de fornemme vine, og glemmer derfor helt alle de andre vinproducenter i Bordeaux.
Dog indrømmer producenten, at det hele ville være meget værre, hvis ikke man havde de fornemme vinslotte – deres berømmelse smitter jo på sin vis af på hele distriktet.



Flere ”portræt-flasker”
I uge 26 viste vi tre flasker med portrætter på etiketterne fra den spanske bodega Matsu.
Det at sætte portrætter eller ansigter på flaskerne er der også flere andre vinhuse, der har fundet på.
Vi har tidligere i en serie postkort fra Østrig fortalt om Gut Oggau, hvis vinflasker er forsynet med portrætter af medlemmerne af en fiktiv familie. Hvert familiemedlem henviser til den pågældende vins karakter.
Nu har en af vore læsere, Charlotte Kammersgaard Jensen, gjort os opmærksom på endnu en vinproducent med "portræt-flasker".

Alvor bag de smilende kvinder
Det drejer sig om det californiske vinhus Cleavage Creek Cellars, hvor et nyt hold af smilende kvinder poserer på etiketterne på vinene fra hver ny årgang.
Selv om man måske ikke skulle tro det, så er der alvor bag etiketterne. Samtlige portrætterede kvinder har kæmpet mod brystkræft og har vundet kampen.
Vinhusets ejer, Budge Brown, mistede sin hustru på grund af brystkræft og har siden da via salget af sine vine rejst penge til forskning i sygdommen.


Til_37/09



.....................




Forskerne i Diageo's laboratorium har travlt med at udvikle nye RTS cocktails, som helst skal ramme smagen nøjagtigt i de originale cocktails. Foto: Diageo.

RTS cocktails
Man kan godt glemme alt om cocktailshakere og tyve forskellige flasker i barskabet, hvis man er indehaver af et par gode RTS (ready-to-serve) cocktail-flasker.
Vi vil ifølge Just Drinks se stadig flere af disse produkter på markedet, hvor man direkte fra flasken kan hælde fx en vellavet Mojito eller Manhattan i glasset.
Ikke mindst hos det store spiritusfirma Diageo, der har sin base i London, har personalet i udviklings-laboratoriet travlt med at kreere nye RTS cocktails. De fremstilles målrettet til det europæiske og nordamerikanske marked, der begge er ramt af den økonomiske krise.
Når der er krise, så går folk nemlig ikke på bar for at drikke dyre cocktails, og de sparer også på antallet af flasker i barskabet, så her kommer RTS cocktails ind i billeder som et nemt og billigere alternativ.
Det, som man må undvære i de nye flasker, er den ægte vare – citronerne, den pressede appelsinsaft, de blendede jordbær osv. Den slags har alt for kort holdbarhed, og smagstilsætningerne i RTS cocktails er derfor ofte kunstige fra a til z.


Trange tider for Spanien
Den spanske regering har besluttet at forhøje punktafgifterne på spiritus for at få flere penge i den statslige kasse.
Men det er en rigtig dårlig idé, mener man hos brancheforeningen af spiritusproducenter, Federacion Espanola de Bebidas Espirituosas (FEBE). Her har man regnet sig frem til, at forhøjelsen kan medføre en nedgang i spiritussalget på 10% samt en nedlæggelse af cirka 22.000 af de i alt 250.000 arbejdspladser i spiritus-sektoren.
Og ifølge Just Drinks er det ikke lige det, der er brug for efter et par år med nedgang i salget af spiritus på det spanske marked.
I Horeca-sektoren – hoteller, restauranter, barer etc. – var der tale om et fald i salget på 11,2% i 2008 og på 12% i 2009.




    Den danske vinbranche
    * Intet nyt i denne varme uge.

    ..

........... ....
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.





.

...Ugens STORE billede
Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vore læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels i 72 dpi, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi de store billeder på særlige sider. De 26 første findes ved at klikke her, og de næste 26 har vi samlet på endnu en side. Nu har vi taget en tredje side i brug, og den åbnes ved at klikke her.

.. ........... ........ ........... ............ ... ... ........... ......
...............................

    .....................
    78 Fra Domaine Cassans vinmark i det franske Beaumes de Venise er der udsigt til Mont Mirail og Les Dentelles - "kniplingerne" (foto © Preben Plougmann)
    ...............
    ...............




/EMBED>

.


    VinAvisen finder de gode vine!
    I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 30 vine. Af disse vine var der 23, som fik mere end to stjerner, og hele 15, som fik fem stjerner.
    I alt blev det til 103 stjerner og i gennemsnit 3,4 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.
    Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her.
    Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.


    ,,,
    Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Mousserende


Cornellana, Sparkling Wine, Brut, Chardonnay, Cachapoal, Chile, 2009
59 kr., Osted Vin
Frisk, sprød og opkvikkende mousserende vin med livlige bobler og god smag med tilpas syre. Prisen er bedårende lav.


Piccole Gioie, Ghione, Moscato d'Asti, Italien, 2009
70 kr., Rexwine
Perfekt terrasse-hvidvin med en lille mousse og sødme - samt kun 5% alkohol. Druen er den aromatiske Muskat, men vinen virker ikke over-parfumeret. Kan også anvendes til mad - hvis man er til den søde side.


Cremillet, Cuvée des Dames, Chardonnay, Champagne, Frankrig, 2005
275 kr., Premier Cru
Denne meget lækre champagne er fremstillet på 100% Chardonnay og er dermed en "Blanc de blancs" (hvid af hvide). Selv om den kaldes for "damernes cuvée", så fik den også et "wow" med på vejen af smagepanelets mandlige deltagere. Den er elegant med denne typiske champagne-duft af lyst brød og med en åben og fyldig smag med god frugt og et anstrøg af citrus. Prisen er yderst rimelig for en champagne af denne kvalitet.

Hvidvin


Karlsmühle, Peter Geiben, Riesling, Mosel, Feinherb, Tyskland, 2009
65 kr., ViniPortugal
Blid og meget lækker hvidvin med en fin sødme og en dejlig hamonisk smag med mineralske toner. En skøn vin. Flasken har skruelåg, og prisen er yderst rimelig.


Chardonnay Grave, Bidoli, Friuli, Italien, 2008
75 kr., indtil 21. august: 65 kr., Østjysk Vinforsyning
Denne hvidvin dufter og smager af ananas og kærlighedsfrugter. Den er tør, har en dejlig fylde og slutter rundt og blødt. Så afgjort et kup - især til tilbudsprisen.


Domaine de l'Aumonier, Sauvignon Blanc, Touraine, Frankrig, 2008
85 kr., Wine.dk
Frisk og livlig hvidvin på økologisk dyrkede druer. Typisk Sauvignon Blanc med duft og smag af græs, stikkelsbær og grape. Glimrende vin til alt godt fra havet eller til en sommerlig frokost. Flasken har skruelåg.


Morning Fog, Wente, Chardonnay, Californien, USA, 2008
99,75 kr., Skjold Burne
Dette er en ualmindelig lækker hvidvin. Den er et raffineret billede af Chardonnay-druen med god og blød fylde kronet af friske citrusnoter. Prisen er yderst rimelig.


Tramin, Pinot Grigio, Südtirol - Alto Adige, Italien, 2009
99,95 kr., Erik Sørensen Vin
Tør hvidvin med krydret duft og en frugtagtig smag med toner af citrus og appelsin. Dertil en let fedme og tilpas syre.


l'Orée des Bois, Domaine du Chêne, Vin de Pays des Cévennes, Frankrig, 2006
125 kr., Rungsted Vinhandel
Aromatisk og meget lækker hvidvin, som vi er helt vilde med. Den har et bredt smagsbillede med blødhed og fine fadtoner. Noget af teksten på etiketten står på hovedet, hvilket ikke er så praktisk, når vinen først er trukket op. Så skal man i hvert fald vente med at læse teksten, til flasken er tømt ... ;-)


Kiedricher Trocken, Weingut Robert Weil, Riesling, Rheingau, Tyskland, 2009
165 kr., Jysk Vin
Fornem Riesling-hvidvin med en liflig duft og en klokkeklar ren, frugtagtig og mineralsk smag. Glimrende til mad, men også alene som terrassevin og et godt glas i utide.


Orion Naturel, Skærsøgaard, Regional vin fra Jylland, Danmark, 2009
145 kr., Skærsøgaard Vin
En dejlig hvidvin med en god fylde og med forfriskende noter af citroner. Med sin markante syre er den så afgjort en mad-vin.

Rosévin


Feudi di San Marzano Rosato, Salento, Italien, 2009
49,95 kr., pris ved 12 flasker, Wine Group
Denne rosé - eller rosato, som italienerne kalder det - dufter mildt af jordbær og skovhindbær. Smagen er behageligt tør og let krydret. En udmærket vin til en rimelig pris. Flasken har skruelåg.


Ancora Rosé, Pinot Grigio, Provincia di Pavia, Italien, 2009
39,95 kr., pris ved 12 flasker, House of Wine
En lidt spinkel rosévin, der smager lidt hen ad hindbær. Godt afkølet kan den dog fint drikkes en lun sommeraften. Og prisen er jo yderst overkommelig. Flasken har skruelåg.

Rødvin


Alamos, Catena, Syrah, Mendoza, Argentina, 2009
49,95 kr., Philipson Wine
Vellavet rødvin med en fyldig, krydret smag. En venlig og imødekommende udgave af Syrah - uden at den er tam. Billig er den. Flasken har skruelåg.


Grand Cannon, Antonine Moueix, Canon Fronsac, Frankrig, 2007
69,95 kr., i denne uge (uge 28): 49 kr., Kvickly
Glimrende Bordeaux-rødvin med en god duft og en afrundet, let krydret smag. Til tilbudsprisen et kup.


La Vendimia, Palacios Remondo, Rioja Cosecha, Spanien, 2008
79,95 kr., H.J.Hansen Vin
En rigtig rar Rioja-rødvin med en smag, der både er blød og afrundet, men også har rygrad. En vin i fuld balance.


Poggio al Tufo, Tommasi, Cabernet Sauvignon, Maremma, Toscana IGT, Italien, 2008
109 kr., Kjær & Sommerfeldt
En varm og dejlig duft af Cabernet og en fyldig, blød og lækker smag. Sådan er denne glimrende rødvin, der fylder munden med mange facetter.


Wallace, Ben Glaetzer, Barossa Valley, Australien, 2007
139 kr., Wine.dk
Flot og kraftig rødvin på druerne Shiraz og Grenache. Navarones kanoner. Til en lige så kraftig ret vil den være en stor nydelse. Den har en fornem krydring og fin balance. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. Flasken har skruelåg.


Badiolo, Trambusti, Chianti, Italien, 2009
42 kr., Kvickly
Ret lys og let rødvin - en meget anvendelig pasta-vin med god saft.


Domaine Coste Chaude, Côtes du Rhône, Frankrig, 2008
55 kr., Vin-T-Vin
Fyldig rødvin med intens frugt og en lille bitte spritkant i eftersmagen. Plask gerne vinen over i en karaffel et par timer før måltidet. Prisen er meget attraktiv.


Foundation, Nederburg, Cabernet Sauvignon, Western Cape, Sydafrika, 2009
54,95 kr., Amka
En enkel rødvin med god frugt til en pris i overensstemmelse med kvaliteten.


The River Garden, Lourensford, Western Cape, Sydafrika, 2009
65 kr., H.J.Hansen Vin
Denne rødvin på Shiraz og Cabernet Sauvignon er en rigtig sydafrikaner med blød og intens frugt og med en markant sødme. Flasken har skruelåg.


Domaine de Cristia, Côtes du Rhône, Frankrig, 2009
65 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company
Ligefrem og enkel rødvin - en hakkebøffevin.


....... ............




...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.